reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2006-09-08 08:45:35

SP 
Člen

Re: Prosba o pomoc

čau, za sebe musim říct že sem se tady taky setkal s určitou "ponorkou"  co se týče  odlišnejch názorů. proto už sem taky nepřispívam (tohle je výjimka). ale jinak všechny zdravim a přeju hodně zdraví a nádhernejch kilometrů. 
to ironman: michale seš to ty?

#42 2006-09-08 09:05:28

ironman Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 30 km
Minulý měsíc: 160 km
Celkem: 27337 km
Pohár Behej.com: 82.8 bodu
Web

jojo jsem, jak se máš a děláš něco?Co noha?

Never give up!!!

#43 2006-09-08 10:20:31

rk Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 20 km
Minulý měsíc: 249 km
Celkem: 6560 km

Do loňska jsem jako hobík jezdil na kole, občas si zazávodil, třeba i 12-ti a 24-ti hodinovku. V zimě, když mě kvůli chladu bolívala kolena, jsem občas zkusil běhat asi 10 km se stejnou intenzitou jako při jízdě na kole, t.j. pocitově svižně. Obvykle trvalo týden, než jsem byl schopen normálně chodit, jak mě bolely svaly a ještě víc klouby. Považoval jsem to za projev své tělesné nedostatečnosti a že běhání není to pravé. Navíc mně začalo vadit, že se už nezlepšuji, ba naopak, vzhledem ke čtyřicítce v občance, nedostatku času, dále, že kolo leze hodně do peněz (pláště, řetězy, maziva...).
Po přečtení několika článků jako "běhejte s LN" a na běhej.com, jsem si umanul, že když ujedu za den 500km na kole, tak uběhnu i nějakej maratón, vždyť je to jen 42 km !
Utíkám do práce 11 km, odpoledne 11 km zpátky, 2 týdny rekonvalescence. Fyzička z jiného sportu moc nepomůže. Teď už jsem byl schopen si nechat poradit.
Neběhat, ale klusat. Do prudkého kopce a hlavně DOLů Z KOPCE chodit, běžet jen po rovině, vyhýbat se běhu po ocumlané silniční krajnici. Po měsíci občasného snažení kyčle a kolena nebolela, dokonce už jsem mohl i běžet souvisle bez ponižujících chodeckých vložek. Proto Market jako plavkyni moc schvaluji jen výklusy pro začátek, než si tělo přivykne na relativně novější a tvrdší pohyb. Když je vše v pohodě a nebolí, chce to asi plán s tempovými úseky, regeneračními běhy atd. Na maratón a 10km jsou na běhej.com, něco je na maraton.cz, něco je na "Adidas.com -Running-Training area". Moc se to od sebe neliší. Buď opisovali, nebo jsou to návody univerzální. Rád si je čtu, trochu se jimi i řídím. Ovšem já závodím hlavně sám se sebou, občas vyhraju, přesto doporučuju.

#44 2006-09-08 10:52:30

milan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

rk psal:

Do loňska jsem jako hobík jezdil na kole, občas si zazávodil, třeba i 12-ti a 24-ti hodinovku. V zimě, když mě kvůli chladu bolívala kolena, jsem občas zkusil běhat asi 10 km se stejnou intenzitou jako při jízdě na kole, t.j. pocitově svižně. Obvykle trvalo týden, než jsem byl schopen normálně chodit, jak mě bolely svaly a ještě víc klouby. Považoval jsem to za projev své tělesné nedostatečnosti a že běhání není to pravé. Navíc mně začalo vadit, že se už nezlepšuji, ba naopak, vzhledem ke čtyřicítce v občance, nedostatku času, dále, že kolo leze hodně do peněz (pláště, řetězy, maziva...).
Po přečtení několika článků jako "běhejte s LN" a na běhej.com, jsem si umanul, že když ujedu za den 500km na kole, tak uběhnu i nějakej maratón, vždyť je to jen 42 km !
Utíkám do práce 11 km, odpoledne 11 km zpátky, 2 týdny rekonvalescence. Fyzička z jiného sportu moc nepomůže. Teď už jsem byl schopen si nechat poradit.
Neběhat, ale klusat. Do prudkého kopce a hlavně DOLů Z KOPCE chodit, běžet jen po rovině, vyhýbat se běhu po ocumlané silniční krajnici. Po měsíci občasného snažení kyčle a kolena nebolela, dokonce už jsem mohl i běžet souvisle bez ponižujících chodeckých vložek. Proto Market jako plavkyni moc schvaluji jen výklusy pro začátek, než si tělo přivykne na relativně novější a tvrdší pohyb. Když je vše v pohodě a nebolí, chce to asi plán s tempovými úseky, regeneračními běhy atd. Na maratón a 10km jsou na běhej.com, něco je na maraton.cz, něco je na "Adidas.com -Running-Training area". Moc se to od sebe neliší. Buď opisovali, nebo jsou to návody univerzální. Rád si je čtu, trochu se jimi i řídím. Ovšem já závodím hlavně sám se sebou, občas vyhraju, přesto doporučuju.

