reklama
behej.com behy.cz

běh, běžecké boty a maraton - fórum behej.com a behy.cz

Nejsi přihlášen

#41 2007-01-30 11:15:38

BuckTheBug Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha 4 - Modřany & Vysočina
Tento měsíc: 72 km
Minulý měsíc: 171 km
Celkem: 2128 km
Pohár Behej.com: 126.9 bodu
Web

Re: Co zrovna čtete ?

Po delci dobe jsem zacal zase cist odpocinkove (tj. to co chci, ne to, co musim) a zaroven jsem se jeste po delsi dobe vratil ke knizkam Terry Pratchetta. Zhruba po prvnich 15 dilech me omrzely, ale ted jsem k nim cca po 6 letech znovu nasel cestu. V soucasne dobe je to pro mne to prave cteni na vycisteni si hlavy pred spanim. smile

"6:47, to není zlý čásek na kilásek. Škoda že jsem běžel jen 300 metrů.", Arnold J. Rimmer

(uzenac => BuckTheBug)

#42 2007-01-30 12:05:54

millhi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Beroun

uzenac psal:

Po delci dobe jsem zacal zase cist odpocinkove (tj. to co chci, ne to, co musim) a zaroven jsem se jeste po delsi dobe vratil ke knizkam Terry Pratchetta. Zhruba po prvnich 15 dilech me omrzely, ale ted jsem k nim cca po 6 letech znovu nasel cestu. V soucasne dobe je to pro mne to prave cteni na vycisteni si hlavy pred spanim. smile

Poraď mi prosím, kterým dílem bych měl začít - trochu čekám, že odpovíš "tím prvním" :-)
Tak se zeptám jinak: který díl považuješ (jakožto Pratchetta znalý čtenář) za nejlepší...?
Jsem - co se týče Pratchetta naprostý panic :-D

#43 2007-01-30 12:10:52

Advid Pohlaví - muž
Člen
Místo: Liberec
Celkem: 5478 km
Pohár Behej.com: 71.9 bodu

Výborné jsou Soudné sestry nebo třeba Magický Prazdroj. I Pyramidy nebo Mort. Ale tyhle dvě asi ne na začátek. Nelíbil se mi jen Pán prasátek.

A Čaroprávnost je taky bezva. :-)

Editoval Advid (2007-01-30 12:11:41)

„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

#44 2007-01-30 12:20:36

Stanislav Junga Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno (Újezd u Brna)
Minulý měsíc: 288 km
Celkem: 8986 km

Mě se zamlouvá série o ankh-morporské Hlídce s Elániem, Karotkou, Nóblhóhem a spol. Takže můj tip : "Hrr na ně !", nebo "Pátý elefant". Začal bych ale u starších dílů, kvůli dějové návaznosti.

#45 2007-01-30 12:29:12

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

Moje posledne 3 knizky boli: 1. James Meek: Sibirske drama - po dlhej dobe neanglicke citanie pre mna (cesky), ale stalo to za to. Kto by si rad neprecital osudy ceskych vojakov na konci 1.sv. vojny ocami anglickeho autora?
2. Lee Child: Echo Burning. Oddychove, ale stale dost napinave, aby som ju po nociach cital. Svoj vyber bestsellerov si ospravdlnujem potrebou precvicovania anglictiny a upevnovania slovnej zasoby
3. Ludlum: The Tristan Betrayal- tiez dobry thriller, predovsetkym vsak moja "polhodinka" anglictiny.
AK je cas, tak si pocas vikendov listujem mojimi oblubenymi bezeckymi knihami, ako: Top Runners of the century, The Lore of Running, ci- Road racing for serious runners... vsetky uz viac razy precitane, ale stale su zdrojom super informacii.

#46 2007-01-30 12:31:39

Pem 
Člen
Místo: Dřínov
Celkem: 48 km

Hloupý dotaz, ale o čem ten Pratchett vlastně je ? Asi bych to mohl najít někde na webu, ale nikdy mne to nezaujalo. Všem příznivcům se omlouvám, ale nejsou to jen nějaké "podivné pohádky" ? Klasické pohádky mám rád, to samé např. Staré pověsti české, ale o fantasy mne nijak nepřitahuje. Co je na tom teda zajímavého ?

Keep walking! Johny Walker!

