Vím, že se už celá řada běžců těší na brněnskou pětadvacítku, která se koná letos 16. září. Informace o ní jsem shromáždil na http://runner.czechian.net/Brno25K/ .
Mezitím již proběhla tento víkend pětadvacítka ve Velké nad Veličkou a tuto neděli Žebrácká pětadvacítka. Tam nás bude reprezentovat STJ a VILDA, a možná i další.
Žebráckou ani Brněnskou 25 si nemůžu nechat ujít ![]()
Ani ja, navic to bude moje uplna zavodni premiera, takze se tesim vic nez jako malej kluk na vanoce :-)
Stanislav Junga psal:
Žebráckou ani Brněnskou 25 si nemůžu nechat ujít
Tak ať ti to vyjde ještě lépe než v Žebráku minimálně za 1:59:59. Ani jsem nevěděl, že tam bylo celkové převýšení 200m, tak by mě zajímalo, co vás čeká v okolí Brna.
Mirek Kostlivý psal:
Stanislav Junga psal:
Tak ať ti to vyjde ještě lépe než v Žebráku minimálně za 1:59:59. Ani jsem nevěděl, že tam bylo celkové převýšení 200m, tak by mě zajímalo, co vás čeká v okolí Brna.
Dík, a ty taky můžeš přijet zaběhnout osobně ne ? Vezmeš to jako výklus po Kladně ![]()
Stanislav Junga psal:
Mirek Kostlivý psal:
Stanislav Junga psal:
Dík, a ty taky můžeš přijet zaběhnout osobně ne ? Vezmeš to jako výklus po Kladně
Kdepak Kladno, hlásí vedra, tak se tam přidu maximálně podívat a zaklusat jako "vodič". Já ladím formu na Košice.
Po včerejším výkoně na Kladně a dnešním zjištění,že můžu normálně chodit, zkusím podpořit brněnský domácí podnik svoji účastí.Jak říkal včera Standa :"je to povinnost".
Jasně, přece musíme podporovat dlouhé běhy v Brně. Přece jich je tak málo, tak ať mají aspoň vysokou účast.
Trošku mě po Kladně škrábe v krku, ale do soboty to bude (doufám) dobrý. Takže se těším.
V nedeli v poledne jsem si byl trat lehce probehnout a bylo strasne aut po sebehu z Rozdrojovic na hlavni do Jinacovic. Snad to bude v sobotu lepsi, protoze mijeni feld ve 120 km/h opravdu nemusim. Jinak je to docela narocny profil, bude to maso
)).
Uz se tesim.
Stanislav Junga psal:
Jasně, přece musíme podporovat dlouhé běhy v Brně. Přece jich je tak málo, tak ať mají aspoň vysokou účast.
Taky jsem rád za akci v Brně. Pro mě je to asi zakončení sezóny na dlouhých bězích. Tři týdny po vírské 32-ce je tak akorát. Obdivuji borce, kteří si troufnou týden po maratónu zaběhnout tento závod. Na to budu muset ještě dlouho trénovat.
rk psal:
Stanislav Junga psal:
Taky jsem rád za akci v Brně. Pro mě je to asi zakončení sezóny na dlouhých bězích. Tři týdny po vírské 32-ce je tak akorát. Obdivuji borce, kteří si troufnou týden po maratónu zaběhnout tento závod. Na to budu muset ještě dlouho trénovat.
Uvidíme,co to s námi po týdnu udělá,ale domlouvali jsme se na volnějším tempu.
German psal:
Jinak je to docela narocny profil, bude to maso
)).
Uz se tesim.
Jak moc je narocny? Uvazuju o teto petadvacitce, ale jestli je to nahoru dolu, tak to nemusim :-o
Beet psal:
German psal:
Jinak je to docela narocny profil, bude to maso
)).
