reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-02-20 09:06:21

NNN Pohlaví - muž
Člen
Místo: Ostrava

Běžecké ponožky - speciálky

Prosím o radu ohledně letních TENKÝCH bežeckých ponožek. Kupodivu se mi zřejmě roztáhlo ( následkem běhu ) chodidlo a nechci vyhodit celý arzenál obuvi. Možná by stačilo (zatím , než boty "dojedu") vyměnit současně používané hrubší běžecké ponožky za tenké. Ale kde jsou k mání ?????

#2 2006-02-20 09:21:05

Pubi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha - Palmovka
Celkem: 55 km

Re: Běžecké ponožky - speciálky

Já mám tenký běžecký ponožky Lasting.
http://www.lasting.cz/www-old/index.htm

Daji se koupit běžně např. v Tescu, Drapa Sportu nebo i jinde. Já jsem je koupil na náměstí Jiřího z Poděbra, ale už si nepamatuju, jak se ten obchod jmenoval.
Jsme s nima spokojenej, mám od nich letní i zimní ponožky a nemůžu si stěžovat.

#3 2006-02-20 11:48:42

NNN Pohlaví - muž
Člen
Místo: Ostrava

Pubi psal:

Já mám tenký běžecký ponožky Lasting.
http://www.lasting.cz/www-old/index.htm

Daji se koupit běžně např. v Tescu, Drapa Sportu nebo i jinde. Já jsem je koupil na náměstí Jiřího z Poděbra, ale už si nepamatuju, jak se ten obchod jmenoval.
Jsme s nima spokojenej, mám od nich letní i zimní ponožky a nemůžu si stěžovat.

Které to jsou . RNP či  RNL ???

#4 2006-02-20 12:48:02

Pubi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha - Palmovka
Celkem: 55 km

NNN psal:

Které to jsou . RNP či  RNL ???

Podle obrázku by to měly být ty RNP (stály 170 Kč). Radši se na ně podívej ještě někde v obchodě, jak ti budou vyhovovat.

#5 2006-09-07 17:28:31

pug Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha

Používal jsem moiří ultralechty a jiné tenčí varianty technických ponožek "jakoženaběh" a vždycky to dopadlo stejně. Hodně se mi potí noha, a to je zvlášť při běhu delším než 15 km docela průšvih. Měl jsem vždycky plosky nohou dorvané jak samica kožuch v březnu. Tenké ponožky měly tenkou sorbční vrsvu tkaniny, a jakmile se nacucla potem i stélka bot, bylo dílo zkázy dokonáno dokonale. Takže jsem začal čenichat kolem tlustších ponožek a napotřetí pokus jsem narazil na geniální ponožku. Jmenuje se RUN, koupil  jsem ji asi v globusu, plete to firma astrosport. Spodní část ponožky je vevniřt chlupatě vysokotlustá - potu se tedy vleze kybl. Ty chlupy jsou asi polypropylenový smyčky a to dělá dost tlustou suchou izolační vrstvu od mokré stélky. Nártový díl je zase docela řidší a dobře luftuje. Hlavně ale má ponožka pružné stažení kolem nártu zhruba v polovině délky chodidla a díky tomu se mi na noze při běhu ani trochu nehne. A taky cena je gut - balení dva páry asi za 160,- nebo tak něco. Dobře se to pere v ruce a objevil jsem ještě jednu záhadu - zapomněl jsem je jednou po běhání v pytlíku a i po třech dnech nesmrděly. Můry z moiry jsem zahodil, byly to jen pitomý děravý drahý nedobroty.

#6 2006-09-08 09:11:49

Traged Pohlaví - muž
Administrator
Mapa
Celkem: 2689 km
Web

Pořídil jsem běžecké ponožky Vavrys (distributor Craftu dělá své ponožky) před zhruba rokem a půl a dosud jsem neměl problém v podobě puchýřů apod. Určitě také možná volba.

#7 2006-09-08 14:19:45

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Vavrys, Moira obojí je OK....možná Moira je trochu lepší TG 900.

Traged psal:

Pořídil jsem běžecké ponožky Vavrys (distributor Craftu dělá své ponožky) před zhruba rokem a půl a dosud jsem neměl problém v podobě puchýřů apod. Určitě také možná volba.

#8 2006-09-22 02:50:32

kyro Pohlaví - muž
Člen
Místo: Viničné
Celkem: 441 km

Maval som dost velke problemy s otlakmi. Vyskusal som viacero znaciek, az som narazil na Moiry TG 900. Nemozem jednoznacne tvrdit, ze je to iba ponozkami (moznoze sa v tom case "zladila" aj noha s Mizunom WR 9), ale odkedy ich pouzivam, velke krvave otlaky su minulostou. Nechcem aby to vyznelo ako reklama na tuto znacku, ale ja ich mozem iba chvalit.

#9 2006-09-22 18:20:07

rk Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Minulý měsíc: 191 km
Celkem: 5425 km

Velice dobrou zkušenost mám se Sensor Race. Noha je v suchu i v největším vedru. Jsou z polypropylenu, takže vlhko jde jen do další vrstvy, t.j.boty. V Brně je mají v Omega na Svoboďáku.

Editoval rk (2006-09-22 18:20:30)

Board footer