#47 2007-01-30 12:47:08

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Místo: Brno/Havířov
Web

Oslík psal:

)Docela by mě zajímalo, kde se dá sehnat Běžecká kuchařka II.

znáš strejdu Gůgla? (napovím ti: www.google.com ) První 2 odkazy jsou sice recenze, ale pak už si můžes vybírat...
V dnešní době není nutné vedět vše, ale vědět, kde to najít...

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#48 2007-01-30 12:50:45

BuckTheBug Pohlaví - muž
Člen
Web

2Pem: Pratchett je vlastne o vsem. smile To jsem ti toho povedel, vid? Napsal toho opravdu pozehnane, ale asi nejznamejsi jsou knizky ze serie Uzasna zemeplocha. Nektere dily na sebe velmi volne navazuji, ale lze cist i na preskacku. Terryho knizky maji specificky humor a nekomu nesedi. Na druhou stranu ruzni lide nachazeji vtipy v ruznych castech, protoze se vetsinou tykaji veci z nasi "Uzasne zemekoule". smile Me v jednom dile opravdu rozesmala narazka na zlomyslneho motyla, ktery mavanim svych kridel zpusobuje uragany na uplne opacnem konci sveta.
2Millhi: Cim zacit - spravne navrhujes - od zacatku. Prvni dva dily povazuji za absolutni spicku (Barva kouzel a na ni navazujici Lehke fantasticno). Jsou pomerne kratke a humor je v nich temer komprimovany. Zaroven jsou v nich poznamky autora a prekladatele (i nekolika strankove), ktere leccos vysvetluji a na ktere se pak v dalsich dilech i odvolavaji.
2Alvid: Me se prave Otec prasatek opravdu libil. Byl to jediny dil, ktery jsem cetl mimo poradi a presto mi sedl. Uz se tesim az se k nemu znovu proctu. Jinak Mort a Pyramidy patri take do me Top 5.

Editoval uzenac (2007-01-30 12:52:23)

"6:47, to není zlý čásek na kilásek. Škoda že jsem běžel jen 300 metrů.", Arnold J. Rimmer

(uzenac => BuckTheBug)

#49 2007-01-30 13:12:54

Pem 
Člen

to uzenac : To je fajn, ze je v tech knihach humor, ale cim jsou jinak zajimave ? Treba takovy Ostravak ma velmi vtipny jazyk ("po ostravsky") a podle mne skvele vymyslene prihody - ctes to jednim tahem.  Nebo Jerome Klapka Jerome Tři muži ve člunu - skvělý humor a hezký příběh. Taky mám rád knihy, kde se něco dozvíš. Třeba Katyně - je to už dávno co jsem ji četl, ale je tam spousta "velmi praktických návodů" (o řemeslu kata) :-) Nebo se dozvíš něco o historii - Ivan Olbracht - Dobyvatel - Popis dobytí Mexika formou románu.
Je něco takového / jinak zajímavého  v Pratchettovi ?

#50 2007-01-30 13:25:11

millhi Pohlaví - muž
Člen
Místo: Beroun

Když jsme u fantasy - úžasná knížka, kterou jsem četl asi před dvěma roky (nejednou) je Stopařův průvodce po galaxii - naprostá klasika. I další na ní navazující díly stojí za přečtení. Je to takové lehčí čtení plné humoru nejen pro milovníky sci-fi...

Editoval millhi (2007-01-30 13:25:42)

#51 2007-01-30 13:31:16

BuckTheBug Pohlaví - muž
Člen
Web

Pem: popravde, nikdy jsem moc nefilozofoval nad tim, proc se mi Zemeplocha libi. Kdyz o tom ted tak premyslim, rekl bych, ze je to: ctive, neni to "hloupy" humor, casto kritika realneho sveta. Nevim, asi jsem to moc nevysvetlil.

(uzenac => BuckTheBug)

#52 2007-01-30 13:49:29

Jecminek.Maselnik Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Minulý měsíc: 100 km
Celkem: 3480 km
Web

Stopařův průvodce po galaxii je skvělá věc. Typická knížka (resp. celý cyklus), která nadchne, nebo otráví. Moc rád mám od Douglase Adamse i Holistickou detektivní kancelář Dirka Gentlyho a její volné pokračování Dlouhý temný čas svačiny duše.
Co se týče Zeměplochy, těžko říci čím charakterizovat fantasy grotesku;-), snad lehká oddechovka, ve které si skoro každý najde to "svoje". Zkus jeden díl, nejsou zase až tak rozsáhlé, a uvidíš.

