reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2007-01-07 22:15:24

Xixao Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 150 km

Re: ženy+sport a postava

Zkus to , jiste se najdou borci co budou moci sofistikovane diskutovat

"Why should I practice running slow? I already know how to run slow. I want to learn to run fast. Everyone said, 'Emil, you are a fool!' But when I first won the European Championship, they said: 'Emil, you are a genius!'"

#42 2007-01-08 17:18:06

Jana26 Pohlaví - žena
Člen
Místo: Budějovice

Tak jsem si to tady vsechno precetla...  a musim uznat, ze mate vetsina z vas pravdu:-) (az na lastboyscout:-) Kdybych byla trochu disciplinovanejsi, tak tady nemusim plakat nad rozlitym mlikem. Dobre mi tak. Nemam zrat na noc. Strie a celutitida - s tim uz sem se smirila. To i kdyz jsem po operaci kolene zhubla o 10kg , tak se nic nezmenilo.  Sporttester mam i kdyz mi pri behu pada a co mam kolik kalorii a tuku - z toho bych mohla maturovat.  Takze skoncovala jsem s nocnim obzerstvim a taky s cokoladama a tatrankama........ a az se zase prezeru tak si sem zas prijdu  stezovat :-)))

#43 2007-01-08 18:14:12

Soňa Pohlaví - žena
Člen

Ahoj

podobnou otázku jak se stravovat aby má mohutná sportovní postava vypadala pokud množno ladně řeším denodenně.; Informací a dobrých rad jsou tisíce - co člověk to jiná zkušenost, osobně mi nejvcíce pomohla kniha Sportovní výživa od Nancy Clark, vydavatelství Grada, mají i internet obchod.  Kniha je komplexní, srozumitelná a autorka zvolila odborně-rozumný přístup. Doporučuji každému kdo sportuje a zajímá ho jak se efektivně stravovat. Obsahuje konkrétní odpovědi na celou tuto diskusi a hromadu dalších informací. Stojí  kolem 300 Kč, což je asi 13 lepších čokolád smile.  Teď mám jasno proč cereálie, co a kdy před tréninkem, co po tréninku, před závodem a jak jsem na tom s váhou atd. Také už rozumím své diagnóze - "čokoholik". Tam jsem se opravdu našla:). Zdravím a přeji dobré počteníčko. Soňa

#44 2007-01-08 19:28:46

Muscul Pohlaví - muž
Člen
Místo: České Budějovice
Celkem: 2928 km

Dobré je Jano, že to bereš s humorem. Také mám občas pocit, že bych měl zhubnout a běhalo by mi to lépe, ale kdyz ma člověk depresi, těžko se s nadváhou bojuje. Dost jsem o tom četl, myslím že s postavou by Ti poradili v dobrém fitnescentru (ve Factory pro před časem vybrali 3 ženy, sestavili jim program a za nějaký čas uveřejnili v magazínu Ahoj výsledky s fotkami - výsledky byly u těch které vydrželi evidentní) , nebo ve welnes poradně (u nás v ČB třeba INFIGUR nabízí vstupní bezplatnou konzultaci a potom přímo na míru jídelníček a různé cvičební kůry-lymfodrenáž, myostimulátor atd.). To by mohlo být dobré jako doplněk k běhání a cyklistice. Mrkni na www.infigur.cz nebo www.rolleticstudio.info

Malý ten, kdo malé má cíle..

#45 2007-01-08 19:51:01

Jana26 Pohlaví - žena
Člen

Cau Sono, tu knihu se teda musim koupit! Uz mam doma knizku od Dr. Fořta - taky dobrá.

To Muscul: Lymfodrenaze apod.  - to bych musela chodit  na nocni na Dvořiště abych na to měla:-)

Ale vlastne jsme sklouzli k problemu "jak zhubnout" .... me spis zajimalo jak je mozne, ze uspokojujici vykony podavam jen s vahou 60kg (168cm) , kdy vypadam jak mamina a kdyz zhubnu na  57-58kg a  zacinam se podobat sportovnimu tvorovi jsem jak chcíplá ryba a nemam absolutne energii a nekdy dokonce ani chut se hybat.