Uz se tesim.Jak moc je narocny? Uvazuju o teto petadvacitce, ale jestli je to nahoru dolu, tak to nemusim :-o
Popis trati je zde http://runner.czechian.net/Brno25K/trasa.php . Rovina to sice není, součet stoupání bude asi kolem 200m, to není na 25km zase taková hrůza. Do Kníniček v podstatě rovina, pak k obrátce se víc stoupá, zpět klesá, což mi přijde fajn. Běhávám po části trati v zimě, když je vše zamrzlé, víc než kopce mne tam dokáže potrápit studený vítr. Ale to snad v sobotu nebude ![]()
V těžké konkurenci Merida Bike tour a Běhu Moravským krasem to u mě taky vyhrála Brněnská 25. Chtěl jsem pořádně potrénovat, ale rozbolelo mě zas zlobivé koleno
, takže neběhám a doufám, že se to zlepší, rád bych tam poznal osobně další lidi z fóra.
rk psal:
Taky jsem rád za akci v Brně. Pro mě je to asi zakončení sezóny na dlouhých bězích.
Ještě je začátkem prosince docela kultovní závod Běh na Býčí skálu - 30 km terén kopce. Loni jsem tam nešel kvůli chabé fyzičce, tak bych to chtěl letos napravit.
Poznavani lidi je docela zajimavy tema. Ja bych navrhoval dejme tomu nejakou pozavodovou seznamovaci a oslavovaci akci? Co vy na to bezci z brna a okoli.
Právě jsem zjistil, že byl změněn termín. Místo původní soboty v 15:00 je neděle v 11:00. Důvodem je, že Sokol Žabiny nepůjčí v sobotu hřiště. Informaci mám od Karla Zadáka.
dao psal:
Právě jsem zjistil, že byl změněn termín. Místo původní soboty v 15:00 je neděle v 11:00. Důvodem je, že Sokol Žabiny nepůjčí v sobotu hřiště. Informaci mám od Karla Zadáka.
Díky za informaci.
Jsem si zrovna vcera rikal, proc to neni v nedeli, to mi super vyhovuje, v sobotu muzu jit naplno ligu a v nedeli si dat na te petadvacitce posledni trochu sviznejsi dlouhy beh pred pulmaratonem v Kosicich, parada.
dao psal:
neee, v sobotu vecer slavim narozky a myslel jsem, ze bude po zavode
Potvrzuji, že DAO má pravdu. Takže namísto soboty: NEDĚLE 17.09.2006 v 11:00 (start).
German psal:
neee, v sobotu vecer slavim narozky a myslel jsem, ze bude po zavode
To bude dobrý. Na takový dlouhý závod se bude v sobotu načerpaná energie bude hodit...
Sobota, nebo neděle - je to celkem jedno, jen aby z těch posunů nevznikl chaos. Lidi co nechodí moc na internet se to dozví asi až v sobotu odpoledne na stadionu ....
No z oněch zmatků nemá nikdo radost, snad jen nějaký kazisvět zpronevěřivší se myšlenkám Tyrše...
dao psal:
Díky za upozornění. Rodinný výlet ke startu v Žabinách není problém posunout na neděli (jsou tam super prolízačky pro malé děti), ale jak upravím tréning "laděný" na sobotu ...., to nevím. :-))) Nejspíš mě to bude stát lepší umístění, tipuji pokles v pořadí ze 42. na 43. ze 45.
rk psal:
dao psal:
Díky za upozornění. Rodinný výlet ke startu v Žabinách není problém posunout na neděli (jsou tam super prolízačky pro malé děti), ale jak upravím tréning "laděný" na sobotu ...., to nevím. :-))) Nejspíš mě to bude stát lepší umístění, tipuji pokles v pořadí ze 42. na 43. ze 45.
To je dobře , že to bereš s humorem...
rk psal:
dao psal:
mě spíš trápí, jak upravím ten sobotní mejdan, abych nakonec alespon vstal a dorazil na start
Tak se zdá, že pokud to počasí vydrží, bude počasí pro brněnskou 25 naprosto komfortní. Nebude ani zima ani horko. Snad i bez deště. Jen ten vítr... snad nebude silný protivítr do kopce...
running-observer psal:
Tak se zdá, že pokud to počasí vydrží, bude počasí pro brněnskou 25 naprosto komfortní. Nebude ani zima ani horko. Snad i bez deště. Jen ten vítr... snad nebude silný protivítr do kopce...
