Na oblíbeném serveru beh.cz jsou kromě včerejšího závodu V Ráječku uveřejněny i celkové průběžné výsledky poháru.Z nich mimo jiné vyplývá,že Luckyboy upevnil svoje vedení před Pavlem a my ostatní absentéři se nesměle prokousáváme výš celkovým pořadím.Tutu z hodnocení s prominutím vyjímám,neb jej považuji téměř za profesionála.
Pochválen buď informační servis našich atletů a zejména neocenitelné názory skutečných běžců. :-)
Editoval milan (2007-02-18 18:51:58)
milan psal:
Z nich mimo jiné vyplývá,že Luckyboy upevnil svoje vedení před Pavlem
to prave ze ne. pavel si smazal 108 bodu a ja 134(nebo tak nejak) a misto asi 12 bodu uz je rozdil jenom 3 body, ale mam to ve svejch rukach pac moje nejhorsi vykony sou horsi nez pavlovi nejhorsi, cili ho staci porazet i klidne o jedno misto a uz me nepredezene
. takze jsem zvedavy jak se k tomu postavi v modricich - doufam ze to trochu hecne abych byl nucenej zabehnout dobrej zavod.
Luckyboy psal:
milan psal:
Z nich mimo jiné vyplývá,že Luckyboy upevnil svoje vedení před Pavlem
to prave ze ne. pavel si smazal 108 bodu a ja 134(nebo tak nejak) a misto asi 12 bodu uz je rozdil jenom 3 body, ale mam to ve svejch rukach pac moje nejhorsi vykony sou horsi nez pavlovi nejhorsi, cili ho staci porazet i klidne o jedno misto a uz me nepredezene
. takze jsem zvedavy jak se k tomu postavi v modricich - doufam ze to trochu hecne abych byl nucenej zabehnout dobrej zavod.
Vypadá to,že v Modřicích to bude souboj na ostří nože. :-)
tak jestli bude pavel v tak zubozenem stavu
v jakem byl vcera, tak ho zadupu do asfaltu ![]()
tedka trochu vazne - na modrice bylo v planu umisteni mezi 70 a 80 mistem. tohle sem si splnil v rajecku a nevim jestli ho budu schopnej zopakovat. je pravda ze absence jakehokoliv stoupani mi bude asi vyhovovat. prece jenom jsem dost mladej takze ti starsi bezci co me predbihaji v kopcich nemaji uz takovou vyhodu. ale treba je podcenuju
.
jinak pavel to zacina brat vazne a chce mi videt do treninkove kuchyne a diky tomu deme v patek behat... doufam ze me nebude chtit shodit nekde ze skaly. konkurence muze byt nebezpecna.
Luckyboy psal:
tak jestli bude pavel v tak zubozenem stavu
v jakem byl vcera, tak ho zadupu do asfaltu
tedka trochu vazne - na modrice bylo v planu umisteni mezi 70 a 80 mistem. tohle sem si splnil v rajecku a nevim jestli ho budu schopnej zopakovat. je pravda ze absence jakehokoliv stoupani mi bude asi vyhovovat. prece jenom jsem dost mladej takze ti starsi bezci co me predbihaji v kopcich nemaji uz takovou vyhodu. ale treba je podcenuju.
jinak pavel to zacina brat vazne a chce mi videt do treninkove kuchyne a diky tomu deme v patek behat... doufam ze me nebude chtit shodit nekde ze skaly. konkurence muze byt nebezpecna.
Buď v pátek opatrný a vem si bodyguarda . :-))
Já bych chtěl pro změnu první padesátku....
milan psal:
Buď v pátek opatrný a vem si bodyguarda . :-))
kdyz by bylo nejhur tak mu utecu jinak preventivne hezky pobezi celou dobu prede mnou ![]()
Tak vážně to tas neberu
, navíc jsi schopen zaběhnout dobře, i když zrovna nefuním někde blízko. Nicméně v pokusu předehnat tě celkově se stále nevzdávám ![]()
Pavel psal:
Nicméně v pokusu předehnat tě celkově se stále nevzdávám
budiz ti to prano... ![]()
Běh v Ráječku v televizi: pokud se chcete podívat na TV šot z BBP v Ráječku, dostal jsem informaci, že dneska bude vysílán, také tj. v úterý 20.2.2007 od 18,00 hod v programovém balíku Večerníky na ČT 1 v Jihomoravském večerníku.
