Franta Tůma psal:
Vyhlašování pod tribunou blokuje trať při doběhu pomalejších maratónců. Při současném počtu běžců a jejich příznivců/rodiných příslušníků by v tomto prostoru došlo ke kolapsu. Budeme zvažovat možné optimálnější řešení.
Závod byl zorganizován perfektně, moc chválím. I když jsme dorazili v čase, kdy o chlup později by bylo už s odřenýma ušima, vše krásně klapalo.
Suprovní člověk fungoval jako informátor (mimo jiné mě nasměroval na ta wécéčka, kde bylo volno i 10 minut před startem), fronta u prezentace odsýpala, šatna, úschovna... prostě nemělo to chybu.
Po vydatné snídani v 5 hodin jsem včera zjistil, že mi během závodu stačí kostka cukru a hlt pití v každém kole. Ono co není naběháno - a přes léto mi kilometry moc nepřibývaly - to stejně nenahradí sebezázračnější bufet.
Vzhledem k letnímu skoroneběhání jsem i s výsledným časem spokojen, včerejšek byl můj 2. nejleší maratón i když jen o asi 15 s před loňským Kladnem.
Mňo, jestli se budu na Kladně každý rok zlepšovat o 15 s, tak za 44 let budu konečně atakovat tříhodinovou hranici :-))
Možná by neuškodilo, kdybychom jako závodníci při vyhlašování popošli blíž k bedně a zblízka kdybychom vyhlašovaným zatleskali. To ale není připomínka na pořadatele.
obrik psal:
koyama psal:
Ne, ne. Já neběžel. Běžela má žena a já byl ten s tím panovačným Matoušem. Ten, co strašil odpovědí naší dětské lékařky: "Co byste chtěli, dítě sportovců."
No nekecej!
Ty jsi Ty? Tak konečně znám někoho z fóra i osobně
A jak jsi přišel na to, že to jsem já, co jsme tam povídali?
No s tou dětskou lékařkou jsi nás docela vystrašil, už se těšíme!![]()
Myslím, že tam padla Choceň. Když jsem se pořádně podíval na avatar, tak jsem Tě v něm uviděl.
A navíc si pamatuju, žes už v Kladně mluvil o těch banánech. Mimochodem taky jsem to na maratónu zažil, ale naštěstí se teplota pohybovala okolo nuly, a tak to nebylo až tak děsný.
Jarda /xxx/ psal:
Možná by neuškodilo, kdybychom jako závodníci při vyhlašování popošli blíž k bedně a zblízka kdybychom vyhlašovaným zatleskali. To ale není připomínka na pořadatele.
tím by se problém s kolapsem jenom přesunul z prostoru pod tribunou do prostoru na dráze....
navíc nevím jak ty, ale já jsem po doběhu rád (jako asi většina rekreačních běžců), že sedím...Kde si může 400 lidí (200 závodníků + průměrně jeden doprovod ke každému) sednout blíž k vyhlášení?
Editoval Serža (2008-09-14 18:14:58)
Díky všem organizátorům, byl to perfektně připravený závod, okolo trati nemálo povzbuzujících diváků, občerstvení bylo dostatek, počasí se taky vyvedlo. Atmosfera neopakovatelná.
Gratulace všem, co doběhli, především prvomaratoncům.
Osobně jsem si dal dva osobáky (1/2M a M) a poznal další dva blogery.
Čas 3:47:55
Gratulace všem, snad něco naběhám a na podzim si ještě nějaký ten maraton dám
.
Super závod. Všechno vyšlo počasí , organizace prostě super. Trať mi absolutně vyhovovala a formu jsem taky vyladil perfektně. Zlepšil jsem si osobák o 33 min na 3:36:49 a to jsem se posledních 5 km dost trápil a dost jsem zpomalil. Když jsem dobíhal do cíle tak moderátor hlásil že budu stý závodník který běží do cíle. 30 metrů za mnou někdo běžel a nasadil finiš a chtěl být asi taky na stém místě je to takový kulatý. Já se ale nedal a zmobilizoval poslední síly a doběhnul asi 5 metrů před nim. Jaký zklamání bylo když jsem se viděl na netu ve výsledkové listině na 99 místě ![]()
![]()
![]()
![]()
. Za rok přijedu zas.
Jediný co bych změnil je ta hajzlbába na záchodcích která frontu komentovala že my běžci vyjedeme z domova a hned jdeme všichni před závodem na záchod. Asi jí štvala ta fronta před pánskýma kabinkama
pánové a dámy,
cíle jsem měl veliké leč vše bylo jinak
organizace super jako vždy
počasí pěkný, trochu foukalo na silnici
s krizí jsem se sice nevypořádal, ale dotlačil jsem to do cíle skoro více než během chůzí
kdybych nebyl namyšlenej vůl přesvědčenej, že mi tepovka ukazuje blobsti, tak bych sice doběhnul pomalu v pohodě, ale takhle jsem se přesvědčil, že tělo většinou nelže a když dá signál k ústupu je třeba se alespoň zamyslet ![]()
mám sice osobák ,který mi ale nic neříká o tom jak jsem mohl běžet kdyby na mě něco nelezlo
a tak : milý Benešove u Semil vyzývám tě
, když se dám do kupy natrhnu ti prdel ... toaleťák budu mít v ledvince určitě
ať vám to běhá
Editoval trava (2008-09-15 08:58:10)
Ahoj,běželi jste všichni velmi dobře-Jarka Holasová super osobák,Hanka Breburdová kousek od osobáku,Jitka,Renata Horáková i všichni ostatní-gratuluju!Já jsem bohužel nedoběhla,ani nemohla sledovat váš doběh,v té době jsem byla ještě v nemocnici.Děkuju taky Mirovi Otavovi,který pro mě přijel.Snad příště.....
