Zdravím všechny Tragédky a Tragédy. Právě jsem se přihlásil na Ostravský maratón. I když to vypadá po Kladnu trochu šíleně, nezužitkoval jsem tam (i vinou bolesti žaludku a hladu) formu. Chci to zkusit v Ostravě. Ubírám ze svých ambicí, chci to běžet pod 3:36. Přihlášený je i Jiří Wallenfels, tak to asi nevyhraju ![]()
Editoval Štefan (2006-09-12 09:44:49)
Poběžíte někdo?
Štefan psal:
Poběžíte někdo?
Štefane, není na další marathon moc brzo? Chceš-li rekord, počkal bych na Stromovku. Minulý rok jsem běžel napřed Kladno, kde jsem měl čas pouze 3:30, a za 6 neděl se to zlepšilo o 9 minut. A i letos na jaře při této 6 nedělní pauze byl můj druhý marathon dokonce o 15 minut lepší než ten v Bratislavě. Ale říká se, že prý byla v Bratislavě delší trať ![]()
Ale Ostrava je tvůj rodný kraj, tak ti do toho nechci kecat.
Štefan psal:
Mirek Kostlivý psal:
Štefan psal:
Poběžíte někdo?
Štefane, není na další marathon moc brzo? Chceš-li rekord, počkal bych na Stromovku. Minulý rok jsem běžel napřed Kladno, kde jsem měl čas pouze 3:30, a za 6 neděl se to zlepšilo o 9 minut. A i letos na jaře při této 6 nedělní pauze byl můj druhý marathon dokonce o 15 minut lepší než ten v Bratislavě. Ale říká se, že prý byla v Bratislavě delší trať
Ale Ostrava je tvůj rodný kraj, tak ti do toho nechci kecat.Můj rodný kraj je Bratislava. Ten maraton byl sice nejmenší z maratonů v hlavních městech, ale zato nejdelší
. Je moc brzo. Ale v Kladně mi bylo od startu špatně, vůbec jsem nemohl jíst, pak na 37. km došli síly (spíše odešly), vůbec jsem nezabojoval. V Ostravě mám syna a znížil jsem si cíl na 3:36, cítím se nejlíp, jak se asi 5 dní po maratonu můžu cítit. Tak to zkusím.
Editoval Štefan (2006-09-15 17:05:16)
Štefan psal:
Můj rodný kraj je Bratislava. Je moc brzo. Ale v Kladně mi bylo od startu špatně, vůbec jsem nemohl jíst, pak na 37. km došli síly (spíše odešly), vůbec jsem nezabojoval. V Ostravě mám syna a znížil jsem si cíl na 3:36, cítím se nejlíp, jak se asi 5 dní po maratonu můži cítit. Tak to zkusím.
Tak ať ti to pěkně běží, i 3:36 je osobák. A jinak pardon za tu Bratislavu. Už si mi to říkal v Tróji na tom kopci, ale hold jsem nějaký sklerotický
.
já půjdu jen fotit a fandit - další týden běžím MMM
forest psal:
Já bych se měl taky objevit jako divák.
Budu tam a doufám, že hodně aktivní ![]()
-W-
Beet psal:
forest psal:
tak v tom případě použiju, vyjímečně, Tragédí dres i jako divák (abyste mě pak mohli případně identifikovat) ;-)
-W- psal:
Budu tam a doufám, že hodně aktivní
-W-
budeš útočit na osbák? jestli jo, tak to bude podívaná!
Editoval forest (2006-09-16 19:39:11)
Kdo jede do Ostravy přes Vyškov a má volné místo,přidám se.
Ahoj, účast v Ostravském maratonu rozmýšlím a nejspíš na něj pojedu.
forest psal:
Beet psal:
forest psal:
tak v tom případě použiju, vyjímečně, Tragédí dres i jako divák (abyste mě pak mohli případně identifikovat) ;-)
OK. Doufam, ze se konecne potkame :-)
V neděli se těším. Snad vyjde počasí. Mám sen, který má hodnotu 3:45. Jdu se kouknout, kdo je mezi přihlášenými.
minusak psal:
V neděli se těším. Snad vyjde počasí. Mám sen, který má hodnotu 3:45. Jdu se kouknout, kdo je mezi přihlášenými.
Podle dlouhodobé předpovědi na http://www.e-pocasi.cz/pocasi-predpoved
má být v noci 6/10 a přes den 23/27, ale je tam poznámka, že dlohodbá předpověď může být nepřesná. Před Kladnem taky předpovídali 25 st. a nakonec bylo kolem 20, takže doufám, že jim to zas nevyjde.
Pro Ostravu jsem našel
http://wwwa.accuweather.com/world-forec … p;metric=1
tam je max. 25.
