V jedné z diskusí byl zmíněn červnový závod s tímto názvem. Prosím vás, kdo máte nějaké bližší info, dejte ho sem. Díky!
já akorát posloužím trasou: Trangoška - Chopok - Donovaly (49 km) a lonňskými výsledky: http://www.42195.sk/results/06/36n_ta06.htm
Tak to vypadá hodně drsně, Býčina hadraaa ![]()
Pavel psal:
Tak to vypadá hodně drsně, Býčina hadraaa
Vloni na jaře jsem to pokládal za šílenost,na podzim jsem o tom vážně uvažoval a v zimě se definitivně rozhodnul.Jen ,aby se ten závod letos konal.
Běhu nonstop přes Nízké Tatry jsem se zúčastnil loni jako vodič Justíny. Ve výsledcích nefiguruju, neboť jsem běžel mimo závod. Koho však zajímá více, může si přečíst článek od Justíny na této adrese:
http://www.42195.sk/spravy/2006/07/281.htm
Podle mě by zas takový problém to nebyl, kdyby si to člověk proběhl mimo závod (o prázdninách mimo víkendové dny). Stejně batůžek s potřebným si tahat musí tak či tak (prblém je snad jen doplňování vody).
Je fakt škoda, že člověk řeší problémy, že si musí vybírat z tolika skvělých závodů, které jsou v tomto víkendu (poslední víkend v červnu).
VlastaK psal:
Běhu nonstop přes Nízké Tatry jsem se zúčastnil loni jako vodič Justíny. Ve výsledcích nefiguruju, neboť jsem běžel mimo závod. Koho však zajímá více, může si přečíst článek od Justíny na této adrese:
http://www.42195.sk/spravy/2006/07/281.htm
Díky Vlasto,ten jsem četl jedním dechem.Podle mě je to závod ojedinělý (minimálně v ČR a SR) kombinací délky,profilu a povrchu.
forest psal:
Podle mě by zas takový problém to nebyl, kdyby si to člověk proběhl mimo závod (o prázdninách mimo víkendové dny). Stejně batůžek s potřebným si tahat musí tak či tak (prblém je snad jen doplňování vody).
Je fakt škoda, že člověk řeší problémy, že si musí vybírat z tolika skvělých závodů, které jsou v tomto víkendu (poslední víkend v červnu).
No kdybych nešel do NT,tak jsem už sháněl parťáka do štafety do Otrokovic....
Ten clanek od Justyny vazne vyborny a lakajici k vyzkouseni tohoto behu:)
Odpověď na dotaz pořadateli týkající letošního ročníku :
Dobrý deň,
XV. ročník Nonstop behu NT sa bude konať 23.6.2007, priebežne sledujte web-stránku, v priebehu apríla bude aktualizovaná aj s prihláškou na pretek.
S pozdravom
Jaroslava Ivaničová
milan psal:
... XV. ročník Nonstop behu NT sa bude konať 23.6.2007 ...
Letos mi to nevyjde, jsem tou dobou v zahraničí a od Jirkovského crossmarathonu do Jungfrau marathonu si dávám se závody pauzu, ale určitě to někdy poběžím, možná už příští rok.
Ještě mě láká nezávodně přejít-přeběhnout z Telgártu přes celý hřeben do Donoval do 24h.
Editoval Mount (2007-03-25 20:42:58)
To je ještě kus světa :Telgart-chata M.R.Štefánika 13:20 hodin podle časů uvedených na turistické mapě.Celkově jsem hřeben spočítal na 30 hodin.Drsná akce. ![]()
Prebeh NT z Telgártu na Donovaly urobil v roku ´91 moj kamarát Ivan Fiamin. Prebehol to sám bez podpory, iba s batožkom najnutnejších potrieb. Trvalo mu to 17 hodín, na konci využil čelovku.
Keke
Tu sa hodí označenie "týpek" ![]()
možem len závidieť (v dobrom)
hypochonder Degen psal:
... ale od Telgártu by ten názov možno viac sedel ...
... od Telgártskej šmyčky ...
... od trangošky ...
Tak, tak, Telgárt se píše s dlouhým "á". Tuším, že také Trangośka s velkým "T" a slučka bude spíš smyčka ![]()
Keke psal:
Prebeh NT z Telgártu na Donovaly urobil v roku ´91 moj kamarát Ivan Fiamin. Prebehol to sám bez podpory, iba s batožkom najnutnejších potrieb.
S podporou by to nebylo ono.
Četl jsem nékolik popisů podobné běžecké nebo pěší akce a maximální podpora byla jen přivolané auto do Donoval.
Mounte, výborný nápad. Taky jsem o tom kompletním hřebeni uvažoval. Člověk není vázaný ničím, může si vyčkat na ideální počasí. Podobně i Malá Fatra by mohla být zajímavá... Holt, Česko je proti tomu "placka".
Mount psal:
hypochonder Degen psal:
... ale od Telgártu by ten názov možno viac sedel ...
... od Telgártskej šmyčky ...
... od trangošky ...Tak, tak, Telgárt se píše s dlouhým "á". Tuším, že také Trangośka s velkým "T" a slučka bude spíš smyčka
jo, jo, jo, ![]()
toď priznávam, písané pod vplyvom veľmi dobrej nálady ![]()
(kvôli autenticite nebudem pôvodný príspevok prepisovať, Telgárt sa naozaj píše s "á")
forest psal:
Mounte, výborný nápad. Taky jsem o tom kompletním hřebeni uvažoval. Člověk není vázaný ničím, může si vyčkat na ideální počasí. Podobně i Malá Fatra by mohla být zajímavá... Holt, Česko je proti tomu "placka".
ja som to hovoril, federácia sa nemala rozdeliť. tak sa to terénovo dopĺňalo ![]()
Tak tento víkend to proběhne. Rád bych všem účastníkům popřál hodně zdaru. Hlavně si to užijte a občas se rozhledněte kolem sebe. Je na co. ![]()
Tečko psal:
Tak tento víkend to proběhne. Rád bych všem účastníkům popřál hodně zdaru. Hlavně si to užijte a občas se rozhledněte kolem sebe. Je na co.
