reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-10-18 09:53:54

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Běh na sněhu a vůbec v zimě

Zdravím a navazuji na diskuzi o nesmekách.
Nebyly by náhodou lepší boty Botas Tempo 2 z E-shopu? Uvažuji o nich... Mě se teda niky nezdálo, že by mi boty na sněhu klouzaly, ale možná to bude tím, že to jen nevnímám a s těmi hřeby by běžely nohy a pět minut potom by se objevilo i tělo...
Dále jsem slyšel taky o řetězech ve spreji - nějaké zkušenosti? A ještě jedna věc: používáte sprej na impregnaci?

Už tam budem? smile

#2 2006-10-18 10:09:09

papaaya Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zbořený Kostelec
Celkem: 1126 km
Pohár Behej.com: 141.1 bodu

Re: Běh na sněhu a vůbec v zimě

S VlastouK jsme se shodli (a tim zkuseneho 'zimniho tvora' Mounta prekvapili), ze na kluzkem povrchu (led ci uslapany snih) vytecne drzi Mizuna Maverick. Probehal jsem v nich celou dlouhou lonskou zimu a jen jednou se valel na ledu - ale to byla ma blbost, proste do zatacky nelze vlitnout plnou rychlosti.
Kamos ma nesmeky (viz clanek na titulni strane behej.com), beha v nich a nemuze si je vynachvalit.

#3 2006-10-18 10:40:00

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

Jsem asi v tomto ohledu hodně konzervativní a tak zastávám názor,že stačí kvalitní podrážka bez dalších "zlepšováků".V zimě běhám pomaleji z několika důvodů :pomalým tempem lépe udržuji "tepelný komfort" a zároveň si hlídám dopad kvůli kotníkům.Zimní běh je i dobrý treningem citu pro  rovnováhu,který se dá zúročit v horském terénu.

#4 2006-10-18 10:40:49

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Tento měsíc: 25 km
Minulý měsíc: 275 km
Celkem: 300 km
Pohár Behej.com: 78.4 bodu
Web

Tempa bych výražně nedoporučoval - je to závodní bota na orienťák, podle toho taky vypadá (je relativně úzká, bez tlumení kvůli lepšímu kontaktu s podložkou). Na ledu se ti bude smýkat úplně stejně jak normální bota (na tvrdším sněhu sice bude držet lépe). Jinak nemá skoro žádné polstrování - bude v ní řádná kosa v zimě. A běhat v téhle botě 20 km je zážitek sám o sobě - kdo běhá orienťáky, tak ví o čem mluvím...

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#5 2006-10-18 12:24:40

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

forest psal:

Tempa bych výražně nedoporučoval - je to závodní bota na orienťák, podle toho taky vypadá (je relativně úzká, bez tlumení kvůli lepšímu kontaktu s podložkou). Na ledu se ti bude smýkat úplně stejně jak normální bota (na tvrdším sněhu sice bude držet lépe). Jinak nemá skoro žádné polstrování - bude v ní řádná kosa v zimě. A běhat v téhle botě 20 km je zážitek sám o sobě - kdo běhá orienťáky, tak ví o čem mluvím...

Aha, já měl teda v létě myšlenku, že bych chtěl boty s hřebíky na sníh a na krosy. Nějaké NB jsou asi za 1400, ale pak jsem zjistil, že se po pár km na asfaltu hřebíky zničí a kde je u nás 100% krosový závod? Nikde, všude je aspoň část asfalt, kameny apod... Tak díky, asi na Tempa zapomenu a budu věřit mým novým botám Mizuno Ablaze - trakce se zdá docela v pohodě... big_smile

Už tam budem? smile

#6 2006-12-11 17:06:18

Tudy Pohlaví - muž
Člen
Místo: Kadaň, Ústí nad Labem
Tento měsíc: 40 km
Minulý měsíc: 172 km
Celkem: 6289 km

Zdravím,
letos poprvé se chystám na "horský" kros (24 km), většina tratě bude zřejmě pod sněhem (pokud napadne). Máte někdo zkušenosti s návleky na běžky? Nerad bych po pár kilometrech sypal sníh z bot, nemluvě o mokrých a promrzlých nohách. Na druhou stranu bych si nerad návleky prodřel (guma drží na podrážce).
Tudy

Editoval Tudy (2006-12-11 17:07:24)

#7 2006-12-29 09:58:25

johari Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha, Zdiměřice

Ahoj! Dnes jsem prvne zkusila nesmeky a jsem z nich nadsena. Beham sice pomalu, ale presto jsem se vcera pekne valela, kdyz nasnezilo.. dnes s nesmeky na nohach to bylo neco jineho, ani na zledovatelem kopci jsem neuklouzla.. na rozdil od meho psa :-)...

Board footer