Termíny BBP 2006 - 2007.
1. 17.11.2006 Běh 17.listopadu - VUT Palačák
2. 2.12.2006 Běh o pohár Jehnic
3. 26.12.2006 Štěpánský běh Syrovice
4. 6.1.2007 Křenovický silniční běh
5. 20.1.2007 Radostická nerezová desítka
6. 3.2.2007 Běh okolo Kanic
7. 17.2.2007 Ráječkovská desítka
8. 3.3.2007 Modřický pohár
9. 17.3.2007 Běh okolo Myslivny
10. 31.3.2007 Černohorský soudek
http://bbp.webzdarma.cz/
Předchozí ročník je komentován na http://www.aerobnitraged.com/forum/view … pid=12897.
Editoval running-observer (2006-10-15 09:43:45)
17.11.2006: Úvod BBP - Palacký vrch. Pokud bude zachována trasa, jde o 2 okruhy s výběhem ostrého stoupání z komínského údolí skoro na vršek Palackého vrchu (přes 80 m výškový rozdíl na asi 800 m). Celkem 8,5 km.
Při registraci 1. závodu bývají docela velké fronty, proto je záhodno přijít dřív. Hlavní závod sice začíná v 11:00, ale jsou zde kratší trasy (zejména pro ženy a mladší sportovce), jejichž start je dříve.
Kde přesně je ten start ? Loni jsem tuto trasu vynechal, takže nevím. Je to někde blízko vodárny, jak tam startoval letní pohár ?
pro S.J.
Na stránkách BBP je odkaz na mapy : http://bbp.webzdarma.cz/sez.php?r=13&t=m
Stanislav Junga psal:
Kde přesně je ten start ? Loni jsem tuto trasu vynechal, takže nevím. Je to někde blízko vodárny, jak tam startoval letní pohár ?
Podle fotografií z BBP 2005 je patrné že start je na atletické dráze.
Dík, už jsem v obraze.
Tak prvý závod seriálu BBP úspěšně proběhl a všem se asi líbil. Já jsem zaznamenal zlepšení skoro o 2 minuty (čas 37:58), ale tentokrát to nestačilo na hejtmana ani na další soupeře, které mám "na mušce". Asi jsem naštval Jarka, když jsem ho v cílové rovince předběhl, ale na Frantu Kubínka můj finiš už nestačil. Patrně jsem neměl začínat tak opatrně - důsledkem bylo, že jsem se dostal do chumlu pomalejších, ze kterého jsem se jen stěží vyhrabával po úzkých blátivých pěšinkách. V podstatě zde vznikl náskok mých soupeřů a zhruba stejný byl i v cíli. Trochu jsem doufal, že je dotáhnu ve dvojím stoupání - něco jsem tam fakt stáhl, ale nestačilo to.
Myslím, že osobáky udělali skoro všichni: Pavel, Standa Junga, Jarek, Luckyboy. Vl001 patrně ne, protože se rozhodl závod běžet jen zvolna. Výsledky se objeví na netu buď dnes pozdě večer, nebo v průběhu víkendu, jak bývá zvykem.
Editoval running-observer (2006-11-17 15:54:45)
Ale jo, taky mám rekord. I když jen o několik desítek vteřin. Kolenu se rychleji nechtělo. Tak abych našel aspoň nějaké pozitivum - obě kola jsem běžel stejně rychle, normálně mívám druhé kolo horší... Neumělý popis je na obvyklém místě. A doufám, že to příště bude lepší ![]()
running-observer psal:
a všem se asi líbil.
no me se teda moc nelibil, zatim nejhorsi zavod, co se pocitu pri behu a finisi tyka. ale na vine neni ani tak samotny zavod, jak spis moje snidane pro ty kdo se mi chteji vysmat nebo zasmat - 2 krajice s maslem a k tomu okurku a papriku a zapil sem to mlekem. co sem sobe provedl jsem zjistil hnedka v prvnim mensim kopecku a celej zavod jsem se s tim pral, ale kdyz je nekdo blbej tak ma holt smulu
no a muj osobak, je v podstate jakejkoliv zavod, protoze mam za sebou 4 zavody a vsechny na jine vzdalenosti:)
No já si taky nemůžu stěžovat, sice jsem na vršku stoupání ve druhým kole "běžel" asi tak 10min/km, ale do chůze jsem nepřešel.