Vzhledem k minulému týdnu na Kladně to poběžím bez ambicí na slušný čas,takže by mě nevadil ani deštík.Ale je to jeden z mála vytrvalostních běhů v Brně a okolí,tak si ho letos nechci nechat ujít.
running-observer psal:
snad take nebude moc aut
Neděle kolem poledne - to je naprosto ideální čas z hlediska dopravního provozu. Myslím, že fakt skoro nic nebude jezdit.
Vazeni, vsem kteri se zitra zucastni zavodu preji hodne stesti. Doufam, ze se vsichni pekne probehneme.
Takze zitra na startu.
Teda nevím, co mě to popadlo zaběhnout si pětadvacítku s takovým minimem tréninku, už jsem zapomněl, co je to dlouhá trať. Skupinku, co "vyklusávala po Kladnu" jsem neudržel, pak mě začaly brát holky a veteráni a pak už byl naštěstí konec, ještě jsem ustál Ivo Zejdu, se kterým jsme běželi docela dlouho spolu a Standu Holečka běžícího v sandálech!
Gratulace všem, zejména Danovi k vítězství spíš proti časomíře, tutovi k tréninkovému druhému místu
, Milanovi k superčasu, vl001 ke skalpu Standy. Jak dopadli třeba Luckyboy, German a rk netuším, tak se pochlubte...
Auta byla sice trochu nepříjemná, ale zato jsme se pěkně opálili. I vítr se sem tam přihlásil o slovo. Kuřátko v ceně - paráda! Celkově super závod, i když s výkonem nemůžu být spokojen - ale aspoň je to osobák, což se při premiéře na "25" dalo čekat ![]()
No ja jsem dopadl tak ze sem tedka na posteli rad ze sem rad:), cas 2:21 je take muj osobak, protoze to byla jak moje prvni 25 tak i muj vubec prvni zavod, koho jsem predbehnul a koho ne nevim protoze podle vzhledu nikoho z bezcu neznam, casem se to treba napravi. Organizaci zavodu musim jenom zatleskat, byla vyborna. Trat je pekne zakerna, ale hlavne diky vetru. Doufam, ze muj dalsi zavod bude pocitove mnohem lepsi, protoze dneska to byly galeje.
P. S. jo a samozrejme gratuluji vsem ostatnim zucastnenym (jsem to ale sakra nezdvorak ze jsem na to zapomnel:)
Editoval Luckyboy (2006-09-17 16:50:28)
Ja jsem po vcerejsim narozeninovem mejdanu na Prumyslovce bojoval smerem do Jinacovic docela s nevolnosti, zpatky az na ten hnusnej vitr to bylo docela fajn. Jenom me stve ta jedna sekunda nad dve hodiny. Nevsiml jsem si, ze ten blazen SNBak vystrelil ze sve devitky o minutu driv nez jsem pocital.
ja se trapil moc. taky prvni 25ka. a taky osobak - kupodivu. moc kopcu a vetru. jinak ale fajn. naky fotky sou tady. http://alan.rajce.net/17.9.2006_B25/
Jo ten vitr byl hodne neprijemnej... Kopce mam aspon trochu nabehany z vysociny, takze ty by mi samy o sobe moc nevadily ale ten vitr ten byl spatnej. Jinak nevim jak to ma byt s diplomy, ktere pry nekdo kvuli nemoci nestihnul udelat, ale hlavne jak s fotkama kere tam nejaka pani asi "oficialne" poradatlesky fotila... zajimala by me ta moje pri dobehnuti do cile:D. Takze nevite nekdo jestli to bude ne behej.com nekde a nebo na strankach B25? Diky za odpoved.