Musím s tebou v mnoha ohledech souhlasit.Mě trvalo zhruba 15 měsíců,než jsem po zranění kotníku uběhl celý maraton.Prostě tělo,zejména ,když už není nejmladší si potřebuje na zatížení zvyknout .Ale stojí to za to.

#45 2006-09-08 12:21:16

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Minulý měsíc: 464 km
Celkem: 24185 km
Pohár Behej.com: 449.5 bodu

SP psal:

čau, za sebe musim říct že sem se tady taky setkal s určitou "ponorkou"  co se týče  odlišnejch názorů. proto už sem taky nepřispívam (tohle je výjimka). ale jinak všechny zdravim a přeju hodně zdraví a nádhernejch kilometrů.

Stando zdravím tě, to mě mrzí, že sem nepřispíváš, tvé rady stály vždy za to. Jdeš-li zítra Kladno, tak ať ti to běží ještě rychleji než před rokem, nejlépe na osobák. Počasí se zlepšilo, je krásné chladno, když nebude větrno, tak je to ideální. Nebýt té zítřejší oslavy 50. narozenin švagra, tak tam přijdu aspoň na fandění. Marathon je to moc pěkný.

#46 2006-09-11 14:04:56

Market 
Člen
Místo: Praha - Kobylisy

Ale kluci, koukám že vás vážně nechat chvilku bez dozoru je riskantní záležitost:)Tady do sebe šijete jako jardové a přitom skoro nikdo nerozebral to psaní od PavelB!:(Vy se tady navzájem zdravíte a ptáte se kdo jak se má a to podle vás není offtopic?:(To odnesl jen jeden a přitom on alespoň napsal co si myslí o tom tréningu.Vidím ze Bezecek se tady dlouho neukázal..a přitom jen on napsal co ten tréning dělá...ale nic,chtěli jste pocity,tady je máte:)
Začala jsem příjemnou částí plánu ve středu, volnem:)Ve čtvrtek (pavelB už to ví a hlavu mě neutrhl,jsem neběžela test, protože v polovině týdne když začínám mě to přišla divnost hned se testovat) jsem tedy bežela zhruba 3km,pak ty 100m useky a na rovince v lese kde vím že je naměřený km jsem prostě tak svižně běžela tam zpátky tam a na stopkách bylo 12:43 (ale musím si nějaké lepší koupit asi).Pak jsem běžela jen domů a byla jsem parádně zadýchanásmileV pátek jsem běžela 40 minut pomalu (měla jsem nohy jak z kamene) a pak jela na chatu.V sobotu jsem si odkrokovala asi 150 metrů a teda ty kopce to je strašný!smileV neděli jsem jela na horáku 30km..a strašně jsem cítila bolavá stehna nahoře..co vy na to?smile

Editoval Market (2006-09-11 14:05:31)

#47 2006-09-11 14:38:56

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

já na to abys nezapoměla taky kvalitně odpočívat, protože jen tak se budeš zlepšovat.Pokud sval nenecháš zregenerovat, tak to nepůjde nahoru. Doporučuji dát si dnes oraz.Jinak řekl bych, že Bezecek dostal za uši kvůli něčemu jinýmu, než kvůli tréninku.... smile Trénink od PavlaB má hlavu a patu, proto ho netřeba komentovat. Je třeba se ho pouze držet:)

Never give up!!!

