Topinam(n?)bury??
Zdeninka psal:
Abina1 psal:
tento receptík opravdu zní zajímavě určitě vyzkouším...jestli jsem to pochopila jak myslíš tu náhražku nejsou to náhodou Batáty??
Ahojky, Batáty jsou v podstatě ty sladké brambory. Ale mám na mysli ještě jinou zeleninu, která se řadí mezi kořenové. Bydlím ve Skotsku, takže ani nevím jestli se v ČR taky prodává. Každopádně si při příštím nákupu opíšu název a dám vědět
-------
Tak už jsem to konečně našla (na netu podle obrázku) - je to tuřín.
(na wikipedii bylo napsáno, že se v ČR pěstuje poměrně málo, ale zřejmě by byl k dostání v obchodech se zdravou výživou)
p.s. kupuju si ten co má nafialovělou slupku a uvnitř je žlutý. Má prý třetinu kalorií ve srovnání s bramborem.
tUŘÍN????název mi něco říká ale nějak si to nemůžu vybavit kouknu na net jak to vypadá...
Všechny recepty jsou dobrý, rád bych ochutnal, ale co mám dělat když mě nebaví vařit !!!!!!!!
Na to je celkem jednoduchej recept. Jeden můj kolega z práce, když si vybírá partnerku, v určité fázi vztahu požádá o svíčkovou... Jo, holt, láska prochází žaludkem. Takže moje rada zní: najdi si ženu, která ráda běhá a která ráda vaří pro sebe i pro jiné.
Dobrou chuť a běhu zdar!!
Něco úplně jednoduchýho:
...těstoviny opražit s troškou oleje a kari, vypnout počkat půl minuty, něž to drobet schladne, zasypat nadrobno nasekaným ledovým salátem (mě vyhovuje poměr tak 3:5 ve prospěch těstovin:-), promíchat, hodit na talíř a zasypat kvantem sýra, eidam, balkán, nebo obojí dohromady.
Je to za pár kaček a dělá se to zhruba stejně dlouho, jako se to jí:-)
Zkoušeli jste někdo stravu Usaina Bolta? Vařené banány? ![]()
Ono jde asi o ten druh banánů, co je za syrova nepoživatelný. ![]()
A ty seženu kde, Advide? Doufám, že pro ně nemusím na Jamajku, to je dost daleko. ![]()
To jsou banány s dynamitem...