Luckyboy: Z výsledků jsem zjistil, že jsme si posledních 50 metrů hezky společně zasprintovali ![]()
Pavel psal:
Luckyboy: Z výsledků jsem zjistil, že jsme si posledních 50 metrů hezky společně zasprintovali
jo to je dost dobre mozny, ale ja v tu chvilu moc nevnimal, pac jediny co me zajimalo bylo, abych se uz konecne zastavil a mel pokoj, ale kdyz se koukam na tvuj rocnik narozeni, tak predpokladam, ze jsi takovy stihly brejlaty mladik?. a jak sem psal, tenhle zavod sem si dost protrpel, ale chybama se clovek uci jak se rika.
Zlepšení jsem sice nezaznamenal,ale přesto mám rekord.Obě kola jsem běžel stejný čas,ale s jinou intenzitou.Ta se v průměru vyrovnala půlmaratonskému z Blanska.Celkově jsem spokojen,při objemu km naběhaných v listopadu nelze jinak.Organizátorům skládám poklonu,snad jen byla problémem menší propustnost tratě v úvodních dvou km.V seběhu se nám složil pod nohy borec č.106 z Prdlavka SSSR týmu..Všem ostatním z fora gratuluji ke zlepšení.
Takže i když jsem to původně neplánoval, běhu v Jehnicích jsem se dnes zúčastnil a mám lepší čas bez mála o 5 minut oproti loňsku. Loni to sice bylo ve sněhu, tedy poněkud obtížnější, ale přesto to je zlepšení výrazné. Na trati o délce asi 11,6 km s 2x vyběhnutým 400 m ostrým stoupákem s průměrným sklonem 14% jsem tedy dosáhl času 56:50. Několikrát jsem se míjel s hejtmanem, ale on měl viditelně více sil v závěru, takže mi nadělil 50 vteřin. Taky Luckyboy mi v závěru trochu utekl, když jsem ho měl po celou dobu krátce před sebou na dohled. Nejvíc jsem jako vždy ztrácel na prudkých sešupech dolů.
Tak zavod je pekne drsny. Ale i kdyz to mozna zni divne, tak jsem rad, ze jsem v sobotu nemel moc skvelou fyzickou formu a prisel jsem na to jeste pred prvnim vybehem na ten smrtak. Takze jsem nezavodil, ale jenom se probehnul, coz dneska rano ocenuju dvojnasobne, protoze me nic neboli.
Pohar, resp jeho jednotlive zavody jsou zatim organizovany slusne, ale jedna vec mi vadi. A to jsou dosti nepresne delky zavodu uvadene poradately. Na palacaku uvadeli delku delsi nez ve skutecnosti byla a v jehnicich zase delka zavodu byla delsi nez predem uvadena. Tak doufam, ze toto byly vijimky a v dalsich zavodech bude uz vsechno v poradku.
Luckboy: No ona ta delka je opravdu hodne nahrubo - nejlepsi je podivat se na lonske casy tech nejlepsich a podle toho odvodit, jak to asi bude dlouhe. Kdysi byvaval Palacak delsi (zabihalo se do arealu VUT) a Jehnice zase kratsi, ale loni se to zmenilo, ale delka v propozicich zustala. A ono je to jedno, stejne jsou tyto zavody kopcovite, takze delka vzhledem k osobakum je zcela irelevantni, jedine, co ma smysl, je porovnavat si svuj cas s tim z predchozim let (pokud se teda nezmeni trat, ale tu se poradatele snazi nechat stejnou).
Ja jsem se treba oproti lonsku zhorsil o tri minuty, ale jsem mnohem stastnejsi nez loni, protoze konecne jsem zase bezel. No Bycina za tyden bude peklo.
tuta psal:
No Bycina za tyden bude peklo.
Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně když je silný!
forest psal:
tuta psal:
No Bycina za tyden bude peklo.
Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně když je silný!
No ja uz jsem si ten silny zazitek odbyl loni, tak letos bych alespon neco trochu pozitivnejsiho, momentalne mi bude stacit dobehnout.
Luckyboy psal:
... jedna vec mi vadi. A to jsou dosti nepresne delky zavodu uvadene poradately. Na palacaku uvadeli delku delsi nez ve skutecnosti byla a v jehnicich zase delka zavodu byla delsi nez predem uvadena. Tak doufam, ze toto byly vijimky a v dalsich zavodech bude uz vsechno v poradku.