Editoval Štefan (2006-09-21 08:50:48)
To počasí teda nevypadá dobře. No, lepší, než kdyby mělo pršet. Díval jsem se na mapku a trať je přesunutá z městských ulic úplně pryč, takže hodně kilometrů bude ve stínu a vedle vody. Největším jedem loni byla právě ta rozpálená Sokolská a kličkování mezi auty a obrubníky u Sv. Václava. Snad to letos trochu změřili a nebudou nás nahánět mezi keři jako loni. Trať prakticky neomezí dopravu v Ostravě.
Přihlášeno je obrovské množství Poláků a Ti jsou vždy dost dobří, takže nelze počítat se slušným umístěním. Také je pozoruhodné množství přihlášených žen.
Štefan psal:
Před Kladnem taky předpovídali 25 st. a nakonec bylo kolem 20, takže doufám, že jim to zas nevyjde.
Kdepak, bylo ještě méně. Aspoň u nás v Modřanech bylo okolo 10 hodiny asi 12st., ve 12.00 jenom 16st. ve stínu, k tomu foukal příjemný chladný větřík. Těch 20 st. mohlo být tak na slunci. Kéž by tak bylo v Košicích! Mám hrůzu, že z těch Uherských nížin přivane teplý vzduch, a bude vymalováno. Kéž by pršelo a člověk musel běžet tak, aby se zahřál. Jinak mám obavu, aby toho 24. nebylo v Ostravě taky teplo. Nepřál bych vám ho.
forest: Myslím,že na osobák to tentokrát asi nebude
Bohužel mírná zdravotní indispozice a hlavně ztráta výkonnosti mi to nedovolí. Ale já se nedám ! A budu bojovat ! Takže podívaná to může být - záleží jenom jaká ![]()
Všichni: Díval jsem se na seznam přihlášených na Ostravský maraton a jsem potěšen, že je již přihlášeno 152 startujicích - i když určitě všichni nepřijedou a nakonec jich asi bude míň tak je docela možné,že s připočtením nepřihlášených účastníků překonáme letošní počet 146 startujících maratonců v Kladně a ono tak přijde o svou chloubu "druhý největší maraton v ČR" (bude to ale těsné). Takže Ostravský maraton bude již nejenom nejstarší v čechách na moravě a ve slezsku aaj ?
? Nevadí - možná, že příšti rok půjdu Kladno podpořit v tomto souboji ![]()
Editoval -W- (2006-09-21 09:07:55)
A všimli jste si přihlášené mezinárodní účasti ?
- Polsko: 30, - Slovensko: 14, - Bělorusko: 4, - Maďarsko: 1, Finsko: 1 + možná i nějaké to překvapení ![]()
Že by příští rok již: "46. Mezinárodní Ostravský maraton" ?
?
-W- psal:
forest: Myslím,že na osobák to tentokrát asi nebude
Bohužel mírná zdravotní indispozice a hlavně ztráta výkonnosti mi to nedovolí. Ale já se nedám ! A budu bojovat ! Takže podívaná to může být - záleží jenom jaká
Všichni: Díval jsem se na seznam přihlášených na Ostravský maraton a jsem potěšen, že je již přihlášeno 152 startujicích - i když určitě všichni nepřijedou a nakonec jich asi bude míň tak je docela možné,že s připočtením nepřihlášených účastníků překonáme letošní počet 146 startujících maratonců v Kladně a ono tak přijde o svou chloubu "druhý největší maraton v ČR" (bude to ale těsné). Takže Ostravský maraton bude již nejenom nejstarší v čechách na moravě a ve slezsku aaj ?? Nevadí - možná, že příšti rok půjdu Kladno podpořit v tomto souboji
Ještě aby se Ostravští organizátoři pokusili napodobit kladenské. Vloni jim to moc nevyšlo... . Letošní Klimkovice byli sice příjemné, ale do Kladna přeci jenom něco scházelo.
A o osobák chci zabojovat, v Kladně jsem se sice zlepšil oproti oficiálnímu osobáku o 2:40, ale zcela spokojený jsem nebyl. Uvídím v neděli, je to po Kladně brzo, ale zkusím to.
Editoval Štefan (2006-09-21 09:15:27)
na webu MK Sietl už nefungují propozice - v kolik je teda start (a kde vlastně přesně)? Vypadá to tak, že letos tam není žádný doplňkový běh (loni tuším 5 km) - je to tak?
