Energer psal:
Takže nyní k SAMOVI, provizi neberu od společnosti energy žádnou, jsem jen voják z povolání, který má k běhání spoustu prostoru a času i v zaměstnání, a jsem velkým příznivcem alternativní medicíny a přírodních preparátů, tak mě společnost energy zaujala. Nikomu nic nenutim,
jen konverzuji ve foru o kloubní výživě.
Nyní běhám kolem 50 -70 km týdně a chystám se na jaře na svůj 1.maraton..
Na to, že máš spoustu prostoru a času běhat i v zaměstnání, je 50-70km týdně celkem bída. Ale to jen tak mimo hlavní směr diskuse.
sam psal:
Na to, že máš spoustu prostoru a času běhat i v zaměstnání, je 50-70km týdně celkem bída. Ale to jen tak mimo hlavní směr diskuse.
neber behanie ako jedinu moznost sportovej aktivity.
Dannyku je to tak, jen běhání nestačí.. sice tam píšu že běhám 50-70 km týdně, což Same uznávám není moc, ale nedodal jsem že 2-3 krát týdně posilka, na bytě dále našlapu dalších cirka 30 km týdně na eliptickém rotopedu.. ále což nemusím tu psát vše.. důležitý jsou výsledky, v nějakém závodě se ukáže jestli to flákám..
Energer psal:
... jsem jen voják z povolání, který má k běhání spoustu prostoru a času i v zaměstnání ...
...Nyní běhám kolem 50 -70 km týdně ...
Dovolím si znovu nyní již s výběrem podstatného pro můj komentář ocitovat příspěvek Energera. Snad je jasné, na co jsem reagoval. Má představa spousty času k běhání i v zaměstnání je minimálně hodina denně, což i při volném tréninkovém tempu je za pět pracovních dní 60km a přidá li člověk o víkendu jen 30km, je výsledkem 90km týdně. O tom, jestli budeš na závodech špatný, dobrý, nejlepší nebyla v mé odpovědi ani stopa. A v podstatě je mi to i jedno.
same v pohodě.. kritiku má člověk umět přijmout a tak ji přijímám, jsem slabej okej
)
asi jsem to s tím - že mám hodně prostoru k běhání- přehnal trochu.. ono je to jak kdy..
no nic.. Veselé Vánoce všem
To Energer: V mém komentáři nebylo nic osobního, jen reakce na tvé konstatování. A "slabej" ? To je snad jen ten, kdo si to o sobě sám myslí, ne ? Pěkný rok 2008.
Vážení sportovci,
mám už nějaký rok života za sebou, tak bych Vám rád něco také sdělil. Umělé preparáty - doplňky ( všimněte si,že nesmí používat název lék) v jakékoliv formě jsou t.zv. !placebo efekt ! Kdyby opravdu to by byla pravda tak je z toho nová Nobelova cena. Navíc každý je individualita, takže pán x nebo y, z, se jiným způsobem jeho metabolismus srovnává se syntetickými náhražkami. Je pravda, je-li trenink zaměřen s takovou intenzitou, že si tělo není schopno vytvořit ztracené opotřebované tkáně, tak bohužel je to nevratný proces s přibývajícím věkem. Jinak by byl člověk nesmrtelný a tak zv. nechátrající. Závěr chce to přistupovat rozumně, poněvadž tělo člověka od určitého věku a zatížení organismu přestane fungovat jako perpetum mobile ve smyslu náhrad opotřebených součástek těla. S pozdravem Petr
Energer psal:
... jsem jen voják z povolání, který má k běhání spoustu prostoru a času i v zaměstnání ...
...Nyní běhám kolem 50 -70 km týdně ...
Zajímalo by mě kde pracuješ??
Moje odpověď, na to kde pracuji je také individuální.
Jsou sportovci s denní těžkou manuální zátěží a přitom normálně trenují. Záleží to opravdu jednak na věku, dále pak na individuální dispozici jedince a v součtu se to odrazí zda člověk vydrží dlouho přijímat určitou zátěž, aniž se to u něj zdravotně projeví. Důležité je také to, ža každý jedinec regeneruje svoje tělo jinak, každý má jiné tréninkové metody (strečink, realizační tým apod.).
Důležité je vědět na jaké úrovni sport provozuji, protože jednoznačně je dokázáno že jakýkoliv závodně provozovaný sport bez dostatečné podpory týmu (masér,lékař...) není jednak schopen podávat požadovaný výkon, ale také stejně bude muset svoji závodní činnost ukončit pro opakované zranění ( zase existují vyjímky). Jak víme všichni zatím žádné podpůrné prostředky to nevyřešily. Řeší se to většinou ex po , a sice lázněmi, případně chirurgicky, přípravky a výsledek je stejně konec.
Závěr : nechci nikoho odrazovat, ale dnešní špičkově prováděný sport určitě není zdraví prospěšný a jestliže se ozívají problémy v na začátku sportovní dráhy, tak si troufám říci, že to chce ubrat na výkonu, případně mít kolem sebe realizační tým, který odhalí slabiny mého organismu, ale sám s tím nic nenadělá.
Petr