reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#81 2008-08-31 17:35:57

Deas Pohlaví - muž
Člen

Re: Nadváha, jak začít a co klouby?

Teď mě velice zaujal jeden článek: http://www.osvalech.cz/c-146-jarni-hubn … okola.html

Pokud to, co tam píšou je pravda, tak 99 procent lidí co hubnou během, to dělají špatně. Schválně jsem byl zkusit obě metody -

Klasická, joggingem, 40 min. , doběhl jsem, byl jsem v pohodě, nezadýchaný, dal si strečink, den poté nohy bez problémů.

Dnes jsem byl zkusit tu intenzivní intervalovou metodu. Nevím přesně jestli jsem to dělal správně, ale vypadalo to asi takto: 30s sprint, 90s chůze a takto dokola. Běžel jsem takhle asi 16 min, po těch 16 minutách mě totálně bolel zadek, po žebry, celkově nohy a sotva jsem dopajdal domů, kde jsem lehnul a musel jsem se překonávat na strečink (ale dal jsem si ho) Ještě nevím jak na tom budu zítra.

Tak co si o tom myslíte? Může to být pravda? Vždiť snad ve všech knihách, článcích, atd. je psáno, že by se mělo běhat velmi pomalu a delší dobu. Zase na druhou stranu tam píšou, že to i testovali na větší skupině lidí a fungovalo to...

#82 2008-09-01 15:52:27

Luckyboy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zdar nad Sazavou, Brno
Celkem: 2784 km
Web

nevím. příliš teoreticky zběhlý v metabolismu nejsem, ale tohle mi připadá jako hloupost. Navíc není v článku uvedeno, jak bylo hlídáno stravování... Kdyby byla studie udělaná aspoň tak, že stejná skupina lidí prvně vyzkouší aerobní hubnutí, pak nabere zpátky váhu a zkusí anaerobní, tak bych tomu přikládal větší relevanci. Když nedájí k článku odkaz na studii, tak je stejně debata skoro zbytečná. Podle mě je to hloupost...

Každopádně jestli se nemýlím, tak pořád platí zákon zachování energie smile

#83 2008-09-16 13:58:19

megatraged Pohlaví - žena
Člen
Místo: Liberec
Minulý měsíc: 35 km
Celkem: 707 km

Budu vošklivá, ale chce to hlavně NEŽRAT ! co si budem nalhávat.O ničem jiným to hubnutí není.Čím víc jsem nad tím špekulovala, tím víc mi to bylo k prdu.Míň jíst a víc se hejbat a to tak dlouho až se váha pohne, když váha stojí je jídla furt moc a pohybu málo...jednoduchý jako facka...jen si to přiznat a dodržet to , v tom je celá věda.
tongue

Board footer