Štefan: pořadatelé se určitě z loňska poučili a pochybuji, že budou chyby opakovat a letos byly všechny jejich pořádané závody v pohodě.
forest: jukni na http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm - myslím, že doplňkový běh bude, ale když tak napiš dotaz na mk.seitl@volny.cz .
forest psal:
na webu MK Sietl už nefungují propozice - v kolik je teda start (a kde vlastně přesně)? Vypadá to tak, že letos tam není žádný doplňkový běh (loni tuším 5 km) - je to tak?
Na behej.com je špatný odkaz, správně je
http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm
Díky za upozornění. Odkaz na behej.com upraven.
T.
Tučnák: Mimochodem na behej.com by jste měli upravit i termín Chřibského maratonu,který byl přeložen na 14.10.2006.
-W- psal:
forest: jukni na http://www.volny.cz/mk.seitl/ostr06cz.htm - myslím, že doplňkový běh bude, ale když tak napiš dotaz na mk.seitl@volny.cz .
dík, už vím v čem byla chyba - v Opeře se zobravala jen čistá stránka (v IE no problem)... (jen takový mírný povzdech nad exportem *.doc do *.html...)
-W- psal:
Tučnák: Mimochodem na behej.com by jste měli upravit i termín Chřibského maratonu,který byl přeložen na 14.10.2006.
Jsou někde podrobnosti?
hudy psal:
-W- psal:
Jsou někde podrobnosti?
Na netu nejsou asi žádné informace o Chřibském maratonu krom umístění v termínovce, mj. také na slovenských stránkách www.42195.sk
running-observer psal:
hudy psal:
-W- psal:
Jsou někde podrobnosti?
Na netu nejsou asi žádné informace o Chřibském maratonu krom umístění v termínovce, mj. také na slovenských stránkách www.42195.sk
Víte někdo důvod změny? Při pohledu na ostatní termíny mi to přijde divné...
Štefan psal:
Ubírám ze svých ambicí, chci to běžet pod 3:36.
Štefane držím palce, ať Ti to vyjde.
Pokud nepadne 3:30, tak Stromovka to jistí
)
M.
Mount psal:
Štefan psal:
Ubírám ze svých ambicí, chci to běžet pod 3:36.
Štefane držím palce, ať Ti to vyjde.
Pokud nepadne 3:30, tak Stromovka to jistí)
M.
Díky, ale v neděli na 3:30 nepoběžím.
Pro Štefana: Těch 3:36 bych chtěl v neděli taky zkusit. Za kolik teda plánuješ prvních 10km?
minusak psal:
Pro Štefana: Těch 3:36 bych chtěl v neděli taky zkusit. Za kolik teda plánuješ prvních 10km?
S malou rezervou za 51, první kolo pomalejší asi za 30: 45
Editoval Štefan (2006-09-22 10:03:41)
vl001 psal:
running-observer psal:
hudy psal:
Jsou někde podrobnosti?Na netu nejsou asi žádné informace o Chřibském maratonu krom umístění v termínovce, mj. také na slovenských stránkách www.42195.sk
Víte někdo důvod změny? Při pohledu na ostatní termíny mi to přijde divné...
nevíme, ale říkal to někdo z běžců na B25, že mu to říkal ředitel závodu na "Kopřivnici"... (celkem mě to štvě, protože takhle musím Chřiby vyřadit z plánu)
forest psal:
vl001 psal:
running-observer psal:
Na netu nejsou asi žádné informace o Chřibském maratonu krom umístění v termínovce, mj. také na slovenských stránkách www.42195.skVíte někdo důvod změny? Při pohledu na ostatní termíny mi to přijde divné...
nevíme, ale říkal to někdo z běžců na B25, že mu to říkal ředitel závodu na "Kopřivnici"... (celkem mě to štvě, protože takhle musím Chřiby vyřadit z plánu)
Teď se dívám, že Štefan Krč je tam přihlášen dvakrát. Ty máš jmenovce, nebo pořadatelé nafukují účast?
minusak psal:
Teď se dívám, že Štefan Krč je tam přihlášen dvakrát. Ty máš jmenovce, nebo pořadatelé nafukují účast?
Napřed jsem se přihlásil na jaře. Pak jsem si to rozmysle, a odhlásil jsem se. A na začátku září jsem se přihlásil znovu.
Tak jsem si ten maratón trochu zkrátil. Někde jsem četl, že Tragéd nevzdáva, ale tentokrát to nevyšlo. Zkolil mne na 33 km hlad. Zase stejný problém, jako na Kladně, ale s horším koncem. Nebyl jsem schopen nic pozřít, kromě půlky karbosneku. Kromě toho já v den závodu nic nejím, větší jídlo jsem měl naposledy v sobotu v poledne.
