reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

• Index
  •  » Boty
  •  » Obecně: V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy?

#1 2006-09-14 09:39:54

Keram 
Člen

Obecně: V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy?

V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy? Já běhám povrchy půl na půl (asfalt x polní lesní cesty).Můžou se např.boty na tvrdší povrch zničit běháním v terénu a naopak?
Dík za odp.

#2 2006-09-14 10:27:43

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5843 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

Re: Obecně: V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy?

V odpružení, stabilitě, materiálu (silniční většinou více větrají a krosové zase chrání před kameny apod.) a určitě ještě v něčem. Silniční boty by neměly v terénu utrpět žádnou újmu. Jedině, že bys uklouzl a utrpěl újmu Ty. :-) Ale krosovky na silnici netlumí a rychle se sešlapávají (podle mé jediné zkušenosti).

Editoval Advid (2006-09-14 10:28:30)

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#3 2006-09-14 10:38:52

trava 
Člen
Místo: Liberec, AH

no s tím tlumením bych to neviděl tak černě, třeba asics Trabucco jsou zuper, ale je pravda, že podrážka je měkčí.
Z vlastní zkušenosti - neběhám v takovým terénu aby to silničky nezvládly, bahnu se vyhnu, kaluž přeskočím a plot radši podlezu smile.

Pokud naběháš to samý prd jako my, tak si kup boty cross na podzim-zima-jaro.
A pak na silnici jaro-léto-podzim.

takže záleží kdy si je chceš koupit a hlavně kdy chceš běhat. --- to jsme ti moc neporadili co? smile

Editoval trava (2006-09-14 10:40:39)

#4 2006-09-14 10:40:51

mhrunner Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nymburk
Web

Keram psal:

V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy? Já běhám povrchy půl na půl (asfalt x polní lesní cesty).Můžou se např.boty na tvrdší povrch zničit běháním v terénu a naopak?
Dík za odp.

Boty se od sebe urcite lisi hodne, tak jak pise Advid, krosove boty jsou delane tak, aby vydrzeli pripadne oderky od kamenu, korenu, nepropusti vodu, jsou proste vic pevne a hlavne maji diky sve tvarovane podrazce lepsi zaber na meksim povrchu. Podrazka je prizpusobena terenu stejne jako napriklad pneumatika. Silnicni bota, stejne tak silnicni pneumatika se v terenu bude klouzat a nebude mit takovy zaber.

#5 2006-09-14 11:28:38

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5843 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

Ještě detail. Mám krosovky i silniční a i do terénu beru stejně silniční. Jen, když předpokládám, že bude fakt hodně bahna a vody, tak beru krosovky.

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#6 2006-09-14 15:07:48

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Minulý měsíc: 267 km
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Já mám hlavně silniční a když se běží lesem, tak to musí nějak přežít. Nejlepší nápisy na botech jsou ty typu: "Nesmí přijít do styku s vodou" - tak asi když začně pršet, tak to začnu těm botám vysvětlovat, že maji problém?
Jinak slyšel jsem kladné hodnocení na Mizuna - poskytují i odpružení i stabilitu, ale nevím. Dobrou terénní botou je New Balance, jen je trochu těžší. V zimě jsem v ní měl pocit, že drží stopu i na uklouzaném sněhu, ale to je asi blbost...

Už tam budem? smile

#7 2006-09-14 18:01:49

keramik Pohlaví - muž
Člen

Keram psal:

Dík za odp.

Podle toho co píšeš,tak ti stačí silniční.Jsou pohodlnější než crossovky a nějaké té louži a blátu se vyhneš.Já crossovky mám jen na závody v orienťáku,protože mám rád do terénu užší boty a neuklouznou v prudkých kopcích.Ale kombinaci asfalt x polní,lesní cesty taky řeším silničníma.

#8 2006-09-15 10:31:31

mhrunner Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nymburk
Web

keramik psal:

Keram psal:

Dík za odp.

Podle toho co píšeš,tak ti stačí silniční.Jsou pohodlnější než crossovky a nějaké té louži a blátu se vyhneš.Já crossovky mám jen na závody v orienťáku,protože mám rád do terénu užší boty a neuklouznou v prudkých kopcích.Ale kombinaci asfalt x polní,lesní cesty taky řeším silničníma.

Taky pouzivam temer porad boty silnicni, jen kdyz vybehnu v zime do snehu, kdyz je naledi nebo vyjmecne do tezkeho terenu do lesa si beru krosovy boty, ale to je hodne malo.

#9 2006-09-15 12:49:36

German Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Web

Ja zase pouzivam na vsechno NB M809GY, beham s nimi i dlouhe silnice a naprosto v pohode. Mozna jsou trosku tezsi, ale je to jenom o zvyku.

• Index
  •  » Boty
  •  » Obecně: V čem se liší crossové modely od modelů na tvrdší povrchy?

Board footer