Včera mě v Uhnošti Garmin štval.. Před závodem jsem si nastavil Autostop okruhu, před startem jsem se postavil na startovní čáru, zadal "Označit a okruh" a odmáčknul svojí pozici. Po startu jsem pustil stopky a při náběhu do druhého kola jsem nechal stopky být, a ... nic. Garmin mi kolo neodmáčknul. V dalším kole jsem doběhl k občerstvovačce 2 m před cílovou čárou, píp Garmin mi zmáčknul konec kola sám, jenže jsem to neslyšel, tak jsem si na čáře odmáčknul kolo ručně, když v první to Garmin neudělal. Tak mám ke každému zmáčknutému kolu ještě jedno 2 vteřinové. Kolo ze záznamu v Training Center vymazat jde, ale přičíst ty 2 vteřiny ke kolu předešlému už ne. Mašinka jedna zlobivá!
Včera mě v Uhnošti Garmin štval.. Na běžných trénincích jsem si nastavil Auto pauzu, jdu čúrat, píp, stopky se samy zastaví. Jenže jsem to při Maratónu zapomněl vypnout:-) Tak jsem si odskočil, píp stopky stojí, rozběhnu se, píp stopky se rozběhnou se mnou. Pak se ve skupince dohadujeme, proč mám o 30 vteřin jiný čas než kluci, až mi to, sakra!, došlo. Vypínat při běhu v menu Garmina Auto pauzu, když ho máte teprve pár dní, a tlačítka jdou dost ztuha, nic moc.. ale vypnul jsem to.
Chlapi, mám možná blbý dotaz, jak probíhal nákup přes ten Amazon.com (ještě jsem nic přes zahraničí nerealizoval). Kolik činila přesně cena, kolik bylo clo a za jak dlouho po objednání ti to přišlo. Musel jsi pro to tady na poštu? Na amazonu jsem se registroval, ale protože tam mají trochu jinou cenu než tady na foru uvádíš tak se takhle blbě ptám. Nemám se zahraničními e-obchody zkušenosti. Dík za odpověď.
Objednal jsem ho na 261$ + 69$ poštovné. Zatím nepřišel, jen zpráva, že ho 4.1. odeslali
venca psal:
Chlapi, mám možná blbý dotaz, jak probíhal nákup přes ten Amazon.com (ještě jsem nic přes zahraničí nerealizoval). Kolik činila přesně cena, kolik bylo clo a za jak dlouho po objednání ti to přišlo. Musel jsi pro to tady na poštu? Na amazonu jsem se registroval, ale protože tam mají trochu jinou cenu než tady na foru uvádíš tak se takhle blbě ptám. Nemám se zahraničními e-obchody zkušenosti. Dík za odpověď.
Amazon tyto věci neprodává, pouze zprostředkovává jejich prodej různým jiným firmám, takže dost záleží i na tom, od koho kupuješ. Já hledal dodavatele, který umí:
- dodat do ČR (těch je překvapivě mále, více než polovina dodává pouze USA, Kanada)
- akceptuje platbu kartou (nehodlám riskovat s paypalem)
- má rozumné dodací podmínky (tzn. balné a dobu dodání)
Jinak příjde normálně balík (můj prodejce měl uvedeno 7-8 work days a bylo přesně 8), když jsi doma, převezmeš ho, když ne, musíš tam holt zajít. Připrav se ale na to, že při převzetí ještě navíc zaplatíš clo, které u mne činilo cca 1200,-. Kupovat dneska na amazonu stojí za zvážení, protože třeba tady: http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(i … r-305.html ho mají za necelých 9 tisíc a máš standardní českou záruku. Balení z ameriky navíc obsahuje nekompatibilní napájecí zdroj (američané mají jiné zásuvky), který, pokud nemáš, si budeš muset koupit (je to normální nabíječka s miniusb konektorem, kterou mám k mobilu, takže jsem zrovna toto neřešil, stejně záruku, která by dle dodáku měla být world wide, ale budu raději, když na její uplatnění nedojde;-)