Nejsou to výjimky, je to problém většiny závodů BBP i LBBP, ale i třeba Jedovnickýho kapra. Sice mi to trochu vadí taky, ale na druhé straně se vždy najde někdo, kdo to aspoň na kole přeměří, proto jsem ve svém předchozím komentáři uvedl délku podle cykloměření. Pak není problém si spočítat průměrnou rychlost atd.
STOP! Je tohle velmi zajímavé téma, a které by asi reagovali i nebrňáci. Takže přesun do rubriky Off-topic
Podle mého měření na mapě pro OB 1:15000 a na ortofotomapě 1:6000 je délka tratě v Jehnicích 11,5 km s přesností lepší jak 0,1 km. Výškový profil je výživný 0,0=11,5km/303 m n. m, 0,5=11,0 /338, 0,7=10,8/340, 1,0km a 5,75km /312(ostrá zatáčka do prava) , 2,4km a 7,15km /287 (ostrá zatáčka do leva do kopce, nejnižší místo trati), 2,5 a7,25/310 , 2,7 a7,45/325, 29, a 7,65/350, 3,5 a 8,25/385, 3,7 a8,45/390 (nejvyšší místo) 4,2 a 8,95/385 (ostrá zatáčka do leva z kopce), 4,5 a 9,25/350 , 5,3 a10,05/ 320, pak 10,5=1,0/312, a přes kopečwek do cíle. Takže si v závodě nastoupáte 271 m - výšky jsou spřesností cca 2m. Ženy mají trat 6,75 km a nastoupají 168 m. Svato, co bakalařská práce na téma délka tratí a profily brněnských závodů?
Vlastik psal:
... Svato, co bakalařská práce na téma délka tratí a profily brněnských závodů?
To by nemuselo být marný... Vypsal jsi nějaké takové téma?
Součástí práce by byl i popis vlastních pocitů po uběhnutí daných tras ?
(modelově zrovna třeba Býčina ... )
Obávám se, že na vypracování takové bakalářské práce by se nám žádný student nepřihlásil :-) Ale už se asi nacházíme zase na pokraji "Off topic" - patrně předchozí příspěvky už taky patří do threadu http://www.aerobnitraged.com/forum/viewtopic.php?id=823 ("Off-topic » Reálná vzdálenost vs. vzdálenost v rozpise")
Tak máme za sebou další krásný závod. Počasí v Syrovicích velmi slušné, dokonce se sluncem, teplota okolo 1-2 °C, mírný vítr.
Dnes jsem si odpustil komfort přijet na závod autem, a tak jsem na konečnou v Modřicích jel tramvají a odtud běžel přes Rajhrad skoro do Syrovic, kde mně cestu asi o 2 km zkrátil jeden řidič, který mě poslední úsek vzal s sebou, takže můj rozklus činil asi 6 km.
Průběh závodu byl pak poznamenán pouze jednou nevýhodou: úsek od startu byl poměrně úzký a nedalo se v něm zrovna moc předbíhat, takže pozice ze startu bylo v podstatě nutno zachovat po více než kilometr, přede mnou obvykle běželi vedle sebe dva běžci a nebylo možno kolem nich (mezi nimi) proběhnout. Teprve v závěru stoupání na vinice husté startovní pole trochu zřídlo a mohl jsem běžet "svým" tempem. Bylo to vcelku na pohodu (samozřejmě úsek po vyběhnutí schodů v pohodě úplně nebyl), takže mé zlepšení skoro o minutu oproti loňsku beru jako úspěch (neoficiální čas na 9,4 km ve výškovém profilu asi 180 m - 42:50).
Druhé kolo jsem už běžel skoro celé s Vlastíkem, ve stoupání na vinice jsme se viděli s Pavlem a ostře jsme stíhali vl001. Zatímco Vlastík předběhl vl001 před schody, já jsem to učinil přímo na schodech, po vyběhnutí schodů jsem v následném seběhu překonal dýchací potíže a jal se stíhat Vlastíka, který nakonec navzdory mé stíhačce byl v cíli asi o 10 m dříve.
Kvůli dnešní ranní migréně, kterou jsem rozběhal po cestě do Syrovic, jsem nevyužil pohostinnosti syrovických vinařů a nedal jsem si na osvěžení víno, ale jen horký čaj...