Luckyboy psal:
Jo ten vitr byl hodne neprijemnej... Kopce mam aspon trochu nabehany z vysociny, takze ty by mi samy o sobe moc nevadily ale ten vitr ten byl spatnej. Jinak nevim jak to ma byt s diplomy, ktere pry nekdo kvuli nemoci nestihnul udelat, ale hlavne jak s fotkama kere tam nejaka pani asi "oficialne" poradatlesky fotila... zajimala by me ta moje pri dobehnuti do cile:D. Takze nevite nekdo jestli to bude ne behej.com nekde a nebo na strankach B25? Diky za odpoved.
to bohuzel netusim
(
V Kladně jsem byl na 25.km za 2:06 bez větších problémů. Na Malém svrateckém za 2:08. Tož jsem si dal za cíl 2:10 (přece jen jsou na B25 kopce a nebudu se honit, že..), doufal že nebude foukat a vyrazil jsem. No, foukalo dost. A přestože mám teplo rád, mohlo být malinko chladněji. V úvodu mi pomohlo, že přede mnou běžel Pavel. Přece nebudu takového rychlíka předbíhat. Tak jsem aspoň nepřepálil. Nicméně v Rozdrojovicích jsem z jeho ztěžklého kroku pochopil, že nemá svůj den a vyrazil jsem vstříc osudu. Na obrátce za 1:07 bylo jasné, že to 2:10 nebude. Tak aspoň 2:15? Cestou zpět mi pomáhalo, že jsem dotáhl a předběhl pár závodníků, kteří tempo přehnali. Avizovaná občerstvovačka v Rozdrojovicíh mi docela chyběla. Na občerstvení na 20.km jsem doběhl úplně vysušený. Ale jak jsem viděl, Standa za mnou na tom byl ještě o kousek hůř. No, tak aspoň doběhnout. 1 km před cílem jsem se rozloučil i s časem 2:15 a v poklidu doklusával ( a přitom ještě předběhl jednoho docházejícího). Na stadionu jsem se pokusil nasadit vyrovnaný výraz a pokus o úsměv, jako že jsem to dnes přišel v klidu odklusat. Po půlce posledního kola pořadatel hlásil, že do 2:15 chybí 30 vteřin.. .Předsevzetí o vyrovnaném výrazu je fuč a já se snažím klátit rychleji a doufám, že Danův teleobjektiv se bude věnovat slečnám na stadionu a ne mně. Vzduch začal asi ucházet do vesmíru a nemohouce popadnout dech jsem propadl cílem pár vteřin před 2:15. Doufám. Poslední zbytky vědomí ještě zaregistrovaly, že Dan si nenechal můj pokus o navození infarktu ujít. Nicméně žiju a těším se na nějaký další delší běh...
Dovolím si jen kratkou osobní rekapitulaci dnešního závodu:
Musím poděkovat pořadatelům,že převzali organizaci snad jediného brněnského vytrvalostního běhu.Snad bych se jen přimlouval za přidání jedné občerstvovací stanice.Nevím jak Vy ostatní,ale mě pití po 7,5 km moc nevyhovuje.A to dnes nebylo žádné extrémní teplo.Nevím,jest-li je termín této akce v kolizi s dalšími závody,které snižují počet závodníků.ale počet 50-ti lidí na tak tradiční akci je skoro smutná.
Poznal jsem osobně další kluky z fora (Foresta a Pavla),které tímto a nejen je srdečně zdravím a děkuji za milou společnost.
Co se týká samotného závodu:
můj původní předpoklad běžet s rezervou tak 2:05h vzal za své na prvním kilometru.
Prostě jsem se splašil a běžel o dost rychleji.Pouze na otočku,kde přišlo tvrdé poznání,že běžíme se silným větrem v zádech.Druhou půlku jsem šel sice stejně dlouho,ale skoro nadoraz.Po Kladně minulý víkend,včerejšímu dvojběhu (10+11km) a oslavě narozenin mojí neteřky,nemohu být s časem nespokojený.Navíc při první "25" pochopitelně osobáček.
Věřím,že se s Vámi uvidím třeba 14.10 na Kuřimské hodinovce.