#46 2007-01-08 20:25:06

evva Pohlaví - žena
Člen
Místo: JČ

Holky, nejste některá z Českého Krumlova?Ahoj

#47 2007-01-08 20:25:14

milan Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno
Tento měsíc: 93 km
Minulý měsíc: 156 km
Celkem: 6841 km

Muscul psal:

Dobré je Jano, že to bereš s humorem. Také mám občas pocit, že bych měl zhubnout a běhalo by mi to lépe, ale kdyz ma člověk depresi, těžko se s nadváhou bojuje. Dost jsem o tom četl, myslím že s postavou by Ti poradili v dobrém fitnescentru (ve Factory pro před časem vybrali 3 ženy, sestavili jim program a za nějaký čas uveřejnili v magazínu Ahoj výsledky s fotkami - výsledky byly u těch které vydrželi evidentní) , nebo ve welnes poradně (u nás v ČB třeba INFIGUR nabízí vstupní bezplatnou konzultaci a potom přímo na míru jídelníček a různé cvičební kůry-lymfodrenáž, myostimulátor atd.). To by mohlo být dobré jako doplněk k běhání a cyklistice. Mrkni na www.infigur.cz nebo www.rolleticstudio.info

Dobrých rad je kolem nás spousta.Potřebujeme hlavně vůli...

#48 2007-01-09 09:29:59

Jarda koloběžka Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 2965 km

Pro: Muskul, Ráky
Tak se nám tady začínají objevovat častěji i jihočeši z Budějc a Krumlova. To je dobře.

#49 2007-01-09 09:36:59

Člen

Jana26 psal:

Cau Sono, tu knihu se teda musim koupit! Uz mam doma knizku od Dr. Fořta - taky dobrá.

To Muscul: Lymfodrenaze apod.  - to bych musela chodit  na nocni na Dvořiště abych na to měla:-)

Ale vlastne jsme sklouzli k problemu "jak zhubnout" .... me spis zajimalo jak je mozne, ze uspokojujici vykony podavam jen s vahou 60kg (168cm) , kdy vypadam jak mamina a kdyz zhubnu na  57-58kg a  zacinam se podobat sportovnimu tvorovi jsem jak chcíplá ryba a nemam absolutne energii a nekdy dokonce ani chut se hybat.

Lidičky, kdybyste viděli jak JAna zaběhla 30 prosince svůj první závod, tak byste nevěřili. Bylo to 27,5 km, Jana byla 3. žena a moc jim to všem na bedně slušelo. Takže sice tady budí dojem Otesánka, který sní na co přijde, hlavně takhle k večeru. Ovšem Janě to jde náramně k duhu a běhá jí to parádně!

Vážně, Jano, Kdybys viděla, jak mi někdy jde huba vandrem a jak dokážu na posezení zbaštit 300gramovou sklenici tatarky helmans se třemi rohlíky. Joj, to je dobrota. Zapít se to musí pivem a mě to taky nejvíc chutná před spaním.

Editoval Jarda koloběžka (2007-01-09 09:38:03)

#50 2007-01-10 11:44:06

toro Pohlaví - muž
Člen
Místo: Jílové (to u Děčína)
Celkem: 1855 km
Web

Xixao psal:

Pokud se nepletu, tak tuky se spaluji pri aerobnim procesu , se zvysujici se intenzitou smerem k anaerobnimu prahu se pouze meni pomer mezi spalovanim cukru a tuku. To ze zli jazykove tvrdi ze existuje nejaka "idealni " tf pri ktere se nejefektivne spaluje muze byt pravda.
Porad ale plati stara znama pravda a to ta ze pokud energeticky prijem bude mensi nez vydej, tak budu hubnout, ze smile Von ten zakon zachovani energie by mel platit zejo.

Dovolil bych si na jednu stranu podpořit že se mění ten poměr spalování tuků a glykogenu. Můj oblibený článek, který dobře shrnuje zhruba vše co jsem nalezl i jinde je tady.
Na druhou stranu bych plně nesouhlasil s tím, že pokud pouze energetický výdej bude větší než příjem tak se dá hubnout. Protože tělo se nedokáže plně dozásobit z tuků, je nutné aby tento deficit byl maximálně 15% a výdejem byla zvýšená fyzická aktivita, nikoliv normální provoz těla.

