Sem se zkušenostma.
Zatím jen toliko, že GPSka na 50m plaveckém bazénu nestíhá. Než zachytí pohyb zpět, tak nejspíš přetahne o kus, za hodinu plavání podle GPS přes 10km, skutečnost 2,7km. Uvidím jak to bude vypadat na volné vodě.
a co když odplaveš celý trénink rukou, na které nemáš měřák a tu s měřákem budeš držet nehnutě, zlepší se to?
Jecminek.Maselnik: :-D
Šewy: A kde jsi ho koupil? Na kolik to nakonec vyšlo? Chci si jej pořídit také, jen jsem ještě nenašel, kde to bude nejlepší ... jeden e-shop v UK ho má pořád "brzo vyjde, bereme objednávky", zbytek jsem našel jen v US a tam se po přičtení cla a DPH ta cena podle mne vyšplhá mnohem výše než ta UK, i když ta je jinak vyšší.
mrkni se na můj blog, kde píšu, jak jsem ho koupil. Vím už minimálně o 5-ti lidech včetně mne, kteří ho koupili od garmin czech republic za 6490,- kč včetně dph. Zkus napsat na info@garmin.cz, je to výtečný stroj a cena je skvělá ať počítáš kurzy jak chceš:-)
To je naprosto super, jen mi ještě neodpověděli na email, prvně jsem jim psal již před cca dvěma týdny (to jsem o téhle možnosti ani nevěděl, jen jsem se "chtěl zeptat"), podruhé dnes na základě Tvého doporučení. Uvidím, snad se ozvou. Díky moc.
Radši tam zavolej...nebo to rovnou kup na Evropský v krámě.
Nemůžu se nikde dopátrat, zda je přenos dat mezi hrudním pásem a tímto sporttestrem kódovaný, nevíte to někdo?
víme a kódovaný je. Pro přenos je využíván komunikační protokol ANT+
Tomx psal:
Radši tam zavolej...nebo to rovnou kup na Evropský v krámě.
jestli to dobře chápu, tak na Evropský v krámě to mají za 6490,- ? s dph, měřičem tepu i topo mapou?
za takovou cenu bych to hned koupil, ale na webu to maj za 8000,- a to už je moc http://shop.garmin.cz/sport/fitness-spo … xt-hr.html
Tak nevím, jestli jsem my rychlíci neudělali super kauf. ![]()
Šewy psal:
Tak nevím, jestli jsem my rychlíci neudělali super kauf.
vypadá to tak, za tu cenu 6490,- bych to bral okamžitě
možná bychom se mohli my ostatní, kteří by to chtěli, domluvit na nějaké množstevní slevě, že bychom to koupili naráz, co vy na to?
Zkusil jsem napsat přímo tomu p.Steinerovi, případně tam mohu dojet. Navrhl jsem mu i možnost nějaké té hromadné objednávky. Tak uvidím.
Potvrzeno, cena je už vyšší, než byla u první dodávky. Momentálně mají vyprodáno. Při nějakém hromadném odběru jsou schopni se dostat až na cenu kolem 7000Kč, tedy o 1000Kč nižší, než je na webu. Hromadná objednávka je snad již od 3 kusů výše.
Proto prosím o vaše reakce - chcete se někdo domluvit a udělat hromadné objednání? Kolik by vás závazně bylo?
1. Lucínek
2. Vašek
3. jans
4. Lovec
Editoval Lucínek (2009-08-14 12:18:00)
Šel bych do něj taky. Při té hromadné objednávce bude vše na jedné faktuře? Potřebuju vlastní. A jak s dopravou?
Já bydlím v Kladně, zajet bych tam tedy mohl osobně, mám to tak 15 minut autem. Doprava atd. záleží na tom, odkud kdo je a jak by se to vlastně realizovalo. Zkus se mi případně ozvat na email, můžeme se dohodnout podrobněji. Zaslat to případně mohu poštou, strhl bych z toho poplatek za poštovné (v případě zaslání peněz na účet) nebo bych to poslal celé na dobírku. Nejsem ale žádná zásilková služba, jen bych chtěl ušetřit pár korun z ceníkové ceny pro svou potřebu ;-)
Jak s fakturou bohužel nevím, mohu udělat kopii hromadné, jestli by šly samostatné, to bychom se museli poptat, pokud nás na tu hromadnou bude dost.
