Oslík psal:
2 Lubos M: Tak to bych byl rád, budu mít startovní číslo 443 a budu se snažit být tam okolo 4:15-4:20 + pár vetřinek zdržení na startu... Jen nevím, kdy Ti pomůžu jako vodič já, ale snad to vyjde někdy v budoucnu...
Tak jo, snad se u ty cedule uvidime...kdyby ne, verim ze to zvladnes i beze me, bude tam hodne lidi,ktery pobezej na stejnej cas jako ty...snaz se byt na startu drzej a bud co nejvic vepredu, at ti tam lidi neprekazej....
pomoct mi muzes treba hned v kvetnu na pim, potreboval byh nekoho aby me dovedl na prvni pulku za 1:23-24, abych to neprepalil, nebo aspon na prvnich 10k za 39:00, ne rychleji jak mam posl. dobou ve zvyku, pak strasne trpim v zaveru
Jestli tomu správně rozumím, tak budu v posledním koridoru a vodiči mi utečou. :-(
Nepůjdete někdo večer po 1/2PIMu na pivo do Smíchovského pivovaru? - pro běžce tuším čepují zdarma ![]()
Já o tom uvažuji.
Editoval Mount (2007-03-23 12:42:18)
Mount psal:
Nepůjdete někdo večer po 1/2PIMu na pivo do Smíchovského pivovaru? - pro běžce tuším čepují zdarma
Já o tom uvažuji.
Mounte, obávám se, že to je jenom po velkém Maratonu v květnu?
Mount psal:
Nepůjdete někdo večer po 1/2PIMu na pivo do Smíchovského pivovaru? - pro běžce tuším čepují zdarma
Já o tom uvažuji.
Tak tak, taky myslím, že to je jen po PIMu.
Ale jinak jdeme na oběd a pivo po závodě, tak pojď rovnou s námi:)
Ondra
V konfirmačním dopise na 1/2PIM ta nabídka je.
Pokud nebude úplně špatné počasí, tak hned v cíli na mě bude čekat rodina.
Večer bych si ale čas udělal.
PIVNI PARTY Po zavode je pro vsechny ucastniky pripravena party ve Staropramen pivovaru. Od 20 hodin je kazdy vitan ochutnat zdarma pivo Staropramen na adrese Nadrazni 84, Praha 5 – nejblizsi stanice metra je Andel, trasa B.
Tak zítra nám všem hodně štěstí!
Už se to blíží... ![]()
:-) Je to jen běh - tak hlavně s úsměvem a v pohodě :-)
Nevíte náhodou jestli jde zabránit snímání čipu na kontrolách? Poběžím letos štafetový 1/2 M a po odběhnutí svého (prvního) úseku chci pokračovat výklusem až k cíli. Ale letos mají v propozicích, že je to zakázáno (pod hrozbou diskvalifikace týmu), a že snímání je nastaveno až do výše hrudníku, takže s ním nelze pokračovat ani na ruce :-(
žula psal:
Nevíte náhodou jestli jde zabránit snímání čipu na kontrolách? Poběžím letos štafetový 1/2 M a po odběhnutí svého (prvního) úseku chci pokračovat výklusem až k cíli. Ale letos mají v propozicích, že je to zakázáno (pod hrozbou diskvalifikace týmu), a že snímání je nastaveno až do výše hrudníku, takže s ním nelze pokračovat ani na ruce :-(
Tak tím cílem neproběhneš a vmísíš se někde 100-200m před ním do davu
.
Nebo poběžím s rukama vysoko nad hlavou. což v předpokláddaném čase cca 14:00 bude vypadat dost komicky
R.T.D. Myslím, že PIM občerstvovačky zvládá. Mají stoly většinou rozdělené, nejdřív voda (asi bude Mattonka Sport bez bublinek ve flašce 0,75l), potom ionťák, potom jídlo, dobrovolníci podávají kelímky nebo ty plastové flašky. Nevím, co myslíš "rozdělené podle čísel", první stolek bývá vyhrazený pro osobní občerstvení VIP atletů, jinak jsou občerstvovačky pro všechny.
Takže přátelé, zítra s chutí "do toho!"
Rosťa: Díky za odpověď. Mám pocit, že jsem kdysi kdesi viděl, že kvůli rozložení zátěže byly občerstvovačky rozložené do sektorů podle startovních čísel, proto ten dotaz. A taky nejspíš proto, že jsem docela vyklepanej, tak hlava vymýšlí blbosti. :-D
to R.T.D.: Nebud vyklepanej.. je to jen beh.. to prezijem ;-)...
