Pěkné dopoledne, mám dotaz. Jaké nosíte rukavice ?
Já s tím mívám občas docela problém , protože se mi v rukavicích při běhu celkem dost potí dlaně, a pak běžné rukavice ( fleecové , nebo pletené ) mám vždycky hodně vlhké a je mi v nich nakonec zima. A bez nich , to jsem si říkal už v pondělí večer, že je mi ouvej . Nechci opakovat nastydnutí n. ulnaris.
Díky
Používám nejlevnější flízové (jednovrstvé bez podšívky) při teplotách okolo nuly. Když je mi horko dám je do kapsy. Při +5 a více běhám bez rukavic. Pokud mě překvapí třeba studený vítr, obvykle stačí přetáhnout rukávy přes sevřené pěsti.
Taky se mi potí ruce. Pokud je jen chladno, tak nosím funkční vložkovky. Pokud přituhne, beru lehoučký rukavice z neprofuku na hřbetní části a pokud je vyloženě nevlídno, tak do neprofukovek vrazím vložkovky.
Editoval pug (2006-11-15 13:21:29)
Dobré jsou rukavice na běžky. Na hřbetní části neprofuk, dlaňová část je z kůže. Při chladu jsou dobré trika s převlečným otvorem na palec. Dlaň i hřbet ruky se částečně zakryjí a pohoda.
používám k překvapení pletené rukavice za 15 kaček od východoasiatů - naprosto dostačující (a to jsem běhal i v -20°C)... Na běžky používám windstopperové (ty mi moc na klasický běh nejsou - při normálním běhu se mi jaksi víc potí ruce).
Pridavam se k forestovi, na behani mam taky od asiatu za 15kc, a naprosta spokojenost. Do tohoto podzimniho pocasi v poho.
Jinak i do minusu na behani tyhle a kdyz je moc chladno, tak si dam dvoje a na kolo mam od Sama (illuminite) s tim navlikacim "hadrem" a ty sou super, kdyz je tepleji "hadr" nenavlikam, jinak jo a je to na pohodu. Musim ocenit i to, ze pri odbocovani doleva ridici tu rukavicu vidi, bo se odrazi a prevlikaci hadr je svitive zeleny.
Používám prstové rukavice na běžky ... neprofukavé. Jinak ale s nima mam špatnou zkušenost např. na běžkách nebo na kole ve větší zimě. Pokud jsou teploty -5 a níž tak mi prstové rukavice nepostačujou. Placový jsou do této zimy nejlepší, ale ty je blbý používat na běh. Myslím že na běh stačej prstový, ale tam kde jsou prsty od sebe (při držení běžecké hole nebo řidítek) mi mrznou ruce.
Používám také ty za 15 kč, v pohodě. Mám je dokonce ve svý oblíbený barvě - červený... ![]()
Problém asi nebude, že se někomu potí dlaně (znám to), ale že ty rukavice k nim nepouští vzduch... Jinak když zrovna nemám rukavice, tak si taky přetáhnu přes hřbet ruky rukáv a v pohodě...
Používám fleecové rukavice, tak od +5 st. níž. Při delším běhu mám kolikrát ruce tak zcvrklé, jako kdybych se máčel ve vodě. Když ale vyběhnu v rukavicích, tak už je při běhu nesundám.
Loni se mi osvedcilo moirove triko s dlouhymi rukavy a pruvleky pro palec, v krizi jsem si ruce zabalila do rukavu od bundy (ktere jsou mi dlouhe:-). V rukavicich mi taky bylo nejdriv horko a pak zima.
Poslední zimu jsem až asi do -8° rukavice nenosil žádné (bezvětří).