Advid psal:
Ty jezdíš objemy? Já odpočívám. :-)
pokud 5 km říkáš objemy, tak ano drtím objemy
.....plavat jsem ještě nebyl a ani nepůjdu , na kole jednou 90 km . Teď o víkendu mám v plánu dvě delší kola. Dále v plánu mám zlepšení půlky, ale možná ten plán budu měnit ![]()
Editoval Sokolík (2009-07-03 16:54:10)
Tak ideme tento týždeň závodiť, nie? Už sa vám trasú kolená a rozpalujú lýtka? Mne teda nie. Ja idem "absolvovať", nie pretekať. Alé koľvek pretekanie by mohlo mať zlý dopad na Slovakmana týždeň na to, a ten má predsa len prioritu. Cez víkend som šupol dva poriadne výživné tréningy a zistil som, že pobyt v "teple" mi asi zase až tak neuškodil. Teraz rozmýšľam, či ten Grafiman bol predsa len dobrý nápad. Ale už som sa prihlásil, tak pôjdem. Len sa nenechať vyhecovať, a držať tak 80% z ironmanských tepov - lenže to sa hovorí ... .
Pepo, nevím, jaký máš program po Slovakmanu. Ale jestli je tam Železňák, chtělo by to z Grafimana nějaké ty body do Classic cupu. Přidej na 85 procent, objemy máš, regeneruješ rychle ![]()
Vl001:
To je práve otázka.
Z Classic cupu som plánoval iba prvé dva závody. Ale nejako sa tam priplietol aj Grafiman. Najhoršie je, že si šťuchol do osieho hniezda. Už nejaký ten čas rozmýšľam aj o Lipne, lenže dva týždne po Lipne je Almere. A to už je poriadna porcia. Navyše 5 týždňov po Almere je Barcelona. Zdá sa, že Lipno by bola ideálna príležitosť nazbierať kopu bodo do classic cup-u, ale fakt neviem. 5 železňákov za leto?
V Litovli si žiadne ilúzie nerobím, pôjdem opatrne a hlavne beh bude výklus, navyše aj tak to bude bolieť
.
Už se to opravdu blíží. Já teď trénuju jen lehce a snažím se šetřit síly. Hlavně pořád nevím co se mnou udělá 90 km na kole a potom ještě běžet půlmaraton. Na kole jsem letos dal nejvíc 75 km a nepřišlo mi to tak hrozné, i když mě to už moc nebavilo. V běhu jsem si v tréninku netroufl navíc než 16 km. Ale v minulosti jsem už jeden půlmaraton a maraton běžel. Taky mě straší počasí. Teplota má být příjemná zhruba 21 stupňů, ale bojím se deště. Co vy?
Čo my? No ja osobne makám ako šialený. Tento týždeň žiadne flákanie, ale poriadne potrénovať. Posledný poriadne tréning bude práve Grafiman. Ak by malo byť 21 stupňov, bola by to paráda, nerád by som sa vystrieľal pri 35 stupňoch ako minulý rok. Dážď. Nevadí. Kedysi som sa ho bál a myslel som si, že dlhý triatlon sa v daždi ísť nedá. Po minuloročnom Lipne, tohtoročných Mělicích a Otrokocicích viem, že to ide a vôbec to nevadí.
Seb psal:
Už se to opravdu blíží. Já teď trénuju jen lehce a snažím se šetřit síly. Hlavně pořád nevím co se mnou udělá 90 km na kole a potom ještě běžet půlmaraton. Na kole jsem letos dal nejvíc 75 km a nepřišlo mi to tak hrozné, i když mě to už moc nebavilo. V běhu jsem si v tréninku netroufl navíc než 16 km. Ale v minulosti jsem už jeden půlmaraton a maraton běžel. Taky mě straší počasí. Teplota má být příjemná zhruba 21 stupňů, ale bojím se deště. Co vy?
Lepsi dest nez vedro, minimalne pri behu.
Mel bys do treninku zaradit prechody, pokud tak nedelas, tedy po kole si jit hned zabehat, aspon trochu, aby si telo zvyklo na tu zmenu pohybu.
V zavode budes tak nabuzenej, ze tech 90km das jako nic, toho bych se nebal.
Ja osobne nijak extreme neodpocivam, me to nedela dobre :-) Ja mam problemy se pak nastartovat.