Mám taky jeden začátečnickej? startovní číslo 3171 ale chci běžet s vodičem na 1:40, jak se k němu dostat? Dík.
Já myslím, že číslo zakryješ rukama, budeš se usmívat na každou slečnu, která by Tě nechtěla pustit dopředu, a budeš se prodírat a prodírat a prodírat, až se prodereš k vodičovi co bude mít nad sebou žluté balónky...
tak to budu mít co dělat
, vodiči mají sraz někde na Klárově? co když s tama půjdu s ním na start?
No, to je nápad! Tak v 11:15 u pomníku odboje, nebo co je to tam za sochu s velkou českou vlajkou v tom parku.
Budu drzet palce vsem co pobezi 1/2 PIM !!!! ... Ja si dam pro zacatek 5K ... abych se na zacatku sezony hned neuhnal ;-)) ... take v sobotu, ale s casovym posunem. Happy running !!!
Budu Vám držet u televizního přenosu palce,ať to dopadne podle Vašich nejsmělejších představ. ![]()
Editoval milan (2007-03-24 10:54:50)
Navrhuji podstatné zvýšení koncesionářských poplatků,protože skromně hospodařící ČT nemá prostředky na více mobilních kamer.
V květnu při maratonu velice rád vyměním pozici trpícího diváka,za méně trpícího běžce. ![]()
Po celou dobu přenosu se mě dcera ptá: Jak to že tam nejsi? Měl jsi tam být!
toz gratuluju vsem kteri si splnili svuj cil a doufam ze ten zbytek bude mit aspon o to vetsi motivaci na pristi zavod...
ja jsem nesledoval, protoze nemam na cem a tak sem aspon pri dnesnim 30km vybehu tu a tam na bezce v praze myslel ![]()
Pěkný závod (až na ta čoudící auta před tunelem v Holešovicích), výborné počasí na zdolání osobních rekordů, zvláště díky tomu neuvěřitelnému množství lidí, s kterými mohl člověk běžet od startu do cíle.
My s Rosťou jsme drželi tempo dle plánu, já měřil čas od startu, Rosťa od přeběhnutí startovní čáry. Sice ho trochu trápila časomíra, ale okamžitou rychlost mu to ukazovalo tak dobře, že mě vždy včas začal brzdit, když jsem podvědomě zrychlil. Vzhledem k příjemnému počasí jsem nemusel pít, a tak jsem se ani nemusel zdržovat na občerstvovačkách, a tempo bylo dodrženo.
1. pětka byla za 24:12, 10. km za 47:05, 19. km za 1:30:01, v cíli přesně v 1:39:43 v průměrném tempu 4:44/km. A protože jsem probíhal startovní čarou po 42s od oficiálního startu, tak to ve skutečnosti bylo v tempu 4:42/km.
Rosťa měl cílový čas o něco dříve, takže je možné, že jsme byli v cíli už v 1:39:30. Chip na nohu jsem si nedával, takže oficiální čas bude vědět Rosťa. Ale protože se k mně po doběhnutí hlásili s poděkováním spoluběžci, kteří dlouho běželi s námi, tak snad to tempo napoprvé bylo opravdu rovnoměrné, a nikoho jsme nezklamali.
Moc pěkný zážitek, a doma hlásili, že viděli na Karlově mostě v TV i ty 4 žluté balónky.
Čas 1:40 na nich sice nepřečetli, ale aspoň bylo z toho závodu něco vidět. Nyní mi vlají doma nad hlavou. Takže všem zúčastněným gratuluji, doufám, že je každý se svým výkonem spokojen. A když ne, tak příště to může být jedině lepší
!
Editoval Mirek Kostlivý (2007-03-24 19:32:45)
Gratuluji vsem bezcum. Zavod jsem si docela uzil, osobacek posunul velmi vyrazne... ale pocasi bylo pro me hodne spatne. Oskliva zima a jeste k tomu ten vitr, ten opravdu nepridal. Ale diky bohu, ze neprselo ;o).