Editoval toro (2007-01-10 11:51:29)

Jestliže jde vše podle plánu, stala se někde chyba. Blog - Bezici Toro

#51 2007-01-10 13:40:01

minusak Pohlaví - muž
Člen
Místo: Raškovice okr. FM
Celkem: 3269 km

Soňa psal:

Ahoj

podobnou otázku jak se stravovat aby má mohutná sportovní postava vypadala pokud množno ladně řeším denodenně.; Informací a dobrých rad jsou tisíce - co člověk to jiná zkušenost, osobně mi nejvcíce pomohla kniha Sportovní výživa od Nancy Clark, vydavatelství Grada, mají i internet obchod.  Kniha je komplexní, srozumitelná a autorka zvolila odborně-rozumný přístup. Doporučuji každému kdo sportuje a zajímá ho jak se efektivně stravovat. Obsahuje konkrétní odpovědi na celou tuto diskusi a hromadu dalších informací. Stojí  kolem 300 Kč, což je asi 13 lepších čokolád smile.  Teď mám jasno proč cereálie, co a kdy před tréninkem, co po tréninku, před závodem a jak jsem na tom s váhou atd. Také už rozumím své diagnóze - "čokoholik". Tam jsem se opravdu našla:). Zdravím a přeji dobré počteníčko. Soňa

Já bych si jen dovolil podotknout, že pokud máme na mysli stejnou knihu - ona řeší problémy sportovců na opravdu výkonové úrovni. Pokud by chtěl řešit nějaký Tragéd(ka) své problémy s vahou řešit
pomocí zvýšeného přijmu uhlohydrátu (promiňte výraz, asi není správný), tak by se mohl dost divit. Ona ve své knize vysvětluje sportovcům, proč musí ve své stravě zvyšovat běžný podíl a množství cukrů, pokud chtějí mnoho a kvalitně trénovat s tím, že to povede ke zlepšení.

Každý je jiný, mně zabírá na snížení váhy: Vyhnout se potravinám s vysokým glyk. indexem.
(Ale nejvíc ze všeho mi bohužel chutná pivo a buchty)

Komu není shůry dáno, v Apatyce nekoupí

#52 2007-01-10 14:50:13

simka Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Frýdek-Místek
Celkem: 350 km
Web

Jarda koloběžka psal:

... Vážně, Jano, Kdybys viděla, jak mi někdy jde huba vandrem a jak dokážu na posezení zbaštit 300gramovou sklenici tatarky helmans se třemi rohlíky. Joj, to je dobrota. Zapít se to musí pivem a mě to taky nejvíc chutná před spaním.

jenom si to představím a je mi zle smile

Naříkat není k ničemu, musí se znovu stavět!

#53 2007-01-10 19:32:21

Vrtulka Pohlaví - žena
Člen
Místo: Kladno
Celkem: 1207 km

Teoreticky to zvladam dobre nejist spatne cukry,ale v praxi mi to moc nejde tongue ,nejhorsi kombinace -je hořká čokoláda a moje slabá vůle

#54 2007-01-11 08:20:29

pug Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha

hořká čokoláda není pro běžce zas až tak velký hřích. Spíš naopak, čokolády s vysokým obsahem kakaa (víc než 60%) považuju za vhodný potravinový doplněk. jen ji nesmí být dvě kila. Krátce: antioxidanty, hořčík a spousta jiných zajimavých nutrientů.

#55 2007-01-11 08:35:54

Vrtulka Pohlaví - žena
Člen

Tak to jsem rada,alspon jedna dobra sprava,ted uz jenom omezit ty davky a zvisit podil kakaa     roll

#56 2007-01-11 08:41:13

pug Pohlaví - muž
Člen

No cirou nahodou se dnes objevilo toto:
http://hn.ihned.cz/c3-20128950-500000_d … revni-tlak
S vetsinou souhlasim.
Ten clanek bude pristupny jen tyden, tak si ho kdyztak stahni.

#57 2007-01-11 08:53:16

Vrtulka Pohlaví - žena
Člen

pug psal:

No cirou nahodou se dnes objevilo toto:
http://hn.ihned.cz/c3-20128950-500000_d … revni-tlak
S vetsinou souhlasim.
Ten clanek bude pristupny jen tyden, tak si ho kdyztak stahni.

