reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-05-17 13:03:05

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 38 km
Minulý měsíc: 123 km
Celkem: 6630 km

Ostravský maraton 24.9 2006

Zajímali by mě informace o organizaci,profilu tohoto závodu.Případně Vaše vlastní další postřehy a zkušenosti.Díky Milan

#2 2006-05-17 13:38:12

Realista 
Člen

Re: Ostravský maraton 24.9 2006

Kdysi se tento maraton běhal podobným způsobem jako Stromovka, jenže loni se pokusili z něho udělat komerční akci a byl z toto takový paskvil, že to bylo asi důvodem proč ani není v loňských maratonských tabulkách. Letos opět organizátoři vykřikují, že mají certifikaci AIMSu, ale AIMS se k nim nehlásí smile Nesedí odměny závodníkům, v letáčku ze začátku roku se v součtu pomalu blíží k 200.000 Kč a v Termínovce je uvedeno pouze 22.000 Kč. Sice neběháme pro peníze, takovou výkonnost nemáme, ale je to určitá známka neserióznosti. Jinak to bude určitě rychlý maraton po rovině, jen aby opět nebyl moc rychlý smile

#3 2006-05-17 18:14:07

pm Pohlaví - muž
Člen
Místo: Havířov
Celkem: 717 km
Web

tak pánové neposuzujte něco o čem nevíte vůbec nic.moc dlouho bych mohl vyprávět jaké klacky hází pod nohy vydavatel termínovky když není schopný otisknout to co mu člověk pošle.Mohl bych vyprávět jak se vloni jeden pan podnikatel obohatil na úkor maratonců i když nejdříve tvrdil že to dělá hlavně pro to aby se v Ostravě něco dělalo.Nechci aby zde zavládly nějaké vášně tak nebudu pokračovat a rozvádět proč došlo k přesunu z oficiální tratě kde najednou začali kopat na trať náhradní.
Jen chci ještě jednou poděkovat všem kteří pro maraton v Ostravě něco dělají.I když to mnohdy jde z jejich kapec protože druzí jsou nezodpovědní.
Letos maraton bude a bude kvalitní s dobrým zázemím jak na Ostravsku  je zvykem.
Pro mě osobně je to vrchol sezony.

http://www.maratonec.estranky.cz/ - osobní stránky běžeckého blázna           petr_minarik@centrum.cz
http://petrminarik.rajce.idnes.cz/ - fotogalerie

#4 2006-05-17 18:16:47

pm Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 717 km
Web

tak pánové neposuzujte něco o čem nevíte vůbec nic.moc dlouho bych mohl vyprávět jaké klacky hází pod nohy vydavatel termínovky když není schopný otisknout to co mu člověk pošle.Mohl bych vyprávět jak se vloni jeden pan podnikatel obohatil na úkor maratonců i když nejdříve tvrdil že to dělá hlavně pro to aby se v Ostravě něco dělalo.Nechci aby zde zavládly nějaké vášně tak nebudu pokračovat a rozvádět proč došlo k přesunu z oficiální tratě kde najednou začali kopat na trať náhradní.
Jen chci ještě jednou poděkovat všem kteří pro maraton v Ostravě něco dělají.I když to mnohdy jde z jejich kapec protože druzí jsou nezodpovědní.
Letos maraton bude a bude kvalitní s dobrým zázemím jak na Ostravsku  je zvykem.
Pro mě osobně je to vrchol sezony.

http://www.maratonec.estranky.cz/ - osobní stránky běžeckého blázna           petr_minarik@centrum.cz
http://petrminarik.rajce.idnes.cz/ - fotogalerie

#5 2006-05-17 18:35:30

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 38 km
Minulý měsíc: 123 km
Celkem: 6630 km

Neposuzuji,ale dotazuji se.Milan

#6 2006-05-18 09:49:05

-W- Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 283 km
Celkem: 11234 km
Pohár Behej.com: 89.7 bodu
Web

Realista psal:

Kdysi se tento maraton běhal podobným způsobem jako Stromovka, jenže loni se pokusili z něho udělat komerční akci a byl z toto takový paskvil, že to bylo asi důvodem proč ani není v loňských maratonských tabulkách. Letos opět organizátoři vykřikují, že mají certifikaci AIMSu, ale AIMS se k nim nehlásí smile Nesedí odměny závodníkům, v letáčku ze začátku roku se v součtu pomalu blíží k 200.000 Kč a v Termínovce je uvedeno pouze 22.000 Kč. Sice neběháme pro peníze, takovou výkonnost nemáme, ale je to určitá známka neserióznosti. Jinak to bude určitě rychlý maraton po rovině, jen aby opět nebyl moc rychlý smile

Byl jsi tam ? Běžel jsi to ? Myslím že ne ! Protože takové nesmysly by jsi tady ani nemohl vypustit ! "Realisto" vyjadřuj se dle ověřených skutečností, tj. REÁLNĚ smile Jinak můžu podepsat "pm" - každý má právo na chybu,když se z ní poučí pro příště ..... tak proč jej hned odepisovat a pomlouvat sad

No a tady jsou reálné a platné propozice, včetně odměn závodníkům : http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm

Editoval -W- (2006-05-18 09:54:32)

Stačí se jenom obléknout a říct si "hurá do toho a půl je hotovo".  smile

#7 2006-05-18 11:02:12

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 28 km
Minulý měsíc: 264 km
Celkem: 10035 km
Web

-W- psal:

Realista psal:

Byl jsi tam ? Běžel jsi to ? Myslím že ne ! Protože takové nesmysly by jsi tady ani nemohl vypustit ! "Realisto" vyjadřuj se dle ověřených skutečností, tj. REÁLNĚ smile Jinak můžu podepsat "pm" - každý má právo na chybu,když se z ní poučí pro příště ..... tak proč jej hned odepisovat a pomlouvat sad

No a tady jsou reálné a platné propozice, včetně odměn závodníkům : http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm

Byl jsem tam, bežel jsem, doběhl jsem, i když spíš došel, poslední 2 km  22 min.
Trať je velice hezká, bylo i příjemné počasí, trochu teplo, 4.9. je přeci jenom ještě léto, letos to bude o tři týdny později. Lonský problém byl v tom, že se na poslední chvíli měnila trať a přadatelé na trati o tom nebyly správně informování(!). Mělo se běžet 6 kol, první tři kratší a pak prodloužené o takovou smyčku k zámku. Problém byl v tom, že pořadatelé na prodloužený okruh posílali až v pátem kole. Já jsem veděl, že je to špatně, takže jsem se je ve čtvrtém kole pokoušel o tompřesvědčit, ale marně. Tak jsem běžel jak řekli. Tak se nám najednou hrozně brzy objevila značka 25 km, byli jsem zmateni. Když se na chybu přišlo, prodlužovali nám poslední kolo, ale ne o celou smyčku, ale o nějaký podivný malý okruh, podle uvážení nějakého pořadatele. Výsledkem nakonec bylo, že se závod jako maraton nepočíta, co způsobilo dost velke rozladění.
To co se stalo se stát může a snad se to letos nebude opakovat. Mně ale víc vadilo, že vzdálenosti byly nějak podivně značené, první značka byla na 5 km, pak po pěti km (když se na to nezapomělo), takže jsem si nedokázal odhadnout tempo, mělo to trochu podíl na tom, že jsem to přepálil a na konci zvadnul.
Ale jinak ještě jednou opakuji, moc hezká trať, těším se na ní, doufám, že se pořadatelům letos zadaří víc

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

Board footer