reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2008-09-06 10:45:57

juapa Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kařez, Nový Jičín
Minulý měsíc: 162 km
Celkem: 1646 km

nordic blading - hledám parťáka

Čau přátelé!

Jako takový doplněk a trochu i regeneraci k běhu jsem si pořídil inliny a jezdím s hůlkama. Jmenuje se to nordic blading a je to blahodárné na záda, horní půlku těla a je to hlavně hrozná prča - do kopce to frčí jako nic a z kopce - jako při sjezdu! Taková kombinace běžek a sjezdovek!! Ujet patnáct kulimetrů se dá krásně, nejvíce jsem zatím zkusil 22 a teď se chystám na třicítku smile! U mě v okolí je dosti málo frekventovaných silnic (mrkněte na mapu, jinak - Západní čechy - Rokycany - Kařez), takže se dá krásně vyřádit. V okolí (přímo v Kařezu) jsem potkal jen jednu bruslařku na land-rollerech (ty šikmo zavěšený kolečka), ale rád bych s někým vyrážel, přece jen je lepší i pokecat..

Jestli někdo jezdí na bruslích a chtěl by s něčím poradit, nebo začít s hůlkama.. Rád pomůžu a mužeme vyjet..

a PS: Kdyby někdo znal tu slečnu na bruslích smile...

věk: 18 - 30
vlasy: blond, mikádo
brusle: landroller šedivé
čas: cca 9:10  -- 19. 8. 2008
místo: Kařez

Díky Chucku Norrisi!

#2 2008-11-04 17:47:38

fuji Pohlaví - muž
Člen
Místo: České Budějovice, Bratříkov

Re: nordic blading - hledám parťáka

Jj, také používám.
Skvělé na posílení horních partiíí těla a můžeš poměrně dobře simulovat bruslení na běžkách. Dal jsem 40 km, ale jezdím na stezce. Na silnici v Čechách jsem se zatím neodvážil.
Tak ti přeju, ať nějakou tu slečnu najdeš... A bacha na hůlky... Píchaji...

"Nechtěj všechno, ale jen to co nemůžeš!"

#3 2008-11-04 22:17:41

Lubos M Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9
Tento měsíc: 15 km
Minulý měsíc: 246 km
Celkem: 15863 km

Taky jsem si to pořídil, je to sranda. Ale jaký používáte hroty na hůlky? Ty normální železný mi nepřijdou vhodný.

Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

#4 2008-11-04 22:32:16

fuji Pohlaví - muž
Člen

Já mam speciální bladingské hůlky, které jsem koupil na netu. Mají tvrzené hroty a navíc otočené směrem dopředu.

#5 2008-11-07 08:22:37

juapa Pohlaví - muž
Člen

Mě ani tak nejde o slečnu  smile.. Spíš o sparing partnera v jakémkoli pohlaví, i alieny beru!

Hůlky jsem koupil exel, s těmi spešl tvrzenými hroty na gumové pacce, ty už se asi sehnat nedají, místo toho dělají odpružené, ale jsou na stejný bajonet! Takže pohoda..

Díky Chucku Norrisi!

#6 2008-11-07 15:27:10

fuji Pohlaví - muž
Člen

Ja mam Avanti Nordic, carbon 100% a tvrzene hroty. Nestezuju si a ten carbon je potreba, i takhle to hodne pruzi, kdyz se poradne opres. :-)

#7 2008-11-09 21:39:19

juapa Pohlaví - muž
Člen

100%.. tak to už je hustý.. Nebojíš se že to zlomíš? Já mám 20% a je to stejně pokrok oproti "nomálním" hůlkám co jsem mě předtím tuším s 0% carbonu..

Hlavní důvod je podle mě jen nižší váha, nebo se tak razantně změní i chování hole?

Díky Chucku Norrisi!

#8 2008-11-16 10:22:44

fuji Pohlaví - muž
Člen

Lehoučké jsou parádně a skvěle tlumí odrazy, přitom ale silně vibrují. Myslím, že obecné vlastnosti uhlíkových vláken jsou známé, takže stejně je to i hůlek. Řekl bych, že sílu kterou jim udělíš opět spolehlivě vrátí zpět do celého tvého těla a značně tě zrychlí. Když s nima jdu po dlouhé době, tak mám potom pocit, že mi upadne vršek těla, přeci jenom se ty vibrace přenášejí a na svalech, které běžně neužíváš, je to znát.

#9 2008-11-19 21:03:37

juapa Pohlaví - muž
Člen

Takže ono to vlastně víc pruží smile.. No já jel nejdelší trasu 33km a to byla teda už pořádná porce.. Záda jsem měl v noci v jednom ohni a ruce taky.. Ale to jsem jezdil ke konci léta tak 3x týdně. Teď mě zmůže a rozbolaví i mých 13km. Ale tak do toho se zase dostanu až přijde jaro, delší dny a suché silnice :-D. Je to ale super jak to nadupává svaly na zádech a rukou.. Hlavně pro záda je to dlouhodobý lék!

Díky Chucku Norrisi!

Board footer