Začal jsem jako vždy rychleji, než jsem měl v plánu, první pětka za 24 min. misto 25:50. Pak jsem se zrovnal na tempo 5:05 na km. Na půlce jsem měl 1:48, to bylo přesně, ale cítil jsem, že to neudržím, tak jsem trochu zpomalil. Ještě na 30 km jsem běžel asi na 3:38, ale hlad už byl zoufalý. Rozhodl jsem se, že na občerstvovačce asi na 32 km za každou cenu něco sním. Ale tam už nic neměli. Tak jsem si řekl, že vydržím ještě asi 4 km na další. Pak jsem si ale asi za další km představil, jak sedím v rerstauraci a přede mnou naloženy mísy z jídlem, a já se cpu a cpu. To byl konec. Nohy se zastavily a vydaly se opačným směrem k cíli (to bylo asi 1km.) Vůbec mi nebylo líto, že nedoběhnu, měl jsem jenom pocit štěstí, že neběžím a za chvíli budu do sebe něco ládovat. Bohužel to dopadlo jinak. V cíli se ukázalo, že občerstvění vydávají jen na lístky, které nám dali do startovní tašky, a které jsem vůbec nezaregistroval. Nebyl jsem sám, bylo nás hodně. Asi to bylo tým, že lístky byly v obalce na které bylo památní razítko maratonu, tak jsem v ní nic nehledal.
Pokusil jsem se vyjednávat s pořadately, ale marně. V tom okamžiku pro mne život ztratil smysl, začal jsem litovat, že jsem vzdal. Lístky byly u syna v bytě, syn v cíli nebyl, měl přijít až na 13:30. Naštěstí bydlí kousek od cíle, tak jsem se tam vydal, našel ho doma a konečně jsem se mohl najíst.
V cíli jsem potkal mínusaka, zlepšil si osobák (myslím, že až o 15 min), takže ještě jednou velká gratulace.
Štefan psal:
Tak jsem si ten maratón trochu zkrátil. Někde jsem četl, že Tragéd nevzdáva, ale tentokrát to nevyšlo. Zkolil mne na 33 km hlad. Zase stejný problém, jako na Kladně, ale s horším koncem. Nebyl jsem schopen nic pozřít, kromě půlky karbosneku. Kromě toho já v den závodu nic nejím, větší jídlo jsem měl naposledy v sobotu v poledne.
Začal jsem jako vždy rychleji, než jsem měl v plánu, první pětka za 24 min. misto 25:50. Pak jsem se zrovnal na tempo 5:05 na km. Na půlce jsem měl 1:48, to bylo přesně, ale cítil jsem, že to neudržím, tak jsem trochu zpomalil. Ještě na 30 km jsem běžel asi na 3:38, ale hlad už byl zoufalý. Rozhodl jsem se, že na občerstvovačce asi na 32 km za každou cenu něco sním. Ale tam už nic neměli. Tak jsem si řekl, že vydržím ještě asi 4 km na další. Pak jsem si ale asi za další km představil, jak sedím v rerstauraci a přede mnou naloženy mísy z jídlem, a já se cpu a cpu. To byl konec. Nohy se zastavily a vydaly se opačným směrem k cíli (to bylo asi 1km.) Vůbec mi nebylo líto, že nedoběhnu, měl jsem jenom pocit štěstí, že neběžím a za chvíli budu do sebe něco ládovat. Bohužel to dopadlo jinak. V cíli se ukázalo, že občerstvění vydávají jen na lístky, které nám dali do startovní tašky, a které jsem vůbec nezaregistroval. Nebyl jsem sám, bylo nás hodně. Asi to bylo tým, že lístky byly v obalce na které bylo památní razítko maratonu, tak jsem v ní nic nehledal.
Pokusil jsem se vyjednávat s pořadately, ale marně. V tom okamžiku pro mne život ztratil smysl, začal jsem litovat, že jsem vzdal. Lístky byly u syna v bytě, syn v cíli nebyl, měl přijít až na 13:30. Naštěstí bydlí kousek od cíle, tak jsem se tam vydal, našel ho doma a konečně jsem se mohl najíst.
V cíli jsem potkal mínusaka, zlepšil si osobák (myslím, že až o 15 min), takže ještě jednou velká gratulace.
Štefane,
proč jíš větší jídlo naposled v sobotu v poledne?Udělat to stejné co ty,dopadnu naprosto stejně,myslím si ,že snad každý.Máte někdo se stejným stravovacím přístupem před maratonem dobré zkušenosti?
Také si to nedovedu představit. Před maratonem bohatá večeře, klidně i něco malého ještě k opravdu pozdní druhé a cca 3 hodiny před závodem snídám. Jinak bych dopadl stejně.
Jasně kvůli tomu dělám dlouhé tratě, protože se můžu při závodě cpát
Při desítce to moc nejde.