#48 2006-09-11 17:19:15

dees Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 8 km
Minulý měsíc: 91 km
Celkem: 3689 km

Bezecek psal:

Jasne, at to sem napise....ale proc proboha se divis ze to vypada na neco kratsiho???Copak hergot kazdej musi bezet maraton????Nektery lidi sou s tim uplne posednuty....Atletika a behani neni jenom maraton!Sem zastance toho ze nez aby ho nekdo bezel BLBE, tak at to radsi nezkousi VUBEC!Protoze pokad je to trosku zazranej a ambiciozni bezec, tak ho to akorat nas**e....
A ted..proc ne kratky useky????ty ani trosku neuskodej!Pokud je nekde psaqno TEST a velkym, tak je to TEST a NE tempovej beh....a delsi behy..vime co marketa chce jit za zavod?Pocitam ze do 10km, a to staci to co pise PavelB..
Ono behat veliky objemy a delat mohutnou objemovou praci ktera je ve finale diky velice nizky intenzite jalova je nanic...to pak muze nabehat milion kilaku a pak bezet zavod s vyslkednym casem skoro stejnym jako jit pesky.......ale treba kdyz si na to veme sportestr tak ji pochvalite.....heh...))

Pro Bezecka:
Ja si zase myslim, ze maraton blbe bezet nejde (i kdyz jsem jeste zadny nebezela). Obdivuju kazdeho, kdo tu trat dokoncil, a je mi jedno, jestli za 3 nebo za 5 hodin. Je to trat, ke ktere musi mit kazdy respekt. A atletika pro me urcite neni jen maraton.

Pro Market:
Nevim, jak moc velke ambice mas, ale ver mi, ze postavit se na start zavodu muze opravdu kazdy. Ja za sebou nemam zadnou sportovni minulost, akorat poslednich par let amatersky fusuju do hromady sportu a letos v zime me pohltilo i behani. Zavodila jsem nekolikrat, a i kdyz moje vysledky nikde nezari, rozhodne se za ne nestydim. Pri zavode nejlip zjistis, co v Tobe je, na co mas a na co ne.
Behat by si ale urcite mela tak, aby Te to bavilo a prinaselo Ti to radost. Ja treba radsi nabeham hromadu kilaku v pomalem tempu, nez nejake useky, proto taky volim pri zavodeni delsi trate. Nerada vidim po behu cerne, ale zato se rada kocham okolim:-).
Jinak si myslim, ze obecna nalada tohohle fora je na prvnim miste v "behu pro poteseni" Pro vetsinu lidi je behani zivotni styl bez ohledu na vykony. Tak tohle forum vidim ja, ktera jsem se pripojila stejne jako Ty uz do rozjeteho vlaku.

P.S.
Mozna si to u nekterych Bezecek polepil tim, ze hodil Milose Skorpila do jednoho pytle se vsemi trenery 2.stupne. K tomu dodam jen-skoda, ze neznam takovych Milosu vic.

Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

#49 2006-10-05 15:37:22

Bezecek
Banned

dees psal:

Pro Bezecka:
Ja si zase myslim, ze maraton blbe bezet nejde (i kdyz jsem jeste zadny nebezela). Obdivuju kazdeho, kdo tu trat dokoncil, a je mi jedno, jestli za 3 nebo za 5 hodin. Je to trat, ke ktere musi mit kazdy respekt. A atletika pro me urcite neni jen maraton.

Pro Market:
Nevim, jak moc velke ambice mas, ale ver mi, ze postavit se na start zavodu muze opravdu kazdy. Ja za sebou nemam zadnou sportovni minulost, akorat poslednich par let amatersky fusuju do hromady sportu a letos v zime me pohltilo i behani. Zavodila jsem nekolikrat, a i kdyz moje vysledky nikde nezari, rozhodne se za ne nestydim. Pri zavode nejlip zjistis, co v Tobe je, na co mas a na co ne.
Behat by si ale urcite mela tak, aby Te to bavilo a prinaselo Ti to radost. Ja treba radsi nabeham hromadu kilaku v pomalem tempu, nez nejake useky, proto taky volim pri zavodeni delsi trate. Nerada vidim po behu cerne, ale zato se rada kocham okolim:-).
Jinak si myslim, ze obecna nalada tohohle fora je na prvnim miste v "behu pro poteseni" Pro vetsinu lidi je behani zivotni styl bez ohledu na vykony. Tak tohle forum vidim ja, ktera jsem se pripojila stejne jako Ty uz do rozjeteho vlaku.