Dik za info ,uz vim proc mi chutna zrovna hořká   wink

#58 2007-01-11 10:20:17

Ondra Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 9 Dolní Počernice
Celkem: 8190 km

Jana26 psal:

Ahoj Jano,

na tuhle otazku bych Ti odpopvedel zase otazkou. Co musis udelat pro to, abys ty zminene dve - tri kila shodila? Jak dlouho Ti to trva? + kdyz v tom pokracujes, hubnes linearne dal, nebo se to po tech dvouch kilech zastavi?
Podle toho co popisujes odhaduji, ze zminene dve kila Tve snizene vahy nejsou na ukor tuku, ale spis lepsiho vyprazdneni, spotrebovaneho glykogenu a mirne dehydratace. Tomu odpovidaji i Tebou popisovane priznaky unavy a ubytku energie pro sportovani.
Pro predstavu, "spaleni" 2 kg telesneho tuku odpovida napriklad 280 ubehnutym kilometrum (hodne hrube cislo, uvadim pro orientaci, jaky je v takovych 2kg tuku energeticky potencial), idealne v jednom kuse:) - kdyz by sis scitala nabehane kilometry za nejake obdobi, je pochopitelne, ze vetsina z nich nebude energeticky pokryta z Tvych tukovych zasob a tudiz nedojde k ubytku 2 kg t.t. po dosazeni zminene kilometraze.
Je celkem jedno, kolik podkozniho tuku nosis, protoze ubytek 2kg nemuze NIJAK ovlivnit Tvoji vykonnost, respektive energeticky potencial pro Tvoje bezne sportovni aktivity. Pokud nejsi extremni pripad, tukove zasoby vetsiny z nas postacuji na temer nekonecne dlouhou pohybovou aktivitu v nizke intenzite, jinymi slovy, nejsme schopni je prakticky vycerpat.
Chtel jsem rict, ze kdyz zhubnes zminene 2 kg, s nejvetsi pravdepodobnosti to neni na ukor podkozniho tuku. To co jsem psal jsou jen udaje k orientaci, neber prosim jako dogma. Chtel jsem tim jen demonstrovat, k jakemu energetickemu deficitu* musi clovek dospet, aby se zbavil regulernich a poctivych 2 kg podkozniho tuku. Je to zkratka dlouhodoba, poctiva a systematicka prace sama na sobe, kterou nelze osidit, ale ktera kdyz se udela poctive a do konce, prinese vysledky s pravdepodobnosti rovnajici se jistote:-)

*Alfa a omega snizeni hmotnosti je i tady mnohokrat opakovana energeticka bilance = energeticky prijem - vydej. Kdyz je prijem vyssi nez vydej, prebytek se uklada, kdyz je prijem nizssi nez vydej, telo cerpa ze zasob = hubne. Tohle je jasna a neoblomna matematika. Jestli mas pocit, ze by Ti sluselo o pak kilo mene, je treba dlouhodobe, poctive ale i rozumne (zadny extrem, ktery by mohl ovlivnit docasne, nebo i trvale metabolizmus) tyhle zasady dodrzovat. Bohuzel, kazdy z nas neni stejny a nekdo musi vyvynout daleko vyssi usili nez jiny pro stejny vysledek. To uz je ale dano geneticky a s tim nic neudelame - proto nema cenu se tim trapit:-)

Sportu zdar!
Ondra Uher

Editoval Ondra (2007-01-11 13:51:14)

Každá věc má pro člověka cenu toho, co pro ni musel obětovat.

#59 2007-01-11 11:07:15

Člen

simka psal:

Jarda koloběžka psal:

... Vážně, Jano, Kdybys viděla, jak mi někdy jde huba vandrem a jak dokážu na posezení zbaštit 300gramovou sklenici tatarky helmans se třemi rohlíky. Joj, to je dobrota. Zapít se to musí pivem a mě to taky nejvíc chutná před spaním.

Jo, závidíš, že mi chutná, viď ? :-)))  Možná, že to není extra zdravé, ale je to dobré. Další hříšky jsou čokolády a hlavně nutela apodobné krémy. Jak píšou jiní, ty snad mají v sobě i něco zdravého.

#60 2007-01-11 13:42:52

pug Pohlaví - muž
Člen

No tak v nutele je zdravého teda pomálu.

