2 J.M : Pokud vyrazíš směrem na SV dej vědět, přidal bych se .
co znamená SV, severovýchod? Omlouvám se za případnou neznalost.
Bingo. No prostě někam blíž k Ostravě.
Vzhledem k tomu, že jsem původně žádné kolo nechtěl, tak po diskuzi tady v sekci jsem se rozhodl nějaké pořídit. Ale nevím jestli jeté nebo nové. Chci do toho vrazit maximálně dvacítku, což za nové asi nebude žádná sláva, nadruhou stranu kupovat jeté může být riskantní. Co byste doporučovali? A dále, jelikož jsem v kolech a zvláště silničních (naposled jsem měl na základce před miliónem let favorita) nedotčený, jak velký rám potřebuji při výšce 179 cm, nejlépe na TT?
A co třeba tohle, co si o tom myslíte http://www.triexpert.cz/servis-a-porade … centurion/ ?
díky za tipy
2NNN na tu stranu mně to moc netáhne, ale jestli mi žena dovolí kolo do Beskyd, tak se zahlásím.
2Žula: jsem nepřítel bazaru, zejména u věcí, kde lze poměrně snadno maskovat závažné vady (jako třeba bouchnutý rám). Jeté kolo bych koupil jedině od známého, jehož historii znám. To kolo v linku vypadá zdánlivě dobře, cena je skvělá, ale při bližším pohledu bych řekl, že už toho má fakt hodně za sebou. Za ty peníze, co máš, bych se podíval po starším novém modelu třeba tady ten: http://www.bradsky.cz/index.php?main_pa … cts_id=234 nebo toto http://www.merida-bike.cz/prodej/ROAD-903-18 jsou solidní kola ve slušné výbavě, které Ti můžou za rozumnou cenu udělat službu pár let, než se rozmyslíš, jestli Ti stojí za to, vzít něco lepšího/dražšího, nebo taky ne. Celkem chválu jsem četl i na kola od Pells na rámu speedy: http://pcshop.pells.cz/shop/default.asp … tiid=12147. Dvacet tisíc už je dost na to, abych koupil i slušný nový stroj. Sice nebude vypadat až tak našláple, ale bude nový. Při výšce 179 bych se asi díval po rámu 56-58, nicméně nejlepší je vyzkoušet.
2 J.M : To by šlo, Beskydy jsou na "dostřel".
žula psal:
A co třeba tohle, co si o tom myslíte http://www.triexpert.cz/servis-a-porade … centurion/ ?
díky za tipy
Ten speciál mi přijde jako jediné kolo naprosto nevhodný. Na 26" se dnes už prakticky nejezdí. No kdybys měl na trénink starého favorita a chtěl to za levný peníz jen jako speciál na dlouhý TT, tak budiž, jinak nebrat.
Znám pár lidí, co jezdí i jetá kola a pořídili za dobrý peníz zajímavé kousky. Chce to však mít dost času anebo štěstí. Já sám měl první kolo z druhé ruky, velmi dobrá koupě delšího rámu s Campagnolo Record. Se všemi originálními díly je dodnes pojízdné, vydrželo přes 20 let. Loni jsem si koupil nové ![]()
Já bych se jeté silničky taky nebál, přece jenom není to horský kolo takže bývají ve slušném stavu. Samozřejmě to chce jasný původ, ideálně tak jak píše Ječmínek od známeho. A pak taky důkladně prohlédnout, nejlepší je se na tom kus svézt.
Určitě se tak dá koupit lepší kolo než nové za 20, protože to bude těžký (bohužel doslova) kompromis. Základ je podle mě kvalitní rám, zbytek se dá postupně vylepšovat. No a nové kolo za 20 prostě dobrý rám na seriozní závodění mít nebude, protože to je tak cena slušné rámové sady. A pokud bude rám slušný, tak se musí ubrat někde jinde.
A i když na 100% platí, že co není v nohách, kolo nezachrání, tak 180km při dlouhém TT už je dost dlouhá doba na to, aby se člověk trápil na něčem co nejede.
Co se velikosti rámu týká tak to kolik měříš není všechno. Hodně záleží taky na tom jak máš dlouhý nohy, případně jestli ten rám má sloping a další věci. Každopádně na dlouhý TT se doporučují spíš menší rámy vzhledem k tomu že se leží v hrazdě. Na krátký nevím, ale připadá mi že tam už je to klasická cyklistika, takže nic zvláštního. Výbornej server pro nalezení optimální geometrie kola podle tělesných rozměrů je www.wrenchscience.com - sekce Fit System - je nutná bezplatná registrace. Funguje to velmi dobře, a hlavně ti to krom velikosti rámu určí take další důležité rozměry - například šířku řidítek, vzdálenost sedlovka - řidítka (tedy délku představce) atd. Užitečná kalkulačka ![]()
Editoval Albert (2007-03-16 21:10:46)
díky za názory,
jinak fakt si nědělám ambice, že bych chtěl závodit (třeba dlouhý TT , chci to jen zkusit/přežít a pak se uvidí).
A super kolo k tomu mít nemusím. Navíc teď jezdím do práce a z práce na MTB, něco lehce přes 3000 km ročně a pokud bych nahradil MTB´za silniční + nějaký tréning navíc, tak bych na to spíš chtěl právě nějaký dobrý poměr výkon/cena. Třeba toho budu za rok dva litovat, ale teď zvolím asi "kompromis". V nejhorším vyženu partnerku do práce, abych měl na lepší kolo :-)).
to zula: to kolo je po Karlovi HAJKOVI a je to velmi slusny stroj. K Vl001, ano na 26" se u nas nejezdi, doporucuji vyrazit za hranice na nejakeho IM, kde se se 26" setkas stale ve velke mire. Hlavnim duvodem je pratelstejsi - mene narocny zpusob jizdy na tak dlouhe trati, jako je 180km pri IM. Na 26" udrzis lepe tempo, do kopce je mene silove. Vim o cem mluvim, mam jiz 3 IM stroj. Pred tim jsem jezdil v kratkem 10let klasiku. Jinak
pro zajimavost, u nas jezdi krome me treba Pavel Kasparek a vzhledem k tomu, jaky je to borec a kolikrat dal IM pod 9 ( v jeho pripade pod 8:30h) tak myslim neni treba dale rozvadet. Drive jezdil treba Strang, na MCR v Sadske v roce tusim 2000 deklasoval na trati 3/4 celou ceskou spicku vcetne Vabra.