Taky bych měl zájem. Jsem v Praze, takže si pro to můžu dojít. Nepsal kdy by tak mohli dostat novou dodávku?
Nejbližší dodávka příští týden, ale nevědí, zda toho bude dost a pokryjí objednávky.
určo bych měl zájem, za 7000 by to ještě šlo, je to teda doufám ta verze s hrudním pásem a topo mapou
z Prahy nejsem, ale můžu tam někoho poslat, takže bych byl pro osobní odběr v prodejně, je to jednodušší a levnější než to nějak přeposílat, prostě nahlásit jména, kterých se týká ta hromadná sleva a ti by se už s nima domluvili, jestli si pro to dojdou nebo to chtěj za poplatek poslat
zaplatit by se to ale asi muselo předem, ať maj jistotu, že si to fakt koupíme
Šewy psal:
Tak nevím, jestli jsem my rychlíci neudělali super kauf.
já to říkal hned:-) A to jsem tipoval ofiko cenu spíš ještě o tisícovku vyšší než je. Myslím, že ta naše mise se na ní pozitivně projevila:-)
Tak jsem neodalal a koupil ho u nás v Brně. Alespoň mám na víkend novou hračku ![]()
OK, tak v tom případě ale ještě pořád jsme tři jistí.
Posílám objednávku. Podle termínu dodání se dohodneme, co a jak.
Prosím jans a Lovec, aby mi poslali na sebe tel.číslo pro operativní komunikaci. Díky.
Tak jsme 4, Vašek (člověk vně tohoto fóra) jej chce také.
Víťo, za kolik byl v tom Brně?
Lucínek psal:
Víťo, za kolik byl v tom Brně?
bez slevy, za tu stanovenou základní cenu
Ups. Tak jsem to teď zase po nějaké době zadal do vyhledávače zboží a našlo mi to hned 5 českých e-shopů, kde to mají pod 7100Kč.
No uvidím, s čím se ozve ten Steiner. Pokud by měl být s celou transakcí nějaký problém, tak to objednám na jednom z nich. Ten rozdíl je už od 45Kč.
Přitom ještě před měsícem jsem to na českém webu nikde nenašel.
Editoval Lucínek (2009-08-14 12:39:57)
a kdo z nich ho má skladem? Jestli můžu radit, zkuste se obrátit na dino-m.cz. Umí dát lepší cenu, než je ta, kterou najdeš na webu a domluva je s nimi rychlá. Kupoval jsem u nich 305-tku i nějaké příslušenství a spokojenost. Mají navíc i kamenný obchod, takže komplikované věci se dají řešit osobně.
dino-m.cz jej zatím v nabídce vůbec nemá. Že jej mají skladem, to tvrdí na webu několik z nich.
310 vypadá dobře, už to nejsou tak velké cibule jako 305, ale to dobré snad zůstalo (ovládání, velikost displaye). Zatím si ještě vystačím se svou 305 a při plavání si ho i nadále budu strkat pod plaveckou čepičkou. Až bude v Americe za 3.500 tak si ho tam koupím :-)). To bude tak za rok, dva :-)))).
A dejte vědět, jak to bylo s tím plaváním v bazénu a nepřesným měřením - 10 km vs. 2,7 je fakt rozdíl, to se mi nezdá...
nojo, teď se dívám že třeba na ncentrum.cz je za 7079,- teď ta množstevní sleva nevypadá moc lákavě, jestli to má být cca 100ka, to mě už nevytrhne
napsal jsem na to ncentrum dotaz, jestli to maj skladem
na dino-m.cz to v nabídce vůbec nevidím
Lucinek: pošlu Ti telefonní číslo přes pm
kavalir psal:
310 vypadá dobře, už to nejsou tak velké cibule jako 305, ale to dobré snad zůstalo (ovládání, velikost displaye). Zatím si ještě vystačím se svou 305 a při plavání si ho i nadále budu strkat pod plaveckou čepičkou. Až bude v Americe za 3.500 tak si ho tam koupím :-)). To bude tak za rok, dva :-)))).
