reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2006-04-04 11:00:59

-W- Pohlaví - muž
Člen
Místo: Havířov
Tento měsíc: 241 km
Minulý měsíc: 383 km
Celkem: 12055 km
Pohár Behej.com: 173.2 bodu
Web

Re: Tatra banka City Marathon Bratislava 2006

To je, ale omyl. Trať byla řádně certifikována a změřena. Jenom jsme kvůli chybě pořadatelů po ní neběželi, protože nějak zapomněli vedoucího portugalského závodníka navést správným směrem a došlo k vybočení s trati (nevím proš ho nediskli wink ) - a tak se trať za běhu měnila smile

Nyní je trať trochu jiná, ale opět přeměřená s atestem AIMS a snad si pořadatelé již dají pozor smile

Viz.: http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm
všichni maratonci a především tragédi jsou srdečně zváni.

-W-

Stačí se jenom obléknout a říct si "hurá do toho a půl je hotovo".  smile

#42 2006-04-04 11:12:32

Rosťa Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 213 km
Minulý měsíc: 222 km
Celkem: 16405 km
Pohár Behej.com: 244.9 bodu

Mirek Kostlivý psal:

Hold jsme nebrali varování o organizátorech vážně. Ale jsem optimista, horší by pro mě bylo to, když by trať byla kratší, a já si zaběhl osobák. To bych nerozdejchal.

Mirku, to mě mrzí, že se o vás takhle nestarali a pokazili vám závod. Četl jsem, co napsala na www.behej.com Justína, je to ostuda organizátorů!

Editoval Rosťa (2006-04-04 11:14:00)

#43 2006-04-04 11:13:20

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 233 km
Minulý měsíc: 426 km
Celkem: 23954 km
Pohár Behej.com: 449.5 bodu

-W- psal:

To je, ale omyl. Trať byla řádně certifikována a změřena. Jenom jsme kvůli chybě pořadatelů po ní neběželi, protože nějak zapomněli vedoucího portugalského závodníka navést správným směrem a došlo k vybočení s trati (nevím proš ho nediskli wink ) - a tak se trať za běhu měnila smile

Nyní je trať trochu jiná, ale opět přeměřená s atestem AIMS a snad si pořadatelé již dají pozor smile

Viz.: http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm
všichni maratonci a především tragédi jsou srdečně zváni.

-W-

To jsi mě uklidnil. Já když běžím závod v lese, tak taky bloudím,. Proto bych to tomu Portugalci odpustil.

#44 2006-04-04 14:00:18

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Minulý měsíc: 15 km
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

Mirek: Ber to tak, že to byl tvůj první (a hodně rychlej) ultramaraton smile Furt si o něm přeci mluvil big_smile
Ale jinak je to fakt katastrofa, celá ta akce.

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#45 2006-04-04 16:47:50

vlado Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 1517 km
Web

Gratulujem vsetkym k peknym vykonom v Bratislave.
A menom Bratislavcanov prijmite ospravedlnenie za vsetky nedostatky smile  Dufam, ze sa sa ospravedlnia aj organizatori...
Je to skoda, lebo v Bratislave pekny maraton chyba.

Editoval vlado (2006-04-04 16:55:30)

#46 2006-04-04 16:49:23

Miroslav Otava
Host

Když jsem si přečetl reportáž na www.behej.com tak si říkám, že je úspěch, že vůbec doběhli do cíle. No vidíte a mi jsme nadávali na Italy. Slovensko je opravdu geograficky i mentálně více na východ smile

#47 2006-04-04 18:20:00

Melounek Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha 4 - Krč
Celkem: 3265 km

Nechce se mi verit tomu, co jsem si precetla v clanku od Justiny na behej.com, fakt drsny.. A to jsem predtim uvazovala, ze by Bratislava mohl byt za par let treba muj prvni maraton, ted to vidim spis na Kosice, jen kdyby to nebyla takova dalka.. wink Za techto podminek zabehnout tak krasne casy, vsichni tri jste uzasni borci!