Pozn. budeš-li platit kartou, potřebuješ buď embossovanou (tzn. s platickými čísly, jde ji použít na tzv. žehličce), nebo ještě lépe internetovou, která je daleko bezpečnější a už ji vydávají asi všechny banky (eBanka na 100%, do té ji mám já)
Rosťo
bohužel se tohle stane, i v manuálu to je napsané krapet nepochopitelně, stejný problém jsem měl při jednom tréninku v Čimickém háji. Tady ale je ještě jedno upozornění - ten bod okruhu na mezičas se dá neúmyslně spustit i krokem ve tréninku, to znamená, že pokud si nastavíš třeba intervalový běh(každých 400m) a navíc k tomu chceš mít i kolečka okolo lesa, tak zjistíš, že každý interval přidá na tom místě nové kolečko, které se bere i v následujícím okruhu. Štěstí, že tenkrát jsem měl jen dva intervaly sprintu 400 m a pak vyklusání, ale les má 2900m a tak jsme měl na každém kolečku okolo lesa cca 5 bodů mezičasů (i to to "umí"). Jó, holt chybama se člověk učí, a kdyby to chtěl, na just se mu to nepovede.... ještě štígro, že jsem těch intervalů tenkrát neměl pět pomalejších, to by se asi úplně upípalo.... I tak ale cca 25 okruhů na 5 oběhů okolo lesa bylo trochu moc :-)
Jinak s tím zvukem je to občas divné, někdy je superhlasitý, kór pokud člověk běží okolo zastávky plné lidí (asi je tý mašince líto, že není mobilem), paradoxně někdy při běhu jsem skoro to pípnutí oznamující odbočku paradoxně skoro neslyšel... (a byl kufr...)
Auto pausa funguje vždy když se zastavíš, nebo máš nastavenou malou rychlost, jako vlastnost je to super, ale v závodě to člověk musí vypnout, jinak jsou časy mimo... Plné odečítání časů (to jest vyřazení autopauzy) se ti taky povede, pokud si dáš přednastavený trénink například 5km běhu a 1 minuta občarstvovačka voda, pak ti to ten čas započte celý (furt sem se takhle divil, jak to, že čas je delší když rychlost je stejná..., než jsem na to přišel, tohle vyřadilo i autopausy v jinak normálním běhu na vzdálenost, započítalo stání na semaforech atd...).
Jinak pípání alarmů například nastavené rychlosti, času či vzdálenosti či spolehlivě vyruší trénink - mašinka prioritně bere nastavení dané tréninkem a na zbytek zvysoka kašle, stejně se mi to chovalo na dřívější verzi sw i u běhů... Holt si člověk musí buď vše naplánovat... pak si člověk trénink ale opravdu užije... Až se s tím krapet otrkáš, tak přesně zjistíš, co od toho chceš, tobě jakožto progišovi to nebude problém nastavit a pak už ti mašinka bude dělat naschvály jen málokdy... Často jsem zjistil, že naschvál se dal popsat logickým modelem, ač v manuálu nepopsaným, ale z logiky použité popsané věci bohužel následně plynoucí... Holt logika je velká dáma, ta si nedá poroučet...
Roman
Díky za radu - už mám jasno
mám takový problém: když importuji historická data z training centra do sport tracku, tak mi při importu dochází ke kravinám. Při importu trasy se objeví kolo, které je někde třeba 30km od místa běhu a je to jenom bod v mapě. Říkal jsem si, chybka v gps datech, kterou TC neukáže. Dneska mi ale v tréninku sporttrack ukázal max. HR 356, což je hodnota, kterou jsem TC vůbec neměl. Dělá vám to někomu taky?
zatím nee, a zkoušel jsi editovat ručně GPX soubor a to kolo vymazat?