Díky,budu (budeme) ho potřebovat.Jede někdo další z fora,nebo budu tentokrát hájit barvy sám ? ![]()
milan psal:
Jede někdo další z fora,nebo budu tentokrát hájit barvy sám ?
Justína se bude snažit obhájit v ženách loňské prvenství. Já ji budu opět dělat vodiče, tentokrát už ale se startovním číslem na hrudi.
VlastaK psal:
milan psal:
Jede někdo další z fora,nebo budu tentokrát hájit barvy sám ?
Justína se bude snažit obhájit v ženách loňské prvenství. Já ji budu opět dělat vodiče, tentokrát už ale se startovním číslem na hrudi.
Tak to je výborné Vlasto,potkáme se na Trangošce.A možná i na trase.
Editoval milan (2007-06-20 11:56:35)
Rád bych se také zúčastnil, ale bohužel na to ještě nemám, takže ještě trochu (spiš hodně) potrenuju a uvidim za rok. V každém případě se těším na zážitky, jestli se teda podělíte.
Tož sa držte !!! ![]()
Po přečtení info o závodě a poté kdy vidím fotky vám úplně závidím a vidím, že je ještě moc věcí, které budou lákat k vyzkoušení. Třeba bude právě tohle vlákno inspirací pro plán na další rok pro toto období.
Milane i ostatní, kdo do NT jedete, přeju vám nádherné zážitky!
VlastaK psal:
No neviem presne, aku taktiku ma v zalohe moj osobny tréner VlastaK, ked tak bezmedzne veri v moje bezecke schopnosti, ale isto o Nonstop behu napisem i tento rok dojak na Kriskovu stranku www.42195.sk
Mojim cielom je vobec dobehnut v zdravi a ak sa podari, zlepsit si trochu minulorocny cas. Clovek nikdy nevie, co ho postretne na tak dlhej trati, tak umiestnenie ma vobec netrapi. Hlavne je vobec tu streku odbehnut.
Zatím se necítím, ale příští rok chci běžet. Všem přeju silné a vytrvalé nohy a "hlavně zážitky". Držte se, těším se, že si o běhu počtu.
Tento víkend zkrátka bude nejen co běžet, ale i co sledovat. Škoda že budu offline na chatě a výsledky+dojmy si přečtu nejdříve v neděli večer. Palce držím nejen Milanovi, Justíně (její skvělý článek jsem četl před několika měsíci) + jejímu letos již naostro závodícímu partnerovi Vlastovi, ale všem, kdo mají odvahu se takového podniku zúčastnit.
Lidi, běžte do toho. Letos na vás budu jen myslet a těšit se, že se tam někdy spolu sejdeme. Ještě na to nemám.
Takže mnoho úspěchů! Příště možná půjdu taky...
Tak lidi, běžte do toho! Mnoho úspěchů! Někdy tam půjdu taky...
running-observer psal:
Takže mnoho úspěchů! Příště možná půjdu taky...
Já možná taky. Letos jsem dal přednost Klimkovicím.
Zatím jen krátce : závod považuji za nejkrásnější a asi i nejtěžší v mojí krátké běžecké karieře.Díky pěknému počasí zbyl čas i na překrásné výhledy na všechny Tatry,Fatry,Magury a Vrchy.Díky pořadatelům jsem se dostal až do Donoval,protože jsem získal na poslední občerstvovačce od pořadatelů magneziovou tabletu.Díky chození po horách s batohem jsem bez úhony přežil i seběhy a hlavně sestupy,kterých bylo přes 2300 výškových metrů.Díky mému podpůrnému rodinému týmu,který pořídil fotodokumentaci a vynesl na Chopok několik karbosnacků.
Do cíle jsem doběhl v čase 5:51,44 hod. asi na +- 22. místě v celkovém pořadí.Startovalo letos 75 účastníků a účastnic.Justína doprovázená VlastouK měla letos mnohem početnější konkurenci ve které se rozhodně neztratila.Svůj loňský čas zlepšila.
Mezi běžci podle mých zkušeností fungovala vzájemná solidarita a ohleduplnost,protože každý si byl vědom jak málo stačí k nedokončení závodu.A jaké komplikace způsobí sobě i obětavému pořadatelskému týmu.
Editoval milan (2007-06-24 19:59:31)
Gratuluju! Dovedu si představit, jaká to byla nádhera!!! A úžasný výkon.
Parádní výkony. Všem blahopřeji a hluboce smekám.
Připojuji se také s gratulací. Parádní výkon. Já si dokážu představit tak ještě souběžně pořádaný půlmaratón ale 48 kiláků s takovým převýšením to už je opravdu dobrodružství.
Pěkný výkon i umístění! Gratuluji! Hlavně, že jsi to přežil ve zdraví, protože si dovedu představit, že se neběželo jenom po cestách, ale že i nějaké ty kameny pod nohami se často vyskytovaly.
Až se někdy potkáme při závodě, rád si vyslechnu podrobnosti. Třeba za rok budu mít i já ten podpůrný tým, takže bych si to mohl taky vyzkoušet.