reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#1 2006-10-27 14:33:50

Štefan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 13 km
Minulý měsíc: 524 km
Celkem: 10963 km
Web

Ranní běh a dobrá nálada

Předem se omlouvám, že zakládám nové téma, protože někdě se už o ranním běhu psalo, ale nemohl jsem to najit. Je taky možné, že na to nebylo samostatné tema.
Já jsem nebyl zástancem běhání brzo ráno, ale v září jsem změnil zaměstnání a dělám až od deviíti a kromě toho chci od prosince trénovat asi 3 dny v týdnu dvoufázově. Dnes jsem si vyzkoušel zaběhnout brzy ráno (od 5:30) asi 10 km. Venku bylo velmi příjemně a běželo sa mi skvěle. Asi to bylo i tým, že jsem vstal už v 5:00 abych se mohl náležitě rozcvičit (je to marný, mám už své roky, bez rozcvičení je to trápení). Do práce jsem odcházel ve skvělé náladě a musím řict, že od rána se mi všechno daří.
Včera jsem měl nepřijemný problém v práci, nebyl jsem to schopný vyřešit celé odpoledne, mračil jsem se na lidi a oni na mne, prostě zkažený den.
Dnes se na mne všichni usmívají a jsou příjemní (žeby to bylo tým, že se usmívám já?), daří se mi bezvadně. Věřím tomu, že je to tým ranním během.
Prostě běh (i brzo ráno) je PRÍMA. smile

Editoval Štefan (2006-10-27 14:34:12)

...klást jednu nohu před druhou jak nejlépe umím. A vždy s úsměvem.

#2 2006-10-27 15:07:04

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Celkem: 6044 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

Re: Ranní běh a dobrá nálada

Nevím jistě, jestli to má příznivý vliv na zdraví. Ráno je dost zima a podle mě bys musel mít brýle, oblečení atd., protože - 5 ráno je horší než - 10 odpoledne...

Už tam budem? smile

#3 2006-10-27 15:29:23

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Minulý měsíc: 147 km
Celkem: 4443 km
Web

bohužel musím do práce startovat dříve, než abych měl sílu vstát a ještě běhat, ale přes léto jezdím do zaměstnání na kole (mám to cca 30km) a musím souhlasit se Štefanovými pocity. Přijedu po sedmé ráno, dám si spršku, převléknu se a k computeru usedám s významným množstvím endorfinů v těle. A ať se děje co se děje, když jedu domů s "hlavou k prasknutí", tak si přišlápnu a při návratu řeším hypoglikemii a ne pracovní stresy:o).

#4 2006-10-28 16:20:34

pecjan Pohlaví - žena
Člen
Místo: ČB

Já jsem spíš pak celý den unavená než nabitá energií, tak radši trénuji odpoledne.

#5 2006-10-28 18:46:28

PAULA Pohlaví - žena
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 370 km

Ja rada behavam rano so psom, aspon ho nemusim zvlast vyvencit. Teraz mam pracu, kde mozem behat aj o 10tej hodine prvu fazu, takze nemusim skoro vstavat, ale minule roky som bezne vstavala o 5:40 kvoli treningu. V zime je to super, na cerstvo napadnutom snehu...

#6 2006-10-28 18:54:02

Jarda
Host

Když koukám ve tvém profilu na výkony. Teeeda jo, chudák pes :-))

#7 2006-11-01 14:50:48

Jarda koloběžka Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 2965 km

Štefan psal:

Předem se omlouvám, že zakládám nové téma, protože někdě se už o ranním běhu psalo, ale nemohl jsem to najit. Je taky možné, že na to nebylo samostatné tema.
Já jsem nebyl zástancem běhání brzo ráno, ale v září jsem změnil zaměstnání a dělám až od deviíti a kromě toho chci od prosince trénovat asi 3 dny v týdnu dvoufázově. Dnes jsem si vyzkoušel zaběhnout brzy ráno (od 5:30) asi 10 km. Venku bylo velmi příjemně a běželo sa mi skvěle. Asi to bylo i tým, že jsem vstal už v 5:00 abych se mohl náležitě rozcvičit (je to marný, mám už své roky, bez rozcvičení je to trápení). Do práce jsem odcházel ve skvělé náladě a musím řict, že od rána se mi všechno daří.
Včera jsem měl nepřijemný problém v práci, nebyl jsem to schopný vyřešit celé odpoledne, mračil jsem se na lidi a oni na mne, prostě zkažený den.
Dnes se na mne všichni usmívají a jsou příjemní (žeby to bylo tým, že se usmívám já?), daří se mi bezvadně. Věřím tomu, že je to tým ranním během.

Štefane i vy ostatní. Funguje to! Dnes už ( :-)  ) podruhé jsem startoval do práce v 6,15. Po 11 km jsem v práci. Pak rychlá sprcha a v půl sedmé jsem v naprosté pohodě tělesné ale i duševní v kanclu. Jde jen o to, začít. A když to vezmu se vším všudy, oproti cestě na kole nebo autem, coč je časově prakticky totéž, ztrácím max 1/2 hodiny. Přitom mám ale za sebou příjemnou hodinku.
Doporučuju!

#8 2006-11-01 15:36:42

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 321 km
Celkem: 7395 km

Jarda koloběžka psal:

Štefan psal:

Štefane i vy ostatní. Funguje to! Dnes už ( :-)  ) podruhé jsem startoval do práce v 6,15. Po 11 km jsem v práci. Pak rychlá sprcha a v půl sedmé jsem v naprosté pohodě tělesné ale i duševní v kanclu. Jde jen o to, začít. A když to vezmu se vším všudy, oproti cestě na kole nebo autem, coč je časově prakticky totéž, ztrácím max 1/2 hodiny. Přitom mám ale za sebou příjemnou hodinku.
Doporučuju!

Technická :
6:15 vyběhneš na 11 km a o půl sedmé jseš v kanclu.Na auto ztrácíš max.1/2 hodiny.Jseš na hranici časového pásma?

#9 2006-11-01 16:07:48

Radek Narovec Pohlaví - muž
Šéfredaktor behej.com
Místo: Chýně
Celkem: 2717 km
Pohár Behej.com: 590.0 bodu

Milan: Jarda zásadně používá koloběžku big_smile

je-li někdy kolem mne samý hlupák, je to neklamné znamení, že jako hlupák se chovám já sám. buďte prosím ke mně shovívaví, ono mi to brzo dojde smile

#10 2006-11-01 16:19:06

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Jarda běží kousek dopředu a potom pozpátku smile smile smile

Jarda koloběžka psal:

Štefan psal:

Doporučuju!

#11 2006-11-01 16:29:06

m.thums Pohlaví - muž
Člen
Místo: Chomutov
Celkem: 2137 km

Jinak vítám Jardu koloběžku, to je totiž ten super tragéd na kterého jsme čekali, prosím neber to zle, ale dlouho jsem se tak nezasmál...opravdu to neber zle

#12 2006-11-01 19:28:04

Člen

Jeeeeeejda, jedem táááááákhle prťavej překlep a co to způsobí. Jsa ještě zblbnut posunem letního času na ten normální jsem chtěl napsat, že vyrážím v 5,15. Za hodinu jsem v pr. (zkratka značí v práci a nééé to co jste si mysleli :-)) , 10 minut sprcha a v půl sedmé jako rybička v prcovním procesu.

Jinak, dovoluji si upozornit, že po nějakých nejasnostech jsem na popud Milošův doplnil své jméno o označení mého druhého oblíbeného sportu. Ale jinak jsem to pořád já.)

#13 2006-11-01 19:31:32

Člen

ach ty překlepy.... v PRACOVNÍM procesu samozřejmě. To se zas někdo zasměje.