importuju hst soubory z training centra. Ten okruh v TC je ok, binec to nadělá až po importu do sport tracku a v něm taky jde to špatné kolo smazat. Štve mne ale, že to musím ručně dělat po každém importu a hlavně mne štve ta včerejší tepovka, protože 356 maximálky mi dost mrší statistiku. Editovat texťáky gpx, případně hst se mi nechce, příliš to připomíná pakárnu ;-)
čauky, to občas dělá poslední verze sportracks, to jsem našel taky. Problémem je snad asi nejvíc to, že to pokazí ten graf tepovky. Na to ale mám řešení, obvykle si graf zvětším (točítko na myši), posunu nahoru a časovou osu umoudřím poklepáním na popisce "time". Jinak se body zde samy o sobě dají posovouvat v náhledu mapy, jen musíš zvolit z move na edit nad mapou, stejně tak se dají editovat data tepovky, převýšení, zobrazit se dají přes volby obsahující data (ale to se musí zvětšit graf veličiny na celou obrazovku a pak se tam tahle volba objeví). Kupodivu ty zcestné tepovky nejsíš souvisí s nějakým vyhlazováním křivky ve sportracks, ančto se v původním hst souboru nevyskytují ani v naimportovaných datech...
Jinak to kolo, co tam nechceš, tak se dá vymazat jako bod v režimu edit v mapě - pokud tam ale poklepeš na tečkovanou spojnici trasy, zase to bod přidá...
Už aby byla nová verze, tyhle chybyčky neobsahující...
tušil jsem (resp. doufal), že ta zrada bude ve sporttracks. Jinak Ti musím Romane poděkovat za doporučení, protože jako deník je trainingcenter opravdu na pendrek. Ještě, jak píšeš, trošku poladit sporttracks a bude to ok. Zkusím to vyhlazení křivky tepu. To se hned pozná zkušený uživatel.
doplněno: tak je to jinak. Našel jsem ta HR data a tam žádná úchylná hodnota není, resp. ten graf hr data je jenom do 340-ti tepů. Sákryš, no uvidíme s novou verzí. Máš Romane, nějaké info, píšeš si s autorem např.?
Editoval Jecminek.Maselnik (2007-01-16 11:33:50)
zkušený - hahaha, spíše otrkaný, to by bylo přesnější. Vyhlazování jsem tam moc nenašel, ale jen vím, že se tam může křivka nějak uhlazovat, na praktické důsledky jsem zase nepřišel.
Ten sporttracks používám proto, že mi to může sledovat více věcí, než ten training center, včetně změny pace dle vzdálenosti atd... - to jsou ty nádherné volby pod záložkou split, například při rozdělení běhu na úseky po 250 m a pak vespod nádherná možnost "pace change from last split" či jiné... Často si podle toho přizpůsobuju tréninky na běh dle určitého jednoho záznamu - kde přidat, kde ubrat, kde se šetřit, kde plivat plíce, kde jaká maximální tepovka. Jinak to má výhodu i v tom, že se tam dají naimportovat i tréninky čistě jen záznamu tepovky a tam mám minimálně každý týden přehled o hodinopohybech, což training center nemá. To se ale musí dělat napřímo importem z garmina ze sporttracks, ančto přes export *.hst to jaksi nejde...
Training center je zase velmi dobrý na plánování tréninků, či na přípravu denních plánů, pak je to jednodušší, na týden si připravím plán a pak jen jedu podle denního tréninku, s tím, že pokud je nutné ten den něco přehodit, pak se potřebný trénink z jiného dne vezme z ostatních dní. Na jaro si tam připravuju cílené tréninky na maraton, až skončí to hamounění kilometráže po zimě... Škoda jen, že dosud nemá funkce EPOC či nějaké kalkulace vo2max, pak už by to byla celkem dost psina, už by to i dávalo odpovědi na stimulaci tréninku. Tak tuhle absenci objedu zátěžovým testem na jaře dle Milošova doporučení...
mně jde historie záznamu jenom s tepovkou exportovat z TC i importovat do ST bez problémů. Jezdím tak 3-4x týdně na rotopedu a pohoda. Taky se mi líbí, že můžu do ST psát i aktivity, kdy neměřím nic, jenom čas, typicky plavání. Ten ústřel tepovky mám v místě, kde jsem se rozbíhal po "čůrpauze" do kopce, tep šel rychle nahoru a ST to asi nějak divně interpretoval při importu.