A dejte vědět, jak to bylo s tím plaváním v bazénu a nepřesným měřením - 10 km vs. 2,7 je fakt rozdíl, to se mi nezdá...
Testoval jsem na otevřený vodě několikrát, pod vodou se GPS vůbec nechytá. Měl jsem tam obrazovku se signálem, jak šel pod vodu, tak to všecko zhaslo, a jakmile šel nad vodu tak zase naskočil signál. Navíc se mi nechytá ve vodě ani tepovka. Sobotní záznam plavání ve Vltavě: http://connect.garmin.com/activity/10923917
Šewy psal:
kavalir psal:
A dejte vědět, jak to bylo s tím plaváním v bazénu a nepřesným měřením - 10 km vs. 2,7 je fakt rozdíl, to se mi nezdá...Testoval jsem na otevřený vodě několikrát, pod vodou se GPS vůbec nechytá. Měl jsem tam obrazovku se signálem, jak šel pod vodu, tak to všecko zhaslo, a jakmile šel nad vodu tak zase naskočil signál. Navíc se mi nechytá ve vodě ani tepovka. Sobotní záznam plavání ve Vltavě: http://connect.garmin.com/activity/10923917
jo, to píšou všude, i na garminu, že ve vodě to bude stejně fungovat jenom jako stopky
Ve vode neslape tepovka ani u Suunta, tam fachci jen Polar. U Suunta to jde jeste resit porizenim memory beltu, ale je to drahy...
k otestování mi ještě zbývá otočení senzoru na záda, kdy se tento chvílemi vynořuje a na průměry by to mohlo stačit. Nezbyde, než i 310-tku schovávat pod čepku pro ty, kteří budou chtít mít plavání aspoň délkově změřeno dobře.
2 Kavalír: je to stejný cvalda, jako 305-tka, dokonce je trochu tlustější, jenom nemá to zalomení s anténou.
Mal by som otazku.
Najprv ale trochu vysvetlenia. Trenujem na moj prvy pol maraton, je to aj motivacia k schudnutiu. Zistil som ze by sa mi hodinky z GPS hodili, hlavne k sledovaniu aktualneho tempa, kedze treningovy program ktory mam je povodne nastaveny na bezecky trenazer a mam tam pace. Behavam zvycajne intervalove treningy, tak do hodinky, niekedy menej, niekedy viac.
Planujem pokracovat v behani aj po pol maratone, zaradit aj nejaky ten bicykel, ale to skor len ako zmenu treningu.
Oplati sa zainvestovat do forerunnera 310XT alebo kupit radsej v akcii 305? Samozrejme ide aj o peniaze, najlacnejsiu 310 XT z HR som nasiel za 310 euro, kym 305 aj z HR mozem mat za 176 euro. Co je uz celkom slusny rozdiel.
venku je nová verze firmware pro 310XT. Upgrade se provádí přes garmin communicator, nefunguje z google chrome prohlížeče, z webu garmina tady: https://buy.garmin.com/shop/store/fr310 … mp;ra=true
Nejprve ANT agent stáhne image lokálně, následně se nahrává do hodinek, což celkem dlouho trvá. Je tedy vhodné mít aspoň trochu nabitou baterku před začátkem přenosu. V průběhu update se přepíškou všechna uživatelská data.
Nic moc zásadního tam ale není:
# Fixed file corruption that was causing transfer failures with Garmin Ant Agent.
# Added a Memory Details feature to the History menu.
# Recovery HR message will now only show when it is supposed to.
# ANT+ power data improvements.
# Added safeguards to correct issues where a unit would not power on.
# Improved execution of courses.
# Fixed various minor issues.
DigiD psal:
Mal by som otazku.
Najprv ale trochu vysvetlenia. Trenujem na moj prvy pol maraton, je to aj motivacia k schudnutiu. Zistil som ze by sa mi hodinky z GPS hodili, hlavne k sledovaniu aktualneho tempa, kedze treningovy program ktory mam je povodne nastaveny na bezecky trenazer a mam tam pace. Behavam zvycajne intervalove treningy, tak do hodinky, niekedy menej, niekedy viac.
