reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2007-01-28 17:00:47

jujo Pohlaví - muž
Člen

Re: objemova priprava

...múdro si to napísal......presne tak nejak som to myslel-napísal som len postreh čo mi sedí a baví ma a mám z takéhoto "tréningu" uspokojenie a dobrý pocit tela a duše, a to je asi pre nás hobíkov to najpodstatnejšie....

#42 2007-01-28 17:54:59

MZ Pohlaví - muž
Člen
Místo: Záluží (Beroun)
Minulý měsíc: 69 km
Celkem: 1607 km
Web

tak mě napadlo. Co v tomhle období, kdy je potřeba trénovat vytrvalost po dlouhou dobu na nízkých intenzitách, kombinovat běh a trenažer? jít třeba na hodinu a půl běhat a hned potom třeba hodinu trenažer a jsou z toho 2,5 hodiny tréninku vytrvalosti. Zdá se mi to příjemnější, než 2,5 hodiny sedět na trenažeru, to je šílená nuda a málokdy mam tak pevnou vůli, abych to vydržel. Nezkoušel jste to někdo, nebo jaký na to máte názor?

#43 2007-01-28 18:02:59

jujo Pohlaví - muž
Člen

...niekto mi tu asi číta myšlienky -big_smile. Akože nemám problém behať aj dve hodky ale tiež ma zaujíma ten trenažer, či by nebolo lepšie sa "predunaviť" behom /cca 1hod/ a potom dať 1hod. trenažer-i ked neviem prísť z vonka /cca -2C stupne/ do bytu a šlapať v tom teple na trenažeri, aké by to malo zdravotné následky na priedušky....... Ja osobne si myslím, že ked nie je vhodné počasie na bike, tak kludne aj týžden vkuse len behať dlhé objemové tréningy a potom pri lepšom počasí viac bikovať a menej behať......trenažér je u mna totižto tá posledná voľba - potrebujem pri cykl.trénigu cítiť tú prírodu, okolie a vietor vo vlasoch.....

#44 2007-01-29 16:46:41

Albert Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Web

MZ psal:

tak mě napadlo. Co v tomhle období, kdy je potřeba trénovat vytrvalost po dlouhou dobu na nízkých intenzitách, kombinovat běh a trenažer? jít třeba na hodinu a půl běhat a hned potom třeba hodinu trenažer a jsou z toho 2,5 hodiny tréninku vytrvalosti. Zdá se mi to příjemnější, než 2,5 hodiny sedět na trenažeru, to je šílená nuda a málokdy mam tak pevnou vůli, abych to vydržel. Nezkoušel jste to někdo, nebo jaký na to máte názor?

Tohle se celkem běžně dělá i mezi cyklistama. Aktivity se prostě sčítají, takže je to docela schůdná možnost, jak trénovat delší objem.  Z hlediska triatlonu by asi bylo logičtější to otočit, tedy nejdřív jít na ten trenažer, ale to si člověk říká o nachlazení, vyletět do mrazu rozpálenej z ergáče.  Ale jinak doporučuju, mám to vyzkoušený.

#45 2007-01-31 15:20:56

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

MZ psal:

Občas si doma na trenažer sednu.Zpravidla šlapu 60-90 minut,vloni jsem dvakrát vydržel 120 minut.Jednou v životě jsem na spinningu šlapal 3 hodiny a tuto zkušenost nemíním opakovat.
Kombinace běhu a kolo (rotopedu),která je časově únosná je například ranní běh a večerní kolo nebo naopak.Podle mě není nutné trenovat obě disciplíny ihned po sobě,v zimě jde o přece o základní objemy.