#53 2007-01-30 14:37:23

Pem 
Člen

Upoutávka na Barvu kouzel - ..."svět na krunýři želvy"... mi připomíná knihu "Gargantua a Pantagruel". Tu mám sice velmi hluboko v propadlišti svojí paměti, ale našel jsem odkaz - http://www.ctenarsky-denik.cz/625-Franc … Pantagruel - a možná pro Vás zajímavou verzi fantasy :-)

#54 2007-01-30 15:47:57

Oslík Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sedlčany, Praha 6
Celkem: 4675 km
Pohár Behej.com: 160.4 bodu

2 forest: tak to mě teda nenapadlo. dík!

Už tam budem? smile

#55 2007-01-30 20:05:32

Pavel Pohlaví - muž
Člen
Místo: Brno

Jecminek.Maselnik psal:

Stopařův průvodce po galaxii je skvělá věc. Typická knížka (resp. celý cyklus), která nadchne, nebo otráví. Moc rád mám od Douglase Adamse i Holistickou detektivní kancelář Dirka Gentlyho a její volné pokračování Dlouhý temný čas svačiny duše.

Od Adamse jsem četl úplně všechno. Ovšem poslední 2 knihy pětidílné trilogie mi přijdou slabší.

#56 2007-01-30 21:35:11

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

rozhodně než poslední díly Stopaře mi přijde jeho filmové zpracování dost slabší. Autory filmu zachránilo jen to, že se pokusili o vlastně nemožnou věc... (raději založím i filmové vlákno ;-) )

Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími. - forest blog

#57 2007-01-30 23:15:26

lastboyscout Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Minulý měsíc: 98 km
Celkem: 8176 km
Pohár Behej.com: 152.1 bodu

forest psal:

rozhodně než poslední díly Stopaře mi přijde jeho filmové zpracování dost slabší. Autory filmu zachránilo jen to, že se pokusili o vlastně nemožnou věc... (raději založím i filmové vlákno ;-) )

Určitě založ. I filmové vlákno se sem snad vejde... a tohle tam pak klidně přesuň
Stopařův průvodce a Restaurant na... jako knihy se podle mě Adamsovi už nikdy překonat nepodařilo (taky jsem četl prakticky vše) i když i jeho nejslabší věci jsou silný nadprůměr.

Ohledně "Stopaře" asi myslíš poslední pokus -  The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0371724/
ten není zrovna povedený - tedy pro ortodoxní fanoušky Arthura Denta (tím nemyslím,samozřejmě,našeho  význačného bloggera :-)) a Douga Adamse. Ale na druhou stranu - líp už to asi zfilmovat nejde.

"Červený trpaslík" pro všechny fanoušky podobného humoru nasadil tak neskutečnou laťku...

Ale ono bylo víc pokusů - viz třeba docela povedený anglický počin z osmdesátých let - http://www.imdb.com/title/tt0081874/ , nemluvě o původním rozhlasovém seriálu.

Editoval lastboyscout (2007-01-30 23:39:27)

The sky is blue, water is wet, women have secrets. Who gives a fuck?
السماء زرقاء, ماء مبلّلة, نساء يتلقّون أسرار. الذي يعطي

#58 2007-01-30 23:28:05

Člen
Mapa

Celého "Stopařova průvodce" lze nalézt na eldar.cz/stopar/
"Restaurant..." na jansoft.aquasoft.cz/pub/Adams/2-Restaurant.html

a oba díly zazipované ve Wordu na geocities.com/Athens/Rhodes/8895/knihy/adams_douglas/adams_1_2_stoparuv_pruvodce_restaurant.zip

A zdravím všechny fanoušky podobného humoru - 42

Editoval lastboyscout (2007-02-01 15:11:16)

#59 2007-01-30 23:56:14

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

lastboyscout psal:

42

nebyl náhodou Adams maratonec? A potitul třetí knížky ještě před zásahem vydavatelství: "Život, maraton a vůbec"? To by mi pak absolutně vše vysvětlovalo. ;-)
(ručník okolo pasu nenosím, ale znám od vidění jedno individuum u nás na fakultě, které ano)

#60 2007-01-31 00:03:48

Člen
Mapa

forest psal:

lastboyscout psal:

42

nebyl náhodou Adams maratonec? A potitul třetí knížky ještě před zásahem vydavatelství: "Život, maraton a vůbec"? To by mi pak absolutně vše vysvětlovalo. ;-)

Teda to mě nenapadlo :-). jde o to, že odpověď už známe, 42, ale jak zní otázka?!

