Stephen King - Mlha
Některé ze zajímavých knih, které jsem poslední dobou četl a které dle mého názoru stojí za to číst:
Ingvar Ambjornsen - ELLING Pokrevní bratři
Erlend Loe - Naivní.Super
Peter Hoeg - Až nadejde čas
John Steinbeck - Hrozny hněvu
Václav Klaus - Modrá, nikoli zelená planeta
První tři doporučuji milovníkům skandinávské literatury, Hrozny hněvu - to je již téměř americká klasika a poslední knížka nabízí zajímavý pohled na problematiku globálního oteplování z odlišného úhlu pohledu, než toho jediného "oficiálního" správného, který je dnes trendem.
Editoval Mira.B. (2008-03-06 10:13:59)
Grafologie-více než diagnostika osobnosti (Jeřábek).
Šnek psal:
Grafologie - psychologie písma, vyvozování psychických vlastností člověka z analýzy jeho rukopisu. Tolik slovník cizích slov. Text psaný na počítači je rukopis?
Editoval Mira.B. (2008-03-06 09:34:21)
Mira.B. psal:
Šnek psal:
Grafologie - psychologie písma, vyvozování psychických vlastností člověka z analýzy jeho rukopisu. Tolik slovník cizích slov. Text psaný na počítači je rukopis?
Neboj. Z tvého příspěvku grafolog nic nepozná.
Mira.B. psal:
Stephen King - Mlha
Mlhu čtu teď. Zatím se to zdá být dost dobrý. Jako téměř vše od Kinga.
koyama psal:
Mira.B. psal:
Stephen King - Mlha
Mlhu čtu teď. Zatím se to zdá být dost dobrý. Jako téměř vše od Kinga.
Pár povídek z této knihy opravdu stojí za to. Mně se nejvíce líbily Mlha, Jaunt a Nezmar.
Poté, co jsem konečně dostudovala, mě už nikdo neterorizuje povinným načítáním stovek děl "klasiků". Takže moje současná odpočinková četba, abych se vzpamatovala ze státnicového stresu, je: Nekroskop (Brian Lumley)
Editoval KaatjaK (2008-03-06 18:45:04)
To Dasa: Teď čtu druhý - včera jsem přečetla ten první ![]()
Už po několikáté pěknou útlou knížečku: Richard David Bach: Racek. Ahoj Advide.
:-)
Jerome Klapka Jerome : Tři muži ve člunu
Písemky z přírodopisu! ![]()
To jsou profesoři...
"Jak říkáme listům jehličnanů?"
"Řízky."![]()
To Dasa: Tak jsem se dopracovala do šestého dílu Nekroskopa. Ten mi zatím připadá nějaký slabší než ty předchozí. Tuším, že máme doma snad ještě sedmičku, ale chtěla jsem se zeptat na ty další díly. Přečetla jsi všechny až do té desítky? A stojí ty poslední tři za to, abych si je sehnala?
Ty jsi tedy ďábel.
Já přečetla čtyři nebo pět dílů (teď už fakt nevím, ale ke slabšímu jsem se rozhodně nedopracovala
) a další v knihovně k půjčení neměli (myslím, že měli sedmičku nebo osmičku, ale já nechtěla žádný z dílů přeskočit). Myslela jsem, že nejdřív dočtu všechny a teprve pak je zkusím koupit, ale byly furt vypůjčené a já začala číst něco jiného: Anne Rice - Upír s tváří anděla a potom jsem dostala přírůstek do sbírky knih od Jenny Nowak a nějak jsem na Nekroskop zapomněla. Až tys mi ho připomněla. ![]()
Já zrovna čtu Lux Perpetua od Andrzeje Sapkowskeho
To Dasa: tak už jsem překonala tu "slabší" část a zase si Nekroskopa užívám
Sedmičku jsem doma našla a další díly si rychle dokoupím, abych čtenářsky nezahálela ![]()
McCarthy Cormac - Cesta. Velice silný a drsný příběh, ze kterého mrazí.
James Redfield- Celestinské proroctví- pro ty, kdo mají rádi knihy od Dänikena.
Manuela Ronchi- Marco Pantani (Muž v úniku)- Bohužel ani nedoporučuji.