Čau přátelé!
Jako takový doplněk a trochu i regeneraci k běhu jsem si pořídil inliny a jezdím s hůlkama. Jmenuje se to nordic blading a je to blahodárné na záda, horní půlku těla a je to hlavně hrozná prča - do kopce to frčí jako nic a z kopce - jako při sjezdu! Taková kombinace běžek a sjezdovek!! Ujet patnáct kulimetrů se dá krásně, nejvíce jsem zatím zkusil 22 a teď se chystám na třicítku
! U mě v okolí je dosti málo frekventovaných silnic (mrkněte na mapu, jinak - Západní čechy - Rokycany - Kařez), takže se dá krásně vyřádit. V okolí (přímo v Kařezu) jsem potkal jen jednu bruslařku na land-rollerech (ty šikmo zavěšený kolečka), ale rád bych s někým vyrážel, přece jen je lepší i pokecat..
Jestli někdo jezdí na bruslích a chtěl by s něčím poradit, nebo začít s hůlkama.. Rád pomůžu a mužeme vyjet..
a PS: Kdyby někdo znal tu slečnu na bruslích
...
věk: 18 - 30
vlasy: blond, mikádo
brusle: landroller šedivé
čas: cca 9:10 -- 19. 8. 2008
místo: Kařez
Jj, také používám.
Skvělé na posílení horních partiíí těla a můžeš poměrně dobře simulovat bruslení na běžkách. Dal jsem 40 km, ale jezdím na stezce. Na silnici v Čechách jsem se zatím neodvážil.
Tak ti přeju, ať nějakou tu slečnu najdeš... A bacha na hůlky... Píchaji...
Taky jsem si to pořídil, je to sranda. Ale jaký používáte hroty na hůlky? Ty normální železný mi nepřijdou vhodný.
Já mam speciální bladingské hůlky, které jsem koupil na netu. Mají tvrzené hroty a navíc otočené směrem dopředu.
Mě ani tak nejde o slečnu
.. Spíš o sparing partnera v jakémkoli pohlaví, i alieny beru!
Hůlky jsem koupil exel, s těmi spešl tvrzenými hroty na gumové pacce, ty už se asi sehnat nedají, místo toho dělají odpružené, ale jsou na stejný bajonet! Takže pohoda..
Ja mam Avanti Nordic, carbon 100% a tvrzene hroty. Nestezuju si a ten carbon je potreba, i takhle to hodne pruzi, kdyz se poradne opres. :-)
100%.. tak to už je hustý.. Nebojíš se že to zlomíš? Já mám 20% a je to stejně pokrok oproti "nomálním" hůlkám co jsem mě předtím tuším s 0% carbonu..
Hlavní důvod je podle mě jen nižší váha, nebo se tak razantně změní i chování hole?
Lehoučké jsou parádně a skvěle tlumí odrazy, přitom ale silně vibrují. Myslím, že obecné vlastnosti uhlíkových vláken jsou známé, takže stejně je to i hůlek. Řekl bych, že sílu kterou jim udělíš opět spolehlivě vrátí zpět do celého tvého těla a značně tě zrychlí. Když s nima jdu po dlouhé době, tak mám potom pocit, že mi upadne vršek těla, přeci jenom se ty vibrace přenášejí a na svalech, které běžně neužíváš, je to znát.
Takže ono to vlastně víc pruží
.. No já jel nejdelší trasu 33km a to byla teda už pořádná porce.. Záda jsem měl v noci v jednom ohni a ruce taky.. Ale to jsem jezdil ke konci léta tak 3x týdně. Teď mě zmůže a rozbolaví i mých 13km. Ale tak do toho se zase dostanu až přijde jaro, delší dny a suché silnice :-D. Je to ale super jak to nadupává svaly na zádech a rukou.. Hlavně pro záda je to dlouhodobý lék!