#46 2007-01-31 19:13:13

MZ Pohlaví - muž
Člen
Místo: Záluží (Beroun)
Minulý měsíc: 69 km
Celkem: 1607 km
Web

Právě při tréninku vytrvalosti je třeba, aby tréninkové jednotky byly dlouhé minimálně 1,5 hodiny. Je potřeba, aby tělo se naučilo efektivně spalovat tuky a spalování tuků se nastartuje až tak za 20-30 minut. Hodinový trénink na trenažeru snad ani nemá cenu, jedině snad jako kompenzace po předchozím těžkém tréninku. Proto bych to spojil, aby ten trénink dal alespoň dvě hodiny v kuse. Beru to ovšem z pohledu cyklisty, triatlon jsem nikdy nezkoušel a běhám dva měsíce, takže s běžeckym tréninkem mam nulové zkušenosti. Já vydržim na trenažeru tak 90-120 minut, rekord mam 2,5 hodiny. Jestli mi to zítra vyjde tak ten běh +kolo zítra zkusim.

Editoval MZ (2007-01-31 19:14:33)

#47 2007-01-31 20:20:00

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 147 km
Celkem: 4443 km
Web

mně dlouhý rotoped vyhovuje. Pustím k němu celovečerní film a jedu. Jednak u filmu neusne žena, páč ji ruším, druhak se u toho prima jede a neválím se po sedačce.

#48 2007-01-31 22:55:03

milan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

Mz : Hodinový trénink na trenažeru snad ani nemá cenu.
Nechci Tvoji myšlenku vytrhávat z kontextu,ale vše co člověk v životě natrenuje se sčítá.prof.Conconi
Souhlasím s ním.

#49 2007-01-31 23:12:35

Devce Pohlaví - žena
Člen
Místo: Ústí nad Orlicí
Celkem: 1601 km
Web

Tak ja se na ten trenažer tento rok nejako nemuzu donutit, hodka a pul nejdyl a to jeste jen poslednich 7 dni, kdy se nedalo jezdit venku.
Dneska uz jsem si tu svoji skoro 40tku odslapala venku a mam dojem, ze je to uplne o necem jinym nez na trenazeru, tam se jaksi nemuzu prinutit sedet na tom dyl.
Taky si myslim, ze lepsi hodka na trenazeru nez uplny nic

Všechno jde, když se chce....

#50 2007-01-31 23:24:29

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Tento měsíc: 25 km
Minulý měsíc: 275 km
Celkem: 300 km
Pohár Behej.com: 78.4 bodu
Web

Devce psal:

Taky si myslim, ze lepsi hodka na trenazeru nez uplny nic

Ale jako zimní doplněk, kdy je plná objemová příprava v bazénu a v běhu. Zatím to nemám na sobě otestováno, ale řekl bych, že 30 minut je sakra málo - to bych ani nebral ani jako součást cyklistické přípravy, spíš jako aktivní regeneraci... To raději se jednou za týden kousnout na 2 hoďky než 4×30 minut (vše na stejných tepech). Efekt je podle mě poté nesrovnatelný.

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#51 2007-02-01 07:57:43

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Jo to mas pravdu, ze ta pulhodka je malo a i ja mela na mysli tu hodku na trenazeru jeste k dalsimu trenovani.

#52 2007-02-01 08:14:34

Albert Pohlaví - muž
Člen
Web

No, především je hloupost na trenažeru "najíždět" kilometry objemu.  Tedy pokud člověk nepatří mezi tu úzkou skupinku lidí, kterým nepřipadají tři a více hodin na trenažeru jako šílený nápad a neskutečná nuda, pár jich taky znám. Ostatní, a je jich většina, po dvou hodinách odpadají psychicky. Takže to chce si ty dvě hodiny maximálně zpestřit, ne jen monotóně šlapat. Možnosti jsou jak silový tak kadenční trénink, případně kombinace obojího. Občas krátký spurtík ze sedla apod. Pak se to dá docela ustát. Taky funguje (alespoň mě) že si předem řeknu čas který na tom budu sedět. Parkrát sem zkusil "pojedu hodinku a pak uvidíme jak to půjde" a po 50 ti minutách už koukám abych slezl. Když se předem rozhodnu že jedu dvě hodiny, tak je dám. I když opět tu poslední půl hodinu už koukám abych slezl.

Jako docela dobrá varianta se mi zdá i spinning - za předpokladu že člověk tu vytrvalost řeší hlavně během, běžkama, plaváním. Jednou za týden si trochu zatepat neškodí (kor touhle dobou) a je to rozhodně psychicky snesitelnější už jen proto že tam člověk není sám.

