Jak dlouho a jak často asi musí člověk běhat, aby se stal na běhu závislý a nemusel se do běhu nutit ,ale těšil se na každý běh?Ja jsem ve stavu ,ze se mi kolikrat vubec nechce ven,ale kdyz jdu ,tak jsem rada a kdyz nebeham tak mam spatnou naladu cely den
jak dlouho to trvalo u vas?Dekuji za pripadnou odpoved
Vrtulka psal:
a kdyz nebeham tak mam spatnou naladu cely den
Máš ji, Vrtulko! To JE závislost!!!
Já se často v práci děsně těším, až vyběhnu - a pak přijdu domů a ani trochu se mi nechce, musím se nutit - taky. Mnohem radši bych snědla úplně všechno, co doma je, a pak si lehla...
Tak to jsme na tom uplne stejne,musim si hned nasadit tenisky a jit,ale jakmile mi v hlave probehne myslenka "za chvili" nejdriv udelam tohle...tak,je to v tahu najim se a az do konce dne mam na sebe vstek,ale myslela jsem ze tem co jsou zde se to moc casto nestava,asi mam slabsi vuli nebo min beham
Přispěji svoji trochou do zatím pouze dámského rozhovoru. Závislost na běhu si uvědomuji každý den ráno po probuzení jelikož je běh jedna z prvních věcí, která mě po ránu napadne a pak ji (tedy pokud nejdu běhat už ráno) podléhám celý den až do té doby než si navléknu svůj běžecký kroj a nevyběhnu na svoji trasu. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem běhal jen proto abych si zlepšil kondici kvůli fotbalu, řekl, že za nějaký čas nebude den abych na běh nemyslel, nejspíš bych ho považoval při nejměnším za blázna protože pro mě byl v té době běh největší nepřítel. Ale asi se ve mě něco změnilo (možná to že už nehraju fotbal) nebo sem teď blázen já ale běh je pro mě nyní jednou z nejkrásnějších věcí co mě zatím v životě potkala a být závislý na něčem takovém je nanejvýš příjemné. Ano závislost na běhu musí existovat.
Jitka psal:
Vrtulka psal:
Já se často v práci děsně těším, až vyběhnu - a pak přijdu domů a ani trochu se mi nechce, musím se nutit - taky. Mnohem radši bych snědla úplně všechno, co doma je, a pak si lehla...
Tak to ja nejprve snim vse, co je doma a pak jdu behat :-)..
Hruza, asi mam take zavislost, a to rovnou na dvou vecech. Kdyz se rano probudim, tak jdu hned behat a kdyz nahodou nemuzu, tak cely den myslim na to, jak se vecer probehnu.. A nedej boze, abych vecer nemohla! A to same mam s cyklistikou, kdyz se nejdu dopo ci odpo projet na kole, mam cely den abstak a v noci nocni mury :-)...
tak zavislost existuje, asi je mozne ze je na to par jedincu odolnych, ale pokud jedinec beha casto a pravidelne tak driv ci pozdeji to prijde. ja tedy zatim nejsem uplne 100% zavislak, protoze se sice tesim vetsinou ale obcas se mi nechce a to sem jedine schopny se donutit jenom kdyz pak jdu behat pomalu. a zatim nic jako abstinencni priznaky nepocituju, resp nejsem zavisly primo na behani, ale na pohybu obecne cili behani, kolo, chuze a i plavani. jak uvadel jeden prispevek vys, zavislost na behani je dobra, ale jako kazda zavislost v sobe skryva i potencialni problem. a to kdyz clovek behat nemuze, ale chtel by, coz vznika vetsinou v dusledku zdravotniho stavu a to je pak deprese dvojnasobna - jsem nemocny + nemuzu behat.
johari psal:
Jitka psal:
Vrtulka psal:
A nedej boze, abych vecer nemohla!
....Johari doufám, že za tím není skryté domácí násilí, zatím to ohlašovat nebudu-![]()
VILDA psal:
johari psal:
Jitka psal:
Máš ji, Vrtulko! To JE závislost!!!A nedej boze, abych vecer nemohla!
....Johari doufám, že za tím není skryté domácí násilí, zatím to ohlašovat nebudu-
Neboj, neni ;-)..