herdek, to mne nenapadlo;-). Nicméně zatím to vypadá, že pružícím elentem bude normální centýř (kalibrovaná pružina), na které půjde sledovat sílu odporu. Táta je strojař a bývalý plavec, takže řešení předpokládám vysoce sofistikované.
ironman psal:
to Jecminek: jsem zvedav jak mi to pak budes vykazovat do treninkove tabulky
.
Děláš korespondenčního trenéra? :-)
přesně tak, posílám ironmanovi výkazy činnosti ;-). Je tak hodný, že usměrňuje moje úsilí k absolvování dlouhého triatlonu. Má vzácný dar označovat moje výmluvy "nejde" pravým jménem. Zejména ze začátku mne nakopl neocenitelným způsobem.
Ječmínek: http://gadgets.zive.cz/index.php?q=node/2393
Je to skoro zadarmo. :-)
Jsou u ploutviček různé velikosti jako u bot?
jsou. Třeba tady je to vidět hezky http://www.sport3.cz/scripts/zbozi.php?KID=164. Není to ale úplné dogma. Protože chodím plavat s kolegy, který má jeden menší nohu než já a druhý větší, je vyzkoušeno, že 2 čísla nehrají až tak velkou roli (na emme ploutvičkách), protože plavat s mými mohou oba.
Díky
Včera mi přišly ploutvičky, tak s nimi půjde dnes jen tak blbnout. ![]()
Jen bude asi deprimující plavat po jejich sundání. :-)
Advid psal:
Včera mi přišly ploutvičky, tak s nimi půjde dnes jen tak blbnout.
Jen bude asi deprimující plavat po jejich sundání. :-)
Ale kdyz je sundáš, jak zlehka se ti bude mavat nožkama. ![]()
Možná je troufalé psát si tréninkový plán s ploutvičkami, když jsem je ještě neměl na noze, ale přesto. Co na to říkáte?
trénikový plán 1:
rozplavání: po bazénu kraul-prsa-kraul-znak
nohy 200m
ploutvičky 400m (jen nohy)
piškot 500m
celý kraul 2x500m s 30s vydýcháním do vody
sprinty 6x50m s ploutvičkami
vyplavání: znak
trénikový plán 2:
rozplavání: po bazénu kraul-prsa-kraul-znak
nohy 200m
celý kraul 2x500m s 30s vydýcháním do vody
úseky 10x50m pauza 20 - 25"
celý kraul 500m s ploutvičkami – různá rychlost
vyplavání: znak
400 ploutve jen nohy je maso, to si uzij
.Jinak je to OK
Odplaváno. No, není to taková sranda, jak jsem si myslel, ale co mě nezabije, to mě posílí. :-)
Tečko: Měls pravdu, jako by pak nohy byly jen takové přívěsky. :-)
zajímavé zpestření jsou padesátky s ploutvičkama naplno. Tím se dají nohy během krátké doby totálně odvařit, ale užiješ si pravé ploutvičkové rychlosti;-)
Ploutvičky mám taky moc rád. Člověk si hnedle připadá jako motorovej člun
Trénink jsem si poskládal podle toho co jsem pochytil na kempu Etriatlonu a tak
obvykle plavu tohle:
roz - 200 K - strečink ramen - 200K - strečink ramen - 100 K
pak 600 nohy s ploutvema - nohy, dobíhačky pod vodou, na boku/zádech
vyp 100 P
10x50 K ruce s piškotem - frekvenci dejchání měním po 100 m - 5-4-3-2-2 pauza asi 15" s vydejcháním do vody
vyp 100 P
a pak jak se mi chce - nějakou vzdálednost na čas - od 200 do 500 K snažím se naučit se držet nějaký tempo
no a vyp podle času tak aby trénink trval hodinu ve vodě
Editoval Albert (2007-06-19 08:47:35)
Tak ploutvičky nebyly vůbec maso, ale ten trénink(1) je celý nějaký dlouhý. Ve vodě jsem byl tak asi 75 minut a při těch sprintech na konci už se do lýtka skoro zakusovaly křeče. ![]()
Editoval Advid (2007-06-21 09:44:07)
no a co bys v délce čekal, když si naplánuješ brutálních 1400m noh, byť je značná část z nich s ploutvemi;-). Já bych si na takový trénink netroufl a nejspíš by mne ani nebavil.