doplněno:
Uff, tak jsem si s tím trošku pohrál a nakonec "objevil" to, že se dá v ST při editaci dat označit i interval, nejen jedna hodnota, takže jsem označil onen problematický kousek a smázl ho. Jelikož v tom místě byl průběh pěkně lineárně rostoucí (rozběh do kopce), graf se hezky srovnal. Škoda jen, že se na aplikaci nedá spolehnout. Ale co chtít za ty peníze.
Editoval Jecminek.Maselnik (2007-01-16 19:10:58)
Tak jsem si zase s tím přístroječkem nerozuměl, návod je velmi stručný, tohle tam nepsali. Chtěl jsem vyzkoušet ve Stromovce Rychlý běh, nastavil jsem zkusmo 2km za 11:00, Garmin občas houkl "Rychleji", ale když jsem pořádně přidal "Pomaleji", to on ne. Virtuální partner se na displeji neobjevil. Pak běh na 2km skončil. Zkusil jsem to ještě jednou na 1 km za 5:00, stejné. Jenže potom jsme běželi 2 kolečka po 5km, druhé jsem makal, tak byl zvědavý na čas, jenže po importu PC jsem zjistil, že jakmile použiji funkci Trénink, přestane asi fungovat mačkání kol, nebo co. Ze včerejšího tréninku mám 2 běhy, 2km, 1km a všechno zbylé dohromady. Nerozumím... Když skončí Trénink běhu na zadanou vzdálenost, tak se do toho běhu už nedá nic přidat, a začíná běh nový? To tam tedy nepíšou...
jestli se nemýlím, tak se virtuální partner dá použít jenom tehdy, když běžíš podle course. Záleží také na tom, jak máš v tréninku nastavenou podmínku, protože jde nastavit rychlost běhu, pro km za 5 minut je to 12km/h a v training centre můžeš nastavit zónu, tzn. pokud ji máš od 12km/h do třeba 15km/h, garmin Tě na přílišnou rychlost upozorní až při přešvihnutí té horní hranice.
Pokračovat v běhu se dá, ale pouze tak, že znova pustíš timer (vyzkoušeno). Zadáš-li další trénink, máš dva běhy (myslím, nezkoušel jsem, ale zdá se mi logické).
Použiješ-li trénink, přestane fungovat autolap (podle mne logicky) a také alarmy, protože tréninkem nastavuješ přesnější hodnoty, takže mi to příjde také logické.
Když mrkneš kousek níž zde ve vlákně, píše tam romikv o funkci split ve sport tracks, takže když si neodmačkáváš laps, můžeš to udělat dodatečně ve sport tracks včetně přepočtu statistik. Sport tracks jsou freeware, takže doporučuji k vyzkoušení.
Pozn. vy máte menu v garminu, případně Training Centre česky?
jj Garmin 305 prodávaná u nás má české menu, my s amerikánskými modely musíme louskat AJ ![]()
mám otázku na Jecminka, jaké máš výstupní údaje na nabíječce k mobilu, kterou používáš pro Garmina, já mám 5V 1A a nechci riskovat odpálení, protože originál nabíječka má 5V 0,35A, otázka tedy zní, neodprásknu ho?
ničeho se neboj, mám na dobíječce taky 1A. Hodnota proudu u dobíječky ale pouze udává maximální schopnost proudového odběru z dobíječky, nikoli to, že Ti tam ten 1 ampér pustí. I těch 0,35A by, myslím, zařízení spolehlivě zlikvidovalo;-). Dobíjím touto dobíječkou pravidelně a pohoda.