#48 2006-04-05 09:58:13

Lubos M Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9
Tento měsíc: 176 km
Minulý měsíc: 102 km
Celkem: 15754 km

Mirek: marná sláva, pokud si chceš zaběhnout dobrý maraton, musíš na něj vyrazit z Prahy na opačnou světovou stranu...
Ale zas na druhou stranu máš nezapomenutelnou zkušenost a jistotu, že podobný hazard už nikdy nepodstoupíš. Já si něco podobného zkusil loni na Mělnickém maratonu - no more!! Ale jedno pozitivum to mělo, v Praze se mi od té doby běhá nádherněsmile

Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

#49 2006-04-05 11:57:58

PetrS Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 54 km
Minulý měsíc: 279 km
Celkem: 11241 km
Pohár Behej.com: 145.5 bodu

Lubos M psal:

...Já si něco podobného zkusil loni na Mělnickém maratonu - no more!! ..

můžeš to prosím rozvést ? někteří o Mělníku letos uvažují

#50 2006-04-05 13:55:16

Lubos M Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9
Tento měsíc: 176 km
Minulý měsíc: 102 km
Celkem: 15754 km

PetrS psal:

Lubos M psal:

...Já si něco podobného zkusil loni na Mělnickém maratonu - no more!! ..

můžeš to prosím rozvést ? někteří o Mělníku letos uvažují

Nechtěl jsem tady dělat negativní reklamu pořadatelům, ale když to chceš slyšet...
Absolutně to nedoporučuju běžet jako závod, když už, tak max. jako trénink. Trať má hrozný výškový profil, je to furt nahoru dolu. Začátek a konec se běží po krajnici nějaký výpadovky, je to jako kdybys běžel po dálnici. Když jseš v závěru vyčerpanej,tak je to hodně o strach,kdy tě co přejede. Mě dokonce za touto silnicí kousek před koncem závodu a před posledním kopcem málem přejelo auto na kruhovém objezdu, přitom tam byl policajt,kterej to měl hlídat,ale kašlal na to. Taky to běželo dost málo lidí(asi 80, nedivím se), takže jsem vlastně 42km běžel úplně sám, což ti nepřidá. Běžel jsem celou dobu na 8.místě, ale několikrát se mi stalo, že na občerstvovačce pro mě už nebylo dost pití ani banánů. Nevím jak na tom museli být ti, co běželi za mnou, ale já celý závod doslova trpěl žízní!!! Těch občerstvovaček nebyla ani polovina,co je v Praze. A jako třešničku na dortu musím napsat, že na ceny(které byly mimochodem pro všechny docela bohaté) jsme museli všichni čekat snad 3 hodiny, než pořadatelé vybrali od závodníků start. čísla a 4 špendlíky!!!!! Kdo neodevzdal všechny 4 špendlíky, musel platit pokutu, nebo nic nedostal!!!! Po tak vyčerpávajícím závodě je tohle neuvěřitelný, nedivím se, že někteří odešli. A taky tam v šatně někomu ukradli peníze a doklady.
Nechci nikomu radit,ale tenhle závod se doporučovat fakt nedá. Pokud chcete zažít peklo na vlastní kůži,běžte Mělníksmile

Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

#51 2006-04-06 18:57:27

Keke Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 4
Celkem: 228 km

Miroslav Otava psal:

Když jsem si přečetl reportáž na www.behej.com tak si říkám, že je úspěch, že vůbec doběhli do cíle. No vidíte a mi jsme nadávali na Italy. Slovensko je opravdu geograficky i mentálně více na východ smile

Ahoj Mirko,

veľmi som si cenil na tomto fóre, že nikto nikoho neuráža, ani len v náznakoch. Mrzí ma , že si sa dopusti tohoto faulu (dúfam, že neúmyselne).
Jedna strana je absolútne amatérsky zorganizovaný maratón, druhá strana je narážka na mentálny východ (nech si to myslel akokolvek).

Keke

P.S. dlho som váhal, či vobec zareagujem.

Športu zdar a Tragédom zvlášť!

#52 2006-04-06 21:34:13

Šéfredaktor behej.com

Já bych po mnohaletých zkušenostech s prací v mezinárodní firmě řekl, že Slovensko je opravdu mentálně (no spíš bych řekl podnikatelsky, to je asi trefnější) na východě, ale úplně stejně jako je Česko stejně východně od Německa nebo Rakouska. Bohužel to je neoddiskutovatelné. Ale nikde přece není řečeno, že to je jen jednoznačně špatně!!! Dokázal bych vyjmenovat několik věcí, kdy je to spíše výhoda.
Keke, já znám Mirka a vím, že to není žádný šovinista!

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#53 2006-04-07 08:25:10

petrp Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 481 km

Keke psal:

Ahoj Mirko,

veľmi som si cenil na tomto fóre, že nikto nikoho neuráža, ani len v náznakoch. Mrzí ma , že si sa dopusti tohoto faulu (dúfam, že neúmyselne).
Jedna strana je absolútne amatérsky zorganizovaný maratón, druhá strana je narážka na mentálny východ (nech si to myslel akokolvek).