Ve čvtrtek 22.2.2007 též na programu ČT4 sport ve 16:30 hod. v pořadu Sport v regionech, reprízy na tomtéž programu ve čtvrtek 22.2.2007 ve 22:40 hod a v pátek 23.2.2007 od 16:30 hod.
Editoval running-observer (2007-02-20 17:00:01)
running-observer psal:
Běh v Ráječku v televizi: pokud se chcete podívat na TV šot z BBP v Ráječku, dostal jsem informaci, že dneska bude vysílán, také tj. v úterý 20.2.2007 od 18,00 hod v programovém balíku Večerníky na ČT 1 v Jihomoravském večerníku.
Ve čvtrtek 22.2.2007 též na programu ČT4 sport ve 16:30 hod. v pořadu Sport v regionech, reprízy na tomtéž programu ve čtvrtek 22.2.2007 ve 22:40 hod a v pátek 23.2.2007 od 16:30 hod.
Na webu: asi od 12 minuty 40sek a opravdu jen "short".
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/20 … 30130.html
Chci se zucastnit v sobotu Modricke 10ky. Kategorie muzi. V kolik tam musim prijet na registraci? Nechce se mi tam cekat 3 hodiny. Dekuji za odpoved. Alan
Loni tam byla fronta, ale myslím, že v 10 by to mělo bohatě stačit...
Nikdy jsem na registraci nečekal déle než 5 minut.Ze tří hodin nemusíš mít strach.Nebo přijít před osmou. :-))
muze v modricich 10ku bezet zena? diky, alan
alan psal:
muze v modricich 10ku bezet zena? diky, alan
Může,bude samozřejmě uvedena ve výsledcích,pouze nebude klasifikována v poháru.Viz.např. Jiřina Kociánová.
Tak jsem se před nějakou hodinou vrátil z Modřic. Pojal jsem cestu z Modřic tak nějak jako výklus, ale změnilo se to v trénink kopců, protože se muselo vyběhnout na vrcholek Moravan, odtud seběhnout do údolí Leskavy a odtud zase až skoro na vrcholek Bohunic, což znamenalo v některých místech zvýšení tepovky z poklidných 130 až skoro na 150.
Ale k závodu: když jsem v poklusu opouštěl domov krátce po 10:00, hustě sněžilo, bylo mokro a teplota sotva 2°C. V duchu jsem se připravoval, že celý závod proběhne v těchto podmínkách. Ale okolo 10:30 sněžení/déšť skončil a když jsem dorazil na start, zdálo se, že bude dokonce snad i hezky. Nebylo, ale hezké to bylo.
Mně se podařil nový osobák - neoficiálně 40:56. Někde v dáli přede mnou Milan (ani jsem ho neviděl), někde za mnou stj a vl001 (ani jsem je neviděl, dokud nepřiběhli do cíle, ale to neznamená, že by měli velkej odstup). Pavel asi měl absenci. Luckyboy nemocný, ale přesto nás tam bylo několik na skupinovou fotku, kterou zajistil forest.
Editoval running-observer (2007-03-03 17:10:58)
http://www.behej.com/fotogalerie.php?galerie=89
Později dám k sobě na web nějaké forum's photos.
Musím ale přiznat, že mě svědili zase nohy, když jsem vás viděl na startu. Ale hned moje nadšení opadlo, když začalo pršet :-)
Škoda,že organizátoři nechtějí natáhnout desítku na desítku.Časy by byly reálnější.Takhle přepočítávám čas z 9,7 km.Jinak se mě systém 3 okruhů líbil v Ráječku, i dnes.Stejně tak bezproblémová organizace.Už se těším na závěrečný "horský" Černohorský soudek.
Pavel asi galantně vynechal,bez konfrontace s Michalem to pravděpodobně není ono. :-))
Já jsem ze solidarity taky onemocněl, no...
milan psal:
Stejně tak bezproblémová organizace.