#53 2007-02-01 08:48:45

ironman Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 30 km
Minulý měsíc: 160 km
Celkem: 27337 km
Pohár Behej.com: 82.8 bodu
Web

Trenazer moc neuznavam, pred lety jsem mel za unor na 2000km. Ale moc se to v sezone nepoznalo.Lepsi je 2x tydne hodka spinningu.A uplne nejlepsi najet neco venku. Nejvic se mi osvedcilo udrzet si zadek a na svalstvo v zakladu a v breznu hura do tepla a tam se kousnout a odjet za deset dnu maximum. Po navratu odpocinu a je tam dobrej zaklad, na kterym se da v pohode stavet.

Never give up!!!

#54 2007-02-01 09:37:58

Člen
Web

nejsem takový sportovec, jako většina co sem píše, ale mně se trenažér osvědčil. Je pravda, že jsem žádnou zimu před tím na kolo nesáhl, ale loni jsem rotoped (nikoli trenažér, tedy i jiný posed) pořídil a poctivě 3-4 týdně šlapal a když jsem pak na jaře vytáhl kolo, bylo to sakra znát. Ty kilometry nemají takovou cenu jako venku, ale bezcenné taky nejsou (aspoň pro mne). Já navíc ani nemám rád ježdění v chladu. Hodně se potím, což mi až tak nevadí u běhu, ale na kole v delších sjezdech prochládám, ať si obleču cokoli.

#55 2007-02-01 10:00:20

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

Albert psal:

...po dvou hodinách odpadají psychicky...

Na IM bych řekl, že není nutná nejen fyzická, ale i psychická odolnost. Myslím, že když to "neustojím" v tréning tak na závodě to nebude o nic lepšího.

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#56 2007-02-01 10:26:22

Člen
Web

ono ale mrskat si na trenažéru je přece jenom dost o něčem jiném, než mnohem delší aktivita venku

#57 2007-02-01 10:45:13

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

a o čem jiném to je? Točit nohama točíš úplně stejně jako venku. (Pochopil bych argument s teplotou a ventilovanou místností) Asi patřím mezi ty "vyvolené", kterým nedělá problém si odjet 6tihodinovou spinning lekci. Venku máš vizuální podněty, v indooru si je musíš něčím nahradit (akustika - hudba, nebo kombinované - film, TV)

#58 2007-02-01 11:04:22

vl001 Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 4735 km
Web

Myslím, že s trenažerem je to stejné jako se všemi ostatními aktivitami, určitě tu je velká souvislost s výkonností. Pro profíka asi nebude mít cenu sedat na trenažer na méně než tři hodiny, někomu, kdo na kole třeba zatím nejezdil, stačí i pár minut. Letní cyklistika je bohužel hodně náročná na čas, toho já už tolik nemám a těžko se mi podaří najet letos venku víc než 4000. Úměrně tomu si teď sedávám na válcích nebo trenažeru půl hodiny až hodinu a myslím, že to smysl má. Rozhodně lepší než nic smile

#59 2007-02-01 11:05:39

Albert Pohlaví - muž
Člen
Web

No, když vynecháme duševní stránku, protože ta je individuální až to bolí, tak i po fyzické stránce je ten trenažer náročnejší - posez je dost monotóní, a únava sedacích partíí přichází daleko dřív - venku se na sedle člověk posouvá ani o tom neví, naklání se do zatáček, z kopečka si občas vyvěší nohy, v zatáčce nešlape apod.  Dokonce se uvádí že hodina na trenažeru odpovídá cca 75 minutám venku co se kvality zátěže týká. 

Já osobně si trenažer nechávám na všední dny večer, nebo na opravdu hnusné víkendy. JInak se dá většinou budˇnajíždět venku a nebo naopak lyžovat což je přece jen zábavnější. Akustické poněty i filmy fungují alespoň na mě jen částečně.