Anglické menu je stejně lepší;-)
Cau,
muzu se zeptat (mozna hloupe, ale zrovna tohle by mi ted v zimnich vecernich vybezich chybelo) - ma Garmin podsviceni displeje? Na obrazkach nikde specialni tlacitko na to nevidim a na vyse uvedenych strankach mi odpovedeli trosku hloupe:
"Dobrý den, tuto informaci nemáme momentálně k dispozici, dle mého názoru by ale měl
být podsvícený při zmáčknutí určitého tlačítka."
Diky,
Kamil
jasan, má podsvícení displeje s tím, že si můžeš nastavit, jak dlouho má podsvit trvat (tuším 5, 10, 20, 30, 60 s), nebo ho můžeš nastavit na "manuál", kdy ho aktivuješ krátkým stiskem tlačítka power a dokud ho stejným tlačítkem nevypneš, svítí pořád.
Máš tam jak podsvícení, tak nastavení šedosti displeje. Podsvícení krátký stisk power-stejně se i podsvícení vypne. Napoprvé doporučuju vyzkoušet v klidu a nelaborovat při běhu, ančto riskuješ vypnutí a opětovné zapnutí ti minimálně sebere část logování tréninku při běhu. Takhle tam mám taky pár děr ze záznamu tréninků ve Stromovce na památku
...
Jinak podsvícení si dávám prakticky permanentně, bez vypínání, největší žrout energie je stejně ta anténa příjmu gps signálu, takže na životnosti baterky to tak jako tak nepoznáš. Zvuky taky doporučuju nechat zapnutý na volbu tlačítka a zprávy.
Petře, to s tím menu - nevím to jistě, ale počítám, že pokud si provedeš update vnitřního sw dle update souborů ze stránek garminů, tak by tam mezinárodní verze včetně naší češtiny měla být - zkus se jich na to minimálně zeptat. Vím, že když jsem update stahoval, tak tam bylo pár údajů o tom, že doplnili překlady atd... - je tam poslední bod, tak si myslím, že pak by to jistě češtinu mít mělo. Při rozbalení archívu to mělo jeden soubor a ten to nahrávalo do paměti přístroje, tudíž soudím, že se musí jednat o verzi s překlady...
Jinak jsem se koukal a objevil se zde nový training center 3.2.1, většinou jen opravy chyb při stahování - a já si stále myslel, že to je kontakty, i když sportrtrack to bezproblémově stahoval. No, uvidíme doma, co je nového kromě jinačích formátů souborů - i když mapa se zdá v novém hávu, objevilo se něco podobného jako u Suunta EPOC, ale jako externí placená služba newleaf pro optimalizaci tréninků...
to jsou neřádi, schválně jsem se kvůli zasílání newsletteru o zasílání sw novinek zaregistroval, abych tam nemusel lozit a nic nechodí.
Mam problem s Garmin Training centrem, přestal stahovat data z Garmina, Garmin pípne, na chvíli zachrochtá disketová mechanika (?) a napíše "There was a problem while communicating with your device ..." Udělalo to dneska po běhu. Před během jsem vytvořil v Trenink, Treninky, Rozsirene novy trenink, jenze v Garminovi jsou tak malinká tlačítka, vytvořil jsem tedy trénink v Training Center, Workouts, Running a pomocí Send to device ho naimportoval do Garmina. Při tom importu se to ptalo, jako že mám jiný uživatelský profil v Training Centre a Garminovi a který že má platit, nevím, už který jsem zadal. Myslím, že v tom je ten problém, protože jak Motion Based agent, tak SportTracks s Garminem normálně komunikují. V Garminovi jsem pod profilem našel jen nastavení data narození a hmotnost, v Training centru je i jeho název. Poraďte, jak ty profily sjednotit?
Proč nemám ve SportTracks vidět vpravo dole satelitní mapu?
Ve SportTracks se mapa přepíná tlačítkem v záhlaví okna vlevo vedle Route.
S problémem s komunikací Ti neporadím ![]()
Pokud změníš profil, Garmin TC se Tě právě ptá, který chceš zachovat, ale na komunikaci by to snad nemělo mít vliv.
PetrS psal:
Ve SportTracks se mapa přepíná tlačítkem v záhlaví okna vlevo vedle Route.