Z pohledu diváka musím nesouhlasit ohledně zabezpečení na trati. Městská policie absolutně nezvládla řízení dopravy na zatáčce za mostem u cíle. Fakt jsem se modlil, aby tam nějaké prase (jiný výraz si takový ridič nezaslouží) nesestřelilo běžce. Pár lidí auta dokonce donutila zastavit... Štěstí, že se nikomu nic nestalo. A strážce zákona si furt mával plácačkou (je pravda, že řidiči to měli dost na háku), místo aby řidiče zastavil, vytáhl z auta a zapcifikoval (polámal ruce, aby nemohli řídit dál). Někteří řidiči si dost neuvědomovali, že se proti nim řítil Dan, který měl už slušnou rychlost cca 20 km/hod, takže to špatně dokázali odhadnout.
výsledky http://www.behej.com/vysledky/20070303-375.xls
komentář pořadatele:
Ahoj, ahoj, ahoj, zdravím vás po osmém závodě BBP v Modřicích.
Počasí nám dneska ukázalo, jak málo jej dokážeme předvídat a proti dřívějším dobám ovlivnit. Zatímco dříve jsme dokázali poručit větru, dešti, dneska jsme se spolehli na předpověď, která říkala, že bude pršet až po obědě a ouvej. Začalo pršet už po snídani. A kdyby jen pršet. Chvílemi z oblohy padal déšť se sněhem a docela intenzivně znepříjemňoval pobyt venku nejen závodníků, ale hlavně rozhodčím a divákům. A aby tomu nebylo dost, ještě nám na pětce zamrznul počítač, tak jsme museli skoro všechny výsledky dopisovat do stroje ručně. Teplota ráno lehce pod nulou, postupně se oteplovalo a až po závodech přestalo konečně pršet. Nezapomínejme , že je pořád zima, začátek března.
No, ale k našemu příjezdu do Modřic. Dali jsme si sraz v 7,30 hodin na Komárovské, naložili jsme auta a vlek a vyjeli jsme k Modřicím. Času bylo habaděj a tak jsem usoudil, že by bylo vhodné seznámit se cestou s neprobádanými končinami – výstavní oblastí modřického podnikatelského baroka. Jaké bylo naše překvapení, když jsme se po chaotickém kličkování uličkami ocitli na dvoře objektu FINO Club. Dámy usoudily, že je na návštěvu tohoto typu klubu ( podle jejich mínění nevalné pověsti) ještě brzo a začaly mě podezírat z nekalého úmyslu. V Ráječku jsem je prý chtěl uplatnit v masopustním průvodu maškar. Ostatně můžete sami nejlépe posoudit, zda jsem se tolik mýlil a dneska jsem je chtěl za mrzký peníz už po ránu angažovat, jistě za nemalou provizi, do tohoto zařízení. Majitele neznám a o bankrot tohoto podniku nemám zájem. Tak proč bych tam měl své kolegyňky udat ? Nakonec se nám podařilo šťastně vykličkovat a dojet na známou adresu do modřické sokolovny. Nicméně stín podezření zůstal a zpět do Brna jsme museli po Vídeňské. Ale dost legrace, pojďme k závodům.
Účast na závodech byla dost vysoká. Na dlouhé trati 202 závodníků, na poloviční 112 a žactva 76. Celkem 390 lidí. Kromě toho běželi úplně ráno před devátou rodiče s nejmenšími dětmi a předžáci. Takže lidí bylo hodně a jak bývá v Modřicích zvykem, přišlo i dost diváků.
Akce je tradičně zajišťovaná týmem Pudelka, Franta, Krejčí a jejich rodinnými příslušníky. Letos jim sice nepřispěl sponzor Profikol, který se přestěhoval do Slatiny, ale to pořadatele neodradilo. O to hezčí bylo, že závody zahájil modřický pan starosta a popřál závodníkům hodně sil do čestného zápolení a hodně zábavy. Po Ráječku to byla milá změna. Modřická trať je organizačně náročná. Běží se tam po silnicích bez vyčlenění dopravy a hlavně na mostě přes železnici docházelo ke kumulaci vozidel z jedné i z druhé strany. Tento úsek byl řízen pracovníkem městské policie. Někteří řidiči však po čekání delším než půl minuty začali nervóznět a projevovat se stupidně. Korunu tomu nasadila jedna blondy, která napřed málem narazila do auta, pak se jí nepodařilo úplně dobrzdit před strážcem pořádku. Ještě že byl tak duchapřítomný a uskočil. Obdobně ohrozila skupinu závodníků na mostě. Co se dá dělat, když těch pedálů je na podlaze tolik a jedna neví co dřív.