#60 2007-02-01 11:10:41

Člen
Web

já s tím taky problém nemám, mám rád i běhání na páse, protože můžu úplně vypnout hlavu a nemusím dávat ani bacha na cestu. Znám ale i poměrně velmi výkonné triatlety, kteří prostě zavření trénovat nechtějí a není-li nouze nejvyšší, tak ani netrénují. A železňáka dali.
I přesto, že podobný problém nemám, vždycky dám za dostatečných klimatických podmínek raději přednost tréninku venku

#61 2007-02-01 11:31:08

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

a teď bych si dovolil jednu kontrolní: co teprve bazén? Vždyť tam můžu měnit jediné - bazén (potažmo vzor kachliček), hudbu u toho poslouchat budu asi ztěží a film taky moc nepřichází do úvahy ;-) A že to tady neleze někomu na bednu, tak to je mi záhadou, když dělá problém "cyklistika uvnitř".

#62 2007-02-01 11:35:40

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

forest psal:

Albert psal:

...po dvou hodinách odpadají psychicky...

Na IM bych řekl, že není nutná nejen fyzická, ale i psychická odolnost. Myslím, že když to "neustojím" v tréning tak na závodě to nebude o nic lepšího.

Ja tedy vic jak tri hodky na trenazeru nikdy nedala a jeden MTB maraton mi trval tusim kolem 11 hodin a nebyl to az takovy problem ho ustat psychicky... preci jen je to uuplne o necem jinym nez trenazer... a i spinning je psychicky min narocny nez slapat doma sam

#63 2007-02-01 11:46:29

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

Problém trenažeru je, že točíš ve stále stejné teplotě, bez odporu vzduchu a pro organismus je to snažší. Máš stálý profil a jediné co můžeš měnit je odpor, tzn, přidávat a ubírat. Je to zkušenostech. Kdyz najedu venku 500 na kole da mi to víc, než 1000 na trenažeru. Vyzkoušel jsem. Nicmene obecně je to o tom, co očekáváme od toho tréninku. Pokud je někdo na nule, určitě je to lepší než nic. Pokud je na tom někdo dobře, tak je mu to vcelku k ničemu. Osobně jsem v kontaktu s většinou z naší IM širší špičky a většina prohání kolo venku. Trenažer v podstate vubec a v našich letošních podmínkách už vůbec ne. Nicméně přít se nebudu, metoda pokus omyl je taky dobrá metoda smile

Never give up!!!

#64 2007-02-01 11:48:19

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

Tak si to spočítejme, kolik se může věnovat hobbík cyklistice v tomto období, ok? Ten se asi nedostane přes 20 hodin čistého času týdně (pro některé lidi naprosto nereálné kvůli rodině, pracovní vytíženosti a podobně).
Dejme příklad vrcholného týdne v mezocyklu: Plavačo 5× týdně = 5 hodin, 2× 1,5 hodiny posilování = 3 hodiny, běh - dejme tomu kilometráž 100 km = cca 8,5 hodiny (a to už je to naběháno relativně rychlým tempem). Jsme na 16,5 hodinách. Tedy nějaké 3,5 hodiny týdně na kolo/trenažér...

#65 2007-02-01 11:55:56

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

Foreste to jsou dávky, na ktere se nedostane širší IM špička kromě několika profíků. Když budu mít plavčo, posku a běh jak píšeš,tak mi může kolo políbit ... big_smile

Never give up!!!

#66 2007-02-01 11:57:44

kámen úrazu Pohlaví - žena
Člen
Místo: chrudimsko
Web

Albert psal:

No, když vynecháme duševní stránku, protože ta je individuální až to bolí, tak i po fyzické stránce je ten trenažer náročnejší - posez je dost monotóní, a únava sedacích partíí přichází daleko dřív - venku se na sedle člověk posouvá ani o tom neví, naklání se do zatáček, z kopečka si občas vyvěší nohy, v zatáčce nešlape apod.  Dokonce se uvádí že hodina na trenažeru odpovídá cca 75 minutám venku co se kvality zátěže týká...