Editoval xrider (2007-03-24 18:10:00)
2 Mirek Kostlivý: Tak mě počasí moc nevyhovovalo... Přeci jen loni jsem měl o jednu vstvu méně... Jinak byl nepříjemný protivítr, ale hlavně jsem zapomněl na strečink po včerejším výklusu a ono se to bohužel projevilo. Za normálních okolností bych se s Radkem snad i udržel, ale prostě to nohy nezvládaly... A já blb jsem si myslel, jak to zaběhnu za 1:30... Miloš od 3. km běžel na plánovaných 4:15 a to na mě bylo moc. Měl jsem začít pomaleji a pak bych to možná neměl o pár vteřin pomalejší (a zhruba 200 míst horší) než loni.
Ale co, je to sport... Tak za rok!
Editoval Oslík (2007-03-24 18:44:48)
Mirek Kostlivý psal:
Sice ho trochu trápila časomíra, ale okamžitou rychlost mu to ukazovalo tak dobře, že mě vždy včas začal brzdit, když jsem podvědomě zrychlil. ...
1. pětka byla za 19:12, 10. km za 47:05, 19. km za 1:30:01, v cíli přesně v 1:39:43 v průměrném tempu 4:44/km. A protože jsem probíhal startovní čarou po 42s od oficiálního startu, tak to ve skutečnosti bylo v tempu 4:42/km.
Rosťa měl cílový čas o něco dříve, takže je možné, že jsme byli v cíli už v 1:39:30.
Mirku, první pětku jsme šli 23:35, určitě ne 19:12!
Mě netrápila časomíra, já jsem blbec vyhledal na Garminovi naprogramovanou trasu 1/2M ale stopky jsem už jaksi nezmáčknul:-( Přišel jsem na to na cca 1km, když jsem si všimnul že oba panáčkové na displeji Garmina vyčkávají s rukama na kolenou... Nakonec můžu být rád, že podle okamžitého tempa a mezičasů, které jsem musel pořád v hlavě upravovat o to pozdní zmáčknutí, jsme to tak dobře trefili.
Když jsem probíhal cílovou branou na časomíře bylo určitě něco okolo 1:39:31, oficiální čas mám podle mailu, který mi odpoledne přišel, 1:39:46 a real time také 1:39:46, což je blbost, protože nám trvalo zhruba 40s než jsme se dostali na startovní čáru. Nefunguje jim to stejně jako loni, real časy budou za dva dny vycucané z palce... Stejně tak jsme na 10km nebyli za 50:08, jak je v mailu Timing Data Service uvedeno, nevím, kde to měřili asi na půlce, tedy 10,5km.
Jinak to šlo skvěle a měli jsme kolem sebe tlupu úžasných běžců a bežkyň, kteří se s cílem běžet na 1:40 poprali statečně a většina jich měla na konci síly na finiš. Byli jste skvělí!
Mně se dnešní závod líbil moc, od startu do cíle - Kampa byla na něco podobného dost malá. Sice jsem se víc než minutu zdržel při startu, ale dařilo se mi to částečně následně dohnat. Hlavně, že nepršelo i když ten vítr byl chvílemi hodně nepříjemný. Hlavně před závěrem na Janáčkově nábřeží mě štval.
Celkově spokojenost, osobák jsem si zlepšil poměrně výrazně a s časem 1:30:53 jsem veeeelmi spokojený. A hlavně jsem spokojený s tím, že jsem druhou půlku běžel podstatně rychleji než první.
A už teď se těším na Celní půlmaraton, kde, snad,už těch 1:30 pokořím.
Jinak zdravím všechny účastníky a gratuluji jim ať už k osobákům nebo jenom k odvaze k účasti :-)
Musim konstatovat, ze ta jejich casomira letos skutecne nejak haprovala. Prvnich 12 km jsem bezel s Rostou a Mirkem ve skupine a na 10km mi to taky poslali s chybou vetsi nez 2 minuty. To ze ted maji pretizene servery a online vysledky jsou spis off-line vesteni je takovy kazdorocni kolorit. Zverejnovani casu od vystrelu a real time to je kapitola sama pro sebe cislo 2.
Ale to je jen mala smouha na jinak peknem zavode. Sice jsem to s vama nevydrzel az do konce, protoze moje promarodeny dva tydny se ozvaly na 13 km a musel jsem razantne zpomalit, ale ucast byla hutna a tak bylo stale s kym bezet. Skoda jen, ze jsem vymeknul a nestavil se na "jedno" u Staropramenich obcerstvovacek :-) Ale nastesti bylo nealko pivo i v cili.