#61 2007-01-12 07:47:15

minusak Pohlaví - muž
Člen

Jarda koloběžka psal:

simka psal:

Jarda koloběžka psal:

Jo, závidíš, že mi chutná, viď ? :-)))  Možná, že to není extra zdravé, ale je to dobré. Další hříšky jsou čokolády a hlavně nutela apodobné krémy. Jak píšou jiní, ty snad mají v sobě i něco zdravého.

Teda já Ti vůbec nezávidím. Taky se mi dělá těžko, jen na to pomyslím.
Jde o to, že jídlo do člověka tlačíme z důvodů dopnění nezbytných látek a energie.
Největší hodnotu z Tvé pochoutky má ten syrový bílek (pokud ho vůbec ta majonéza obsahuje) a velice krátkodobě ty rychlé cukry z bílé mouky toho rohlíku. Cukry s bílé mouky během spaní nevyužiješ a přemýšlej o tom, jak dlouhou záruční dobu ten Helmans poskytuje a čím to tak asi bude.
Já si myslím, že tu jistotu záruky dosahuje výrobce pomocí vysokého obsahu vitamínů, minerálů a prospěšných biokultur ve výrobku. Je to vyrobeno velice šetrnou technologií, aby byla potravina co nejbohatší na tělu prospěšné látky.
Ještě jednou Dobrou chuť a nauč to jíst i své děti, babička je pochválí, jak zdravě vypadají.

#62 2007-01-12 11:01:09

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 4028 km
Web

hm, co na tom, že to není zdravé, když má Jarda z takového jídla potěšení a nezpůsobuje mu problémy? Myslím, že řada hubnoucích různými dietami se vrací zase zpět, protože jsou frustrování tím, jak dlouho neměli nic, co mají rádi a neukočírují konec diety kvůli pocitu, že se musí za protrpěné období odměnit. Co na tom, když si jednou za čas dám hromadu majonézy, když sportuji a převážně se stravuji rozumně?
Cesta je v rozumném množství, nikoli ve striktním odmítání toho, co třeba není echt zdravé, ale zase mi chutná. Kolik máme smyslů, abychom si mohli dovolit rezignovat na potěšení, způsobované jedním z nich;-)

#63 2007-01-12 12:32:27

sam Pohlaví - muž
Člen
Místo: Nový Vestec
Web

To Ječmínek: Předem říkám, že mi do toho v podstatě nic není, co kdo jí, ale jen k tomu uspokojování chutového smyslu. Myslíš, že na chuť je třeba 300g majonézy ? Já tedy když si chci dát se ženou na chuť dobré a kvalitní víno, vystačím pro sebe s půlkou lahve. Nemusím vypít dvě sám smile

#64 2007-01-12 15:47:41

Člen

Minusák:
Hele, chlape, každý má nějaké ty své hříšky. To, že mě sport začal bavit a dělám ho rád neznamená, že budu všechno (v našem případě stravování) dělat podle příruček. Samozřejmě, že vše má své meze. (A ty si nakonec každý určuje sám.)

#65 2007-01-12 15:57:22

Člen

Ječmínek:
Dík za zastání :-)

#66 2007-01-12 19:29:53

Člen
Web

sam psal:

To Ječmínek: Předem říkám, že mi do toho v podstatě nic není, co kdo jí, ale jen k tomu uspokojování chutového smyslu. Myslíš, že na chuť je třeba 300g majonézy ? Já tedy když si chci dát se ženou na chuť dobré a kvalitní víno, vystačím pro sebe s půlkou lahve. Nemusím vypít dvě sám smile

o tom není sporu. Navíc každému k uspokojení stačí jiné množství. Taky si někdy otevřeme lahvičku, dáme každý dvojku, zavřeme ji vakuovou zátkou a necháme na druhý, třetí. No jindy (řidší případy) nám jedna nestačí, otevřeme druhou, příjde mlsná, nakrojíme sýreček apod. Nežiju proto, abych jedl, ale když už na mne příjde mlsná a mám potrénováno, tak si dám. Pak mě to mrzí, protože s váhou bojuju co si pamatuji, ale stejně si dopřeji. Asi by mi slušelo více střídmosti, ale peču na to;-)