Jestli by nestálo zato založit přímo fórum Douglas Adams, Červený trpaslík, Monty Python a maraton :-).
Mimochodem Adams s Monty Pythony párkrát spolupracoval. Jak překvapivé :-))

Editoval lastboyscout (2007-01-31 00:07:31)

#61 2007-01-31 16:32:37

Shadow Pohlaví - muž
Člen
Místo: Okemos, Michigan
Celkem: 918 km
Web

Posledni tri knihy:
1) Jon Krakauer - "Into thin air"
2) Anatoliy Bukreev - "The climb"
3) Ed Viesturs - "No shortcuts to the top"

Prestoze dusi bezec, telem ale nesportovec bez kondice, stavam se tez "obyvakovym horolezcem". ;-)

P.S. A mam rozectenou => Maria Coffey - "Where the mountain casts its shadow"

Shadow

#62 2007-01-31 20:24:43

Člen
Mapa
Web

lastboyscout psal:

Celého "Stopařova průvodce" lze nalézt na xxxx://eldar.cz/stopar/
"Restaurant..." na xxxx://jansoft.aquasoft.cz/pub/Adams/2-Restaurant.html
a oba díly zazipované ve Wordu na xxxx://www.geocities.com/Athens/Rhodes/8895/knihy/adams_douglas/adams_1_2_stoparuv_pruvodce_restaurant.zip

dovolím si jenom podotknout, že tyto linky porušují autorská práva a jejich setrvání zde na webu může zapříčinit pakárnu provozovatelů

#63 2007-01-31 20:50:01

Člen
Mapa

Jecminek.Maselnik psal:

lastboyscout psal:

Celého "Stopařova průvodce" lze nalézt na xxxx://eldar.cz/stopar/
"Restaurant..." na xxxx://jansoft.aquasoft.cz/pub/Adams/2-Restaurant.html
a oba díly zazipované ve Wordu na xxxx://www.geocities.com/Athens/Rhodes/8895/knihy/adams_douglas/adams_1_2_stoparuv_pruvodce_restaurant.zip

dovolím si jenom podotknout, že tyto linky porušují autorská práva a jejich setrvání zde na webu může zapříčinit pakárnu provozovatelů

Pouhý odkaz na link nezapřičíňuje vůbec nic. Odkaz na adresu sám o sobě nic neporušuje, se stížnostmi se obrať na provozovatele inkriminovaných stránek.
Nebo horlivě upozorni i Google, který je v rozporu s autorským právem indexuje :-)

#64 2007-01-31 23:47:16

forest Pohlaví - muž
programátor behej.com
Web

Jecminek.Maselnik psal:

Řečeno podle klasika: může se to někomu nelíbit, může s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím může dělat.
(je to u nás na severu? Není. Porušuje to pravidla? Ne. Porušuje to zákon? Jsem přesvědčen, že ne. Mohu se mýlit, v tom případě prosím právní vysvětlení - pak zasáhnu)

#65 2007-02-01 08:25:24

Člen
Mapa
Web

já si nestěžuji, pouze jsem poukázal, na možný problém. Podobné linky jsou passé ve všech solidních fórech, kterých jsem členem a zákaz linků s warez tématikou je tam vždy v pravidlech a nemilosrdně postihován.
Nehodlám se pouštět do právního ani morálního rozboru, protože na to nemám chuť, nicméně:
- samotné uložení souboru na serveru není problém, problémem je funkční link k němu, lhostejno kde umístěný
- indexové služby vyhledávačů nejsou vědomou činností, takže se nemůžou ničeho dopouštět

chtěl jsem pouze z dobré vůle upozornit, nikoli se dotknout jemnocitu kohokoli.