No jo, ale ať to přepnu na co chci, mapu nevidim...
a jsi při přepnutí mapy připojen k internetu? Ona se ta mapa tahá z google maps a ukládá na lokál, takže pokud přepínáš bez připojení, máš smolíka.
Co se týče profilů, mělo by postačit jeden smazat, případně oba nastavit na stejné hodnoty.
Editoval Jecminek.Maselnik (2007-02-04 17:10:26)
Jecminek.Maselnik psal:
...máš smolíka.
...
pěknej výraz ![]()
Jecminek.Maselnik psal:
a jsi při přepnutí mapy připojen k internetu? Ona se ta mapa tahá z google maps a ukládá na lokál, takže pokud přepínáš bez připojení, máš smolíka.
Co se týče profilů, mělo by postačit jeden smazat, případně oba nastavit na stejné hodnoty.
Jasně, že jsem připojený, objeví se žlutý vykřičník, stahuje obrázky, a když vykřičník zmizí, nic se neobjeví...
Co se týče profilů, mám na PC jeden, který mám smazat? Jak se oba nastaví na stejné hodnoty? Jako že mám na PC jinou hmotnost a věk, než v Garminovi? Měnil jsem ještě jednu věc, v Garminovi jsem změnil jedno pásmo tempa, myslím slow run..
pásma temp s tím myslím nemají co dělat. Je tady ještě jedna varianta, která nebude znamenat laborování. Odinstaluj training center, smaž adresář garmin na c:, před tím si tedy vyexportuj historii a zazálohuj. Nainstaluj znova, zkus, jestli Ti spojení funguje a nakonec naimportuj historii.
Ten žlutý vykřičník se mi neukazuje. Street mapy Ti fungují ok, nebo ne?
Jecminek.Maselnik psal:
Street mapy Ti fungují ok, nebo ne?
Ani street mapy mi nefungují. Něco není v pořádku, protože po celou dobu zobrazení žlutého vykřičníku a hlášky "downloading images" jsem v TCPview neviděl žádný transport na žádném portu? Že bych zase dojel na to, že jsem si kdysi objednal Windows XP Home?
chm, a nemáš nainstalovaný nějaký aplikační firewall, ve kterém nemáš povolen sporttracks pro přístup na web?
Jecminek.Maselnik psal:
chm, a nemáš nainstalovaný nějaký aplikační firewall, ve kterém nemáš povolen sporttracks pro přístup na web?
Mám jenom bránu firewall systému Windows a mám povolené výjimky... firewall se neozval. Kdyby aspoň v tom SportTracks byl nějaké nastavování, jako třeba "sporttracks web URL" nebo tak:-)
to tam sice nastavit nejde, ale za to v setting/system jde nastavit proxy, pokud ji používáš, bude to tím. Pokud ne, další slepá ulička. Jestli jsi trochu znalý uživatel, tak pro troubleshooting můžeš vyzkoušet aplikace ethereal (pokud jsi připojen síťovou kartou a ne třeba usbčkem).