Ještě dodám, že stejný čas strávený na trenažéru, válcích nebo rotopedu je efektivnější  i díky snadnému udržení se v úzké tepové hranici a stále kadenci. Navíc nepůsobí vítr, špatná silnice, křižovatky, zatáčky, kopečky a tak doba strávená na chtěných tepech je vyšší než při jízdě venku, jak Albert už podotkl.

Jsem klientka tréninkového poradenství www.enduraining.com a hrdá členka cyklistického klubu www.vinohradskeslapky.com.

#67 2007-02-01 12:03:04

Člen
Web

ironman psal:

Problém trenažeru je, že točíš ve stále stejné teplotě, bez odporu vzduchu a pro organismus je to snažší. Máš stálý profil a jediné co můžeš měnit je odpor,...

Proto je trénink objemu na trenažéru efektivnější. :-) S nižší fyzickou námahou strávíš víc času ve chtěném tepovém pásmu, kadenci a kvůli nižší námaze je rychlejší regenerace a tak si z příštího tréninku ZV vezmeš zas o něco víc, navíc při nižším riziku pozdějšího přetrénování.
Blbá je náročnost na psýchu, zadek, v případě některých mučících nástrojů i na sousedy. Plus kvůli nudě se při časté změně tempa ztrácí efekt jednotvárnosti. A při jízdě prakticky jne na trenažeru i technika jízdy. No prostě venku je to lepší. :-)

Jsem klientka tréninkového poradenství www.enduraining.com a hrdá členka cyklistického klubu www.vinohradskeslapky.com.

#68 2007-02-01 12:04:35

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

to kamen urazu: a to je právě ten největší důvod, proč trenažer je neefektivní. Protože pak vyjedeš ven, pár kopečků, vyskočí ti tep a tělo, které na to není zvyklé je v háji. Hele nic ve zlém, ale mě připadá, že si tu snažíte skupinově alibisticky obhájit, že se vám nechce do té fuj zimy, co je za oknem big_smile.

Never give up!!!

#69 2007-02-01 12:09:21

Albert Pohlaví - muž
Člen
Web

forest psal:

a teď bych si dovolil jednu kontrolní: co teprve bazén? Vždyť tam můžu měnit jediné - bazén (potažmo vzor kachliček), hudbu u toho poslouchat budu asi ztěží a film taky moc nepřichází do úvahy ;-) A že to tady neleze někomu na bednu, tak to je mi záhadou, když dělá problém "cyklistika uvnitř".

No bazén taky je pěkná pakárna smile Ale jsem tam maximálně 90 minut, to se dá i pakárna vydržet.  Znám i lidi co mají problém s tím že se při IM cyklistika i běh většinou točí na nějakém okruhu. Jenže při závodě je člověk z důvodu toho, že je to závod kousnout ledacos. To platí třeba i o tréninku/závodění v dešti, vedru.  U tréninku záleží na tom jakou máš motivaci - pokud tě závodění živí musíš kousnout jiné věci než ten pro něhož je prioritou se sportem bavit.  A 6 hodin na trenažeru, jakkoliv třeba zkousnutelných, snad není zábava pro nikoho smile

#70 2007-02-01 12:11:45

Albert Pohlaví - muž
Člen
Web

ironman psal:

to kamen urazu: a to je právě ten největší důvod, proč trenažer je neefektivní. Protože pak vyjedeš ven, pár kopečků, vyskočí ti tep a tělo, které na to není zvyklé je v háji. Hele nic ve zlém, ale mě připadá, že si tu snažíte skupinově alibisticky obhájit, že se vám nechce do té fuj zimy, co je za oknem big_smile.

Hmm tak to já klidně přiznám. Když přijdu ve 4 z práce, venku už je skoro tma, teplota +1, prší a fouká vítr tak jdu raději na ten trenažer smile Ale sem na něm 90 minut a hraju si s tepovkou i s kadencí, podobně jako v tom bazéně taky neplavu hodinu v kuse to samý.