Pozn. aby nebyl link funkční, stačí nahradit např. http jinými písmeny, jako jsem to udělal v citaci........

#66 2007-02-01 09:24:11

Pem 
Člen

Souhlasím s Ječmínkem. S porušování autorským práv nesouhlasím, ani s naváděním k tomu. Knihy jsou přece ve veřejných knihovnách.
Hodně postrádám novou národní knihovnu (co snad někdy bude na Letné) a nejraději bych zavřel lidi, kteří navrhují "národní" fotbalový stadion nebo olympiádu v Praze. V situaci, kdy je mj. Národní muzeum v havarijním stavu...

#67 2007-02-01 10:06:43

milan Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 27 km
Minulý měsíc: 152 km
Celkem: 6261 km

Pem psal:

Souhlasím s Ječmínkem. S porušování autorským práv nesouhlasím, ani s naváděním k tomu. Knihy jsou přece ve veřejných knihovnách.
Hodně postrádám novou národní knihovnu (co snad někdy bude na Letné) a nejraději bych zavřel lidi, kteří navrhují "národní" fotbalový stadion nebo olympiádu v Praze. V situaci, kdy je mj. Národní muzeum v havarijním stavu...

Kolik (bezduchých) voličů lze uplatit budováním národní knihovny ?

#68 2007-02-01 10:16:24

Pem 
Člen

Nerozumím, pochybuji, že Sazka arena někomu pomohla s voličskými hlasy. Fakt nerozumím. Národní knihovna je naprosto jasná věc. Pokud ji budou prosazovat všechny strany, tak všechny získají stejnou popularitu. Jestli se nepletu, tak uz je to schválené. Jen ty peníze...:-(

#69 2007-02-01 10:24:41

toro Pohlaví - muž
Člen
Místo: Jílové (to u Děčína)
Celkem: 1855 km
Web

Já Milanou poznámku chápu. Když jakýkoliv politik řekne, že díky němu se postaví nové fotbalové hřiště, tak existuje hodně bezduchých voličů, kteří  ho pak zvolí jen díky tomu. Na druhou stranu knihovnu ocení většinou lidé, kteří si ale do výběru politické strany kecat nenechají.

Jestliže jde vše podle plánu, stala se někde chyba. Blog - Bezici Toro

#70 2007-02-01 15:13:28

Člen
Mapa

Jecminek.Maselnik psal:

já si nestěžuji, pouze jsem poukázal, na možný problém. Podobné linky jsou passé ve všech solidních fórech, kterých jsem členem a zákaz linků s warez tématikou je tam vždy v pravidlech a nemilosrdně postihován.
Nehodlám se pouštět do právního ani morálního rozboru, protože na to nemám chuť, nicméně:
- samotné uložení souboru na serveru není problém, problémem je funkční link k němu, lhostejno kde umístěný
- indexové služby vyhledávačů nejsou vědomou činností, takže se nemůžou ničeho dopouštět

Pozn. aby nebyl link funkční, stačí nahradit např. http jinými písmeny, jako jsem to udělal v citaci........

upraveno...

#71 2007-05-16 22:29:44

Mira.B. Pohlaví - muž
Člen
Místo: Doudleby nad Orlicí
Tento měsíc: 63 km
Minulý měsíc: 133 km
Celkem: 4128 km

Právě jsem dočetl třetí díl trilogie Bratrstvo od A. Jiráska. Nemá to, jako celé dílo A. Jiráska chybu.

#72 2007-08-20 09:41:36

Dannyk Pohlaví - muž
Člen
Mapa
Celkem: 213 km

Pratchetta citam dookola stale znova a znova, spolu s Adamsom, Tolkienom a Herbertom.
teraz som zacal Dunu od zaciatku  - Sluzobnicky dzihad, len mojim tempom obmedzenym nedostatkom casu na citanie to zase potrva smile

#73 2007-08-20 12:42:11

Mato Pohlaví - muž
Člen
Místo: Bratislava
Celkem: 78526 km

lastboyscout psal:

Jecminek.Maselnik psal:

upraveno...

Odkaz na web stranku , ktora obsahuje material, ktory by mohol porusovat autorske prava, nie je porusenim zakona. Napisal som, ze MOHOL, lebo nevieme, ci si autor tejto stranky nevyziadal suhlas od autora diela. Pre dobre svedomie vsetkych prepokladajme, ze ten suhlas ma.
Ine by bolo, kebyze niekto tento text skopiroval a publikoval na tomto fore, ale to sa nestalo.