Editoval running-observer (2006-12-26 13:33:59)
souhlasim se svatou ze to byl povedeny zavod. hlavne co se tyce pocasi. a kdybych neprepalil zacatek, tak by to bylo jeste o malinko lepsi.
Počasí bylo perfektní, ale závod se mi teda moc nepovedl, nějak se mi vůbec nechtělo. Asi daň za vánoční chyby v životosprávě. Přesto se mi podařil na schodech únik od běžce, se kterým jsme se střídali už od toho asfaltovýho kopce.
P.S.: Náhodou jsem vyslechl rozhovor organizátorů, "stěžovali" si na Svaťu, že se prý nekřížkuje do prezenčního archu ![]()
Pavel psal:
... P.S.: Náhodou jsem vyslechl rozhovor organizátorů, "stěžovali" si na Svaťu, že se prý nekřížkuje do prezenčního archu
No a přitom jsem dorazil na start včas. Ale zapomněl jsem. Ale to je výhoda stálého čísla...
Zapomněl jsem i na jiné věci. Tentokrát jsem si zase nezajistil tkaničky proti rozvázání. A tak jsem podstatnou část druhého kola běžel s rozvázanou levou botou. Ale neupadla mi.
Jojo, příjemný závod. Větší komentář na http://vl001.blogspot.com/2006/12/bbp-s … 22006.html .
Mimochodem, nevíte, proč Sváťu nediskvalifikovali? Rozvázaná tkanička a nenahlášené číslo nestačí? Mohl jsem mít o bod víc ![]()
vl001 psal:
Jojo, příjemný závod. Větší komentář na http://vl001.blogspot.com/2006/12/bbp-s … 22006.html .
Mimochodem, nevíte, proč Sváťu nediskvalifikovali? Rozvázaná tkanička a nenahlášené číslo nestačí? Mohl jsem mít o bod víc
Vždycky jsem měl za to, že nutné jsou obě tkaničky rozvázané...
Navíc si asi té rozvázané tkaničky asi nevšimli. Měli dost práce s tím, aby identifikovali běžce se startovním číslem 40 :- )
Chtěl bych se zůčastnit závodu BBP v Křenovicích. Na webu jsem zjistil, že prezentace je v 8:00 a závod v 11:00. Dá se prezentovat později? Díky
prezentace zacina probihat od 8, cili kdyz prijedes v 10 a zaprezentujes se v 10 tak se nic nedeje. akorat cekej ze tam bude fronta, takze jestli mas treba rozcvicku naplanovanou na minutu presne tak ti to muze nabourat predzavodni pripravu :-)
Díky za informaci. Na ty moje "výkony" nějaká minuta při rozcvičce nemá vliv...
Opět jsme měli příležitost užít si nádherného předpoledního předjarního počasí na nepříliš zvlněném profilu Křenovic.
A užívali jsme si. Já jsem startoval s podmíněně avizovaným výkonem - včera mě při odpočinku chytla tvrdá křeč do lýtka (na levé noze v horní části svalu na vnitřní straně) a sval je na dotyk bolestivý. Přesto při běhu nebolel a postupně jsem od velmi opatrné rychlosti (kdy mě všichni okolo předbíhali) pomaloučku zrychloval. To už Vláďa Volavý byl asi 300 m přede mnou. Tak jsem v každém stoupání a bezprostředně za ním získávál metry (když někdo do stoupání běžel rychleji, obvykle na vršku už nemohl). Na silnici ke Zbýšovu jsem předběhl mladého běžce, který se od té chvíle držel za mnou. A dotahovali jsme postupně ty před námi, vzdálenost na Vláďu se ke konci prvého okruhu zmrskla na asi 150 m. Běžec, který běžel stále za mnou, mě doprovázel až zhruba na místo, kde jsem ho původně předběhl, pak mě vystřídal, ale jeho tempu jsem stačil jen do Hrušek. Stejně jsme však spolu předběhli několik běžců. Závěr druhého kola byla stíhačka do kopce, kdy jsem se metr za metrem přibližoval k Vláďovi Volavému, ale jeho náskok v cíli dělal asi 25 m. Před cílem na mě počkal běžec, který většinu závodu běžel se mnou a do cíle jsme vběhli spolu. Bylo to od něho pěkné gesto mladšího běžce. Úplně něco jiného, než když loni v Senici při maratónu mě nečekaně mladý maďarský běžec sprintem předběhl pár metrů před cílem a nemohl jsem už nic dělat. Můj neoficiální čas 51:56 znamená na této trati můj nový osobák a zlepšení o více než 2 minuty.