Keke

P.S. dlho som váhal, či vobec zareagujem.

Keke, taky se mi to nelíbilo a doufám, že to snad nebylo míněno tak hloupě, jak to bylo napsáno.

Petr Pivoňka

#54 2006-04-07 10:25:31

Miroslav Otava
Host

Ahoj Keke
samozřejmně že jsem nechtěl nikoho urazit.Má formulace asi nebyla nejlepší. Měla to být vlastně střelba do mých vlastních řad (půl naší rodiny je ze slovenska a přístup k některým věcem je z jejich strany více než bohémský. Proto bych ale nechtěl urážet všechny ostatní. Tak sorry.

#55 2006-04-07 10:34:33

Alena Pohlaví - žena
Člen
Místo: Beroun

Miroslav Otava psal:

Ahoj Keke
samozřejmně že jsem nechtěl nikoho urazit.Má formulace asi nebyla nejlepší. Měla to být vlastně střelba do mých vlastních řad (půl naší rodiny je ze slovenska a přístup k některým věcem je z jejich strany více než bohémský. Proto bych ale nechtěl urážet všechny ostatní. Tak sorry.

Jasně... :-))) já zas mám co do činění s Itálií a taky jsem se tu nečílila :-)))) To už by člověk fakt nemohl říct vůbec nic...

#56 2006-04-07 11:02:32

Šéfredaktor behej.com

Ono se říká, že člověk/země/národ se začne měnit v momentě, kdy si uvědomí nebo spíše připustí svůj nedostatek/vlastnost/chybu. Jestli jsou Slováci větší bohémové, Italové chaotici, pak jsou Češi zase líní, Poláci si myslí, že jsou pupek Evropy, Francouzové si pletou sociální stát s neschopností čelit realitě zdravým rozumem, Němci pro detail a disciplínu zapomínají na to, že život je od toho, aby se žil....................
Za deset let v multinacionální firmě jsem si uvědomil, že každý jsme nějaký, ale není důvod se kvůli tomu urážet, spíše se tomu zasmát a zapracovat na tom, aby to ten který nedostatek nebyl příliš nápadný.
V květnu jedu do Vídně na maraton, tak jsem zvědav, co mne praští do očí tam smile

#57 2006-04-07 11:41:22

petrp Pohlaví - muž
Člen

Spíš bych řekl, že je lepší nejdřív trochu přemýšlet než něco napíšu. Už tady padly hlášky o briketách, pražském pupku světa, teď tohle. Spíš to něco vypovídá o pisateli než o kritizovaných regionech nebo osobách.

#58 2006-04-07 12:02:28

Miroslav Otava
Host

petrp psal:

Spíš bych řekl, že je lepší nejdřív trochu přemýšlet než něco napíšu. Už tady padly hlášky o briketách, pražském pupku světa, teď tohle. Spíš to něco vypovídá o pisateli než o kritizovaných regionech nebo osobách.

Nechci se na nic vymlouvat, ale myslím si že celá dikuze vznikla na popud katastrofální organizace Bratislavského maratonu, a za tu nemůžu já, ale město Bratislava. Můj komentář byl asi zbytečný, ale nemyslím si, že by to byl komentář na vypovězení války. A jestli to u mne vyvolalo nějaké pocity, tak je chyba u toho kdo nezvládl svou práci.

#59 2006-04-07 12:16:09

petrp Pohlaví - muž
Člen

Miroslav Otava psal:

Slovensko je opravdu geograficky i mentálně více na východ smile

Tak to za organizátory koupili všichni Slováci.

#60 2006-04-08 13:17:23

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Tento měsíc: 233 km
Minulý měsíc: 426 km
Celkem: 23954 km
Pohár Behej.com: 449.5 bodu

Pánové, já bych tu méně vydařenou organizaci 1. bratislavského marathonu nebral zase tak tragicky. Určitě to nestojí za zbytečné výměny názorů, které už stejně nic nezmění. My s Mountem jsme se chvíli po té, co on vrávoraje v cíli nenašel vodu shodli, že přes to vše nelitujeme že jsme sem jeli. Aspoň jsme zase duševně připravení na podobně organizovaný závod.
Nakonec gratuluji Matovi k vynikajícímu 2. místu v bratislavském 1/2 marathonu (1:13:49.9). Škoda že jsi nezkusil marathon, měl si velkou šanci být o nějakých 40 000 slovenských korun za 2. místo bohatší.

Board footer