Chlapi, problém mám stejný jako vy. Dokonce jsem odnesl garmina do servisu (v pátek 2.2. do pikasu), aby se na tu věc komunikací podívali - podle mě to vypadá na nějaký kopanec ve zpětné komunikaci u GTC. Původně to vše začalo tím, že člověk neukončoval tréninky dle programu - tam to většinou psalo problém s komunikací, ale dalo se to vyřešit smazáním posledního úseku u tréninku, (na konci zmáčknout 2*lap) a pak to bylo v pohodě. Podezření mám také na špatné mazání dat přes GTC - zkus si načíst data přes motionbased agent a nejspíš tam najdeš data, která program označí jako vadná... Ale ať se garmini na tohle kouknou sami... Jinak Rosťo, stahování počítám napřímo přes sportracks bezproblémově funguje, stejně jako přes motion based agent. Tu věc s profilem jsem zažil také, kór když si člověk nastaví přídavné kilo po vánocích přes sportester a ne přes trainingcenter. Sám mám pocit, že to bude nějaký zádrhel v indexaci přístroje či v datových souborech uvnitř, protože pochybuju, že by se to stalo náhodou víc lidem na jedný jazykový mutaci win xp
Pokud máte nějaké problémy s mapama a nemáte doma inet, pak doporučuju jediné - nainstalovat si sportrack v práci, tam také prohlídnout většinu tras kde člověk běhá i v tom zvětšení, jak potřebuješ. Následně si zapakovat celý adresář včetně podadresářů C:Program FilesGPS SoftwareSportTracksWeb FilesMapTiles a ten si přenýst domů, tam jej stejně rozbalit - a hle, co je doma, to se počítá. Jen pozor na to, že ty mapy můžou mít taky zabalené okolo 130 MB, takže flešku ssebou.. Smolíka nemáš :-)
čau, Roman
Editoval romikv (2007-02-05 10:26:22)
Romane, jakou máš jazykovou verzi xpčkek?. Pozn. ruční promazání historie na zařízení s tím stahováním nepomůže? Já ji tak jednou týdně mažu, protože jinak importy do PC trvají moc dlouho a problém jsem nezaznamenal. Mám anglická xp a anglického garmina.
Jinak Rosťa psal, že na inet připojený je, akorát mu ve sporttracks naskakuje žlutý trojúhelník místo mapy. Přenesení map z jiné instalace je dobrý nápad..
romikv psal:
Následně si zapakovat celý adresář včetně podadresářů C:Program FilesGPS SoftwareSportTracksWeb FilesMapTiles a ten si přenýst domů, tam jej stejně rozbalit
Tak přesně tuhle složku na disku nemám, psali o ní ve fóru SportTracks, já ji tam prostě nemám...
Verze Xp - na všech třech kompech Win XP cz, servicepacky myslím 2 na dvou, jeden bez servicepacku (ten domácí bez připojení k inetu).
Jinak tu složku map jsem našel náhodou, když jsem zjišťoval, proč se najednou sportracks nafoukl na počítači na úctyhodných 400MB. Ten zubatý trojúhelník se tam vždy ukazuje, když to sosá data z inetu na obrázky. Z počátku se mi tam také nezobrazovaly, pro naší oblast musí být použito jen route street či satelite (ne ty volby, co mají v popisu US). V settings jsem jen musel vyplnit Prague, Czech Republic v Location - to je kvůli sosání předpovědi počasí... na záložce Athlete. myslím, že se mi to tenkrát rozběhlo po obnovení obrázků přes refresh nad mapou...
Ale co vím, tak mi kdysi na počátku taky nechtěli mapy nějak naběhnout, ale pro jejich rozběhnutí jem neudělal nic nestandartního - prostě to jednou začalo fungovat. Nevím, zdali ti to neblokuje firewall, proxi či cokoliv jiného. Možná by stálo vyzkoušet, přes který port to jde ven...
Jinak to mazání jsem začal praktikovat cca před měsícem, když začala trochu zlobit komunikace - ale měl jsem dojem, že to musí být přes kontakty. Po vymazání většinou běžela jak po másle, někdy se vzpamatovala na 2-3 pokus... Tak jsem začal pravidelně čistit kontakty, plně se to zlepšilo, ale najednou ouha, před 14 dny to opět přestalo fachat. Tak jsem se rozhodl s tím jít do servisu garmina. Jinak komunikace fungovala bezproblémově cca 4 měsíce - musí to být něco dle mě v datech či v programu GTC samotném...
Rosťo, jestli chceš, můžu ti svou složku poslat, ale nevím, kam toho bumbrdlíčka dáš... V současnosti zazipovaná cca 140 MB
Rosťo, tu složku tam nemáš, protože jsi ještě nestáhl žádnou mapu. V default instalaci není, vytvoří se při prvním stažení obrázků map.
Romane já ti nevím, kdyby to bylo kontakty, tak přece nebude fungovat ani stahování do sporttracks nebo motion based agenta.....