Ale snazim se vyspat a par dnu pred zavodem se poradne najist.
Při plavání a na kole mi vedro nevadí, ale při běhu je fakt lepší chladnější počasí. Přechody trénuju při sprint triatlonech, kterých jsem letos pár absolvoval a v tréninku si dám občas několik kilometrů běhu po cyklistice, abych trochu uvolnil svaly. Někdy jdu ve stejný den výklus a pak si trochu zaplavat. Těším se a bojím zároveň. Bude to můj první delší triatlon a tak z toho mám respekt.
zatím to vypadá tak, že vedra se bát moc nemusíme a jak píše Pepa, i v dešti se dá závodit:-). Jinak horko na běhu, i kdyby náhodou bylo, je dobře ošetřeno upravenou trasou běhu, místo okruhu se bude na konci lesa dělat otočka, což má jako jeden z důsledků běh ze 3/4 v lese.
Zajímavá informace ohledně vody ze stránek níže od pořadatele závodu:
http://www.hanackypohar.com/?murinoha=t … d_textu=32
Komentáře:
DušanPondělí 6.7.2009, 21:51 Ahoj pro Petra i ostatní....voda je v této chvíli teplejší než pravidla Classic Cupu pro neopren umožňují....oficiálně lze verdikt sdělit,až hodinu před startem.....nicméně na 90 % lze už v této chvíli předpokládat,že se poplave BEZ neoprenů. Pro Hanny....poprve po 15-ti létech,kdy se voda v lomu sleduje..... máme problém...hladina klesla o 75 cm,naštěsí testy ukazaly,že voda není špinavá,respektive neobsahuje tzv."sinice",ale naštěsí tzv."plankton",který působí nepříjemně spíše esteticky.Docela složitým úsílím se podařilo nejen v rámci města svolat jednání,ale zejména provést praktický úkon na odstranění "planktonu" ve ČT 9.7.za účasti tech.služeb,HZS,MP a životního prostředí...věřím,že i přes neočekávaný a nepříjemný problém se podaří prostředí pro plavání připravit
Už se celkem těším a bude to v sobotu zajímavé, loňské horko se snad opakovat nebude, tak to bych si mohl dojet pro osobák
. Škoda jen, že neobhájím loňskou 86 pozici
.
Seb: Ahoj, a neměl jsi v Oseku na sobě modré triko s nápisem www.behej.com ? Jestli jo, tak jsi byl kousek ode mě v depu a s téčkem jsme si říkali kdo to asi je
.
Editoval Aldaman (2009-07-07 08:53:22)
Ironjozef psal:
Čo my? No ja osobne makám ako šialený. Tento týždeň žiadne flákanie, ale poriadne potrénovať. Posledný poriadne tréning bude práve Grafiman. Ak by malo byť 21 stupňov, bola by to paráda, nerád by som sa vystrieľal pri 35 stupňoch ako minulý rok. Dážď. Nevadí. Kedysi som sa ho bál a myslel som si, že dlhý triatlon sa v daždi ísť nedá. Po minuloročnom Lipne, tohtoročných Mělicích a Otrokocicích viem, že to ide a vôbec to nevadí.
To já nemakám vůbec. Odpočívám
Dostala mě nějaká viróza, takže v tuto chvíli ani nevím, jestli vůbec dorazím. Ale snad jo.
Tečko psal:
To já nemakám vůbec. Odpočívám
Dostala mě nějaká viróza, takže v tuto chvíli ani nevím, jestli vůbec dorazím. Ale snad jo.
já myslel, že už jsi starý .. a zkušený. A že už se Ti tyto předstartovní stavy vyhýbají ![]()
Aldaman mě odhalil. Opravdu jsem v Oseku a nejen tam propagoval bezplatně tento server modrým tričkem Běhej.com. Většinou se pohybuji na triatlonech trochu jižněji, ale závod v Oseku se mi moc líbil. Jak početným startovním polem tak organizačním zajištěním a pěkným povzbuzováním diváků či soupeřů. Sprint triatlon je mi ale bližší tak uvidíme co se mnou udělá půlželezňák.