#74 2007-08-20 17:15:15

Rosťa Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha
Tento měsíc: 137 km
Minulý měsíc: 400 km
Celkem: 14632 km
Pohár Behej.com: 158.8 bodu

dočetl jsem Stefana Zweiga: Netrpělivost srdce

#75 2007-08-20 19:56:18

meowth Pohlaví - žena
Člen
Místo: Třebíč-Praha-Plzeň
Celkem: 643 km

Lamprecht, Šlosar, Bauer - Historická gramatika. To ale nedoporučuju:) Toho, co by za to stálo, je tolik..stačí projít seznamy doporučené literatury ze střednísmile Naposledy sem četla Škvoreckého Zbabělce - velké ANO!

simply the beast...

#76 2007-08-20 20:08:56

hugo Pohlaví - muž
Člen
Tento měsíc: 61 km
Minulý měsíc: 42 km
Celkem: 938 km
Web

Agatha Christie - Murder on the Orient Express - první věc, kterou od Christie čtu, ale zatím to musím hodnotit kladně.

„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry

#77 2007-08-20 20:42:00

Vašek Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zlaté Hory
Celkem: 2650 km
Web

Právě jsem dočetl Chvály zadní země od Miloslava Nevrlého, o Českém Švýcarsku, nádhera.
Na stole mi leží Bulgakov - Mistr a Markétka, už se těším. Ještě jsem nedávno přečetl Nový Zákon(na horách v Bulharsku - v Sofii na hlaváku abych neusnul a nebyl okraden atd:) a Sto roků samoty od Marquéze - velmi dobře napsané, výborné. Mám teď prázdniny a tak se snažím hodně číst-mám na to čas.

Homer: Walden je moc pěkná kniha - zkoušel jsem ji číst i v Angličtině, ale nešlo mi to: (...podobné by měly být i Uhlíky a hvězdy od E.Koháka, ale ty nějak nemůžu sehnat. Musím říct ségře ať zapátrá v univerzitní knihovně, ale to až bude škola:((

...kam jsem šel,tam jsem utíkal

#78 2007-08-21 07:23:52

koyama Pohlaví - muž
Člen
Místo: Sokolov
Tento měsíc: 83 km
Minulý měsíc: 225 km
Celkem: 10808 km
Web

V poslední době nemám na knížky moc čas. Nějak to s tím naším prckem nejde. Takže vlastně poslední knížkou, kterou jsem přečet' byly "Říkánky pro nejmenší..." (nebo tak nějak se to jmenovalo). wink

Jinak co si vzpomínám naposledy, kromě Šmitákových Hrdinů maratónu, které jsem pořídil letos na 1/2PIMu a můžu vřele doporučit, jsem už po několikáté přečetl Lustbaderovy Ťien a Šan a Stopařova průvodce po galaxii od D.Adamse. Ale všechno to bylo přečteno vlastně už loni.

Editoval koyama (2007-08-21 07:26:42)

Who dares, wins!
Koyamas family

#79 2007-08-21 18:56:46

Vašek Pohlaví - muž
Člen
Místo: Zlaté Hory
Celkem: 2650 km
Web

Já teď mám úžasnou brigádu - hlídám kostel - poutní místo Maria Hilf v lesích nad městem, trochu tam uklízím, provádí lidi a mám plno času na čtení. Takže Bulgakov je už přečten a na zítra si musím něco najít v knihovněsmile)

...kam jsem šel,tam jsem utíkal

#80 2007-08-21 19:15:17

Michal M. Pohlaví - muž
Člen
Místo: Praha a Orlík
Minulý měsíc: 266 km
Celkem: 3807 km
Pohár Behej.com: 77.1 bodu

Vašek: Ty jo, takovou brigádu bych taky bral, v lesích nad městem, tam se ti nějaký poznatky z Waldenu určitě hodísmile (já jsem ho četl už po druhý a líbil se mi snad ještě víc).
Jinak doporučuju cestovatelskou literaturu od Kerouaca, jeho knihy by se ti určitě moc líbily.

BĚHEJ.COMůžeš !

Board footer