P.S.
Mozna si to u nekterych Bezecek polepil tim, ze hodil Milose Skorpila do jednoho pytle se vsemi trenery 2.stupne. K tomu dodam jen-skoda, ze neznam takovych Milosu vic.

Chyba, maraton se blbe bezet da...kdyz se podivas jak na nej spousta lidi tady trenuje a pak ho jde za 3:30, tak to vidis jak jde blbe bezet....a ze k nemu musi mit kazdej respekt, tot taky chyba...protoze cim vetsi respekt budes mit, tim vic se ho budes bat!A ver ze znam dost lidi kteri z nej maj mindrak ze kdyz dobehnou na 35k a maji na to, stejne se polozeji...
Jo k tomu PS....takovejch treneru je halda a diky bohu se nesnazej kazit bezce a atletiku tim ze lidi ucej klusat na 6 minutach na km...

#50 2006-10-05 16:30:29

Láďa Tarant 
Člen
Místo: Líšnice

Bezecek: Příteli, zdá se mi, že Dees si vůbec nepochopil. Pro tebe je prioritní co nejlepší výsledek, pro mnohé z nás radost z běhu, i když někdy bolí. Že si nezaběhnu plánovaný čas, nemusí přeci znamenat, že jsem se připravoval špatně. Trénoval jsem takovým způsobem, který mě přinášel uspokojení.
Nesouhlasím s tebou, že z maratónu (obecně z jakékoli disciplíny) nesmíš mít respekt. Nepleť si respekt a strach, to jsou odlišné pojmy. To, že běhání není jen o nohách, ale i o hlavě, je známá věc. Podle tvého příspěvku usuzuju, že jsi mladý (a neklidný) a proto ti přeju, aby tvůj zákonitý pád na ústa byl co nejmírnější, ale aby jsi při něm pochopil třeba takové slůvko jakou je pokora.

#51 2006-10-05 18:10:13

milan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

Chyba, maraton se blbe bezet da...kdyz se podivas jak na nej spousta lidi tady trenuje a pak ho jde za 3:30, tak to vidis jak jde blbe bezet....a ze k nemu musi mit kazdej respekt, tot taky chyba...protoze cim vetsi respekt budes mit, tim vic se ho budes bat!A ver ze znam dost lidi kteri z nej maj mindrak ze kdyz dobehnou na 35k a maji na to, stejne se polozeji...
Jo k tomu PS....takovejch treneru je halda a diky bohu se nesnazej kazit bezce a atletiku tim ze lidi ucej klusat na 6 minutach na km...

Běžečku,jak tady pročítám Tvoje příspěvky,tak smekám.Seš fakt frajer....Vůbec se divím,že při Tvé "úrovni" tady na foru ztrácíš čas.
podepsán : veterán,co běhá blbě nejen maraton

#52 2006-10-06 08:41:00

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 13 km
Minulý měsíc: 524 km
Celkem: 10963 km
Web

Bezecek psal:

Nevím jak velký jsi odborník, já jsem amatér a tomu svému "pletení nohama" říkam běh. Začal jsem běhat ve třiapadesátí a pro mne je 3:30 cíl, který si můžu splnit (i když to pro mne zas tak podstatné není).
Ale k tomu klusání za 6 min. km- to doporučuje mimo jiné také Herbert Steffny, nevím jestli si to jméno už někdy slyšel, je to mnohonásobný mistr Německa na dlouhé tratě, OR na maratón má pod 2:10. Takže, protože o tobě níc nevím, budu se radši řídit jeho radami. A on ve své knížce Běh pro zdraví taky píše o respektu před maratonem.

Editoval Štefan (2006-10-06 08:44:51)

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#53 2006-10-06 09:27:23

Xixao Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 150 km

Pravdepodobne to bude trochu off topic ale neodpustim si to. Udaj behej po 6 min/km je hrozne zavadejici a nepresny. Veskere udavani tempa v min/km je dost nepresne , pokud u toho neni udan teren. 6 min/km v lese terenem vypada jinac nez 6 min/km na krasne asfaltce pripadne tartanu.. Proto je mnohem lepsi udavat tempo pomoci tf, a sice rozsahem min-max mezi kterym se ma trenink pohybovat. Mam takovy spatny pocit , ze veskere treninky by se mely odehravat nekde nad 60-65% max tf. Pohyb pod touto hranici nema valny treninkovy vyznam. Konec off- topicu. Neni problem najit oblast kde tempo 6min/km bude jenom zboznym pranim...

