Nemate nekdo zkusenosti s behem na sneznicich? Minulou zimu jsem to vyzkousela a libilo se mi to, a tak premyslim o porizeni vlastnich sneznic. Bohuzel informaci mam pomerne malo, jaky typ bych mela poridit.
Devce psal:
Nemate nekdo zkusenosti s behem na sneznicich? Minulou zimu jsem to vyzkousela a libilo se mi to, a tak premyslim o porizeni vlastnich sneznic. Bohuzel informaci mam pomerne malo, jaky typ bych mela poridit.
Zatím to vypadá , že je bohužel letos nebudeš potřebovat.Jinak pro základní info o typech,použití a značkách na našem trhu zkus třeba http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=22
Editoval milan (2006-11-27 16:30:34)
Milane, dik za odkaz.
Predpokladam, ze za chvilu v OH neco napadne a stesti preje pripravenym:)
Oživuji téma. Jelikož nemám na běžky, kupuji sněžnice Norwell OX1 (http://norwell.cz/sneznice.htm) za 2700,- Je to nějaký doprodej. Když bude zájem, dám pak vědět, jak válčím se sněhem (případně jak se válím ve sněhu :-))
Ja uz o vikendu byla poprve tento rok testnout sneznice a bylo to gut. Hele, napis, jaky jsou ty, ktery sis koupil. Docela by me zajimalo, jak se ty plastovy chovaji, ja mam cesky vyrobek s kovovym ramem a jsem spokojena.
Napíšu. Na ty s kovovým rámem jsem taky koukal, ale zdály se mi moc široké a těžké.
Já mám sněžnice sasquetech(taky s kovovým rámem) a na běhání určitě moc nejsou:) Na turistiku v horách, když se chcete dostat do jinak těžko přístupných míst, jsou suprovní. Jsou dost široké, do prašanu je to ale potřeba a těžké nejsou.
Editoval Vašek (2007-11-21 10:56:42)
Taky mam tady tyhle co Vašek, mně na nich teda šlo i běhat, nicméně sníh byl velmi tvrdý, takže se to moc nebořilo a asi to chce zvolit i nejakou techniku jinou nez u normalniho behu. A fakt je, ze jsou pomerne siroke, ale do terenu fajne.
V prašanu je běh bez šance, na tvrdém to asi půjde. Já na nich teda běhám na túrách s kopce dolů...ale občas zakopnu a letím![]()
slíbená recenze sněžnic Inook OX1:
Tak už mi včera konečně přišly. Dnes ráno jsem je byl otestovat. Bohužel tu je k dispozici jen zmrzlá sjezdovka s umělým sněhem, takže to testování nebylo na rovince, ale i tak jsem zjistil, že s během problém nebude. Navíc má ultramaratónská technika je na sněžnice ideální.
Na noze drží bezvadně, na tom zledovatělém sněhu se neklouzaly a držely jako přibité (mají 3 páry hrotů ve předu, uprostřed a vzadu a ještě drapák na špičce „boty“, ale ten by zabral jen v opravdu prudkém svahu, jinak je ve vzduchu. Takže do kopce žádný problém, z kopce taky ne. Tam jsem se jen bál prudce zabrzdit, abych si nedal na kokos, ale to je jen nezvyk, jinak je to v pohodě. No a to hlavní, na kousku sjezdovky byla rovinka a tam jsem si zkusil běh a sněžnice se o sebe nebouchají ani když nedávám nohy víc od sebe. Když se míjejí, tak jsou totiž každá v jiné rovině. Jinak ještě mají uzamykatelnou patu, ale to moc nevyužiju. No a po chvíli jsem ani nevěděl, že je mám na noze. :-) Jsou opravdu lehoučké. A mají zapínání ráčnou, takže jde v pohodě povolovat i utahovat i v rukavici. Kdybych měl najít nějaký zápor, tak je to to, že při normálním běhu si noha mezi odrazem a došlapem může dělat co chce, ale na sněžnicích ne. Když se třeba trochu vytáčí ven a před dopadem se vrazí do jakž takž roviny, tak to je sakra poznat. Asi jako při plavání bez pacek/s packami. ![]()
Konec chvilky s reklamou.
Už aby napadl sníh a mohl je vyzkoušet při opravdovém běhu.
Editoval Advid (2007-12-14 09:42:22)