to jisti: ahoj, mala by som zaujem prihlasit sa spolocne. PIM som uz bezala minuly rok. :-) pekny vecer
Ja bych letos rada poprve bezela 1/2 PIM... Takze pokud by me nekdo chtel (jako slevu ;-)), tak prosim piste na mail johari@seznam.cz a domluvime se.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat starých harcovníků PIMu, jak dlouho trvá, než se po startu dá opravdu běžet (pokud člověk stojí v zadní polovině davu).
Ahoj. Já bych k dotazu od Tudyho přidal další. Dočetl jsem se, že se musíme řadit podle čísel. Kde se nacházejí vodiči a nebo jak se potom k němu dostanu ? Lidí jak smetí to bude sranda :-)
Ahojte,
chci letos bezet poprve marathon PIM, chystate se na PIM take? Chcete se zaregistrovat se mnou, abychom ziskali slevu na startovnem? Cas je jiz jen do konce unora, tak se prosim ozvete co nejdrive. Nejlepe Brno a okoli, ale neni podminkou. Behu zdar.
Vstupy do koridorů má letos hlídat Městská policie, aby zabránila chaosu na startu.
Vodiči v různobarevných tričkách a s různobarevnými balónky se budou poflakovat někde kolem startu, tak je dobré si je vyhlídnout, dokud ještě nebude moc husto. Jsou to většinou známé osobnosti z fóra. Detaily budou ještě včas upřesněny.
Ahoj Mária, omlouvam se za pozdni reakci, ale forum nectu tak casto. Polepsim se
. Pokud jsi to nebyla Ty, kdo se pridal k Mapovi, tak mam stale zajem. Hlaste se i dalsi, kdo se chcete prihlasit na PIM, stejne potrebujeme nekoho do trojky. jisti
2 Aldaman: Kde jsi četl, že se bude řadit podle čísel? Neumím si dost dobře představit, jak to tam bude probíhat, loni to bylo tak nějak jak kdo přišel a i tak tam bylo těsno... A k vodičům: Mají balonky, ale ty jim po čase uletí, tak pozor... ![]()
Oslík psal:
2 Aldaman: Kde jsi četl, že se bude řadit podle čísel?
jisti psal:
Ahoj Mária, omlouvam se za pozdni reakci, ale forum nectu tak casto. Polepsim se
. Pokud jsi to nebyla Ty, kdo se pridal k Mapovi, tak mam stale zajem. Hlaste se i dalsi, kdo se chcete prihlasit na PIM, stejne potrebujeme nekoho do trojky. jisti
Ahoj, nebola som to ja :-). Podrobnosti by sme mohli dohodnut cez e-mail : m.socuvkova@gmail.com M.
Hlasim se jako uplny novacek se zajmem o 1/2 maraton.. pokud na me nekdo chcete usetrit dejte vedet na trawnikar@centrum.cz
Nevim jestli uz je tady vsechno rozebrane.. ![]()
Hezké ráno: obracím se na všechny z vás, kdo poběžíte 24.března poprvé v životě půlmaraton a nebojíte se o své dojmy podělit s ostatními na www.behej.com a získat tak od nich verbální podporu před Vaším velkým dnem. Pokud máte chuť, napište prosím na behej@behej.com pár odstavečků o své motivaci a obavách před PIM půlmaratonem, spojím se s Vámi. Psát můžete případně přímo na můj mail přes nick ve fóru, pokud preferujete důvěrnost. Prima den. Radek
Ahoj, bude letos na 1/2 marathon zase sraz v parku na Kampě ? A v kolik ? Letos jsem dostal č.281 tak pběžím hned za Keňany ![]()
Já bych navrhoval sraz v parčíku na Klárově, naproti stanici metra Malostranská, u památníku odboje, ten se nedá přehlédnout.
MirO psal:
Ahoj, bude letos na 1/2 marathon zase sraz v parku na Kampě ? A v kolik ? Letos jsem dostal č.281 tak pběžím hned za Keňany
Ahoj, to je VIP číslo, já mám 423. ![]()
Štefan psal:
MirO psal:
Ahoj, bude letos na 1/2 marathon zase sraz v parku na Kampě ? A v kolik ? Letos jsem dostal č.281 tak pběžím hned za Keňany
Ahoj, to je VIP číslo, já mám 423.
Závidím, já mám "až" 615 ...
Zítra vyjde článek o vodičích, kde bude uveden termín a místo srazu: 11:15 v parku na Klárově. Blahopřeji Rosťovi k jasnovidectví ![]()
Dobrý večer. Rád bych se dotázal zkušených borců na pár věcí, které jsem zatím z žádných oficiálních materiálů nevyčetl.