"Why should I practice running slow? I already know how to run slow. I want to learn to run fast. Everyone said, 'Emil, you are a fool!' But when I first won the European Championship, they said: 'Emil, you are a genius!'"

#54 2006-10-06 09:52:26

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

to Xixao: má pravdu předseda:)

Never give up!!!

#55 2006-10-06 10:19:44

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Market, chcela si diskusiu, tak Ti ten plan od pavlaB rozoberiem.
1) mas tam prilis vela intenzivnych dni na to, ze si bezecka zacaitocnicka- 2 dni intenzity by uplne pre zaciatok stacili (ano, aj rovinky su pre zaciatocnika intenzitou)
2) mas tam malo vytrvalosti- najdlhsi beh ma iba 8km, ale intenzivny beh ma az 3km. Doporucujem aspon jeden beh v tyzdni v trvani 55-60min (bez ohladu na vzdialenost).
3) Namiesto kopcovych usekov "naplno" by som zaradil lahsie vybiehane kopce strednym tempom a kusok dlhsie. Gravitacia spravi svoje a tvoje slchy a klby si zvyknu na tento typ zataze.

Obecne ma plan hlavu a patu, ale pre zaciatocnika je tam zbytocne vela intenzity. Po 2 mesiacoch uz budes uplne inde a mozes zaradit aj skutocne zvizne useky, teraz nie. Namiesto testu kazdy tyzden chod radsej 5-6km tempovy beh- o kus rychlejsie ako klus, ale s pocitom iba "prijmneho zatazenia". Rovinky s mzkl nechaj, ale chod iba 6x, popr, 2x 5 so 4min mzkl medzi 5. a 6. Test vynechaj a chod iba ten sviznejsi, ale pohodlny beh (samozrejme pomaly rozkl. a vykl. pridaj tiez). 1 den uplneho volna (bez bicykla) je pre zaciatok podla mna nutnostou, neskor uvidis, ci ho potrebujes.
Moj osbny nazor je, ze pre kazdu bezecku disciplinu nad 400m potrebujes velku davku vytrvalosti a ta sa ma rozvijat ako prva. Rychlost sa da iba ozivit, na to staci 6-8 tyzdnov, na rozvoj vytrvalosti treba roky. Druha vec je, ze rychlost skutocne iba ozivis (s tou sa bud narodis alebo nie), kdezto vytrvalost sa da budovat donekonecna.
K uspesnemu zavodeniu je treba samozrejme aj primeranu davku SPECFICKEJ intezity, ale na to mas este chvilu cas.

#56 2006-10-06 10:48:31

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 13 km
Minulý měsíc: 524 km
Celkem: 10963 km
Web

Xixao psal:

Pravdepodobne to bude trochu off topic ale neodpustim si to. Udaj behej po 6 min/km je hrozne zavadejici a nepresny. Veskere udavani tempa v min/km je dost nepresne , pokud u toho neni udan teren. 6 min/km v lese terenem vypada jinac nez 6 min/km na krasne asfaltce pripadne tartanu.. Proto je mnohem lepsi udavat tempo pomoci tf, a sice rozsahem min-max mezi kterym se ma trenink pohybovat. Mam takovy spatny pocit , ze veskere treninky by se mely odehravat nekde nad 60-65% max tf. Pohyb pod touto hranici nema valny treninkovy vyznam. Konec off- topicu. Neni problem najit oblast kde tempo 6min/km bude jenom zboznym pranim...

Souhlásím s odvozením s tf. Těch 6 min/km byl jenom nepřesný příklad pomalého klusu po asfaltce.

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#57 2006-10-06 14:25:24

Ondra Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9 Dolní Počernice
Tento měsíc: 66 km
Minulý měsíc: 267 km
Celkem: 9771 km

Štefan psal:

Xixao psal:

Souhlásím s odvozením s tf. Těch 6 min/km byl jenom nepřesný příklad pomalého klusu po asfaltce.

