behej.com behy.cz

běh, bežecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

Bookmark and Share

#1 2010-01-27 11:08:52

Sandhall Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 8
Tento měsíc: 234 km
Minulý měsíc: 500 km
Celkem: 9832 km
Web

eZ430-Chronos - bezdrátové vývojové prostředí od Texas Instruments

Běžci programátoři, co říkáte této hračce: www.ti.com/chronoswiki

RF protokoly, integrovaný měřič zrychlení ve třech osách, snímače pro měření, včetně výškoměru, měřiče teploty a napětí baterie, vnitřní paměť pro až 11 hodin záznamu dat, eZ430 USB emulátor, přístupový bod USB-RF, velký 96ti segmentový LCD displej, plus kompletní vývojové prostředí. To vše za 50 USD.

#2 2010-01-28 22:40:01

dvorka Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha, Ďábličák
Tento měsíc: 89 km
Minulý měsíc: 289 km
Celkem: 16275 km
Web

Re: eZ430-Chronos - bezdrátové vývojové prostředí od Texas Instruments

Sandhall psal:

Běžci programátoři, co říkáte této hračce: www.ti.com/chronoswiki

RF protokoly, integrovaný měřič zrychlení ve třech osách, snímače pro měření, včetně výškoměru, měřiče teploty a napětí baterie, vnitřní paměť pro až 11 hodin záznamu dat, eZ430 USB emulátor, přístupový bod USB-RF, velký 96ti segmentový LCD displej, plus kompletní vývojové prostředí. To vše za 50 USD.

Už jsou na cestě smile Dík!

Mizuno WaveRider 11/Nike Vomero 3/Asics DS Trainer ~ tryskáče/výlety/pás

#3 2010-01-31 17:37:14

habanr Pohlaví - muž
Člen

"Už jsou na cestě smile Dík!" Jestli to není tajné,  co s tím chceš dělat?
Také jsem dlouho váhal, ale nakonec jsem usoudil, že je to jen hračka na propagaci TI microcontroleru...
Hlavní nevýhody podle mého názoru jsou: segmentový display, malá paměť a nekompatabilita s komerčními HR hrudními pásy (Polar apod.) Akcelerometry jsou hezké, ale dělat predikci uběhnuté vzdálenosti podle  nich asi nepůjde - to by ty hodinky musely být na noze. Mám z toho smíšené pocity...

Editoval habanr (2010-01-31 17:37:48)

#4 2010-02-03 01:05:39

dvorka Pohlaví - muž
Člen
Web

habanr psal:

"Už jsou na cestě smile Dík!" Jestli to není tajné,  co s tím chceš dělat?
Také jsem dlouho váhal, ale nakonec jsem usoudil, že je to jen hračka na propagaci TI microcontroleru...
Hlavní nevýhody podle mého názoru jsou: segmentový display, malá paměť a nekompatabilita s komerčními HR hrudními pásy (Polar apod.) Akcelerometry jsou hezké, ale dělat predikci uběhnuté vzdálenosti podle  nich asi nepůjde - to by ty hodinky musely být na noze. Mám z toho smíšené pocity...

Přiznám se, že jsem si to koupil pro zábavu - je to lepší a levnější než nějaké Lego MINDSTORM wink

Ne vážně - vím, že se tady stále řeší přesnosti GPSek a různých dalších systémů, ale já běhám stejně hlavně pro radost. I když jsem šťastným vlastníkem jedněch z prvních GPS hodinek, sportesteru i GPS loggeru, tak stále běhám se stařičkými hodinkami Casio s krokoměrem (ano, mají jen primitivní senzor a fungují jako krokoměr počítající podle pohybu ruky). Baterku v nich vyměním jednou za tři roky, uběhnutou vzdálenost řádově vím a hlídám si jen frekvenci.

http://ftp.casio.co.jp/pub/world_manual … qw1091.pdf

Za $50 mi Chronos připadá jako spousta legrace za málo peněz. Proti mým Casio kámoškám budou schopné sbírat data v čase (fungovat i na veslařském trenažéru) a tak výškoměr, teploměr, shopnost spárovat se s (ne úplně standardním) HR pásem nebo krokoměrem (podobným Nike+) je jen bonus. A já si určitě ještě nějaké další použití vymyslím, až je prozkoumám.

Není to "end user product", ale taková rarita. Někteří lidé prostě raději kolo opravují, než na něm jezdí tongue

http://www.youtube.com/watch?v=Eqe9ASW-TQE
http://tcb.udarknet.com/dokuwiki/doku.p … asymorning

Editoval dvorka (2010-02-03 01:05:59)

#5 2010-02-03 07:50:25

mr.pohoda Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Litoměřice-Brno-Odense
Celkem: 359 km
Web

Až budeš mít nějaké zkušenosti, poděl se o ně, také si rád hraju, ale zatím jsem neobjednal smile

#6 2010-02-03 23:02:11

dvorka Pohlaví - muž
Člen
Web

mr.pohoda psal:

Až budeš mít nějaké zkušenosti, poděl se o ně, také si rád hraju, ale zatím jsem neobjednal smile

Jasně - právě jsem je vybalil wink

Board footer