#67 2007-01-12 19:38:11

Maty Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 1599 km

Jecminek.Maselnik psal:

sam psal:

o tom není sporu. Navíc každému k uspokojení stačí jiné množství. Taky si někdy otevřeme lahvičku, dáme každý dvojku, zavřeme ji vakuovou zátkou a necháme na druhý, třetí. No jindy (řidší případy) nám jedna nestačí, otevřeme druhou, příjde mlsná, nakrojíme sýreček apod. Nežiju proto, abych jedl, ale když už na mne příjde mlsná a mám potrénováno, tak si dám. Pak mě to mrzí, protože s váhou bojuju co si pamatuji, ale stejně si dopřeji. Asi by mi slušelo více střídmosti, ale peču na to;-)

Mám to podobné. Dřív jsem měl období, kdy jsem spořádál na posezení 750g nutely. Chuťovka. Dnes snad i díky běhu si ten přísun hlídá tělo samo. Nějak to nepotřebuju a automaticky se takovým věcem vyhýbám. Někdy mě to taky přepadne a spořádám co se dá.

Anima sana in corpore sano

#68 2007-01-13 18:17:22

minusak Pohlaví - muž
Člen

Jarda koloběžka psal:

Minusák:
Hele, chlape, každý má nějaké ty své hříšky. To, že mě sport začal bavit a dělám ho rád neznamená, že budu všechno (v našem případě stravování) dělat podle příruček. Samozřejmě, že vše má své meze. (A ty si nakonec každý určuje sám.)

Chlapi já jsemVám tady nechtěl udělat kázání. Sám klidně sním bílý rohlík a dám si někdy jídlo s tatarkou, přičemž mám i jistý problém s alkoholem.
Mně se jen nelíbí prezentovat extrémy jako příklad normální stravy. Sníst 300g Tatarky, 6 rohlíků, nebo vypít 8piv je pro mne prostě věc na kterou zareaguji, pokud se prezentuje jako normál. Prostě si dovolím zareagovat na věc, která mne dráždí v sekci strava, tak jako mne vydráždí, když nějaký nadatlet a (superreprezentant asi) napíše, že kvůli 10km za 37min si nebude ani zavazovat tkaničky.
Trošku tím svým  příspěvkem totiž ublížíte těm, kteří se snaží poctivou životosprávou dostat na normální váhu a poctivým tréningem na čas např 10km/42min. A takových tady na foru bude dost.
Omlouvám se, pokud jsem někomu připadal konfrontační. To nechci.

#69 2007-01-13 19:48:46

Člen
Web

je to o definici toho, co považuješ za normální. Jestli je normální to, jak se valná většina lidí stravuje, tak se kdekoli v obchodě podívej, kolik místa má tzv. zdravá výživa proti veškeré jiné. Strava je vyloženě individuální záležitost. To, co jsem se snažil říct je, že k životu patří taky (a dle mého hlavně) spokojenost. A té každý dosahuje jinak, někdo tak, že považuje bílý rohlík za hřích, jiný tak, že se snaží jíst zdravě, ale když to na něj příjde, tak si zkrátka dopřeje. I množství je vyloženě individuální záležitost, já třeba 8 plzní absolutně nevidím jako problém hodný zmínky (není-li to denně). Jde o to, že pokud tzv zdravou stravu vnímáš jako omezení, tak prostě jsi nespokojen, pokud to tedy nemáš v hlavě naprosto dokonale srovnáno a ani tak nevíš, kdy Ti to podvědomí vrátí.
Poctivě trénovat se dá i s hříšky ve stravování a já třeba jako jeden z důvodů ke tréninku mám i to, abych si ty hříšky bez následků mohl dopřát.