Každopádně by bylo vhodné tento úsek zajišťovat dvěma muži s vysílačkou a kyvadlovým propouštění aut.
K překvapení závodníků se objevil po dlouhé odmlce způsobené zraněním v dopravní nehodě Ivo Štorek, spolupořadatel posledního závodu BBP na Lodních sportech. Ivo už pravidelně chodí trénovat veslařinu, ale dneska si chtěl zkusit desítku. Radost na konci a spokojenost, že cíle dosáhl, byla veliká. Příště už to půjde zase líp. Mezi účastníky se jako kometa opět objevil Jirka Spilka a také desítku zvládl. Do nepohody si přišel zaběhat mistr maratonec Honza Nechvátal. Na start přišel i Petr Stehlík, který v cíli kanického závodu utrpěl zranění a byl ošetřen v úrazovce. Posluchačům ve škole musel hned v úvodu přednášek vyvrátit podezření, že strkal nos kam neměl. Špioni vyzvěděli, že se z Indie předčasně vrátil Ríša Kolář, který tam původně hodlal setrvat půl roku, ale už měl těch pomalých a líných Indů dost. Vůbec se Angličanům není co divit, že odtud odešli. Část drilu a disciplíny, kterou tam kolonisté zanechali, se postupně rozplývá a místo tvorby materiálních hodnot se Indové věnují zřejmě duchovnu. Pak jsem viděl na trati po dlouhé době Tomáše Pisarčíka z Velké Bíteše, Tomáše Cacka z Litomyšle a novou Tri Lamu – Davida Škodu. Na trati se objevil také nový tým běžců Casablanca Café. Tento podnik je údajně v Bohunicích. Bez čísla běžel Tomáš Ondráček. Nevím, zda chtěl uspořit libru nebo mu bylo startovné příliš vysoké. Na cyklomaratonech se říká, že závodník jede na hyenu. Nevím však přesný důvod jeho jednání. Ve vyjímečných sociálních situacích lze startovné odpustit.
Dan Orálek se přišel s Chipem proběhnout. Chip měl podvozek svého sněhobílého kožíšku ušpiněný a urousaný a očividně ho to psí počasí rozladilo. Běžně se chová kamarádsky a od vybraných jedinců se nechá i podrbat, dneska se jako by styděl. Působil dojmem mladíka, který přišel na rande a tam zjistil, že má špinavé boty.
Někteří nezmaři dojeli i za tohoto počasí na kole. K závěru se objevil na kole i Jarda Pavka z nedalekých Dolních Heršpic. Tradičně mu svítila očka a měl dobrou náladu, že je opět mezi sportovci.
Jirka Sequent přijel přes nepřízeň počasí a sledoval výkony svých svěřenců. Předběžně oznámil, že se 5.května poběží v Brně městský půlmaratón. Bližší podrobnosti pošle.
Po závodě při občerstvení potvrdili někteří, že zákon schválnosti pořád funguje. Pavel Tešnar si před sezónou řekl, že si nekoupí permanentku na celý seriál a bude se letos v zimě více věnovat zimním sportům na sněhu. Petr Patočka dal na dlouhodobou předpověď, že zima už nebude a pořídil si pořádný výbrus Dneska by mu bez čepice hlava zmrzla. Pak jsme postrádali naši slečnu MUDr., která se nám zaběhla někam za volejbalistama. Naštěstí nikdo její služby nepotřeboval, její přítomnost a milá tvářička nám však chyběla. Sabino, tak příště na Myslivně, jinak si pro Vás dojedeme sanitkou.
Na závěr bych rád upozornil sklerotiky, že se našly dvě skoro nové běžecké bundy, jedny běžecké botičky NB, zimní prstové rukavice, bílý šátek s modrým vzorem, ledvinový pás (kočka) a další.
Některým zapomenutým věcem se podaří najít svého pánečka nebo paničku, jiné nemají to štěstí a po posledním závodě bohužel skončí v popelnici. Tak se na Myslivně řádně rozhlédněte, jako dneska pan hejtman a potěšte zapomenutou věc tím, že si ji opět vezmete k sobě. Dále připomínám abonentům, že si mají vyzvednout tričko i když nemají účast na 6 závodech.
