Zdravim běžce v novém roce! Dneska sem se byl proběhnout okolo Vltavy a když sem po doběhu čekal na tramvaj, udělalo se mi dost zle (točila se mi hlava a jakoby špatně od žaludku a ještě mi z ruky vypadla láhev). Po chvíli to přešlo ale musel sem se posadit. Něco podobnýho se mi stalo v létě s tim rozdílem, že sem omdlel a probral se asi o třicet metrů dál kam mě odnesli. Doktorka mi pak řekla, že mam nízkej tlak a abych přibral a tolik neběhal...no ale jak neběhal, že jo. No, takže by mě zajímalo jesli to může bejt vážně tim tlakem a co se s tim eventuelně dá nebo nedá dělat. Hlavně mam docela strach, že když pak někde omdlim, tak mi třeba ani nikdo nezavolá sanitku protože jak znám lidi, tak si budou myslet, že sem ožralej nebo zfetovanej. Jestli někdy míváte podobný příznaky jako já, prosím o radu (teda pokud nebude obsahovat sloveso "neběhej" :-) Za případné odpovědi děkuji.
Čau, taky mám hypotenzi (navíc umocněné váhou 194/73). Mě to stačí řešit častějším pitím (raději stejné množství tekutin rozdělit na menší čáasti, ale častěji). V létě jsem v cíli občas na sanitku (po 2 hodinovém bajkovém závodě jsem se jednou sesypal u sanitky jak domeček z karet). Pokud jsi pil alkohol, tak o to víc musíš dostat do sebe nealkoholické tekutiny (alko obečně dehydratuje). Kafčo by taky mohlo pomoct (ale já nepiju, takže moc hodnotit nemůžu). Bacha na rychlé změny polohy - když polehávám v posteli a rychle zvednu a udělám pár rychlých kroků, tak mám klasicky černo před očima. V zimě mám problém s hypotenzí, když rychle změním polohu, v létě se přidávájí tropické dny (ale to už jsem vyřešil tím, že fakt si dávám pozor na pitný režim).
Ahojte bezci. Som zo slovenska, z Banskej Stiavnice, behaniu sa venujem 23rokov,som uz veteran, mam 45r. mam problem zdravotny, lekari my zistili ze mam sportove srdce, a arytmiu, t.j. kolisavy tlak, nevie my niekto poradit ako by som to mohol liecit, alebo ci niekto s tym nema skusenosti,ziadne lieky neberiem,bol by som rad keby ste my odpisali viaceri, ale uvitam aj dobre rady, teraz som trochu vypustil asi 1 rok, ale rad by som v buducnosti ak my to zdravie dovoli rad v tom pokracoval. Diky . Behu zdar!