Oslík psal:
2 Mirek Kostlivý: Tak mě počasí moc nevyhovovalo... Přeci jen loni jsem měl o jednu vstvu méně... Jinak byl nepříjemný protivítr, ale hlavně jsem zapomněl na strečink po včerejším výklusu a ono se to bohužel projevilo. Za normálních okolností bych se s Radkem snad i udržel, ale prostě to nohy nezvládaly... A já blb jsem si myslel, jak to zaběhnu za 1:30... Miloš od 3. km běžel na plánovaných 4:15 a to na mě bylo moc. Měl jsem začít pomaleji a pak bych to možná neměl o pár vteřin pomalejší (a zhruba 200 míst horší) než loni.
Ale co, je to sport... Tak za rok!
Za to já byl nabalený jak miminko (dlouhý elasťáky, triko s dlouhým rukávem a bundu - taky jsem se pěkně potil!), ale to jenom proto, že jsem neběžel na čas.
Jinak bych běžel pouze v trenkách a v triku s krátkým rukávem. Člověk se přeci musí zahřát rychlým během, a v cíli se musí třást zimou a radostí z pěkného času. Dneska bylo pro mě ideální marhonské počasí. Tuším za 14 dní v České Lípě teplo.
Rosťo: Už jsem to opravil, samozřejmě jsem se sekl o 5 minut!
Editoval Mirek Kostlivý (2007-03-24 19:34:17)
2 Rosťa: No jasně, taky jsem si myslel, že jsem:
a) byl na 10km za 44 minut a ne za 47 a něco, jak bylo v e-mailu
b) nestál mezi Keňany, aby se ofiicální čas shodoval s real
c) při probíhání bránou viděl čas 1:36:40 a ne 1:36:45
Ale co, chyba čipu...
Renda psal:
Musim konstatovat, ze ta jejich casomira letos skutecne nejak haprovala. Prvnich 12 km jsem bezel s Rostou a Mirkem ve skupine a na 10km mi to taky poslali s chybou vetsi nez 2 minuty.
Je to jasné, píší vám tam záznam ze 1/4 marathonu jako z 10. km! Takže proto ten 548,75m rozdíl a ty dvě minuty. Na 1/4 marathonu jsme s Rosťou byli těsně po 50. minutě. To si pamatuji přesně, neboť jsem o tom s někým diskutoval, zatímco Rosťa za mnou se zdržel s občerstvením.
na první půlmaraton to nebylo špatné. Jen by mohli pořadatelé trošičku regulovat řazení na startu, holandští důchodci hned za favority závodu mi připravili nepěknou chvilku, protože po 20m společně ulehli na dlažbu Karlova mostu a člověk se hned po rozběhnutí napůl válel a napůl klopýtal přes ně. Počasí taky zrovna nepřálo, vítr a chlad udělal své. Atmosféra byla místy super, ale většinou nic moc, čekal jsem víc. Taky mi místy vadily kostky a koleje, ale to je daní za historické centrum. Výsledek dosud nevím, vím jen cílový čas, ale neznám reálný, ani umístění. No, snad to nebude ve druhé stovce nijak hluboko ...
A co vodiči na 1:50, běželi jste nějak daleko od sebe. Byl nějaký problém? K prvnímu jsem se přiblížil na 9,5km, ale bohužel jsem se nedokázal zachytit, přišla na mě jedna z asi dvaceti krizí, a pak už ho neviděl. Druhého jsem viděl po otočce na Smíchově docela daleko za sebou. Dobíhal jsem v čase asi 1:51:35, čistý čas 1:49:53 ( cíl splněn o sedm vteřin :-))) )
Jinak gratulace všem zúčastneným a největší nováčkům, co běželi poprvé jako já (poprvé je to vždycky nejhezčí). Teď už můžu přemýšlet o maratonu, ale až příští rok.
Ja jsem bezel s prvnim vodecem na 1:50 - omlouvam se, neznam jmeno, ale chtel bych mu moc podekovat. Protahnul me pekne az na 14 km. Tam jsem zjistil, ze to zvladam i rychleji a tak jsem se odtrhnul - bohuzel jsem si az pak uvedomil, ze jsem mu ani nepodekoval. Tak jeste jednou diky, doufam, ze se jeste uvidime.
2drakobijce: Ahoj da bin ich
Co se týče Vládi (2. vodič) šel na startu hodně dozadu. Se svými spoluběžci stihl dát 1:50 real time, ale bohužel ne oficiální. Omlouváme se vám za to, zdržení Vládi na startu bylo hodně velké a tempo by musel mít pod 5 minut/km.