Na závěr bych chtěl poděkovat modřickým pořadatelům za pěkný závod, dobrý zvěřinový guláš, bezvadné párečky se sýrem, teplý čaj, pěkné ceny závodníkům, milou přátelskou atmosféru a za zajištění prostor v sokolovně.
Příště za 14 dní se sejdeme na Myslivně, na devátém běhu BBP, který pořádá AC Moravská Slavia Brno.
Srdečně všechny zdravím a na zítřek vám přeji vlídnější počasí než dnes.
Jarda Dvořáček
Taky si všímáte, že ti mlaďoši nic nevydrží? Jeden fotí, další se potí. A my, starší generace, kteří musíme utéci z domu nákupů chtivé manželce a opustit nebohé děti, na startu jsme. Hned jsem na svůj výkon tak nějak pyšnější ![]()
vl001 psal:
Taky si všímáte, že ti mlaďoši nic nevydrží? Jeden fotí, další se potí. A my, starší generace, kteří musíme utéci z domu nákupů chtivé manželce a opustit nebohé děti, na startu jsme. Hned jsem na svůj výkon tak nějak pyšnější
Máš pravdu,dnešní mládež už není co bývala.
To za mých mladých let....
A to ještě nevíš,že nám (mě) Forest říká "rakváči" . ![]()
Editoval milan (2007-03-04 19:56:23)
milan psal:
vl001 psal:
Taky si všímáte, že ti mlaďoši nic nevydrží? Jeden fotí, další se potí. A my, starší generace, kteří musíme utéci z domu nákupů chtivé manželce a opustit nebohé děti, na startu jsme. Hned jsem na svůj výkon tak nějak pyšnější
Máš pravdu,dnešní mládež už není co bývala.
To za mých mladých let....![]()
A to ještě nevíš,že nám (mě) Forest říká "rakváči" .
Vy se vymluvíte na věk. My mladí, silní, krásní a draví musíme hledat komplikované výmluvy... :-) Za mojich mladých let, to byly "rakve", kdo táhnul oddíl - u Traged Teamu to není jinak ;-)
milan psal:
Škoda,že organizátoři nechtějí natáhnout desítku na desítku.Časy by byly reálnější.Takhle přepočítávám čas z 9,7 km.Jinak se mě systém 3 okruhů líbil v Ráječku, i dnes.Stejně tak bezproblémová organizace.Už se těším na závěrečný "horský" Černohorský soudek.
Pavel asi galantně vynechal,bez konfrontace s Michalem to pravděpodobně není ono. :-))
Taky si říkám, proč nebyl start posunutý o 150m dozadu, když ulice byla stejně uzavřená. Od šaten bychom to snad i tak došli. I když přepočtu čas z 9,7km na desítku, mám výrazné zlepšení osobáku. Odpočinkový týden a lehké boty pomohly, navzdory počasí, které opravdu nemusím.
Čas Milana je mimo mé zorné pole, gratuluji. Z obvyklých rivalů blízkých mému VO2max jsem nestačil tentokrát jen Running-observerovi, který se mi během třetího kola začal vzdalovat z počátečních asi 3s na konečných 11s. Neměl jsem šanci to stáhnout. Třeba příště v horách v Bystrci.
Forest :Vy se vymluvíte na věk. My mladí, silní, krásní a draví musíme hledat komplikované výmluvy... :-) Za mojich mladých let, to byly "rakve", kdo táhnul oddíl - u Traged Teamu to není jinak ;-)
Mladí ,neklidní atd.,ale hlavně kreativní v hledání výmluv. ![]()
V Modricich mi to moc nebezelo, snad to na Myslivne bude lepsi. Nevite nekdo jestli to je 1 okruh? PS: Na fotkach z Modric me nejvic zaujal dres autora clanku/filosofickych pojednani na tomto webu p. S. Sedlacka. Nadhernej had. A nadhazuju tema k zamysleni neni to nahodou had pozirajici si svuj vlastni ocas symbolizujici cyklicky zanik a navrat vseho deni. At se Vam o tom pri treningu hezky premysli.
alan psal:
..Na fotkach z Modric me nejvic zaujal dres autora clanku/filosofickych pojednani na tomto webu p. S. Sedlacka. Nádhernej had. ...