letosni pocasi je primo dokonale
, zavody sou naprosta prada a doufam ze to co nejdyl vydrzi
muj cil byl bezet 14km/h (asi 4'17'' na km) a podarilo se mi jenom 4'20'' takze lehka nespokojenost
, ale zase musim rict ze po dlouhe dobe zavod, v kterem mi nebylo vubec spatne spis se mi nadherne bezelo bez zadnych vedlejsich pocitu. i kdyz cilova rovinka tak pohodova nebyla, protoze bohuzel
jsem potkal milana jdouciho opacnym smerem ktery me zacal popohanet a tak sem zkusil presrpintovat 2 bezce prede mnou. no nepodarilo se a jeste jsem mel co delat abych v sobe udrzel snidani... takze milane diky ![]()
výsledky jsou již na webu: http://www.behej.com/vysledkovy-servis.php
Taky se mi běželo dobře, taky jsem si zlepšil loňský čas o více než 2 minuty, tempo 4:22/km. Posledních asi 5 km jsem se snažil dotáhnout kousek na skupinu před sebou, ale až do cíle se mi to nepodařilo. ![]()
Luckyboy psal:
letosni pocasi je primo dokonale
, zavody sou naprosta prada a doufam ze to co nejdyl vydrzi
muj cil byl bezet 14km/h (asi 4'17'' na km) a podarilo se mi jenom 4'20'' takze lehka nespokojenost, ale zase musim rict ze po dlouhe dobe zavod, v kterem mi nebylo vubec spatne spis se mi nadherne bezelo bez zadnych vedlejsich pocitu. i kdyz cilova rovinka tak pohodova nebyla, protoze bohuzel
jsem potkal milana jdouciho opacnym smerem ktery me zacal popohanet a tak sem zkusil presrpintovat 2 bezce prede mnou. no nepodarilo se a jeste jsem mel co delat abych v sobe udrzel snidani... takze milane diky
Michale,nemáš zač,příště na oplátku.:-)
Z mého pohledu to byl velmi vydařený závod.Průběhem,pořadím i časem.Byl to můj první závod,kdy jsem byl opakovaně schopen v průběhu druhého kola doběhnout skupinku ,zvolnit a ve stoupání poodběhnout.Možná proto,že jsem startoval hodně zezadu.Zvlášť v posledním kopečku před Křenovicemi byla většina z nich proti a výsledkem byly vteřinové rozdíly.Byli to navíc všichni z kategorie MV 1 a díky tomu jsem obsadil 11.místo v této nabité :-) kategorii.
Už se těším na další závod v Radosticích.
Taky jsem se zlepšil o dvě minuty. Jako Pavel. Na čas Pavla. Ten loňský. Což znamená co? Což neznamená nic. Protože loňský Pavel tam nebyl a letošní mi utekl o ty dvě minuty
No, na blogu jsem si o závodě něco napsal a možná ještě napíšu.
I já se těším na Radostice. Loni to byl díky měkkému podkladu nejkrosovitější závod BBP. Nejsem v krosu nijak dobrý, ale zdá se, že řada ostatních jsou na tom v krosu ještě hůř, tak bych se mohl zase posunout o kousek dopředu. Možná bychom mohli uzavírat sázky, jestli se vyhlášený krosař Milan vejde do první čtyřicítky. Jako že o padesátce (a první desítce MV1) nepochybuji ![]()
vl001 psal:
I já se těším na Radostice. Loni to byl díky měkkému podkladu nejkrosovitější závod BBP. Nejsem v krosu nijak dobrý, ale zdá se, že řada ostatních jsou na tom v krosu ještě hůř, tak bych se mohl zase posunout o kousek dopředu. Možná bychom mohli uzavírat sázky, jestli se vyhlášený krosař Milan vejde do první čtyřicítky. Jako že o padesátce (a první desítce MV1) nepochybuji
Takové umístění beru.To by ale musela lepší třetina startovního pole zabloudit v Radostických lesích nebo odjet na hory. :-)
Téma zavřeno