Chlapi, o to tady vůbec nešlo, to běžeček uvedl jen jako "označení" pro pomalý běh a vy se toho zas chytáte jak ...

Každá věc má pro člověka cenu toho, co pro ni musel obětovat.

#58 2006-10-06 14:40:51

Ondra Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9 Dolní Počernice
Tento měsíc: 66 km
Minulý měsíc: 267 km
Celkem: 9771 km

Bezecek psal:

dees psal:

Pro Bezecka:

Pro Market:

P.S.

Běžečku, zase musím reagovat na Tvůj provokativní příspěvek...

Tady nikdo nekazí BĚŽCE A ATLETY, respektive neučí BĚŽCE A ATLETY běhat 6 min/km.

Pokud jde ale o neběžce, nesportovce, případně rekreační sportovce, kteří chtějí začít alespoň rekreačně běhat, tak tímhle tempem se s během seznamují a díky bohu za ty trenéry, kteří je to postupně učí...

Uvědom si, že tohle fórum se skládá z většiny z těchto lidí, lídí, kteří se během baví, provozují ho rekreačně a pro radost, nebo s ním úplně začínají a nemají ambice vyhrávat jakékoliv závody, nebo se označovat za atlety.
Očividně se mezi takové lidi neřadíš, to ale neznamená, že by ses jim mohl posmívat za časy okolo 3:30, nebo snad tvrdit, že trenér, který jim v začátcích radí pomalý běh okolo zmíněných 6 min/km kazí běžce nebo snad úroveň atletiky!

Každá věc má pro člověka cenu toho, co pro ni musel obětovat.

#59 2006-10-06 14:47:21

Jura
Host

Dovolím si připojit k této vyhraněné diskuzi jeden citát našeho předního maratónce: " Obdivuji Vás co to běháte maratón přes 4 hodiny, já bych to tak dlouho makat nevydržel ".

#60 2006-10-06 15:01:33

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

K Jurovýmu musím taky přidat svoje, jezdím Ironmany a obdivuju ty, kteří se dokáží na trati trápit přes 12hod. Osobně bych se na to asi vykašlal.

Never give up!!!

#61 2006-10-06 15:03:54

Pem 
Člen
Místo: Dřínov
Celkem: 48 km

Jura psal:

Dovolím si připojit k této vyhraněné diskuzi jeden citát našeho předního maratónce: " Obdivuji Vás co to běháte maratón přes 4 hodiny, já bych to tak dlouho makat nevydržel ".

Souhlasím, Taky se připojím. Toto fórum mne především motivuje zase běhat. A díky ostatním jsem dostal navíc pár rad. Atlet už nikdy nebudu :-) A taky obdivuju lidi, kteří mají vůli běžet maratón ty 4-4,5 hodiny, třeba na maximum svých možností. já to zažil, byl to děs. u mne nebylo co obdivovat. Problém byl, že jsem netrénoval. Nedoporučuju...
Takže ten problém není strach, respekt, tempo, ale prostě chuť - motivace běhat. Někdo má cíl a za ním jde, někdo dobrý pocit.

Keep walking! Johny Walker!

#62 2006-10-06 15:14:49

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Bezecek psal:

Ondra psal:

Ahoj Markéto,
jestli jsi z Kobylis, tak bys mohla někdy vyběhnout s námi do Stromovky (pravidelné tréninky každý čtvrtek od 18:00, sraz u Planetária), kde se běhá většinou celkem pohoda, do jedné hodiny.
Taky chodíme s Milošem Škorpilem (jeden z našich předních trenérů a propagátorů běhu mezi širokou veřejností + vynikající ultramaratonec) běhat z Bohnic, tak se můžeš někdy přidat a my Tě radama předzásobíme, na jak dlouho budeš chtít:-)
Co se týká nějakého tréninkového plánu, tam už by to chtělo víc informací. Co jsi dělala za sport, co chceš běhat a jak, jakou máš aktuální formu (třeba podle Cooperova testu) + případné další Tvoje požadavky a očekávání od tohoto počínání.
Kdyžtak mi napiš mail na ouher@csas.cz a můžeme dát něco do kopy.
Ať Ti to vydrží!
Ondra Uher

Po smazani velice demokratickym Adminem se musim ozvat jeste jednou:
Koho Milos Skorpil trenuje tak dobreho, koho kam privedl a co s kym dokazal, trenerske uspechy??
Protoze pokud si stojite za tvrzenim "jeden z našich předních trenérů", odpovite a ne to zase smazete....)))))))))
Heh, a ted sem zvedavej jak dlouho to tady vydrzi...smile)

A kdo je podle tebe nejlepší trenér na světě? Ano, jsi to ty sám, že?