Planujem pokracovat v behani aj po pol maratone, zaradit aj nejaky ten bicykel, ale to skor len ako zmenu treningu.
Oplati sa zainvestovat do forerunnera 310XT alebo kupit radsej v akcii 305? Samozrejme ide aj o peniaze, najlacnejsiu 310 XT z HR som nasiel za 310 euro, kym 305 aj z HR mozem mat za 176 euro. Co je uz celkom slusny rozdiel.
305ka ti stačí podle toho co píšeš. Hlavní problém je s ní v podstatě jen u IM, protože nemá takovou výdrž jako 310XT a nedá se s ní plavat jinak než pod čepicí.
Zdravim vas,
Prach na displeji - pri prvej skuske po zakupeni 310XTecka, som zistil prachove zrnka na displeji, pod priehladnym vickom. Nemam sa neznepokojovat? Dufam, ze to nebude mat vplyv na vodotesnost. Ak vsak je to bezna vec, ukludni ma to. Zrejme sa tam dostali pocas vyroby a vsimol som si ich az teraz.
Predtym som mal, ani neviem znacku, klasicke stopky, beh - dazd, sneh, prach- ale za tie roky sa mi na display nic nedostalo.
Dakujem za odpovede.
StanoB psal:
Zdravim vas,
Prach na displeji - pri prvej skuske po zakupeni 310XTecka, som zistil prachove zrnka na displeji, pod priehladnym vickom. Nemam sa neznepokojovat? Dufam, ze to nebude mat vplyv na vodotesnost. Ak vsak je to bezna vec, ukludni ma to. Zrejme sa tam dostali pocas vyroby a vsimol som si ich az teraz.
Predtym som mal, ani neviem znacku, klasicke stopky, beh - dazd, sneh, prach- ale za tie roky sa mi na display nic nedostalo.
Dakujem za odpovede.
Jestliže výrobce garantuje krytí IP X7 (myslím, že to tu někdo takto uváděl), tak to půjde těžko reklamovat. Krytí IP X7 nám říká, že výrobek není posuzován na vniknutí mechanických částí ani prachu (úplně prachotěsné by bylo krytí IP 67). Podobně je to i s tou vodou. Krytí IP X7 nám zaručuje občasné ponoření do vody, nikoliv trvalé jako je tomu u plavání, kde je krytí IP X8 nezbytné. A do posouzení výrobku do nejvyššího krytí IP 68 se žádnému výrobci nechce. A ani se mu nedivím
.
Dik, lenze 310XT su aj na plavanie (samozrejme, nie na ponaranie), kvoli tomu som ich uprednostnil pred forerunnerom 405. Obcasne plavanie...tazko definovat....5min? 1hod? raz 3x denne?
Nebol by som nadseny, keby pocas behu, ci na biku v dazdi, sa mi pod sklicko na display dostane aj voda.
IPX7? nie IPC7? tam je to obcasne ponorenie - 30min 1m...
Mirek Kostlivý psal:
StanoB psal:
Zdravim vas,
Dakujem za odpovede.Jestliže výrobce garantuje krytí IP X7 (myslím, že to tu někdo takto uváděl), tak to půjde těžko reklamovat. Krytí IP X7 nám říká, že výrobek není posuzován na vniknutí mechanických částí ani prachu (úplně prachotěsné by bylo krytí IP 67). Podobně je to i s tou vodou. Krytí IP X7 nám zaručuje občasné ponoření do vody, nikoliv trvalé jako je tomu u plavání, kde je krytí IP X8 nezbytné. A do posouzení výrobku do nejvyššího krytí IP 68 se žádnému výrobci nechce. A ani se mu nedivím
.
no, podle mě 310XT by už mělo být úplně vodotěsný, takže zřejmě IPX8 oproti předchozím 305 a 405, který maj IPX7, jestli to bude mít vliv na vodotěsnost, tak bych to určitě reklamoval
jinak já tam teda žádný prachový zrníčka nemám, tak to bude asi chyba při výrobě