A já myslel, že je to papoušek! :-D
Mě zase zaujal Sváťův styl, došlap přes špičku. Všimnul jsem si toho při závodě a nebyl si jist, protože jsem měl rudo před očima, zpomalené myšlení a u úst pěnu, abych jej uvisel (a neuvisel), ale je to vidět i na fotce od Foresta ve fotogalerii.
Editoval rk (2007-03-07 17:22:47)
uroboros se tomu říká ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Uroboros ) a znalce Červeného trpaslíka to těší ;-)
Vidím, že hadovi přikládáte hluboký význam, zatímco já jen předpokládám, že hadem vyděsím soupeře a vyhraju :- ))
K mému došlapu: nemám to sám "ujednocené". Někdy došlapuju přes patu, někdy přes špičku, asi přirozeně inklinuju k té špičce. Nemám to ale ani symetrické, jak by bylo snadné zjistit z podrážek bot...
alan psal:
... snad to na Myslivne bude lepsi. Nevite nekdo jestli to je 1 okruh? ....
Pokud si dobře pamatuji, jsou to 2 okruhy. Možná tam už letos tou dobou pokvetou koniklece...
Ja bych chtel jenom upresnit, ze Casablanca Cafe & Music Bar zatim nestoji, ma to byt v Brne na Kounicove 37 myslim.
Výsledky Běhu okolo Myslivny: http://www.behej.com/vysledky/20070317-397.xls
sakra tak sem si rikal ze se posunu trochu v celkovych vysledcich nahoru a ono nic, pred zavodem 75. misto po zavode taky 75. misto a zisk asi 60 bodu celkove. jak to tak vypada tak na tento zavod dorazila asi spousta mnohem lepsich bezcu, kteri meli jenom 5 zavodu (nekteri mozna i 4
). to abych se na poslednim zavode strachoval ze vypadnu z prvni 80... ![]()
Nemáš se tak hnát Michale, máš to marné :-)
Při detailnější průzkumu výsledků jsem zjistil, že i kdybych to druhé kolo zatnul a šel na 100%, tak maximálně seběhnu Pavla. Kdyby mě ještě předběhl Vláďa, tak se dám asi na kuličky... :-P
Dva mikro úrazy během jednoho krosu jsem ještě nezažil - že si nakopnu palec na startovní čáře a že si málem vyhodím kotník, jsem fakt nečekal. Tomu říkám "ideální" návrat do závodního procesu :-( Není nad to si přidat na psychice 2 týdny před maratonem. Naštěstí jsem to narozdíl od B25 nezabalil - v lese nejezdilo moc šalin, na které bych nasedl a dojel do cíle :-(
forest psal:
Kdyby mě ještě předběhl Vláďa, tak se dám asi na kuličky... :-P
Měl jsem tě na dohled, ale říkal jsem si - dneska ne. Nechám si to na lepší příležitost ![]()
minuta a půl... to musíš mít zrak sokola :-)
Jenom minuta a půl na dle tvých slov "nebohého rakváče" a ty místo abys seděl v koutku a styděl se, klidně to tu veřejně přiznáš? Možná se minuta a půl nedá v tom lese vidět, ale ukecat bych dokázal i tři minuty ![]()
Dobrá, dobrá, už to čtu celé - těžké zranění. Tak to do příště raději uzavřeme.... ![]()
Oprav se! Sice lehká, ale hned dvě ;-)
Ale k věci, závod profilem z kategorie těžších (hodinky mi vyflusly 180 m převýšení). Dost problémů mi dělala "zácpa" až do prvního stoupání po asfaltu v prvním kole. Poučení pro příště - když bude mokro nebo náledí, tak bez přemýšlení vynechávám. S profilem jsem nebyl schopný se rozumně poprat (snad první běžecký závod od Býčiny), tempo jsem neměl vůči soupeřům vůbec vyrovnané - neustále jsem někoho předbíhal nebo byl přebíhán (nebyl jsem schopný se zařadit do nějakého vláčku). Tepově jsem se podíval do letos neprozkoumaných krajin (možná chyba, že jsem vynechával závody, možná ne - efekt se uvidí). Nohy byly trošku tuhé (včera 3 hoďky na silničce, takže není divu). Sekce "nerakve" se odpoledne vydala "vyplavat" na Ponávku - výkon nevhodný ani zápisu do deníčku .-)
Téma zavřeno