1400? To ne. Co jsi do toho počítal? Ty sprinty jsou celý kraul.
jsem se přehlídl a započítal navíc jednu pětistovku, pořád ovšem zůstává 900m noh. I to mi příjde až až.
nohy 200m a ploutvičky 400m (jen nohy), to je 600m. Do 900m chybí 300m, takže jsi asi počítal i ty sprinty. V každém případě zredukuji těch 400m na 300m, protože mi to už taky přišlo dlouhé a až zkusím i ten druhý trénink celý, tak to možná ještě nějak překopu.
Tohle není dotaz, spíš takový postřeh.
Mám do brejliček sprej proti zamlžování Speedo. U mých starých brejliček to bylo v pohodě, ale u těch nových (EMME Dioptric) je musím po použití spreje a zaschnutí opláchnout a to lépe víckrát, jinak mě pálí při plavání oči. Ale je divné, že to u těch starých nedělalo. Asi to nějak reaguje s materiálem zorníků.
Editoval Advid (2007-07-22 12:47:34)
Jak dlouho vám vydrží jedny brejličky? Už se to tady někde řešilo, ale nenašel jsem to.
me vydrzej v pohode 4 sezony.
Advid psal:
Jak dlouho vám vydrží jedny brejličky? Už se to tady někde řešilo, ale nenašel jsem to.
2 roky? Víc ne ![]()
Nešlo by to v kilometrech? (((-:
A je životnost ovlivněna kilometry? Podle srovnání mých a Kristýnčiných brýlí bych řekl, že životnost brýlí je spíš úměrná počtu plavání (vyschnutí a tak??), jestli někdo za cca hodinu uplave 2 nebo 4 kilometry je jim dle mého pozorování spíš fuk
Takže chceš-li vědecký odhad, životnost rozumných brýlí je dle typu mezi 100 a 200 plaveckých jednotek
A co plavky? ![]()
:-) Ptal jsem se proto, že je mám asi půl roky, ale už jsou takové omatlané. Přitom do nich prsty nehamtám. Taky se mi na té gumě okolo zorníků usazeje nějaký vodní kámen či co. :-)
Omatlan neres, dokud vidis skrz skla, tak je to OK ![]()
Jinak cisly asi 1000km.
ironman psal:
Omatlan neres, dokud vidis skrz skla, tak je to OK
Jinak cisly asi 1000km.
To je na několik životů. ![]()
ironman psal:
Jinak cisly asi 1000km.
První mi vydržely přes 3 roky. Ale rozhodně ne 12 let. ![]()
já asi 3/4 roku a mám je dost poškrábaný. asi budu muset dbát více o skladování, nejen je jen tak hodit do tašky
a plavky asi 1/2 roku, ale teď jsem si pořídil chlor odolné tak uvidíme
Editoval žula (2008-01-22 11:11:55)
Brejlicky vyhazuju, kdyz uz se mi zda, ze se pres ne blbe diva, ty dve stovky asi nema smysl moc resit.
Jinak plavky, s tema jsem si uzila, rozpadaly se pravidelne po par tydnech. Tedko mam plavky od ceske firmy Axis (cca 800,-, coz je oproti Arenam nebo Speedum rozdil) a jsem maximalne spokojena. Hezky design, dvojity predni dil, protichlorovy, nevytahuji se gumicky a na tento rok maji jeste nejaky vymazlenejsi modely, uz se tesim az budou v obchode:)
Axis mám taky, ale nemám dvojitý přední díl. :-)
A nehodil by se, kdyz jsou v bazenu dorostenky??![]()
Občas jo. ![]()