Předně se chci optat na techniku startování. Když mám vyšší číslo (cca 2500), musím startovat ve skupině s ostatními běžci obdobného čísla, nebo můžu vyběhnout jak mě to napadne. Kamarád má například číslo okolo 900 a rád bych běžel s ním. Ne že bych se bál
, ale trénovali jsme spolu, a tak by mi asi pomohlo držet se vyzkoušeného tempa.
Pak jsem se chtěl optat na to, jak je to s těmi vodiči? Běží jich víc?
S jakým odstupem běží vodič na 1:50?
Když má vodič běžet na 1:50, myslí se tím na 1:50 od startu prvních borců? Z toho co jsem vyčetl to tak vypadá, ale příjde mi to krapet nelogické. Když člověk chce běžet na takovýto čas a vodič poběží de facto na 1:40, může mu to docela zkomplikovat situaci.
Poslední dotaz mám ohledně překonávání křeče. Přestože jsem se připravoval přibližně podle tréningového plánu zveřejněném v časopise RUN, nejspíš jsem někde udělal chybu. Možná přílišná motivace. Výsledkem je křečovité stažení pravého stehenního svalu (levá noha je kompletně v pořádku). Ještě v pátek jsem v tomto stavu uběhl 11km, ale vlastně jsem celou dobu bojoval s takovou tupou bolestí, kterou to stažení způsobuje. Na čas to ani moc vliv nemělo, jen to bylo byl fakt vopruz. Teď to nechávám v klidu, ale uvítám jakoukoliv radu.
Vodiči mají za úkol doběhnout ve startovním čase, opravdu to může na Maratonu dělat i deset minut. Já osobně v sobotu počítam se 2 minutami, viz. http://forum.behej.com/tema-1075-vodici-s-balonky
Rosťa psal:
Vodiči mají za úkol doběhnout ve startovním čase, opravdu to může na Maratonu dělat i deset minut. Já osobně v sobotu počítam se 2 minutami, viz. http://forum.behej.com/tema-1075-vodici-s-balonky
Ahoj,
loni jsem dělal vodiče na 1:50 a dobíhal jsem v oficiálním čase zhruba 1:49:20. Když jsem protínal startovní čáru, bylo to necelé 2 minuty po startu, to znamená, že jsem běžel celkově asi o dvě a půl minuty rychleji.
Co ale určitě doporučuji je, aby si každý našel svého vodiče ještě před odstartováním závodu - předejdete tím tak zběsilému "dobíhání", které může ubrat spoustu sil hned z kraje, nedej bože, když se snažíte doběhnout vodiče, který je ve skutečnosti za Vámi:)
Hodně štěstí v sobotu všem!
Ondra Uher
Štefan psal:
MirO psal:
Ahoj, to je VIP číslo, já mám 423.
Ahoj Štefane, mám 443, možná bychom mohli opět rozklusat spolu. Já plánuji zkusit najít Miloše v 11:15 na Klárově, pak zhruba 5´ RK, lehce ABC, několik rovinek a jít na start, abych se pak neprodíral početným polem až do koridoru pro čísla kolem 400... Ale zase se mi tam nechce stát moc dlouho... A jestli se Ti nechce taky tam stát dlouho, můžeme se tam tlačit v nějakých 11:30 - 11:45 dopředu spolu...
Jinak všem hodně štestí při honbě za vysněnými časy! ![]()
Tak jsem se také zaregistroval a dnes vyzvednul číslo, mám 737, takže stratuji zezadu, ale i tak nemám žádné ambice.
Na Klárov dorazím a pokusím se při závodu držet Miloše.
Jsem nějaký unaveně rozlámaný a budu do soboty jen odpočívat s běhy 5-5:30min/km.
Kdyby někdo chtěl, můžu někomu dělat vodiče, chci běžet jen v rámci treninku bez čísla 10-15km(příští týden mě čeká Berlín), tempo můžu běžet od 3:45 do 4:30
Oslík psal:
Ahoj Štefane, mám 443, možná bychom mohli opět rozklusat spolu. Já plánuji zkusit najít Miloše v 11:15 na Klárově, pak zhruba 5´ RK, lehce ABC, několik rovinek a jít na start, abych se pak neprodíral početným polem až do koridoru pro čísla kolem 400... Ale zase se mi tam nechce stát moc dlouho... A jestli se Ti nechce taky tam stát dlouho, můžeme se tam tlačit v nějakých 11:30 - 11:45 dopředu spolu...
![]()
Jinak všem hodně štestí při honbě za vysněnými časy!
Ahoj, rozklusat se spolu můžeme, já nevím, na co mám. Teď - od cirkusu ve Stromovce- se cítím mnohem lépe, běhám téměř bezbolestně
, akorát mám málo naběháno. Zkusím začít na 1:40, a uvidím, jak to půjde.
Mount psal:
Tak jsem se také zaregistroval a dnes vyzvednul číslo, mám 737, takže stratuji zezadu, ale i tak nemám žádné ambice.