#71 2007-02-01 12:20:44

Člen
Web

ironman>
Je fakt, že mám v zimě radši mráz než teploty kolem pěti stupňů a vlhko, ale i tak v týhle fuj zimě běhám i jezdím na kole. :-)
Osobně mně válce (trenažér nemám) tolik nedají, bo na nich nevydržím tolik času jako venku. :-) Porovnávala jsem stejný čas strávený indoor a normálním bičiklistováním.
O efektivitě tréninku základní vytrvalosti při časté a poměrně vysoké změně tepu, navíc většinou spíše v hořejší polovině pásma pro ZV, občas i nad aerobním prahem (déle než dvacet, třicet vteřin, které samozřejmě kvůli příliš krátké době nutné pro nastartování spalování více cukrů nevadí) oproti stálému pohybu více při dolní hranici aerobní zóny (stejný efekt, lepší regenerace) nemá cenu debatovat, na tom se asi všichni shodneme.
(PS: mám ohledně tréninku nastudováno z různých zdrojů hodně, ale kromě ZV (bo ta nebolí) se tím neřídím :-))
A co se týče trenažer versus kolo venku - jak jsem už psala, u mě jednoznačně vítězí to druhé.

Editoval kámen úrazu (2007-02-01 12:42:22)

#72 2007-02-01 13:09:58

Člen
Web

forest psal:

Tak si to spočítejme, kolik se může věnovat hobbík cyklistice v tomto období, ok? Ten se asi nedostane přes 20 hodin čistého času týdně (pro některé lidi naprosto nereálné kvůli rodině, pracovní vytíženosti a podobně).
Dejme příklad vrcholného týdne v mezocyklu: Plavačo 5× týdně = 5 hodin, 2× 1,5 hodiny posilování = 3 hodiny, běh - dejme tomu kilometráž 100 km = cca 8,5 hodiny (a to už je to naběháno relativně rychlým tempem). Jsme na 16,5 hodinách. Tedy nějaké 3,5 hodiny týdně na kolo/trenažér...

promluvil student! :-). Když je dobrý týden, mám šanci odtrénovat tak do 12-ti hodin, víc se mi ještě nikdy nezadařilo, průměr mám tak 7-9. A to chodím na plavání před prací na 6 ráno, do posilky přes poledne místo oběda, k běhu se dostanu až už děti spí, abych je aspoň večer po návratu z práce viděl. Z víkendu trénuju jenom max jeden den za světla a to ne dlouho, protože prioritou je zkrátka rodina.

#73 2007-02-01 13:18:39

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Ja sice rodinu nemam, ale mam dve zamestnani a kdyz si na to davam bacha, tak sportovani vytahnu na max 14 hodin tydne a to beham rano, na kole jezdim do prace a z prace, do posilovny malo, a kdyz uz tak pres poledne a vecer jsem vetsinou tak zhuntovana, ze i prochazka se psem mi nekdy pripada nad me sily...
A ty objemy co psal forest mi pripadnou pro hobika docela velky, vzdycky jsem mela predstavu, ze kolem tech 20 hodin udela clovek, ktery se tim zivi a nehakuje...

#74 2007-02-01 15:14:23

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

vzdyt jo! Slo o to srovnat to, kolik ti vyjde casu na to kolo/trenazer v tomto obdobi.
Bazen se da pred praci (v podstate nijak, vazne, to nenarusi denni plany). Ale vytocit vic nez ve zbytku vic nez 10 hodin cisteho casu je pro zamestnane lidi temer nerealne (a to se nebavim o hrubem case - na to kolo se clovek ven ted oblika i par minut, pak to kolo musi i odprasit)
Jinak těch 20 hodin je maximální top pro člověka, který to dělá pro radost.

#75 2007-02-01 16:09:15

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

To forest: ted nevim na koho narazis, moje nazory na trenink kola v tomto obdobi znas dobre  z vlastni zkusenosti, takze jen v rychlosti 1-2x tydne spin vecer, ci rano neni problem vetsinou pro nikoho. O vikendu 2-3h na biku ci zimaku, vymluvy o tme neberu.
Jinak jeden kamarad IM trenuje nasledovne: budicek ve 4h, beh do Prahy cca 17km, od 6h bazen 50minut, od 7h spin, v praci je v 8:30 a ma hotovo, a jeho domaci program - rodina netrpi. Zkuste popremyslet, jak to jde udelat efektivne, aby netrpela ani rodina ani trenink, vetsinou to jde, ale musi se chtit.