#70 2007-01-15 13:23:14

Jana26 Pohlaví - žena
Člen

Koukam ze chlapi asi maj moc tolerantni manzelky....jinak by na forum chodili relaxovat a ne se dohadovat:-) Nic nemusi byt jen TAK a TAK. Kazdy telo je original.  Nekdo ma to stesti ze ji podle prirucek, drzi si idealni vahu a diky treningu se jeho vykonnost zlepsuje a pritom stiha praci a rodinu a konicky a je stastnej.... Osobne nikoho takhle dokonalyho neznam..... Tech zbylych 99 procent lidi musi v prvni rade asi poznat hlavne sam sebe a zjistit jak a co v nem funguje, ujasnit si co od zivota a od sportu ceka a podle toho se pak zaridit. Duvody proc clovek zacal sportovat a sportuje se ruzní. Kazdy muze tady na forum napsat to svoje prece. Nebo je tady snad nekdo, kdo po precteni Jardova prispevku sel do lednice a dal si sklenku majolky, v domeni, ze kdyz Jarda to tak dela tak ja taky budu protoze mi to pomuze k lepsi vykonnosti ?? :-)
Asi kazdej z nas vi  co radi experti na vyzivu... ale pouze  fakt, ze to budeme striktne dodrzovat nam stesti, vyrovnanost a lepsi vysledky neprinese. A vzhledem k tomu, ze dusevno a fyzicno spolu musi nejakym zpusobem komunikovat, takova strava nemusi prinest ani zdravejsi telo.
Jako priklad :  ja osobne spim dobre pouze tehdy, kdyz si pred spanim dam neco sladkeho. Zrejme jsem se to naucila jako mala a urcite to nelze nikomu doporucit, bohuzel odnaucit se mi to nepodarilo nikdy a snazim se o to 6.rokem.  Pokud nic sladkeho po ruce neni, nemuzu usnout a v noci se nekolikrat vzbudim. Z toho nevyspani pak plyne ze jsem cely den nervozni, mam kruhy pod ocima a sport me netesi. Kdyz si tesne pred spanim dam kakao a susenky, spim vetsinou az do rana a to je uplne o necem jinym. Sice zrejme moje problemy s mirnou nadvahou prameni asi prave z toho zrani pred spanim ale bráno jako celek - cítim se lépe, vice toho stihnu a i vykony jsou potom lepsi.

#71 2007-01-15 14:25:42

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Preco si potom zakladala tuto temu, ked si spokojna? Ono to s tou spokojnostou asi nebude az tak ruzove, ako pises. Spat sa da aj bez sladkosti pred spanim- je to vec zvyku a pevnej vole. Mozno sa budes budit 1 tyzden, ale ked sa NAOZAJ presvedcis vo svojej mysli, ze sa da zaspat aj bez (zbytocneho) prejedania sa, tak vsetko bude ok. Drobne prehresky su absolutne ok, najma ak sportujes pravidelne, ale s prehreskov sa nesmie stat pravidlo, potom to uz je problem.
Bud si spokojna s tym aka si a co a ako to robis, alebo nie si. Ak nie si, nieco s tym rob a nezdovodnuj si svoje zlyhania na nieco iracionalne a nenapravitelne. To je moja rada.

#72 2007-01-15 15:19:00

pug Pohlaví - muž
Člen

Ano, ano. Vnímání sladké a slané chuti je do značné míry návyková záležitost. Pokud vydržíte, do týdne je to pryč. A objeví se kapacita pro vnímání chutí, které předtím byly ve stínu těch dvou. Podle mne to stojí za to.

#73 2007-01-15 15:52:00

Člen

Kluci i holky, já myslím, že už je načase debatu ukončit. Jednak se to stejně zvrtlo na věc, která by zasloužila samostatné téma v sekci stravování, jednak se trochu vytratilo to, s čím původně Jana přišla.

Jen ještě podotýkám - leckdo povšiml poznámky o tom, co mi chutná, ale tak trochu jste přehlédli, že hned nad tím jsem psal, jak to Janě běhá a že to, co tady řešíme - nějaké to kilo navíc - je možná jen Janina představa. Skutečnost může být jiná.

Pro Mínusáka:
Chlape, já se na tebe nezlobím, jen jsem se ohradil. Třeba se někde na závodech potkáme a všemu se zasmějeme. (Mimoto. Jestli chceš, dej do placu svůj "problém" s alkoholem. Tady to rozebereme ze všech stran .... a bude po problému. Myslím totiž, že u většiny lidí, kdo sem chodí je to, co se tady bere jako problém, v měřítku nesportujících lidí banální záležitost.

#74 2007-01-15 19:10:22

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 8176 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

Jarda koloběžka psal:

Kluci i holky, já myslím, že už je načase debatu ukončit. Jednak se to stejně zvrtlo na věc, která by zasloužila samostatné téma v sekci stravování, jednak se trochu vytratilo to, s čím původně Jana přišla.