Jsem nějaký unaveně rozlámaný a budu do soboty jen odpočívat s běhy 5-5:30min/km.
To by měl být podle mých informací stále první koridor.
Ahoj Štefane, já také nemám natrénováno a taky chci zkusit běžet na 1:40. Tak to vypadá, že bychom to mohli opět běžet spolu ![]()
Štefan psal:
Oslík psal:
![]()
Jinak všem hodně štestí při honbě za vysněnými časy!Ahoj, rozklusat se spolu můžeme, já nevím, na co mám. Teď - od cirkusu ve Stromovce- se cítím mnohem lépe, běhám téměř bezbolestně
Lubos M psal:
Kdyby někdo chtěl, můžu někomu dělat vodiče, chci běžet jen v rámci treninku bez čísla 10-15km(příští týden mě čeká Berlín), tempo můžu běžet od 3:45 do 4:30
Ahoj, kdybys chtěl, chci začínat v tempu 4:15 a budu ai potřebovat, aby to běžel aspoň ze začátku někdo se mnou, jinak se zase nechám vybláznit a přepálim začátek, třeba od 5. km si na to tempo zvyknu abude to v pohodě, ale ten začátek by se mi hodil...
MirO psal:
Ahoj Štefane, já také nemám natrénováno a taky chci zkusit běžet na 1:40. Tak to vypadá, že bychom to mohli opět běžet spolu
Zkusíme to, nevím co uběhnu, ale když nebude dobrý čas, budu mít alespoň hezké tričko
. Byl jsem si už pro číslo a triko se mi moc líbí.
Štefan psal:
Ahoj, rozklusat se spolu můžeme, já nevím, na co mám. Teď - od cirkusu ve Stromovce- se cítím mnohem lépe, běhám téměř bezbolestně
Dobře, tak uvidíme, jestli se vůbec potkáme, jde mi o to, že nechci jít RK hodinu před startem a když půjdu v 11:30 jak by se mi to hodilo, tak se budu v 11:45 horko těžko procpávat davem a dopředu se stejně nedostanu, podle Ondry je navíc první koridor docela obsáhlý, tak nevim, jak to udělat, abych RK začal v 11:30 a zároveň stál na startu relativně vepředu...
Oslík psal:
Lubos M psal:
Ahoj, kdybys chtěl, chci začínat v tempu 4:15 a budu ai potřebovat, aby to běžel aspoň ze začátku někdo se mnou, jinak se zase nechám vybláznit a přepálim začátek, třeba od 5. km si na to tempo zvyknu abude to v pohodě, ale ten začátek by se mi hodil...
tak jestli chces, muzu pockat u cedule 1km
Ondra psal:
Mount psal:
Jsem nějaký unaveně rozlámaný a budu do soboty jen odpočívat s běhy 5-5:30min/km.To by měl být podle mých informací stále první koridor.
Ondro, muzes sem, prosim, napsat, jak budou koridory usporadane? Ptal jsem se na to opakovane primo organizatoru, ale ti mi doposud neodpovedeli.
Vážení pánové a dámy .Mám takovou připomínku. Nějakou dobu si čtu na tomto serveru různé příspěvky a zajímal by mne váš názor na vodiče při sobotním půlmaratónu.Chápu úlohu vodiče v profesionálnm sportu, ke jde o peníze, ale absolutně nechápu, proč by měli fungovat vodiči pro amatéry. Není náhodou lepší(především pro váš lepší pocit) běžet sám na sebe nebo s kamarádem či kamarádkou, než se držet za známými borci?Anebo je pro vás ten dosažený čas tak důležitý? Z příspěvků mi vyplývalo, že běháte(většina) pro osobní pocity - nebo se mýlím?
to TD: minulé roky to bylo tak, že v Mostecké ulici a na Karlově mostě byly označené koridory podle startovních čísel. Nikdo ale nekontroloval, jestli běžec s číslem nad 1000 nestartuje z koridoru určeného pro čísla do 500. Jediné, co se hlídá je startovní čára, tam přivedou elitní atlety těsně před startem.
to kecálek: někdo běží jen na pohodu a žádného vodiče si nevšímá. Někdo trénuje dva měsíce aby si zlepšil osobák a bojí se, jestli nepřepálí začátek, v davu běžců to totiž není žádný problém, atmosféra dokáže strhnout. Vodiči jsou na městkých bězích pro toho, kdo se bojí že zvolí zpočátku nevhodné tempo. Aspoň já takto chápu svojí úlohu... jinak si myslím, že nejsem žádný známý borec a na můj čas se mnou poběží kamarádi a kamarádky:-)
kecálek psal:
Vážení pánové a dámy .Mám takovou připomínku. Nějakou dobu si čtu na tomto serveru různé příspěvky a zajímal by mne váš názor na vodiče při sobotním půlmaratónu.Chápu úlohu vodiče v profesionálnm sportu, ke jde o peníze, ale absolutně nechápu, proč by měli fungovat vodiči pro amatéry. Není náhodou lepší(především pro váš lepší pocit) běžet sám na sebe nebo s kamarádem či kamarádkou, než se držet za známými borci?Anebo je pro vás ten dosažený čas tak důležitý? Z příspěvků mi vyplývalo, že běháte(většina) pro osobní pocity - nebo se mýlím?
