reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#81 2007-08-12 22:39:02

Plyšák Pohlaví - muž
Člen
Místo: Vsetín
Celkem: 1740 km

Re: Strava vhodná pro stress, sport a zhubnutí

To jsme Lomikarovi pomohli a poradili. Nestačím se divit.

Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.
Půjdeme zkratkou. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#82 2007-08-13 08:15:33

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Eviku psal:

4aute všetci.To sa mi páči,ako tu niekto dá otázku a témy sa rozrastajú,každý je ochotný radiť.Som veľmi spokojná z Českými stránkami o behu.Ja som z Tatier a behám 3r.Denne8-10km.Pre radosť.Teraz som sa zúč. maratonu,čo mi pomohlo v motivácii,neumrela som pri tom,bola som na3 mieste.ako dieťa som záv.lyžovala,potom stredná,deti,práca,ale denne musím ísť behať,tak som si sľúbila,že ak si to nevydobijem,keď sú deti malé,tak potom už nikdy.Aj vstávať ráno v zime o pol štvrtej som zvládla kvôli práci,behu som sa nevzdala.Ale do smrti to asi vládať nebudem.Keď beh ma baví najviac,už som aj predcvičovala aerobic ženám.postavu mám teraz lepšiu ako pred pôrodom.166-47kg.Ale čo ak skončím s behaním,ako potom bude vyzerať moje telo?Lebo beh mi pomohol aj zo zdravot.hľadiska,netrávilo mi,mala som depky...Bojím sa skončiťp.P.S.Už 5rokov nemám menzes.Díky za radu.Pá.Eviku

Uff, mam taky dojem, ze tu pojde o vaznejsi problem a nie o radu ako sa spravne stravovat. Na zenu Tvojej vysky  a pri Tvojom rekreacnom ponimani sportu, mas prilis nizku hmotnost. Dalej na zaver, akoby mimochodom uvadzas, ze uz 5 rokov nemas menzes... To je podla mna velmi vazny problem. Amenorheicke zeny maju niekolko stonasobne vyssiu pravdebodobnost dostat osteoporozu a trpiet jej nasledkami uz od mladeho veku. HNED chod s tym za lekarom a priznaj sa mu, aky mas problem. Toto sa neda riesit, ani liecit cez internet. Dovolim si vsak tvrdit uz teraz, ze Tvoj problem je sposobeny kombinaciou nedostatocnej stravy (malo kalorii), stresu zo zvladania prace a deti a k tomu navrch este aj beh, ktory je dost tazkou fyzickou namahou. Jedine lekar Ti pomoze a cim skor, tym lepsie.

#83 2007-08-13 13:08:58

panjan Pohlaví - muž
Člen

To MATO:

Mato psal:

Sam som byval dlhe roky striktnym vegetarianom a dost som toho precital. Najma viem aky dopad ma vegetarianstvo na telo vrcholoveho sportovca, ale to uz je ina kapitola.

Mato, chtel bych Te poprosit, jestli by jsi to trochu nerozebral. Proc jsi prestal a neco vic o tech dopadech vegetarianstvi na sportovce.
Budu vdecny i za pripadne zajimave linky a odkazy na netu.

Diky moc!

#84 2007-08-13 13:58:54

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

To je na dlho a nemyslim si, ze toto je to spravne vlakno na rozoberanie tejto temy. Je to OT.
Mozno, ked bude nejaka normalna diskusia o vegetarianstve a o sporte, tak napisem svoje skusenosti.
Snad len, ze som pochopil, ze ziaden extrem nie je pre telo spravne- kor ked ho uz zatazujes extremnou namahou.

#85 2007-08-13 14:04:41

panjan Pohlaví - muž
Člen

ok, tak az bude nejaka normalni diskuze smile dik

#86 2007-08-16 12:06:14

RADU Pohlaví - muž
Člen
Místo: Uničov
Celkem: 723 km

Zajímavé zkušenosti s vitariánskou stravou a sportem...

http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?t=276

Být neznámý nemusí znamenat neumět

#87 2007-08-16 13:18:46

VanaXXL Pohlaví - muž
Člen
Místo: Štěpánovice
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 134 km
Celkem: 3867 km

Radu, pobavils výborně! Takovej výlet do tmy, docela dobrodrůžo big_smile. S jednou věcí ale souhlasím - kvašené nápoje z mladého ječmene mám taky v oblibě.

#88 2007-08-16 13:43:08

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5843 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

VanaXXL: Pro tebe to je možná výlet do tmy, protože sis zapomněl vzít baterku. :-)

Nijak tady na fóru neventiluji, že jsem vitarián, protože necítím potřebu někoho o něčem přesvědčovat a naopak se mi nechce poslouchat pořád dokola stejná "moudra", ale na tohle jsem reagovat musel.

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#89 2007-08-16 14:17:07

VanaXXL Pohlaví - muž
Člen
Místo: Štěpánovice
Tento měsíc: 12 km
Minulý měsíc: 134 km
Celkem: 3867 km

O vitariánství nic nevím, z kontextu jsem pouze pochopil, že se jedná o zvláštní odnož vegetariánství. Za tmu považuji příspěvky typu "potíš se, musíš míň pít" nebo "bolí Tě klouby, drž hladovku" ve zmíněném fóru. Takovéhle rady můžou být pro jistou část populace i nebezpečné. Pokud jsem se Tě nějak dotknul, tak se omlouvám.

#90 2007-08-16 23:28:26

RADU Pohlaví - muž
Člen
Místo: Uničov
Celkem: 723 km

VanaXXL pobavils výletem do tmy...
O vitariánství nic nevím...Takovéhle rady můžou být pro jistou část populace i nebezpečné...

Být neznámý nemusí znamenat neumět

Board footer