Už tam budem? smile

#63 2006-10-06 15:26:33

rk Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 20 km
Minulý měsíc: 249 km
Celkem: 6560 km

Stefano Baldini v televizi říkal, že je jedno, jestli uběhnete maraton za 2 hodiny, 4, nebo 6. Zážitek je stejný. Je to pořád maraton. (Na plovárně s M. Ebenem)
Pro mě je 6min/km běh a po zaběhnutí 20km za 2h si připadám "dost dobrej", i když někdo jiný vyklusává 4:30/km a J.Pribilinec chodil 20km asi za 1:20:00 , 4min/km !
Možná je hlubší zážitek jednou za život doběhnout železného muže za tmy po limitu, než za 9:01:01 a být naštvanej, že to zase není pod 9.
...O čem že byl první příspěvek ?... :-)

#64 2006-10-06 19:16:11

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 8176 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

rk psal:

Stefano Baldini v televizi říkal, že je jedno, jestli uběhnete maraton za 2 hodiny, 4, nebo 6. Zážitek je stejný. Je to pořád maraton. (Na plovárně s M. Ebenem)
Pro mě je 6min/km běh a po zaběhnutí 20km za 2h si připadám "dost dobrej", i když někdo jiný vyklusává 4:30/km a J.Pribilinec chodil 20km asi za 1:20:00 , 4min/km !
Možná je hlubší zážitek jednou za život doběhnout železného muže za tmy po limitu, než za 9:01:01 a být naštvanej, že to zase není pod 9.
...O čem že byl první příspěvek ?... :-)

rozumím ti, ale tady narážíš na bariéru lidí u kterých mám pocit nějakého traumatu a nesplněných představ. Tudíž umíš-li maraton pod 2:30 - jsi borec, pod 3:00 -budu se ještě s tebou bavit, 3:30 - ani sem nepiš :-)

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#65 2006-10-06 20:35:04

Jura
Host

Je to typycký úkaz u vytrvalostních sportů, kde se na rozdíl od kolektivních v takových diskuzích angažuje více lidí samostředně  zahleděných do sebe a svého mikrosvěta. V kolektivních sportech by byl "umravněn" v hospodě nebo šatně. A u běhu je jich podle mého názoru nejvíc. Snad je to tím, že je ekonomicky nejsnáze dostupný.
Soutěživost, ctižádost a snad i trochu zakomplexovanost pak vede k sebeprezentaci a pak i provokacím. Je to svým způsobem  onanie naopak, která nevede k částečnému uspokojení právě v prostření anonymního internetu a různých fór.
Já bych je nechal "ukojit" a nereagoval, protože na to právě čekají.
Jiná otázka je, jestli nám takoví jedinci přespříliš neotravují námi oblíbené fórum. Když jejich reakce a příspěvky přesáhnou hranici naší osobní tolerance máme na vybranou. Buď  takové fórum přestanu navštěvovat a to i přes to, že ho mám rád, anebo proti tomu něco udělám.
A já se rozhodl, že takovou "onanii" podporovat nebudu, protože ta je jen pro jednoho! A na provokace takových reagovat nebudu. S Vámi ostatními si ovšem velmi rád "zafóruju" , možná poradím a určitě se něco dovím!

#66 2006-10-06 20:49:23

Mirek Kostlivý Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 12 - Modřany
Minulý měsíc: 464 km
Celkem: 24185 km
Pohár Behej.com: 449.5 bodu

Juro, díky za ta slova, už jsem chtěl reagovat na vyjádření :
"K cemu je nabehat 500km mesicne a z toho 99% klus ci parodii na nejakej trenink co je stejme na X% kec?A jit 3.26? ..."
Byla mířena na mě a nepřímo jsem byl označený za lháře. Už jsem chtěl reagovat, ale držím se Tvé rady. Nereaguji!