Tečko: nenech se rozptylovat, v nejhorším si uděláme soukromou soutěž lazarů... ![]()
Seb psal:
Aldaman mě odhalil. Opravdu jsem v Oseku a nejen tam propagoval bezplatně tento server modrým tričkem Běhej.com. Většinou se pohybuji na triatlonech trochu jižněji, ale závod v Oseku se mi moc líbil. Jak početným startovním polem tak organizačním zajištěním a pěkným povzbuzováním diváků či soupeřů. Sprint triatlon je mi ale bližší tak uvidíme co se mnou udělá půlželezňák.
No vida, jak je ten svět malej
. A jak jsi v Oseku vlastně dopadl, pak už jsem tě neviděl
.
Šewy: Hlásím se taky do klubu, a Ječmínek bude určitě také pro ![]()
Editoval Aldaman (2009-07-07 14:40:16)
Ječmínek je zdravej jak řípa (nebo Řípa?
), ten si jen dokáže přetočit budík a dělat nemocnýho. A to se nepočítá. To tvoje železo už je taky jen taková brzda, aby jsi nebyl na špici. ![]()
Aldaman: Osek mi sednul. Sice plavání prsama byla bída, na kole jsem předjel hodně lidí a v běhu jsem ještě několik soupeřů taky předběhl. V závěru mě trochu dotahoval Jirka Daněk z Otrokovic, ale nakonec jsem dorazil do cíle o místo před ním.
Seb psal:
Aldaman: Osek mi sednul. Sice plavání prsama byla bída, na kole jsem předjel hodně lidí a v běhu jsem ještě několik soupeřů taky předběhl. V závěru mě trochu dotahoval Jirka Daněk z Otrokovic, ale nakonec jsem dorazil do cíle o místo před ním.
Dyk jsem říkal Aldamanovi: "...asi nějakej dobrej oddíl..." ![]()
Šewy psal:
Tečko: nenech se rozptylovat, v nejhorším si uděláme soukromou soutěž lazarů...
Na latrýně ? ![]()
Tečko psal:
Šewy psal:
Na latrýně ?
Blízko latrýny a stánku s pivem... ![]()
Šewy psal:
Tečko psal:
Šewy psal:
Na latrýně ?
Blízko latrýny a stánku s pivem...
U stánku s pivem bude už určitě Aldaman. Nám zbude ... ![]()
ala ale ale, v Litovli se přece na hajzlíky chodí na radnici a stánků s pivem bude několik:-))
Tak hlavně , aby to chlapci nezaměnili. Stánky se budou po závodě hodit ![]()
Editoval Sokolík (2009-07-08 08:00:07)
Tečko psal:
Šewy psal:
Tečko psal:
Na latrýně ?
Blízko latrýny a stánku s pivem...
U stánku s pivem bude už určitě Aldaman. Nám zbude ...
To je omyl, vy budete u stánku daleko dřív než já, spíš se těším, jak mi jedno točené donesete po protnutí cílové pásky
.
Šewy: železo brzdí pořád, hlavně při plavání
. Navíc dnes jsem musel jít zastřihávat nehet na noze, tak snad to bude do soboty v pořádku a nebude mě to llimitovat
. Do týmu lazarů se rozhodně hodím
.
Seb: to jsi zajel velmi dobře, v Litovli to bude pohoda
.
Editoval Aldaman (2009-07-08 09:48:43)
Moc neverim, ze ta voda bude mit 23C. Podle predpovedi ma byt az do soboty okolo 20 (v Praze je 21 a to je poledne). Pokud je to melky a rychle se to ohriva, tak to take i rychle chladne a v noci je zima.
Otázka je, jestli těch pár desetin stupně Celsia rozhodne. Já doufám, že budou neopreny zakázané, abych se konečně letos trochu opálil jinde než od stehen a paží dolů. ![]()
Advid psal:
Otázka je, jestli těch pár desetin stupně Celsia rozhodne. Já doufám, že budou neopreny zakázané, abych se konečně letos trochu opálil jinde než od stehen a paží dolů.
Ja zas doufam, ze organizatori budou korektni a nameri skutecnou teplotu s presnosti na desetiny a ne jako loni v Xterre ZL, kde namerili 13stupnu u devitistupnove vody.
Vy Liberci nemate venkovni bazen? To my v Pze jo a hned 3. To je parada plavat kdyz vychazi nebo zapada slunicko.
lom je vždycky teplý. A včera bylo ještě na Moravě skoro 30, v noci 20, takže se moc na neopreny spoléhat nedá. Konečně:-)
Lom nelom, jsem 100km na jih, 100m výše, v jezírku máme dnes po ránu 19°C
Guma bude.