Never give up!!!

#76 2007-02-01 16:30:41

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

ironman psal:

ted nevim na koho narazis, moje nazory na trenink kola v tomto obdobi znas dobre  z vlastni zkusenosti, takze jen v rychlosti 1-2x tydne spin vecer, ci rano neni problem vetsinou pro nikoho. O vikendu 2-3h na biku ci zimaku, vymluvy o tme neberu.

Já a na tebe naážet? Nikdy ;-) Ale teď trochu vážněji. S tím kolem mám fakt strach - i když v zimě jezdím na bajku a mimo frkventované úseky. I když je člověk osvícený jak vánoční stromeček, tak pořád riziko, že mě někdo sestřelí za tmy/šera je daleko vyšší než ve dne. A cpát kolo do běžného pracovního (i studijního) dne je dost komplikované. Člověk si musí najít řád, kam co zařadí...

#77 2007-02-01 16:33:48

Člen
Web

Michale promiň, ale tohle mi nedá. Kamarádův režim, který popisuješ, je naprosto brutální. Vstát třeba 3xtýdně ve čtři a dorazit na 8:30 do práce značí (pokud nedělá něco časově nenáročného), že se domů i s dojetím veřejnou dopravou (páč přiběhl, auto je doma) dostane domů nejlépe v 18:00 spíše později, do postele tak ve 21:00 nejpozději. Kde je ten rodinný život?. Možná je to jinak, třeba vystačí s 5-ti hodinama spánku a funguje ok a pak plácám. V druhém případě se omlouvám.
Pořiď si rodinu a pak dáme pokec o time managementu;-)

#78 2007-02-01 17:30:59

ironman Pohlaví - muž
Člen
Web

to jecminek: pracuje 8:30 na dost vysoke manazerske pozici, konci v 17h, cesta vlakem, pokud nebezi i zpet, doma je v 18h. Normal. Alespon v Praze. Neznam moc lidi, kteri jsou doma pred 18h. Spat chodi driv, vetsinou okolo 21h. Jinak mam dceru, takze o rodinnem zivote trochu vim. Nicmene zazemi dobre, doma nemam ohledne treninku problemy. Ta moje vzdy rika, lepsi, nez kdybys chodil do hospody. A jak asi sledujes muj trenink, tak vis, ze gro objemu je o vikendu.

Never give up!!!

#79 2007-02-01 17:50:30

Devce Pohlaví - žena
Člen
Web

Ja si dovolim napsat, ze dojet z prace v 18 hodin je pomerne bezna norma, pokud nehakujes ve fabrice do 14h. Ja nebydlim v Praze a i tak se domu dostanu nejdriv ve ctvrt na sest a je pro me daleko prijatelnejsi varianta vstavat v pet, odsportovat co chci a pak mit na cely den jen zamestani a vecer svyho psa a chlapa. Mozna se zda to, jak trenuje Michaluv kamarad brutalni, ale ja si myslim, ze si na tohle clovek proste navykne a jde to.
Netusim presne co znamena venovat se rodine, ale vetsina mych kamaradu funguje s rodinou az vecer a to ani nemuseji sportovat, protoze z prace se treba ani pred sestou nedostanou.
Takze pokud borec zvladne odtrenovat pred praci, tak udelal maximum proto, aby byl s rodinou. A spis to dela na ukor sebe, kdyz vstava ve ctyri, kdy rodinka stejne chrni.

#80 2007-02-01 18:49:49

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Hm, super....jak to tak po dlouhé době pročítám, tak mám chuť to zabalit a nikam nejet....to je samé jak na to , rotoped ano/ne, málo/hodně, plavčo moc/málo, sakra o co jde...Vabroušek a jemu podobní tady mezi námi není a první má do toho hodně daleko, neregistruji žádné super rady, jak trénovat, krom toho co obecně všichni známe, jelikož až tak úplní začátečníci nejsme...
MT

Board footer