Editoval Mirek Kostlivý (2006-10-06 20:50:38)

#67 2006-10-06 21:51:30

Luckyboy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zdar nad Sazavou, Brno
Celkem: 2784 km
Web

Zmena taktiky, hm stoji to za zamysleni smile. Ale nevim jestli to vydrzim, ja nesnasim nespravedlnost a blbost a tak trochu donquijotsky proti tomu bojuju...
No a tohle tema je tak OT, ze vic uz to ani nejde.

P.S. Juro, ty jsi studovanej psycholog, sociolog a nebo samostudent?

#68 2006-10-20 22:50:32

drzmar Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kostelec nad Orlicí

Ahojda všem "tragedům,"
nevím zda jsem v běhu úplný nováček, ale to nehraje velkou roli. Ale pravdou je, že v roce 2005 jsem se zúčastnil PIM úplně a zcela bez přípravy. Na tom, abych se dostal do cíle jsem šlapal něco málo přes pět hodin. Každopádně to byl super zážitek, skvělý pocit..., však asi sami dobře víte co myslím. Nechci být nějaký super a extra přeborník, ale rád bych se dostal třeba na ty čtyři hodiny. Přes léto jsem něco málo najezdil na kole, teď jsem bohužel díky pracovnímu úrazu čtvrt roku doma se zády. Začátkem tohoto týdne jsem začal s takovým nějakým tréninkem. Běhám asi 35 minut denně, baví mě to, nějakou extrémní únavu nepociťuji. Potřeboval bych tak trochu poradit jak pokračovat nebo jaké vzdálenosti běhat a tak. Koupil jsem si také měřič tepu, což není špatná věcička. Nechal bych si vypracovat od M. Škorpila plán, ale je to v mé současné situaci tak nějak nereálné. Ale jsem rád, že jsem objevil toto fórum, vypadá to tu na slušné lidi a hlavně si toho admini hledí. Tak spoustu kilometrů v nohách a předem díky za komentáře. Ještě jedna věc, nevím, zda je to tolik podstatné, ale když jsem běžel vlastně ten svůj první maraton, měl jsem 98 kg při své výšce 189cm, teď mám 103 kg, 27 let. :-) Pokud tomu dobře rozumím TF max 70%, což je u mě asi 145/min. a aspoň hodinku?

Editoval drzmar (2006-10-21 10:13:03)

#69 2006-10-21 12:40:20

Luckyboy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zdar nad Sazavou, Brno
Celkem: 2784 km
Web

Urcite je tu vic fundovanejsich radcu nez ja:), ale takove ty zakladni rady se tu vyskytuji v mnoha jinych vlaknech, takze hledej a cti wink. Ale abych ti aspon s necim poradil, tak podle me jsi moc tezky. zkus zhubnout aspon na vahu 89kg (pri tve vysce 189), protoze jinak ti beh bude mnohem vic opotrebovavat klouby. a pocitam ze jestli jsi mel problemy se zady, tak pri vyssi vaze budou i vyssi otresy trapit pater.
co se sportester neni spatna vec, ja jeden mam (i kdyz to je nejaky neznackovy jednoduchy budik) ale skoro s nim nebeham, protoze pak s behani nemam ani tolik radost. nejlepsi beh je ten, ktery si uzijes a jdes ho, ne podle treninkoveho planu a nejakeho casu ci tepovky, ale podle sveho pocitu. a pokud chces nejprve zhubnout, tak zacni mene jist a zmen i skladbu jidelnicku - tzn. min tuku a vice sacharidu. a spis misto souvisleho behani to stridej s rychlou chuzi - takovy ten indiansky beh. jde spis ne o intenzitu ale i delku pohybu, cili lepsi hodinku pomalejsiho behu stridaneho s chuzi nez pul hodky beh. a misto behani kazdy den si zajdi 2x tydne do bazenu a tam hodku plav.
to by byly asi takove zakladni rady, pokud by si mel dalsi dotazy tak se klidne zeptej, ale myslim si, ze na vetsinu tvych dotazu tu uz na foru odpovedi je dost, staci jenom dat si cas a hledat:)

Board footer