To,že něco absolutně nechápeš (jak píšeš) ,by tě mělo přinutit k zamyšlení nad svými analytickými schopnostmi. :)Po pročítání příspěvků by snad mohli být motivy zcela jasné.
Pokud to kecálku měla z tvé strany být pouze jízlivost,tak je vše v naprostém pořádku ,protože takové příspěvky "skutečných běžců" nejsou nic nového.
Pěkný den s tvým vodičem.
Rosťa psal:
to TD: minulé roky to bylo tak, že v Mostecké ulici a na Karlově mostě byly označené koridory podle startovních čísel. Nikdo ale nekontroloval, jestli běžec s číslem nad 1000 nestartuje z koridoru určeného pro čísla do 500. Jediné, co se hlídá je startovní čára, tam přivedou elitní atlety těsně před startem.
Diky za odpoved. Minuly rok jsem bezel. Zaslechl jsem neco o tom, ze letos to ma byt jinak. Loni take startovni cisla (aspon co jsem mel moznost videt) odpovidala casu z posledniho PIMu. Letos tomu tak, alespon v mem pripade, ani zdaleka neni (umistil jsem se nekde kolem 1. tretiny zavodniho pole a letos mam cislo pres 3000). Proto jsem se na system ptal poradatelu a odpovedi od nich se mi zatim nedostalo.
2 Lubos M: Tak to bych byl rád, budu mít startovní číslo 443 a budu se snažit být tam okolo 4:15-4:20 + pár vetřinek zdržení na startu... Jen nevím, kdy Ti pomůžu jako vodič já, ale snad to vyjde někdy v budoucnu...
Oslík psal:
Lubos M psal:
Ahoj Martine,
proč nejdeš s Milošem, takhle by měl rozbíhat jako vodič na 1:30.
Ten první koridor, i když tam bude třeba tisíc lidí, se rozběhne rychle, to nemusíš mít strach. Spíš si dej pozor, pokud nepůjdeš s vodičem, abys ten první kilometr nepřepálil - jak člověk předbíhá a obíhá ostatní a všude kolem jsou lidi, těžko se odhaduje vlastní tempo. Tepovka bývá v tomhle případě taky zavádějící, díky atmosféře při startu...
Takl hodně zdaru!
Ondra
TD psal:
Ondra psal:
Mount psal:
Jsem nějaký unaveně rozlámaný a budu do soboty jen odpočívat s běhy 5-5:30min/km.To by měl být podle mých informací stále první koridor.
Ondro, muzes sem, prosim, napsat, jak budou koridory usporadane? Ptal jsem se na to opakovane primo organizatoru, ale ti mi doposud neodpovedeli.
To přesně nevím, jen mi v PIMu řekli, že první koridor je pro běžce, kteří nahlásili nejlepší čas za poslední 2 rody do 1:40. Já jsem včera dostal do tohoto koridoru číslo 842, takže nás podle mě bude minimálně tisícovka. Pak už to je na každém, jaké si urve místo ve svém koridoru...
Další věc je, že kdo svůj čas na přihlášku neudal, dostává se automaticky do posledního koridoru.
Ondra
Ondra psal:
To přesně nevím, jen mi v PIMu řekli, že první koridor je pro běžce, kteří nahlásili nejlepší čas za poslední 2 rody do 1:40. Já jsem včera dostal do tohoto koridoru číslo 842, takže nás podle mě bude minimálně tisícovka. Pak už to je na každém, jaké si urve místo ve svém koridoru...
Další věc je, že kdo svůj čas na přihlášku neudal, dostává se automaticky do posledního koridoru.
Ondra
Dik za info Ondro. At nam to vsem v sobotu bezi.
2 Ondra: Díky za info. Já bych s Milošem běžel rád, ale obávám se, že budu o dost vepřeději než on a jak se rozeběhnu pomaleji (budu čekat), tak mám pak problémy zrychlit. Proto když se Luboš nabídl, že by někomu pomohl a nikdo se neozval, tak jsem odepsal já. Samozřejmě, mohl bych s Milošem začínat vzadu, ale tam už to bude hodně našlapané. Navíc jsme se i s Milošem domlouvali, že bych se někde kolem 12km utrhl a zkusil to sám na čas pod 1:30, tak uvidíme... Možná Lubošovu pomoc ani nevyužiji, ale co kdyby...