...
http://leto.in-pocasi.eu/teploty-vody/
Editoval rk (2009-07-08 15:44:20)
voracem: Máme jen přehradu a ta zatím moc teplá nebyla.
rk psal:
Teplota vody z tohoto webu nikdy neseděla s hodnotami reálně naměřenými na plaveckých závodech.
vl001 psal:
rk psal:
Teplota vody z tohoto webu nikdy neseděla s hodnotami reálně naměřenými na plaveckých závodech.
Věřím. Taky mně někdy připadá, že to měří asi u dna pod hrází, a proto bývá uvedena tak studená. K dnešku to ale pro Brno sedí. 19°C v hloubce 20 cm, hlouběji jsem se nechtěl namáčet, brrr. Teploty vzduchu už moc přes 20°C nepůjdou ani v poledne, neopreny budou. Hurá! Triatlon je přece letos zimní sport a na úžeh můžeme klidně zapomenout. No, když to vyleze na těch 23, určitě ztratím ve vodě několik minut, zase ušetřím několik minut sundáváním toho černého nesmyslu. Jen jestli si ještě vzpomenu, co jsou to kraulové nohy..., ale zase se bude lépe prsit a kochat okolní scenérií ![]()
Já jsem pro teplou vodu a plavání bez neoprenu. Snad to dobře naměří. Jelikož "prsuji" tak je lepší plavat všichni "bez" a na kraulaře ztratím míň. I když hlavní je cyklistika. Ta rozhodne...
Podľa mňa nie. Pri polovičných tratiach jednoznačne rozhoduje beh. Cyklistika je príliš krátka na to aby mal dobrý cyklista priestor ukázať na čo má. 90km nie je problém ani pre minimálne trénovaného. A dobrý bežec po 90km vie stále pomerne rýchlo bežať. Na celom IM je to inak. Tam je cyklistika podľa mňa najdôležitejšia. Ale je to iba môj názor.
Seb psal:
Asi ti to budu muset v sobotu vrátit
a
Jirka.
S tím počítám. Jsi zkušený borec na delších tratích. V plavání mi dáš 10-20 minut, na kole náskok ještě zvětšíš nejen díky dobrému časovkářskému kolu a v běhu jsi byl o trochu lepší i v Oseku a to je běh má nejlepší disciplína. Tvůj loňský čas z Litovle pod 5 hodin je pro mě nedosažitelný. Já se budu pohybovat někde mezi 6 a 7 hodinami při své premiéře na dlouhých tratích. Jinak v Oseku jsem tě dojel se skupinkou na kole pár kilometrů před depem, ale díky rychlému depu jsem si udělal náskok, který jsem už udržel. V závěru běhu jsem tě cítil v zádech a musel zrychlit, abych uhájil cenný skalp :-).
Ironjosef: ale ty jsi úplně jiná výkonostní kategorie, tebe už do hobíků počítat nemůžem. Když si vzpomenu na loňský rok, u mě na běh ani nedošlo, jelikož jsem byl hotovej už po kole
. A to jsem měl naběháno celkem dost. Ale je pravda, že do dobrého cyklisty jsem měl a mám hoooodně daleko a s křečema už zápasím při plavání, takže jsem opět zvědav na běh
.
Seb psal:
Já jsem pro teplou vodu a plavání bez neoprenu. Snad to dobře naměří. Jelikož "prsuji" tak je lepší plavat všichni "bez" a na kraulaře ztratím míň.
tak já jsem pro studenou vodu a plavání bez neoprenu. Co je to kurnik za železňáky, kteří se bojí namočit, samej neplavec :-D
Jecminek.Maselnik psal:
Seb psal:
Já jsem pro teplou vodu a plavání bez neoprenu. Snad to dobře naměří. Jelikož "prsuji" tak je lepší plavat všichni "bez" a na kraulaře ztratím míň.
tak já jsem pro studenou vodu a plavání bez neoprenu. Co je to kurnik za železňáky, kteří se bojí namočit, samej neplavec :-D
Počkej až zhubneš na 80kg, to budeš panečku klepat kosu. ![]()