Zdravím všechny běžce, jejich příznivce a organizátory, kteří opět ukázali, jak se "dělá" maratonský závod. Gratulace všem k OR i těm, kteří se s touto tratí poprali a osmkrát zdárně zdolali ten, myslím, velmi dobře "udělaný" okruh. Můj druhý maraton (1. byl loni také na této trati), vylepšení osobáčku o 14 minut na 3:39:17. Zdravím obrika, mého bratra, který svůj první maraton odběhl s neuvěřitelnou tempovou "kázní" tak, aby v posledním kole zrychlil jako zkušený a ostřílený vytrvalec. Posledních 2 400 m mi posloužil jako vodič na čas 3:40:00 a ukázal, jak se běhá maraton. Díky. Za rok nashledanou v Kladně!
Zdravím všechny běžkyně a běžce, moc ráda bych poděkovala pořadatelům Kladenského maratonu 2008, bylo to prostě super, ke konci mně sice trochu došly síly a kilometry byly nějak dělší:-)), ale ta úžasná atmosféra a prostředí mně dotlačily do cíle.
Díky za krásný závod Ilona
Serža psal:
tak jsem zúročil nedostatečný trénink a dokončil jsem v tragickém čase přes 4h...
ale velký dík pořadatelům - z organizačního hlediska byl závod (tradičně) super!
jen možná dva tipy pro příští ročník:
1) u pánských záchodů se před závodem stojí fronta. když je víc jak 200 startujících, možná by to chtělo posilu, tak 2 TOITOI budky na to parkoviště za barákem, třeba...
2) vyhlašování na ploše je sice vidět odevšad, ale je to takové "odtažité". Mnohem víc se mi líbilo, když to bylo pod tribunou. Nešlo by to vrátit?
btw můj popis závodu zde: http://serzovo.spaces.live.com/default.aspx
Dík pořadatelům, závod byl super
včetně možnosti relaxace po běhu v přilehlém bazénu a minisauně. Co se týká WC-byly, ale "utajené" v zadní části tribuny kam směřovaly informační šipky s nápisem SPRCHY. ![]()
To Zenon: jj, taky jsem při vbíhání na ovál slyšel moderátora mluvit o stém závodníkovi, nějak jsem ale nestihl pochytat, o kom mluví a tak jsem valil, co mi síly stačily, že to třeba budu já. Do cíle jsem stihl předběhnout ještě dva běžce, ale nakonec to stačilo "jen" na 102. místo...
Tak příště. ![]()
To kamarád: ahoj bratře, s tím ostříleným vytrvalcem jsi to trochu přehnal
, ale je fakt, že síly se mi podařilo rozložit velmi dobře. To víš, vidina toho, že Tě po tří a půl hodinovém snažení doběhnu mě dodávala síly do posledních kilometrů! ![]()
To Jarka P: a co se Jarko přihodilo, jestli se mohu zeptat? Vím, že jsem Vás někde na cca 13 km předbíhal a vypadala jste hóóódně unaveně. ![]()
Taky trochu opožděně poděkování pořadatelům, organizace byla zase kladenská, tzn. všechno fungovalo perfektně a nebylo příliš vidět, že někdo něco dělá. To je asi tím, že to dělají maratonci pro maratonce.
Velká gratulace všem, zvlášť prvomaratóncům a TRAGÉDKÁM ve veteránských kategoriích - jedna mistrině republiky v OR, jedna vicemistrině, dvě třetí místa, no prostě super.
A ještě osobitná gratulace Ivaně Martincové, výkon téměř neskutečný.
Zdravím všechny účastníky a příznivce Kladenského maratónu. Na http://www.maratonkladno.cz/?cat=60 jsem dal cca 1400 fotek, snad se tam všichni najdete. Ať vám to běhá.
Franta Tůma psal:
Zdravím všechny účastníky a příznivce Kladenského maratónu. Na http://www.maratonkladno.cz/?cat=60 jsem dal cca 1400 fotek, snad se tam všichni najdete. Ať vám to běhá.
Děkuji za všechny i za sebe za nádherná fota. Mimo jiné na snímku http://picasaweb.google.cz/maratonkladn … 8626907986 (a na pěti následujících) je vidět můj souboj s borcem č. 179.
Ve výsledcích máme stejný čas, takže jsem dle abecedy v pořadí až za borcem č. 179. Foto ale říká něco jiného ![]()
PS: být cíl o něco dále, tak snad dostanu mrtvičku
Editoval Tudy (2008-09-17 09:44:47)
obrik psal:
To Zenon: jj, taky jsem při vbíhání na ovál slyšel moderátora mluvit o stém závodníkovi, nějak jsem ale nestihl pochytat, o kom mluví a tak jsem valil, co mi síly stačily, že to třeba budu já. Do cíle jsem stihl předběhnout ještě dva běžce, ale nakonec to stačilo "jen" na 102. místo...
Tak příště.
To kamarád: ahoj bratře, s tím ostříleným vytrvalcem jsi to trochu přehnal, ale je fakt, že síly se mi podařilo rozložit velmi dobře. To víš, vidina toho, že Tě po tří a půl hodinovém snažení doběhnu mě dodávala síly do posledních kilometrů!
To Jarka P: a co se Jarko přihodilo, jestli se mohu zeptat? Vím, že jsem Vás někde na cca 13 km předbíhal a vypadala jste hóóódně unaveně.
Zdravotní problémy-ale to se může stát každému...aspo ń si myslím
to Jarka P.: Tak se z toho brzy dostan, snad to neni nic vazneho.
Dík,už je to skoro dobré-v neděli běžím v Unhošti...
Dík,už je to skoro dobré-v neděli běžím v Unhošti