Jen ještě podotýkám - leckdo povšiml poznámky o tom, co mi chutná, ale tak trochu jste přehlédli, že hned nad tím jsem psal, jak to Janě běhá a že to, co tady řešíme - nějaké to kilo navíc - je možná jen Janina představa. Skutečnost může být jiná.

Pro Mínusáka:
Chlape, já se na tebe nezlobím, jen jsem se ohradil. Třeba se někde na závodech potkáme a všemu se zasmějeme. (Mimoto. Jestli chceš, dej do placu svůj "problém" s alkoholem. Tady to rozebereme ze všech stran .... a bude po problému. Myslím totiž, že u většiny lidí, kdo sem chodí je to, co se tady bere jako problém, v měřítku nesportujících lidí banální záležitost.

Dobře řečeno... včetně posledního postřehu -  "Myslím totiž, že u většiny lidí, kdo sem chodí je to, co se tady bere jako problém, v měřítku nesportujících lidí banální záležitost"

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#75 2007-01-29 19:59:17

Markus Pohlaví - muž
Člen
Celkem: 75 km

Ahoj všem
Jestli chcete opravdu štěpit tuky a tím zvyšovat čistou svalovinu a stimulovat výkon doporučuji synephrin. Je to prostě super spalovač na bázi termogenní směsí byliných extraktů.

#76 2007-01-29 21:22:36

keramik Pohlaví - muž
Člen

to Markus:  a co se děje když se to přestane brát?Máš s tím nějaké větší zkušenosti?Myslím tím zda nedochází k jo-jo efektu.Ne že bych to zrovna potřeboval,ale žena by potřebovala tak 5-10kg dolů.Dík

#77 2007-01-29 22:26:16

Lubos J Pohlaví - muž
Člen
Místo: Plzeň - Chotíkov
Celkem: 1669 km

Jedná se o látku blízkou efedrinu, měla by stimulovat bazální metabolismus. Neznám hodnotné kontrolované studie, ale předpokládaný (v letácích popisovaný) efekt je efekt stimulační (= jako pervitin). Pokud ne, není jasné, jak může fungovat. Efekt bez nežádoucích účinků, he he. "Přírodní" původ není argument. Jo-jo efekt přichází po ukončení každého odlišného nastavení metabolismu (hlad, námaha, pervitin, úzkost...). Je asi jasné, že jsem k těmto pomocníkům značně skeptický.

#78 2007-01-30 08:12:42

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Synephrin sa ziskava z plodu citrus aurantium (nezrele pomarance exotickeho povodu) a ma podobne ucinky efedrinu/pseudoefedrinu. Nie je to az take svinstvo, nevyvolava to navyk, ale nie je to zdrave. Zvysuje to srdcovu frekvenciu, mozu sa z toho triast ruky, busenie srdca, nespavost, hnacky, zvracanie.... Zavisi od davky a od jedinca. Ja som sa k tomu dostal nahodou pri nejakych tabletkach pre "podporu" vykonnosti (legalne) v USA a uz by som to znova neskusal. Dal som si to par krat pred tazkym treningom a zavodom a malo to vsetky neziaduce ucinky, co som popisal. Dycha sa po tom lahsie, lebo to prirodzena rozsiruje dychacie cesty, ale nestoji to za to. Rozumna davka kavy ma lepsie a bezpecnejsie ucinky, bez ohrozenia zdravia.

#79 2007-02-01 08:48:21

hanice Pohlaví - žena
Člen
Místo: Praha 4
Minulý měsíc: 189 km
Celkem: 2416 km

Hezky den Jano, mam to s tim jidlem jako ty a musim se smat, i kdyz to neni k smichu,s tim vecernim "nazranim" a rano ze se citis jako silna kobyla, protoze to taky mam.
Jen  jako stara silna kobyla !  :-))))

Over and over again.

#80 2007-02-01 15:58:55

Muscul Pohlaví - muž
Člen
Místo: České Budějovice
Celkem: 2928 km

Tak podobné příznaky jako psal Mato (hnačky, zvracanie atd.) jsem měl nedávno také. Jen jsem do dneška nevěděl že je toho synephrinu v pivu tolik.

Malý ten, kdo malé má cíle..

Board footer