#14 2006-11-01 20:01:58

Rosťa Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 31 km
Minulý měsíc: 320 km
Celkem: 16543 km
Pohár Behej.com: 244.9 bodu

Jarda koloběžka psal:

ach ty překlepy.... v PRACOVNÍM procesu samozřejmě. To se zas někdo zasměje.

No, ono stačí, když u původního příspěvku stiskneš Editovat a nikdo ten překlep nemusí vidět, že?

#15 2006-11-01 20:03:46

running-observer Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 34 km
Minulý měsíc: 221 km
Celkem: 13231 km
Pohár Behej.com: 139.2 bodu
Web

Já jsem si dnes zase dal večerní běh z práce. Do práce jsem běžel jen "úseky" (kde trolejbus stojí v zácpě aut), abych se nezpotil a nemusel se sprchovat, protože tím by mi vznikla nepřijatelná časová prodleva. Večerní běh jsem skoro zakončil posilováním, když jsem natrefil na dvojici tlačící auto. Tak jsem se k nim přidal a přizpůsobil rychlost tlačeného auta mému poklusu:-)) Kupodivu tepovka ani nevylítla nad 150 (to bych si v době, kdy jsem neběhal, nedokázal představit). Ale bylo už docela kosa, příště půjdu asi už se třemi vrstvami nahoře...

#16 2006-11-06 10:08:42

Devce Pohlaví - žena
Člen
Místo: Ústí nad Orlicí
Celkem: 1601 km
Web

Tak me napadlo, ze neni ranni behani, jako ranni behani. V sobotu jsme vybehli kolem pul desaty, sice snezilo, byla zima, ale po hodinovem velmi prijemnem kopcovitem behu, muzu rict, ze to byl vyborny zacatek sobotniho dne. Dnes, v pondeli rano startuju tesne po pate hodine na svuj opet hodinovy beh, venku tma, vitr, ze me skoro odnasel a do toho mrholeni, se mi uz nekolikaty den vtira zla myslenka, ze to zas az takova vyhra neni:) Ke konci behu jsem probihala kolem krasneho noveho domku, kde se zrovna nekdo dival na televizi a me napadlo, jestli bych si to radej nevymenila. A prekvapilo me, ze nevymenila. On si sice sedi v teple, nikde se nedre, ale zas si nevychutna ten ranni pocit z dobre vykonane prace:) Jediny co bych vymenila, abych i ve vsedni dny mohla chodit behat az v pul desaty, coz zatim bohuzel nehrozi.

Všechno jde, když se chce....

#17 2006-11-06 11:31:06

Člen

"....se mi uz nekolikaty den vtira zla myslenka, ze to zas az takova vyhra neni:) "
A to nejsi sama. Přeju ti, ať ti vůle dělat něco proti vlastní pohodlnosti vydrží. Já dnes boj s pohodlností prohrál. Vstával jsem pozdě a na běh do práce už čas nezbylo. Pojistka bylo kolo. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř, ještě je v rezervě auto.

#18 2006-11-06 11:42:42

running-observer Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 34 km
Minulý měsíc: 221 km
Celkem: 13231 km
Pohár Behej.com: 139.2 bodu
Web

A v tom je to krásné: když člověk něco dělá a ví, že nemusí. Ani běhat nemusí. Ale může. Když chce. Třeba i ráno. A když ráno včas nevstane a neběhá, i když původně chtěl, není to až tak velká prohra, vždyť zase zítra se dá vyhrát...

#19 2006-11-16 14:45:55

Člen

running-observer psal:

A v tom je to krásné: když člověk něco dělá a ví, že nemusí. Ani běhat nemusí. Ale může. Když chce. Třeba i ráno. A když ráno včas nevstane a neběhá, i když původně chtěl, není to až tak velká prohra, vždyť zase zítra se dá vyhrát...

Tak poslední dny to krásně (a svým způsobem i příjemně) prohrávám na celé čáře :-))
Omlouvám si to tím, že je doporučováno na podzim dopřát tělu odpočinek.

Board footer