reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-05-11 14:07:03

atlet brčko Pohlaví - žena
Člen
Místo: Jablonec nad Nisou
Celkem: 36 km

zablokované žebro

Ahoj vsem, potrebuju poradit. Nejakym zahadnym zpusobem se mi podarilo zablokovat si zebro. Myslela jsem, ze to vcera rozbeham, ale ouha. Posledni 2km z 8km celkem jsem bezela skoro se slzami v ocich. Pri kazdem hlubsim nadechu me neuveritelne zaboli asi 4cm pod pravou lopatkou. PIM je uz v nedeli a ja se toho potrebuju zbavit. Fyzioterapeuta mam domluveneho az na zitra. Pomuze plavani, nebo mam jit zkusit nejaky vyklus pres bolest? Nebo nevite o nejakem zpusobu, jak to zebro odblokovat? Dekuju, pavla.

#2 2006-05-11 14:57:15

NNN Pohlaví - muž
Člen
Místo: Ostrava

Re: zablokované žebro

Zkus kontaktovat M. Adamce na Triatletu. Zrovna se trápí asi stejným problémem a mohl by nějakou radu "pustit".

#3 2006-05-11 15:36:51

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Tento měsíc: 241 km
Celkem: 241 km
Pohár Behej.com: 78.4 bodu
Web

mě pomáhá "naložení" do teplé vany... a pak rychle pod peřinu (prostě, když to uržím v teple, tak to samo povolilo)

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#4 2006-05-11 20:16:22

sam Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nový Vestec
Web

Loni v sobotu před maratonem v Paříži jsem si naštípl (nalomil ?) žebro. Před závodem jsem si vzal dva ibalginy 400 a spolu s předstartovní euforií jsme na žebro skoro zapomněl. Začal jsem ho zase cítit až po půlce, ale běželo se mi tak dobře, že jsem to moc nevnímal a zaběhl si osobák. Třeba budeš stejný případ :-)

#5 2006-05-12 08:24:22

atlet brčko Pohlaví - žena
Člen
Místo: Jablonec nad Nisou
Celkem: 36 km

sam psal:

Loni v sobotu před maratonem v Paříži jsem si naštípl (nalomil ?) žebro. Před závodem jsem si vzal dva ibalginy 400 a spolu s předstartovní euforií jsme na žebro skoro zapomněl. Začal jsem ho zase cítit až po půlce, ale běželo se mi tak dobře, že jsem to moc nevnímal a zaběhl si osobák. Třeba budeš stejný případ :-)

Dekuju. Plavani ani vcerejsi sauna nepomohly (i kdyz je to asi o 5%lepsi), takze ibalgin rozhodne pribalim- treba diky nemu neucitim vubec zadnou bolest a pobezim od startu az do cile smile

#6 2006-05-12 09:04:20

sam Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nový Vestec
Web

Pokud to fakt dost cítíš, možná bys měla zkusit si vzít i večer před závodem. On mimo jiné pomáhá uvolňovat případnou svalovou křeč, která se vytvoří jako reakce na takovou událost. Lépe se vyspíš a může se to přes noc i trochu uvolnit. Já s tím mám bohužel jisté zkušenosti, protože mě poměrně dost často bolí záda (něco jako ischias). Ach ty radosti veteránského věku :-)

#7 2006-05-19 09:00:17

trava 
Člen
Místo: Liberec, AH

dej tomu max. týden a pak jdi k nějakýmu rehabiliťákovi já měl v březnu něco podobnýho a pomohl až doktor.

#8 2007-04-10 12:36:08

žula Pohlaví - muž
Člen
Místo: Pha Stodůlky, Rychlebské hory
Minulý měsíc: 102 km
Celkem: 5117 km

sam psal:

Jak dlouho ti přetrvala bolest? Já mám momentálně asi to samé a už 14 dnů nemůžu běhat vůbec, kolo jen po rovné silnici bez hrbů, plavání nic moc a spaní jakbysmet. Prostě každé zatnutí mezižeberních svalů je utrpení (ani jsem nevěděl při čem všem jsou používány :-)

díky
petr

#9 2007-05-27 21:04:55

pavli Pohlaví - žena
Člen
Místo: Hořovice
Tento měsíc: 188 km
Minulý měsíc: 386 km
Celkem: 10005 km

Když jsem našla toto vlákno, nemůžu nepřispět. Včera kamarád uspořádal na Brdech takový prátelský závod. Šlo se ve dvojicích s jedním kolem. Trasa byla nádherná, koloběželo se z Jinců do Všenor (37 km). Tři km před cílem jsem škobrtla a plavným letem jsem přistála přímo na hrudníku, kterýžto zapéroval (ani bych tomu nevěřila), něco křuplo a bylo po legraci. No, ty 3 km jsem dohekala do cíle. Večer jsem zašla na rentgen, žádné žebro není zlomené, ale asi na 3 místech mám žebra slušně naražená. Zkrátka teď je po běhání, v podstate můžu jenom sedět a pomalu chodit. A pak si něco naplánujte ... (Když člověk plánuje, pán Bůh se směje)

Board footer