Možná budu poněku tvrdší, ale mám pocit, že tady nikdo přesně neví, jaký je rozdíl mezi syneprhr-efedrin. Podle současných lékařský výsledku syneph nemá žadné kontraindikace. Sice obě látky jsou chemicky totožné, je ovšem podstatný rozdíl v umístění hydroxylové skupiny.Nechci vás tady zatěžovat pojmy zpětnovazebnímí receptory atd. Ale pouze vám naznačím synephr ovlivňuje pouze beta-3receptory utočí na metabolismus tuku. Efedrin stimuluje všechny receptory bata-1,bata-2 nebo alfa-1 negativní třes,bušení atd. Při dávkách3x1 synep tablata pouze vzrostla teplota a stoupl tlak.
Pokud je mi známo, byl jeho receptorový profil zkoušen pouze na zvířatech a je povolen jako potravinový doplněk. Tedy jediný závěr je: neškodí tak moc, aby nemohl prodávat. Průkaz léčebné účinnosti chybí. Průkaz receptorového vlivu u člověka (PET, SPECT) chybí také. Kdo chce, ať ho používá. Doporučovat ho bych se bál.
napiš mě, kde jsi četl, že u synephri jsou zaznamenané negativní učinky, které jsou životu ohrožující člověku. Myslím, že mě nic nenapíšeš, když vezmeš v potaz, že neexistuje lék, který nemá negativní učinky. Jakýkoliv lék nebo vitamín v přehnané dávce může člověka poškodit. Tak dle mého názoru synephri je tak nebezpečný jako vitámin c. Z pozdravem
Špatně jsi mě pochopil. "Neškodí tak moc, aby se nemohl prodávat" znamená, že nejsou zaznamenané závažné negativní dopady na zdraví člověka. Jestli škodí při dlouhodobém užívání, při kombinaci s konkrétními léky, vitaminy apod, to už není zjišťováno. Proto ani nemohu vědět, zda a jak konkrétně škodí. Proto taky nebudu tuto látku doporučovat. Není to lék, je to potravinový doplněk. Máš pravdu, vitamin C taky. Taky vitamin C může v závislosti na dávce a dalších faktorech škodit. Ale to už sem asi nepatří.
Já ho doporučil na základě mé zkušenosti s uvedenou látkou, která byla pozitivní. Každy si může sám vyzkoušet a zhodnotit klady a zápory uvedené látky. Každý organizmus může reagovat jinak na tuto látku. Někdo má střevní poťíže,nevolnosti a někdo nepocituje žádný problém. Já jsem byl ten druhý případ bez negativních příznaku.