Když si po běhu doplňuji kilometráž do deníku, zjišťuji, že je to docela dlouho co běh měřil méně jak 14km. Když sem začínal s běháním postupně jsem běhal 3, 5, 10, 12...Dnes považuji za minimum, které si odběhnu 15-17km a právě zde si kladu otázku, jak bude tendece vzrůstající kilometráže pokračovat?! Zajímalo by mě, jaké zkušenosti máte s vaším minimem, které si potřebujete odběhnout abyste za hodinu po doběhu neměli pocit, že musíte jít znovu. Poslední dobou mívám často pocit, že pocit který se dříve dostavil po necelých 5km , se nyní dostavuje pouze o víkendových 20-25km dlouhých bězích. Nerad bych totiž za 5 let zjistil, že když si neodběhnu ráno 30km, nebudu se cítit ve své kůži. Pokud máte podobný problém, budu rád když nebudu sám a rád si vyslechnu radu zkušenějších.Dik
no ja uz tak trochu pozoruju neco podobneho na sobe. ale jelikoz jsem dlouho nebehal kopce useky nebo fartlek, tak si myslim ze to vyresi obcas zarazeny intenzivnejsi trenink, protoze treba po 10km intenzivniho fartleku nebo 10km behu ve slusnejch kopcich behanejch rychle si budes podle me myslet ze si toho pro sebe udelal moc a moc a druhej den budes rad kdyz se pujdes "vyprdet" na 8 kilaku lehkyho klusu ![]()
Treba obmienat davky a intenzitu. Jeden den viac a volnejsie, druhy den menej a sviznejsie, alebo viac a rychlo a menej a pomaly...
Garantujem Ti, ze dni s kilometrazou pod 10km budes potrebovat az sa celkovy objem tyzdenne vysplha nad 120-130km. Donekonecna nejde objemy zvysovat.
No asi to tim bude protože 80-90% kilometráže je právě po rovinatých cestách. Začnu běhat víc kopečky a rychlejší úseky. Díky chlapci, hned se cejtim v oblasti běhu zas o něco vzdělanější![]()
Homer psal:
Když si po běhu doplňuji kilometráž do deníku, zjišťuji, že je to docela dlouho co běh měřil méně jak 14km.
Když si po běhu doplňuji kilometráž do deníku, zjišťuji, že můj běh ještě nikdy neměřil víc jak 14km. :-)
Ale 1/2 maraton v Praze se blíží a budu muset objemy trochu zvyšovat, abych to uběhl alespoň trochu komfortně a nebylo to od 15 km trápení.